• Tomaskucera

    Ahoj jsem v Lago di Garda v Torbole Italii – včera nám ze zamčeného bikeroomu v hotelu po vylomeni zámku z bytelnych kovových dveří a pod kamerou ukradli Scalpela HM3 a RB Speedstera. Mate někdo zkusenosti a rady ohledně toho jak postupovat oproti hotelu? V hotelu od toho dávají od toho ruce pryč, s tím ze je to věc pojišťovny, se kterou mají uzavřenou pojistku – dokážu si představit, ze dost mizernou… Diky za rady Tomáš

    0 0
    • ememem1  

      volakedy pred rokmi davnymi sa tam dost kradlo na parkoviskach. kamosovi vykradli auto v ktorom boli viditelne napchane veci tak, ze rozbili okno. policajti nam vtedy povedali ze naco to zamykame a ci sme blby ze nechame napchane auto volkade a ideme prec. spisali volaky papier a Arrivederci. takze sustrast za pokazeny vylet a tiez si myslim ze moc penazi nedostanes.

      inam som mal pocit ze to tam potom miestna mafia docela osefovala. nemcom to kradnutie uz liezlo na nervy a docela tam bol ale 10–12 rokov spat ich citelny pokles co bolo pre miestnych samozrejme katastrofa. nasledne spravili volaku druzbu s nemeckymi mestami, nemci dodali prachy, mafiozovia urobili poriadok a bol roky klud a bussiness fical. co uz, asi budu musiet pritvrdit a nasincov co tam chodia kradnut trocha oklepnut.

      0 0
      • Delkim  

        nemůžeš srovnávat vykradené auto a vykradenou místnost k tomu určenou, tak je ta objektivní odpovědnost jasná

        0 0
        • ememem1  

          kradez ako kradez. jedina vyhoda moze byt ta, ze hotel ma poistku (mozno), otazne aku. postup bude ako u nas, takze spisu, do zapisu uvedies vysku skody ktoru si poistovna nasledne „zobjektivizuje“ , vysetria, po urcitej dobe sa zisti ze pachatel neznamy, poistovna to preplati a snad sa nejake prachy casom dostanu aj poskodenemu. tazko povedat kolko.

          potom mu uz len sa zostava pomodlit aby sa ten bike uz nikdy nenasiel.

          0 0
          • scret  

            motas hrusky s jabkama…

            0 0
          • McBlacky  

            z principu jsi mimo.

            Vykradené auto řešíš ty s pojištovnou a ted pominu limity na zavazadla, kde je to tristně nízké a vychcané, například 30 na celek, ale max 10 na jednu položku.

            Krádež v hotelu je krádež tvojí věci, kterou někdo převzal do úschovy a pokud tuto službu nabízí (tedy nedal jsi to někam bez jeho vědomí na místo kam to nepatří) tak za to po dobu úschovy nese zodpovědnost. A řeší to on s pojištovnou, ty jen dodáš podklady a následně možná inkasuješ peníze.

            blbý je, že málokdo se předem ptá na kolik a jak to je pojištěný. Já se třeba ptám a pokud částka není podle mých představ, beru si kolo na pokoj, nebo hledáme alternativu.

            Většina krádeží popisovaného typu od zakladetele vlákna je bohužel v režii personálu :(

            0 0
            • ememem1  

              sak a tvrdim ja snad nieco ine?

              0 0
              • Ruprt2  

                Na tom co tvrdíš ty vůbec nezáleží.

                Blacky už zaujal postoj a o tom to celé je.

                0 0
                • McBlacky  

                  jestli nevidíš rozdíl v krádeži z auta, kdy máš ty pojistku a auto i ukradený předmět jsou tvoje a plní se tobě, a krádeží z místa k tomu určenému které ti nepatří a ani to nejsi ty kdo kontroluje nastavení pojistky a případně obdrží plnění tak není chyba u mě

                  0 0
                  • Ruprt2  

                    Chyba nikdy není u tebe. To je jasné a bez debat.

                    Přestože Ememem píše to co ty, tak je jeho chybou, že to nenapsal tak aby jsi to pochopil.

                    0 0
                    • Gorgov  

                      Ale no tak… jinak to aby jsi, to si priste odpust, kdyz uz se snazis psat spisovne.

                      0 0
        • jonti  

          V ČR by to tak bylo, jestli je to stejně i v Itálii se jen domníváš.

          0 0
    • grassart  

      co to je za hotel ?

      0 0
    • McBlacky  

      nevím jak v IT, ale dělal jsem v čr dost let ve velký hotelový skupině a pojištěný to bylo na dost věcí. Jediný co vím, tak se hodně řešila údajná krádež briliantových hodinek, ale to od začátku vypadalo na šmelo a cena byla uvedená kolem sto tisíc eur.

      Nejčastěji se řešili notebooky, kdy v reálu to někde maníci zapomněli v baru nebo bordelu a ráno byl vyrvál, že jim to ukradli v noci z pokoje. Sem tam zlatý náušnice nebo prsteny. Z povahy toho, že šlo o konferenční nebo čistě leisure hotely pro cizince jsme kolo neřešili.

      Být tebou tak se nenechám odbýt a budu chtít jasný zápis od policie s uvedenou cenou a vyjádření pojišťovny jak to budou řešit – bud přes help line, nebo na pobočce. V obou případech ideálně mít u ruce email/papír kde jsou klíčové body. V hotelu jednej jen s ředitelem/ře­ditelkou nebo majitelem – je to dost velký *******, aby se dostavili. Nějaký daily manažeři to nemá smysl.

      Pokud by to nešlo hladce, tak hoteliérovi jasně sdělit, že tato zkušenost půjde minimálně na TripAdvisor, ale jsou i další možnosti TriVaGo myslím atd. Někde to jde jen pokud jsi měl přes ne rezervaci (myslím přidat recenzi), jinde to je volné. Hotely pak nemají moc možnost nechat takový záznam vymazat – ani my jako hotelová skupina jsme všude nedosáhli.

      0 0
      • Delkim  

        hlavně ať se zavolá policie, udělá fotodokumenta­ce atd…

        zachovej se tak, jako kdyby jsi si byl jistý že to skončí u soudu a na tobě bude důkazní břemeno, tj. co se stalo, jak se to stalo a co se tobě konkrétně ztratilo

        0 0
    • Gabbo  

      Hmmm.. kdyz si vzpomenu, ze pri lonskem pobytu byla kolarna se vsemi koly vcetne hotelovych v podzemni garazi, bezne odemcena, az me zamrazi.. proto jsem taky kola daval pokazde do auta.. ne, ze by bylo nedobytne ale museli by alespon prekonat prekazku a rozbit mi i auto.. ale pry se jim tam nikdy nic neztratilo.. holt to hotel spis pro nemce asi..

      0 0
    • MayaMan  

      Zdravím

      Nemělo by se tohle řešit cestovním pojištěním které v sobě má i pojištění proti krádeži ? Já to mám takhle přes platební kartu od mé banky respektive je to součástí té platební karty.

      0 0
      • McBlacky  

        jestli máš zlatou nebo platinovou tak možná, ale jinak ty kola budou ve většině případů nad limit běžných kartových pojištění.

        0 0
    • prodi  

      jak se jmenuje ten hotel?

      0 0
    • BlickM  

      Pokud byla kola v zabezpečené místnosti k tomu určené …

      Podej na hotelu žádost o uplatnění náhrady škody za odcizené kolo. Samozřejmě protokol od policie.

      0 0
    • Tomaskucera  

      Ahoj moc diky za užitečné rady všem, kdo reagovali. Diky specificky Blackymu, poradil mne v podstatě to same co pravnik, kterého jsem kontaktoval do Cech. Případ je docela zajímavý, protože v hotelu byly kamery, kterých si zloději nevšimli – mam tak film o tom, jak mne kradou kola. Případ jsme nahlasili na policii, kam nás z hotelu poslali – tam jsme ale udělali chybu – pokud bychom chtěli uplatnit cestovní pojištěni musíte mít od policie záznam o prekonani překážky – to se nám nepodařilo. Cestovní pojištěni z karty i pokud mate v ČR tu nejlepsi ma limit plnění cca 40tis. Případ stojí tak, ze hotel jako poskytovatel služby ubytování ručí za kola v k tomu určených prostorech, za podmínky ze byla překonána překážka. Tedy pokud hotel dopředu dostatečně neinformuje o tom, ze plnění limituje pro případ krádeže, typicky napr u šperků – tam by to bylo komplikovane. Doporučuji takový dotaz vždy položit dopředu, ideálně pres internet. Na radu právníka jsem sepsal přesný popis události, včetně časti o uznání ceny kol a závazku hotelu utrpenou škodu uhradit. Popis události hotel odsouhlasil a podepsal – podle právníka je to zásadní pro případ soudního sporu, čast o uhrazení škody ale hotel upravil tak, ze škodu za nej bude řešit jeho pojišťovna. Primy tlak zřejmě přiměl hotel k rychlému nahlášení škody pojišťovně a separátnímu nahlášení škody policii. Hotel mne kromě podpisu dokumentu popisující ho situaci predal dokumenty od pojišťovny a zavázal se spolupracovat se mnou a s pojišťovnou. Tlak na hotel se vyplatil, ale nedokážu si představit, jak bychom se domluvili s Italy bez jejich perfektní znalosti angličtiny a relativně korektního jednani. Alternativa by byla soudní řízení v Italii, což by bylo zdlouhavé a nákladné. Riziko je, ze pojistka hotelu nemusí kryt celou škodu – to by pak znamenalo přetahování se římo s hotelem, o čemž nechtěli ani slyšet. Jinak na Garde se krade pořad a dost. Problem je, ze se začalo krást i z kempu, což dřív nebyvalo. Pokud se to nějak vyvine, dam zprávu.

      0 0
      • honzarb  

        Tak super, snad ti to dobre dopadne… drzim palce.. Jinak s tema kradezema na Garde to je bohuzel smutna skutecnost… kamaradovi tam tohle leto cmajzli zamceny kolo kousek od plaze (v Cechach by to neriskoval, ale koho by napadlo, ze uz i tam se kradou kola)…a dle infa od Mekise (tj. typek co tam ma ten znamej bike shop), tam poradaj s dodavkama najezdy rumuni (velky pismeno si nezaslouzej) a podobna svolos…:( Takze na Garde stejne jako v Cechach, tj. kolo nenechavat bez dohledu.

        0 0
        • Smazaný účet  

          tak na gardě se kradlo snad vždycky, vlastně v celý Itálii…

          0 0
          • McBlacky  

            jak kde, nahoře v horách u chat se to dá, tam kam nedojede auto. Ale CH, AT je v tomhle jasne lepší. I když taky uz si dávám víc pozor :/

            0 0
      • BlickM  

        tak ať to dopadne co nejlépe …

        Dej pak vědět.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.