• bubin1990

    Ahoj všem, potřeboval bych poradit jaké pláště koupit na nové krosové kolo které jsem si koupil k vánocům.

    Na kole mám z výroby schwalbe tyrago

    Jenže já hodlám jezdit výhradně po silnici a proto jsem hledal nějaké pláště víc na asfalt. Našel jsem si tyto: maxxis overdrive

    možná ještě přemýšlím nad hutchinson urban

    nebo maxxis overdrive excel

    Jen se chci tedy zeptat, jestli jsou to dobré a rychlé pláště? Má je někdo a jak se tyto tipy hladkých plášťů chovají na mokru? Případně jestli je šíře 32 to nejmenší, co se dá sehnat na krosové kolo.

    Kdyby někdo chtěl ty schwalbe, tak mají najeto testovacích 80km a nechám je po domluvě :)

    Děkuju za tipy a rady

    0 0
    • jecnak  

      Pokud hodlas jezdit opravdu jen po silnici, muzes klidne nasadit silnicni plaste (prumer je stejny, jen jsou uzsi). Budes jeste potrebovat silnicni duse.

      0 0
      • bubin1990  

        silniční pláště radši ne. Vozím sedačku a prcka…a na silničních bych se necítil vůbec dobře, třeba to není takový rozdíl ale jde mi o pocit a myslím si že na silničních ta rovnováha bude jinde. To je taky důvod, proč jsem kupoval kros a né silnici – tu si pořídím až malej doroste do vlastního kola :)

        Každopádně díky za názor :)

        0 0
        • liskin  

          Rovnováha? Silnička je víc u země, sedíš níž, takže rovnováha je o dost lepší. :-)

          0 0
          • bubin1990  

            A měl si někdy na kole sedačku o váze X kilo a nad zadním kolem dítě co má dalších 13? to ti sakra mění stabilitu…když sem loni slejzal z horáka, tak to nebylo dvakrát příjemný :)

            Proto když jsem hledal kolo, tak volba padla zatím na kros…o geometrii rámu jsem nepsal ani slovo, to si sem natáhl ty!

            0 0
    • Chalupář  

      Na krosovce mám Specialized INFINITY šíře 38, najeto cca 5500,–km a zatím tak 50% opotřebení. Jedou perfektně a mají i reflexní proužek.

      https://www.kursport.cz/…inity-v49549

      0 0
      • bubin1990  

        Díky z radu. Jsem ale regnutý na kupkole a hodlám tam nakupovat víc věcí krom plášťů a tak potřebuji vybrat jedny z těch které jsem dal na výběr :)

        0 0
    • Namtos  

      Vozím maxxis overdrive exel na zadním kole, jezdím dost asfalt, ale i šotolinu na lehčí terén typu lesní cyklostezky. Taky jsem chtěl co nejužší a bylo mi servisním technikem doporučeno jít do rozměru 700×40c a opravdu po silnici letí. A to hlavně kvůli tlaku a odvalu 60TPI. Tlak je max 75Psi což odpovídá 5,1 bar já foukám 4 – 4,3bar, minimum je 3 bar …

      Na předek ale plánuji po sjetí původního zase něco jako Schwable CX Comp…

      Jinak hodně chválí i Schwable Maraton

      0 0
      • bubin1990  

        Jak jsem psal nahoře…mám na kupkole účet, budu toho objednávat víc a tak si koupím gumy které nabízejí tam. Jinak tedy si zatím jediný s některou z mých variant. Jak se chová plášť na mokru? Drží?

        0 0
        • Namtos  

          na mokru drží , podívej se na vzorek je stavěn do šípu. Samozřejmě záleží kolik je vody a na mokru nemůžeš letět jako za sucha…

          0 0
    • Namtos  

      dupl.

      0 0
    • doubeq  

      No, po zkušenosti s krosovýma pláštěma s drátovou patkou bych už úzký pláště s drátem nekupoval, viz topic , vím že pravděpodobně bylo i kombinací s ráfkem, ale hůř se mi kdysi měnili i pláště s drátovou patkou na horáku. Takže teď už jedině s kevlarovou, jen tak pro jistotu, abych nelámal monpáky a nelepil duše na 3 místech…a to doma, nedokážu si to představit na cestě.

      0 0
      • Jakobo  

        Tak tuto reakci ignorovat.

        Nic ve zlem, ale nemuzes na zaklade jedne zkusenosti odsuzovat vsechny trekove plaste s dratem. Tezko rict, jak ty plaste nasazujes. Mozna se zrovna sesla nejaka blba kombinace toleranci plaste a rafku. Ja jsem naposled ted o vanocich nahazoval nejake uzsi plaste Mitas na Dragony a bez problemu pouze rukou, nebo znamemu ve stredu v praci na silnicni kolo nejake 30 mm zimni Schwalbe a taky jen rukou. On to rval montpakama a nemohl se s tim domluvit. Ty budes podobny pripad. Zakladem je plast usazovat na stred, kde je rafek uzsi a nahore postupne zdvihat plast od rafku. Jinak u Remerxu mam zkusenosti s rafky 622 mimo jine Dragon, Galactic, Gr. Hammer, Stormy a plaste of 32 po 42 Schwalbe, Rubena, Mitas, Maxxis, Nokian ad… a zatim nebyl problem, vetsinou rukou, nekdy vezmu montpaky.

        0 0
      • Smazaný účet  

        lámání montpák o pláště s tuhou patkou jsou jen levý ruce a netrpělivost – chce to nebrat si pro „přehození“ tak velkej kus pláště, ale postupovat po menších kouscích

        0 0
    • Jakobo  

      Vsak tam ty origo plaste nech a kup nove az budou ojete. Si nemyslim, ze ten rozdil bude tak obrovsky. Mozna je mas taky malo nafoukane, naper tam 3.5 bar a vyzkousej.

      0 0
    • scota  

      Schwalbe Marathon Supreme 37×622:

      http://www.bicyclerollingresistance.com/…supreme-2016

      nebo

      Schwalbe Marathon Almotion:

      http://www.bicyclerollingresistance.com/…lmotion-2016

      0 0
    • BB  

      sjet ty původní, vůbec nevypadají špatně a rozhodnout se až pak.

      0 0
    • bubin1990  

      Tak nakonec jsem se rozhodl pro Schwalbe Marathon Racer.....již jsou objednané. Děkuji všem za pomoc

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.