Které brzdy zvolit? XT nebo ZEE

11 nepřečtených
  • orsi07

    Čau borci!! Měl bych dotaz a předem se omlouvám jestli je zde nějakej podobnej.

    Na biku mám brzdy Sram Guide R, které mi nevyhovuji. Jezdím dlouho enduro a zajímá mě, jak velikém je rozdíl mezi zeečkama a novejma XTČkama. Krom toho, že xt jsou dvoupistky. Co brzdný účinek? Popřípadě vadnuti páky atd.

    Předem moc díky

    0 0
    • MirosPikos  

      Co je to za kolo, jaké kotouče, co ti nevyhovuje na Guide R? Byly moc ostré, brzo uvadaly a neposkytovaly tak dostatek výkonu, nevracely se pístky a zkracoval se chod páky? Jezdíš opravdu enduro nebo prostě jezdíš lesem, občas kamen, kořen. Lidi mají různé představy o enduru a je to hrozně in, o sobě tvrdit „jezdím enduro“.

      Pokud mohu za sebe, vybral jsem si ZEE kvůli dávkování. Vytušil jsem ze zkušeností ostatních, že 4pístky se budou lépe dávkovat a přitom mají nekonečný výkon. Problém s vracením pístků a zkracování chodu při soustavném přibržďování v technických pasážích bohužel pozoruji i na ZEE. Jinak jim nemám co vytknout. Někomu se třeba nemusí ZEE líbit a raději sáhnout po XT. Mě bylo jedno jak vypadají. Chtěl jsem výkon a škálovatelnost výkonu.

      0 0
    •  

      Na dlouhé sjezdy v Alpách jedině Saint, oproti sram velký rozdíl hlavně ve spolehlivosti. Chtěl jsem je nechat i na nový bike ale udělal js si radost jinejma. Xt na česko budou bohatě stacit s ice kotoučema.

      0 0
      • MirosPikos  

        Já si udělal šroubkem za 30,– ze ZEE Staint. Tedy alespoň co se třmenů týká :) Jen nápis zůstal. Tenhle „tuning“ jsme provedl i bráchovi a kamarádovi. Jinak jsou kopce i v čechách, kdy někdo se špatnou technikou jízdy a přílišným brzděním uvaří XT.

        0 0
      • Tuplak  

        Mně se teda v Alpách XT (sintr desky a ice kotouče) nepodařilo uvařit. Nevím teda jestli 15 km sjezd je dostatečně dlouhý :)

        0 0
    • Baba-Ji  

      Z novych XT a Zee bych sel spis do Zee a to proto, ze:

      • nove XT (rada 8000) maji/meli problemy s pakou, takze to dela/delalo dost bordel(„pumpovani“ paky), staci si prohledat i zdejsi forum
      • Zee by meli brzdit lip a obecne 4 pistky mivaji lepsi davkovatelnost
      • Zee nejsou o tolik moc tezsi, o kolik by meli lip brzdit

      …pokud bys i presto chtel XT, je lepsi kouknout po predesle generaci, ta je spolehliva a stejne vykona jako soucasna nova, ale nespolehliva rada XT 8000

      0 0
    • romachain  

      Mě se ZEE po přechodu od XT785 osvědčili, brzdí prostě víc a ještě jsem je neutavil. Mám teda přes metrák a poslední dva roky jezdím hlavně bikeparky…

      0 0
    • HKou  

      Rozdil v brzdnem ucinku je minimalni (spis psychologicky efekt), hlavni rozdil je v mensim opotrebeni desek (vetsi plocha) a vetsi odolnosti proti prehrati (vetsi trmen, vetsi plocha desek) u Saintu. Novejsi M8000 jsou ok (asi to nebylo pistkama, ale tesnenim). Cistit zadni 4-pistkovy trmen je opruz, pouzivam XT, predni trmen vymeneny za Saint.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.