Křupání v přední části kola

12 nepřečtených
  • hrajem

    Při včerejší projížďce jsem si všiml lupání, které jde z přední části kola. Pocitově se vibrace z lupání přenášejí i do řídítek, ale to jsem si možná jen vsugeroval, je to slabé :-)…

    Zkoušel jsel dotáhnout hlávko (ale zase jsem to nechtěl moc dorvat, takže tak v rámci možností) – lupání pokračuje. Když jsem zkoušel vakl u hlávka, a v nohách vidle, připadá mi vše OK.

    A teď ještě přesně, jak lupání probíhá. Lupe v tom, když je přední kolo např. v nějakém žlábku,nebo trochu zabořeno v bahně (tak aby nebylo volně, ale šlo s ním otáčet) a já rychle začnu otáčet řídítky zleva doprava. Při jízdě samo taky, ale v menší míře.

    Když kolo stojí, já se jakoby postavím na jedno šlapátko, chytím řídítka a začnu propružovat, chvilku to lupe, ale po pár propružení to přestane. Lupe to pak zase jenom, když to samé udělám na druhé straněc (šlapátku) a to už stačí jen zlehka (po pár lupnutích víc a pak zase na druhé straně)…

    Nenapadá někoho čím by to mohlo býti? Kolo Felt Compulsion z roku 2008

    0 0
    • rabeck  

      zkus jestli to neni náboj může to tam bejt blbě naštelovaný

      0 0
    • glide  

      Pokud lupe v náboji, tak stačí vyčistit a nacpat čerstvou vazelínu. Také může být povolen nějaký drát ve výpletu, takže prohmatat.

      0 0
      • hrajem  

        Mám pevnou osu, náboj to nejsíš nebude. Tu špicu zkusím pokoumat, ale podle mne to bude vycházet odněkud z rámu, jak říkám, mám pocit jakoby se vibrace z lupání přenášely do řídítek…

        0 0
        • roud  

          mě připadá že ti lupe výplet…

          0 0
          • Smazaný účet  

            nebo lupe prasklina :D

            0 0
            • hrajem  

              Nastesti je bike jeste v zaruce, takze to by nemusel byt problem :-D …

              Akorat doufam ze bcyh prasklinu nasel, nez zaruka zkonci :-D

              0 0
          • MlokCZ  

            Tipuju taky buď výplet a pak spoje řídítka x představec a pod. U toho spoje stačí stopy bordelu a je to hned.

            0 0
            • Rychlej turista  

              Nejedná se jen o zvuky, ale cítí to i v rukách, takže to musí být něco většího. I podle toho popisu „Když kolo stojí, já se jakoby postavím na jedno šlapátko, chytím řídítka a začnu propružovat, chvilku to lupe, ale po pár propružení to přestane. Lupe to pak zase jenom, když to samé udělám na druhé straněc (šlapátku) a to už stačí jen zlehka (po pár lupnutích víc a pak zase na druhé straně)…“ mi to vychází na řízení. Vůle mezi rámem a miskami, křivé dosedací plochy, vadné hlávko.

              0 0
              • MlokCZ  

                Bordel mezi představcem a řídítky se mi projevoval už přesně stejně jako píše, taky tam byl náznak toho, že to bylo v ruce cítit.

                Samozřejmě vše co uvádíš to může být taky. A klidně i něco úplně jiného.

                0 0
    • Flegmatik  

      Ještě můžeš zkontrolovat spojení řidítka x představec a představec x sloupek vidle. Vyndat, vyčistit, utáhnout. Taky může být v hlávku nějaký bordel (kamínek). Může to být dokonce mimo přední část, třeba někde úplně jinde :-)

      0 0
    • Rychlej turista  

      Vypadá to na problém s řízením. Ať už samotným nebo třeba i křivými dosedacími plochami.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce