• Polisek

    Zdravím pánové

    Rozhodl jsem se koupit jako doplněk k silnici bike. Kromě tréninku bych ho chtěl využít i na vícedenní toulání a spaní pod stanem (takže nehledám žádnou závodní raketu, spíše univerzál). Protože nehodlám kupovat nový bike každou druhou sezonu a jedná se spíše o dlouhodobou investici a tak je pro mě klíčovým kritériem kvalitní rám a vidlice. Proto moc neuvažuji o novém, ale hledám slušnou bazarovku.

    Vím, že takových témat je zde spousta a načteno toho zde mám taky dost. Spíš mi jde o porovnání dvou variant, které zde uvedu. Třeba od lidí, co měli možnost je jezdit.

    Vybral jsem tyto dvě varianty. Já jsem přesvědčenej, že pokud budou při projetí kola OK tak ani jedno není špatný kup. Ale přece jen hodlám koupit svůj první bike a tak by mě zajímalo, jestli je to blbej nápad nebo jakej to je vlastně nápad?

    1. Varianta: https://www.cyklobazar.cz/…perfly-elite

    Tady je pro mě jasné plus rám kola, který zatím z Treku dělá favorita. Kolo je 4 roky staré a najeto má 6000km. Kompletní servis byl proveden v roce 2014. Počítám, že nějaké investice do kola asi budou nutná.

    2. Varianta: https://www.cyklobazar.cz/…140498/orbea

    Kolo rok staré, téměř neježděné. Kolo je lépe osazené než Trek a po roce minimálního provozu by nemělo vyžadovat výměnu žádných komponent.

    Kola mají stejnou vidlici Fox Factory Series 32 Float 29 FIT RLC. To je pro mě asi největší otazník. Co si při zkoušce kola na vidlici pohlídat, prohlédnout? Jakou máte zkušenost s životností tohoto modelu?

    Díky všem za názor

    Anketa: Jaký bike byste zvolily vy?

    13x
    68%
    0 0
    • Alojs01  

      Kdyz vidim, co jsi vybral, tak jak bys tedy definoval zavodni raketu? :-)

      Jinak za me toho TREKA…

      0 0
    • Pán z Dubu  

      Jestli plánuješ vozit bagáž na nosiči – vybírej tomu přívětivý rám. Nejméně problémová varianta je rám se třmenem brzdy v zadním trojúhelníku a s montážními dírami na nosič.

      Festovnější zadní kolo na větší zátěž a odpovídající převody.

      0 0
    • Brick  

      Ja volil ciste emocne na prvni dobrou, proto Orbea…

      0 0
    • Polisek  

      Celkem mě překvapila celkem jasná dominance Orbey. Je vaše volba spíš čistě emoční, jak píše Brick nebo má někdo i racionální důvod?

      Myslel jsem, že karbonový rám jasně rozhodne, ale asi takové plus to není. Každopádně Orbeu jsem v neděli projel a myslím, že je to celkem raketa. Řazení a brzdy XT fungovaly parádně a kolo je celkově velmi lehké (něco přes 10kg) i přes těžší kola, které jsou dle mého pocitu spíše low-end. Nakonec tedy asi dám na názor zdejších a půjdu do Orbey.

      0 0
      • volyn  

        Pokud budes jezdit se stanem ,spacakem a svoji babou, tak karbon je zbytecny. Navic karbon laka a ja bych mel strach ho mit pred stanem, kdyz spim…

        0 0
    • jonti  

      Hlasoval jsem pro Trek, ale jestli to myslis vazne s tim nosicem, tak bych spis sel do levnejsiho hliniku, kde ho bez problemu uchytis. Vubec na cestovani vic natezko bych sel asi do levnejsiho kola, uplne staci vybava Deore.

      Trek tento a podobne modely vozi okolo me vic lidi a jsou spokojeni, Orbeu skoro nikdo, proto hlas pro Trek.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.