• Jarin212

    Ahoj!

    Předem se omlouvám za svou neinformovanost, ale v kolech se mnoho nevyznám. Nicméně mi to neubírá na chuti začít pravidelněji jezdit, a proto se na vás obracím s prosbou o radu při výběru kola.

    Bydlím na kraji Brna a hledám kolo na pravidelné cestování do centra (cca 8 km), případně na nějaký výlet po méně frekventovaných silnicích (do 100 km). Jsem student a z toho vyplývají mé finanční možností, které jsou minimální (nepřekvapí). Optimálně hledám kolo z druhé ruky za cenu do 8000 Kč. Našel jsem několik kol, která mě zaujala, ale vůbec netuším, čemu věnovat pozornost, a zda by tedy pro mě byla vhodná. Prosím, mohli byste mi poradit? Případně odkázat na nějaký inzerát, který by mohl naplnit, co očekávám?

    Měřím 182 cm, vážím 66 kg.

    Některé inzeráty, které mě zaujaly:

    http://www.cyklobazar.cz/…lumbus-miche

    http://www.cyklobazar.cz/…olo-corratec

    http://www.cyklobazar.cz/…/merida-road

    http://www.cyklobazar.cz/…icka-wheeler

    http://www.cyklobazar.cz/…dmiral-lexus

    S pozdravem a díky

    Jarin

    0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Tož Jarine, na štreky po štatlu si kup rači něco na širších gumách. Z uvedeného nejspíš jenom Merida, když Ti bude velikostí vyhovovat. S tou by mohlo být nejméně problémů.

      0 0
    • Fran-tic  

      přesně na takovéhle používání mám decathlon triban 100. je to sice plečka, ale lehké to je, gumy to pobere řekl bych do 700×40c, na silnici pohoda. Časem vyměnit kola a je to supr start. Jinak taky mam teda jine kliky kvůli převodům.

      0 0
    • t29  

      Rozhodl ses pro silničku, dobrá. Akorát pozor, tramvajové koleje jsou svině. Z tvého výběru bych škrtnul ty „retro“ stroje s řazením na rámu a přestárlého Admirala. Wheeler už je taky starší kousek a dost olítaný, Merida vypadá nejlíp.

      0 0
    • plzakj  

      Do mesta spis nejakou cyklokrossku, kdyz uz ne HT MTB. Sirsi gumy, odolnejsi, obratnejsi.

      0 0
    • platypus  

      Všechno jsou to pěkný kola, máš pěknej výběr, to první je menší velikost, ta pětapadesátka, párkrát jsem jel v Brně z hlaváku přes celý centrum na silničce a žádnej problém jsem nezaznamenal s ňákýma kolejama, určitě si něco vyber a za dva, tři roky koupíš něco dalšího, už budeš vědět.

      0 0
    • Jarin212  

      Tak jsem trochu zúžil výběr:

      http://www.cyklobazar.cz/…/merida-road

      http://www.cyklobazar.cz/…olo-corratec

      http://www.cyklobazar.cz/…lumbus-miche

      Pořád jsem dost unešenej z tý Itálie. Dokázal byste mi někdo říct, jaký by mohly být největší zápory těchto tří modelů a co bych měl nejvíce zohlednit při rozhodování?

      Děkuji za všechny dosavadní rady!

      0 0
    • Jarin212  

      Ještě jsem našel také tato dvě na aukru: http://aukro.cz/…4217269.html

      a http://aukro.cz/…4874189.html

      0 0
      • plzakj  

        Snazil bych se minimalizovat dalsi investice. Z toho pohledu vem to nejmin zastarale. Merida nebo ten author. Author je starsi ale dobre osazenej. Merida mi prijde nejaka mala. Zalezi taky, jak ti sedne geo. To je vubec nejdulezitejsi parametr. Jinak to nebude pravidelny jezdeni, ale pravidelny trpeni.

        0 0
        • Vilém  

          Viking je nalestena bida, Author kdovi kam s cenou doleze, ve sve dobe to bylo slusny kolo, Merida je mala, ty ocelaky za ty prachy drahy, oboji tak 20 roku stary, razeni na ramu je opruz.

          EDIT: Sorry, samozrejme to patrilo zakladateli vlakna.

          0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Musel by si dohledat, ale Merida vel. 52 bude mít TTh=cca 545, takže je dlouhá jako běžná 54, tedy podle individuálních proporcí a preferovaného posedu to nemusí být špatná volba. Naopak Author 56 bude dlouhý jak týden a pro pohodu a začátečníka nejspíš velký.

          0 0
          • Vilém  

            Tu velikost meridy jsi dohledal kde? Z udaje v inzeratu „do 52cm“?

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Ano, vycházel jsem z toho, že dnešní rámy Merida (a asi tak 5 let zpátky) to tak mají. Odkazovaná je nejspíš Road 901–16 kolem roku 2006, to to mohlo být jinak.

              0 0
    • Jarin212  

      Díky! Víceméně mi všichni naznačujete, že dle mých preferencí bych asi měl vzít tu Meridu. Jaký jsou největší nevýhody těch starších kol (Columbus-Miche, Corratec), když se jejich komponenty jeví v relativně dobrém stavu? Nebo to mate? Rozumím, že řazení na rámu asi není sranda, ale fakt je to tak šílený? Omlouvám se předem za zřejmě naivní dotazy.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Spíš se ptej, v čem spočívají výhody těch novějších.

        Zcela zásadní konstrukční pokrok je asi představec ahead, který můžeš nejen posunovat nahoru-dolů, ale v řádu stokorun i měnit za jiný, s jinou délkou anebo jiným úhlem – tím si snadno (vystačíš si s inbus klíči) doladíš polohu řídítek ve velkém rozsahu nahoru/dolů i k_sobě/od_sebe. Pak také počet převodů, řadit na rámu bych už opravdu nechtěl.

        0 0
      • tromboonen  

        Je to jednoduchý, pokud na tom chceš jezdit, ber Meridu (spočítej se na CC a ověř že ti sedne dýlka), dej tam co nejširší pláště to pobere… pokud chceš pózovat v nějaké hipster čtvrti, ber jednu z těch vintážních vykopávek… ne že by se na nich nedalo jezdit, ale je to utrpení ve srovnání s něčím, co je vpodstatě na úrovni dnešních strojů jako ta Merida, zvláště ve městě, hrabat na dolní rámovku při řazení někde na kostkách a mezi kolejema… k nezaplacení…

        0 0
    • Jarin212  

      A co si mám myslet o tomhle? – http://www.cyklobazar.cz/…ta-city-bike

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.