Líná přehazovačka deore RD-M530

20 nepřečtených
  • lecram

    Zdar!potřebuji radu s přehazkou RD-M530.Líně leze a slézá po pastorcích.Hlavně slézání dělá potíže.Řazení a odřazení je měkké jakoby máslové bez klepnutí . Musím dvakrát i třikrát cvaknout/povolit aby slezla o jeden pastorek a pak později nečekaně sleze ještě o jeden.Řazení je DEORE SL-M531.Unavené pružiny ramínek nejsou,bowdeny hladce průchozí (jagwiry),lanko nové nerez.Už jsem měl stejnou přehazku s řazením Acera ,deore LX s řazením Alivio a vždy to fungovalo bezvadně.Kolo není stavba je to od Giantu.Dík za rady

    0 0
    • jecnak  

      Mas zaneseny bowden – nejspis tu cast u prehazovacky. Vycisti a nebo jeste lepe vymen komplet i s lankem, to je nejjistejsi a dlouhodobe to ma smysl.

      0 0
    • winter78  

      Mal som podobné problémy s radením SLX a prehadzovačkou tiež SLX. Kazetu pravidelne pedantne umývam od nečistôt a zistil som že ak je mierne zanesená,tak vtedy ako keby sa na ňu reťaz prilepila a prehadzovačka prehadzuje lenivo. Keď je kazeta čistučká a lesklá, tak problémy nie sú .

      0 0
    • lecram  

      Ahojte,V textu jsem psal že všechno je průchozí a lanko s bowdeny nově vyměněne .Znovu prostřikané WDečkem.Jediné co by nešlo dohromady je řetěz,já tam dal na osmikolo a kazeta je devítipastorko­vá,možná to chce uzčí řetěz i když se ten co tam je „nezakousavá“ mezi pastorkama.Není to tím že jeto 530 a 531?Index je snad stejný,fungovalo mi deore s acerou a LX s Alivio.Každopádně na novém kole se tomu řazení SL-M531 vyhnu.

      0 0
      • roud  

        problém bych viděl v tom že to stříkáš tím WDčkem :O(

        0 0
      • zichis  

        ho sundej, pokud máš na něm rychlospojku, nebo aspoň shoď z převodníků a z kazty aby šlo s hazkou volně pohybovat a zkoumej kde to vázne. Takovou závadu ti těžko někdo najde ze slovního popisu, to chce prošahat, prohlídnout. Třeba jestli nemáš ohnutý lanko, či ostrý ohyb na bowdenu.

        Dál můžeš vyháknout bowden z úchytu na rámu, aby se ti lanko úplně povolilo a zkusit jak chodí řadící páčky samostatně.

        0 0
        • zichis  

          Jsem si uvědomil, že na vyzkoušení chodu řadících páček ani nemusíš vyháknout bowden. Stačí zařadit největší pastorek a potom odřazovat bez točení klikama (hazku u pastorku podrží řetěz) a rukou potahovat za lanko u rámu. Ucejtíš jak svižně řazení lanko pouští a mělo by to pěkně zřetelně cvakat.

          0 0
    • petrun  

      Tohle u SRAMu neznám, můžu mít bowdeny za..aný jak jetel a řadí pořád stejně rychle a přesně :-)))

      0 0
      • roud  

        Tak to nemáš desítkovej sram hehe

        0 0
        • petrun  

          Ani ho nechci po tom co jsem o něm slyšel, zlatá devítka :-)

          0 0
      • MlokCZ  

        Sice je Sram 9-tka na tohle méně náchylná, ovšem pokud jsou bowdeny už zasrané více, tak to předstane dobře fungovat jako cokoliv jiného.

        0 0
        • marapara  

          To bys asi musel jezdit víc v marastu, aby začal hůř chodit Sram X.9. Fakt jsem ho měl 2 roky a nemusel jsem na bowdeny sáhnout. Pravda, když jsem je po 2 letech vyměnil, tak lehkost chodu se trochu zlepšila, ale i předtím řadil přesně a dobře.

          0 0
          • MlokCZ  

            Jezdím X9 na všech svojich kolech už více let (myslím, že od 2006), takže mám vždy dobré srovnání jak chodí jedno kolo vůči ostatním (to eliminuje to plíživé zhoršování).

            A hodně záleží jak jsou zrovna vedené bowdeny na kterém kole. Tam kde mám zadní kus od přehazky samostatný, tak ten měním vždy každý rok. Tam kde to mám v kuse, tak měním jednou za dva roky.

            A blbě řadící X9tku jsem už taky měl (před výměnou bowdenů), když jsem na jednom fullu se na to vykašlal delší dobu (myslím, že jsem měnil až po třech letech, což ale zase není tolik při tom střídání více kol).

            0 0
    • Carloss  

      té mé se taky nechtělo moc řadit dolů na menší pastorky, bylo to dost dlouhou pružinou.. tak sem to vyřešil odvrtáním původního kolíku co tu pružinu držel, a tu sem zaháčil za čep hazky kterej byl o pár mm dál.. problém vyřešen, hází to bezproblému i v totálních stačkách a pěkně vostře:)

      0 0
    • marapara  

      Problém bue nejspíš v zasraném bowdenu. Chce to buď vyčistit a máznout řádkým olejem nebo vyměnit.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.