kterou čelovku - Spark SD6-460NW nebo Spark ST6-460NW

33 nepřečtených
  • Roman11

    Dotaz na místní specialisty na osvětlení – chtěl bych si koupit čelovku, která by sloužila jako doplněk k hlavnímu světlu (Magicshine MJ-816) na biku. Samostatně bych ji chtěl pak používat na táboření atp. Po pročtení diskusí jsem výběr zůžil na Spark SD6–460NW nebo Spark ST6–460NW. Jaké jsou výhody a nevýhody obou modelů? Má s nimi někdo zkušenosti? Rovněž si k ní potřebuji koupit akumulátory a nabíječku, na lion zatím nic nemám. Takže u aku a nabíječky vůbec nevím co zvolit. Asi bych kupoval zde : http://www.ledshop.cz/ abych to měl z jednoho zdroje. Ale může to být i jinak a jinde. Poradí někdo?

    0 0
    • DaSnail  

      sd6 je kastrát bez reflektoru. na to aby svietil na ruky alebo pod nohy je moc silný, na to aby si sa sním pozrel do dialky je moc slabý.

      st6 má reflektor a difuzér sice spark nerobí, ale myslím že nejaký od fenixa by tam mal pasovat. režimy sú ale rozložené horšie jak u sd6. ten 0,5lm režim neni vobec špatný.

      imho

      borci od sparka na tom trochu popracujú a bude to fajn čelovka ;o)

      keby som si musel vybrat, tak st6

      pepka asi klepne pepka… spark No1!

      8o)

      0 0
    • VanVren  

      Mam Sparka, ale radši používám Zebru. Má širší kužel, je lehčí, na hlavě při běhu neposkakuje (je dobrý si na ní koupit headband od Sparka ST5), svítí srovnatelně. Samozřejmě v neutrálním odstínu. Doporučuji nakupovat zde, a to i s aku Panasonic (NCR).

      http://www.hkequipment.net/…

      0 0
      • Roman11  

        A kterého Sparka máš? Abych věděl, s čím to srovnáváš. Jinak v cizině nakupovat nechci, resp. nikdy jsem nenakupoval, takže nemám zkušenosti. Ale je to o poprvé, jako se vším.

        0 0
        • VanVren  

          ST6–500CW, zebra má optimálně široký kužel na běh i kolo. Vystřídal jsem hodně čelovek a až tahle mi vyhovuje.

          0 0
          • Roman11  

            V tom případě by mě zajímalo srovnání té zebry s SD6. Tam by mohl být světelný kužel podobný. Každopádně přidávám zebru do užšího výběru.

            0 0
            • Bystrous  

              asi bude podobně široký, možná ještě širší a rovnoměrný, ale dosvit bude podstatně menší. Mám H600w.

              0 0
            • VanVren  

              SD6 nemá žádný reflektor, kužel je daný vyzařovacím úhlem diody, dělá to široké halo, úplně stejně svítí ST6, když z něj vyndáš reflektor. Je s tím vidět max tak na 15 – 20 metrů. Běhal jsem tak než jsem měl zebru. Ta ale svítí dle mě optimálně, jen v o málo menším úhlu, než je zorné pole očí. SD6 je navíc zbytečně tlustá – plášť nekopíruje akumulátor, zůstává tam dutý prostor ve tvahu půlměsíce, takže je i zbytečně těžší.

              0 0
    • scret  

      taky jsem v koncich – loni jsem to resil, nakonec uz uz vybral ST6, ale pak me trochu odradila cena (byly potrebnejsi veci) ale hlavne nemoznost nejakeho stelovani, potrebuju celovku co umi do dalky kuzel, ale i na blizko rozptyl:(

      0 0
      • StuntJ  

        A co Fenix HL21? do dálky má dostřel tuším 100m, difuzer na blízko, příjemná cena a na jednu tužku …

        já jsem sní spokojen …

        0 0
        • scret  

          jj, ta by relativne vyhovovala funkci, ale zas je megahnusna, plastova, levnevypadajici, ktery neverim a nezdala se mi funkcne… kamos ji ma a je taky spokojen…

          ja bych chtel neco s alu telem… STL + nejakej tuning anebo nejakou zebru atd.

          0 0
          • StuntJ  

            Když myslíš, že je tohle důležité, mě se taky moc nelíbí, ale funkčně je parádní, takže to neřeším. A co už vydržela, kolikrát si zaplavala a pořád v pohodě …

            A jestli s tím chceš chodit do divadla, tak vybírej podle vzhledu :o). Já to beru do jeskyně/kanálu, tak jsem vybíral poměr cena/výkon …

            0 0
            • scret  

              vzhled bych asi i prezil:) ale vim, ze se mi tam neco funkcne nelibilo, ze jsem ji diky tomu okamzite vyradil…

              0 0
          • DaSnail  

            mám staršiu HL20. funkčne nemá chybu, malá, lahká, odolná, pre mna bohato dostatočne výkonná…

            umiestnit reflektor nad telo je imho výhodnejšie jak nabok alebo dopredu. na drazevypadající vercajk si ale moc nepotrpím, no ;o)

            keby som potreboval 500lm čelovku tak by som urobil jak mr.antik píše- zobral asi sparka st6 a nejak tam nabastlil difuzér napr od fenixa. jak to nemá možnost menit bleskovo šírku kužela, tak to nemože byt univerzálna čelovka.

            tento fenix by sa mal dat http://www.kronium.cz/…rod380.html

            0 0
            • scret  

              taky me napadlo nabastlit na sparka tu rozptylku, ale nejsem extra kutil, tak se toho trochu bojim… navic vetsinou tyhle domorobo maj tendenci se podelat v nejmin vhodnou chvili…

              Nekdo vyrobit neco jako Petzl Tikka XP, co by svitilo jako Spark, tak to beru hned:)

              0 0
      • mr.antik  

        no a nechceš tam jen hodit takové to odklápěcí udělátko, difuzér, viděl jsem to na některým fénixu, dá se to koupit za pár korun buď přímo pro fénix nebo na DX.

        0 0
      • tonik666  

        H600 je skvělá, myslím, že by ti vyhovovala.

        Fénix má výhodu v tom, že jako plastový mnohem pomaleji promrzá v zimě. Kovové tělo chladne okamžitě a třeba tužkovky nemají šanci, takže kovová čelovka na tužky je na běžky naprosto nevhodná (Zebra H51), zatímco fénix hl20 vydrží dýl.

        Přišlo mi, že na Li-ionky má chlad také vliv, ale menší.

        0 0
        • scret  

          no, to jsem tenkrat taky resil a udajne to neni problem, ze prej to alu telo se docela hreje…

          Ja potrebuju neco na hory (na kolo celovku nepotrebuju, na to mam dve „aurory“:)

          Jenze prave na hory potrebuju neco supr, spolehlivyho, dobre sviticicho, lehkyho, co lze prepinat mezi kuzelem a rozptylkou, co hodne vydrzi, ne jen hodinu, vydrzi v mrazu, v desti atd. atd.

          Proste tezky tohle vsechno zkloubit…

          Zatim se mi docela libil nejakej novej Black Diamond, ale vim, co zdejsi odbornici pres luxeony napisou:)

          Fenix se mi nelibil taky tim, ze mi to prijde velky…

          0 0
          • tonik666  

            Alu tělo tím že výborně vede teplo se právě výborně chladí. Takže v zimě je studené jak led, odzkoušeno (na kole).

            0 0
    • Reed  

      mám Led Lenser H7 a naprostá spokojenost !

      0 0
    • Roman11  

      Tak jsem to celé přehodnotil a asi vezmu namísto Sparka tu Zebru H600F. Ta by měla mít hodně široký a plynulý kužel bez přesvětleného středu. Ještě ale počkám, jestli se k problému vyjádří místní guru na osvětlení pepko.

      0 0
      • VanVren  

        Jestli chceš 600F tak si to ale vezmi v teplý verzi 600Fw, jsou líp rozpoznávatelný barvy. Ty Fka ale mají trochu ztrátu na tom mléčném skle, které rozptyluje světlo, to je daň za širší kužel. Já bych ale přesto doporučoval H600w, její kužel je optimální, nemá přepálený střed. Běhám a jezdím s ní na kole už rok a prostě spokojenost…

        0 0
        • Roman11  

          Ještě se zeptám – jak je to u týhle Zebry s akumulátorama? Na ledshop.cz u všech 18650 akumulátorů uvádí, že nejdou použít pro Zebru H60. Tak nevím, jestli je H60 jinej model, nebo mají na mysli H600. Jak je to s těmi aku?

          0 0
          • Bystrous  

            Já v ní zatím mám obyč modrý špalky z dx.

            0 0
          • VanVren  

            NCR 18650, nechráněný, 3100 mAh jsou nejlepší.

            0 0
          • Kufruv  

            Mám tam z ledshopu AW 3100 a bez problému…

            0 0
            • intoxica  

              mal som toho sparka 460NW, zlé spektrum svetla aj keď NW ide do žlta nereálne farby, a čo bol najväčší problém váha. Poskakoval na hlave pri zjazde a svetlo bolo roztrasené.Ze­braligt H600f je úplne super, kužel akurát memá predsadené ťažisko dobre drží na hlave vďaka nízkej váhe a farebné spektrum je úplne OK farby podáva reálne. Lepšie svetlo nekúpiš, aj dåžka výdrže a systém postupného zhasínania pri vybití je super čo spark nemá.

              0 0
              • Roman11  

                Po přečtení všech příspěvků jsem minulý týden objednal tu H600F. Zítra by snad měla dorazit, tak pak poreferuju, až ji testnu. Baterky jsem objednal Panasonic 2900 chráněný.

                0 0
                • Roman11  

                  Tak jsem dnes konečně vyzkoušel novou H600F. Světelný kužel je široký, plynulý, žádný přepálený střed. Kdyby nebyl ten Max režim se 712 lm jen na 3 minuty, tak bych si ji dovedl představit i jako jediné světlo. I těch 400 lm ale bohatě stačí. Takže co se týče svítivosti, tak přesně splnila moje očekávání a požadavky. Barva světla přesně sedí s barvou světla hlavní svítilny na řidítkách. Kdybych zvolil barvu W, tak by se to tlouklo. Ostatní ukáže čas.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.