• buba CZ

    Zdravím.Po dnešním švihu mi začala v tahu vypadávat levá noha z pedálu PD 520.Při podrobné prohlídce jsem zjistil,že kufr v zadní části je zcela jakoby sešmajdanej a ubroušenej s rýhami a tím pádem špatně drží v zámku pedálu.Utažení nepomohlo.Druhý kufr je naprosto v pořádku a bez viditelného opotřebení.Kufry jsou pár měsíců staré a neježděno mají zhruba 1000 Km bez bláta.

    Kupoval jsem u „Kup kolo“.Připadá mi to jako špatný materiál kufru.Má cenu to reklamovat nebo co stím?

    0 0
    • Zdenda CUBE  

      NE

      0 0
    • buba CZ  

      Nemám delší zkušenosti s SPD,ale přijde mi,že by měli kufry vydžet víc než pár měsíců…!?

      A proč odešel jenom jeden?Připadá mi to jako by cigoši v Rumunsku pozbírali rezavé konzervy a někdo z toho odlil kufry.

      0 0
      • kubad  

        Tak to neres na foru, ale reklamuj.

        0 0
      • Zdenda CUBE  

        Psal si nahoře, že to jeví v zadní části kufru známky „sešmajdání a ubroušení s rýhami“. Jak je to mechanicky poškozené používáním, tak ti nikdo reklamaci neuzná, protože není jasné, jak vlastně mechanické poškození vzniklo. Mohl si třeba seskočit na ostrý kámen a ten hrot, který zapadá do pedálu se strhnul.

        0 0
    • Smazaný účet  

      nejezdíš náhodou tohle:

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
    • roud  

      pokud vím tak shimano dělalo dva druhy kufrů jedny měkčí a druhý tvrdší takže jen předpokládám že máš ty první a s reklamací jseš bez nároku je to prostě opotřebení…

      0 0
      • kubad  

        ake prd, shimano má kufry sice různé, ale rozdíl není v tvrdosti, ale rozdíl je v vypínání z pedálů :-)

        0 0
      • Vilém  

        Nemas to popleteny s CB? Ti maji dve tvrdosti, standartne jsou dodavany ty mekci. U shimana byly dve verze kufru lisici se rozsahem vykyvu a vypinanim.

        0 0
      • scalar  

        Nene, Shimano dělá jenom jeden druh, ty měkčí :-)

        0 0
        • buba CZ  

          Jo tak to máš úplnou pravdu.Je to totální bahno.Zkusím koupit ještě jedny a jestli ani ty nevydrží aspoň rok tak se začnu poohlížet po nějakém jiném systému.No uvidíme.

          Jak dlouho vydrží kufry vám?

          0 0
          • nox159  

            cca 15000km – pak jsem poridil nove pedaly a nahodil i nove kufry – jinak si myslim ze by vydrzely jeste vic :)

            0 0
          • jURis_1  

            Kolem 5000km. Já to dělám tak, že jakmile začne být jedna strana kufru ošoupaná a vystřeluje, prohodím kufr z levé tetry na pravou a naopak. Potom to drží i funguje stejnou dobu. Ještě teď na tom jezdím a bez problémů. Jinak už mám doma koupené úplně nové kufry za SM-SH51 100Kč z aukra.

            0 0
          • v POHODÌ klokan  

            Hm, tak to nevím, co s těma kuframa děláš. Já měl jedny 4 roky (přes 20000km) a pořád byly použitelný. Teď jsem tam teda hodil nový a to z důvodu, že starý byly docela dost volný do stran (ale to příliš nevadilo).

            0 0
            • buba CZ  

              Nejsem si vědom,že bych s nima dělal něco co by mohlo takhle poškodit zadní stranu kufru.Jedná se pouze o jeden kufr.Ten druhý je naprosto bez újmy a škrábanců.Jak jsem psal výše tak mám opravdu podezření,že materiál jednoho z těch kufrů je moc měkký a tudíž se obrousil a odrhnul o pedál na kterém není ani sebemenší známka nějakého opotřebení.Před­pokládám,že materiál pedálů je záměrně tvrdší než kufry,aby nedocházelo k zničení pedálu který je dražší a vyměňoval se pouze kufr.Asi jsem měl jenom smůlu na horší kus.Nedělám z toho vědu,koupím jiné a uvidíme.Jen jsem z toho byl trochu překvapenej.

              0 0
              • Hornet  

                Asi to bola vada materiálu, bežne shimano kufre vydržia 15–20tis km, aj viac. Ale zase to nie je taká položka, aby sa človek s tým trápil :-)

                0 0
              • jonti  

                Je to pravdepodobne tim, ze mas jednu nohu vic nakrivo, nebo mas nakrivo nastaveny kufr na bote a porad kdyz slapes to mas na boku az na doraz.

                0 0
                • buba CZ  

                  Ne,ne.Nohu mám rovně a kufr taky.Teď si vybavuju,že mi občas při kruhovém šlapaní cvakalo v pedálu.Jenže jsem pořád nemohl na nic přijít dokud mi nezačala noha vystřelovat ze zámku pedálu.Je možný,že kufr v zadní části byl o něco menší nebo měl trochu jiný tvar a správně nezapadal do zámku a byla v něm vůle,která se zvětšovala tím cvakáním až to začalo vypadávat.No nic.Každopádně dnes jsem koupil nové tak uvidíme o víkendu co to udělá.

                  0 0
                  • Duppy123456789  

                    Mě taky cvakaj kufry v pedálech ( když za to trochu víc beru) To abych se začal bát co :D

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.