Krosové kolo do 12 tis. pro holku

26 nepřečtených
  • mandella

    Ahojte. Sháním krosové kolo, jezdím částečně po menších silničkách a částečně po zpevněných polních cestách. Jezdím buď na starém Authorovi (špatná zkušenost) nebo na asi sedm let starém Treku (lepší zkušenost, ale příliš velký rám a tenčí gumy).

    Zaujalo mě GT Transeo 2.0 výbavou http://jizdni-kola.heureka.cz/…eo-2–0-disc/

    Je potřeba mít dámský rám? Ten moc nechci. A nejsou hydraulické brzdy a lock out na řídítkách zbytečnost? Kolo jsem viděla na vlastní oči, zamlouvá se mi, kamarádka ho má a je hrozně spokojená. Ale kdybyste měli lepší tip… jen cenový strop mám fakt 12 tisíc. Měřím 172, vážím 57 – rám 18?

    Díky moc.

    0 0
    • marapara  

      Pokud ti nevadí „štangla“, tak damský rám netřeba. Přece jen panský je pevnější. Hydraulické kotoučovky, konkrétně ty Tektro Auriga na tom Transceu nejsou žádná hitparáda, klidně raději V brzdy s kvalitními špalky. Navíc kolo na véčkách bude nejspíš i o řadu lepší vybaveno. Osobně si myslím, vzhledem k použití krosového kola – silnice, horší asflatky, zpevněné cesty, max. polňačky, považuji véčka na dostatečné.

      Velikost asi těch 18" na 172 cm.

      0 0
    • marapara  

      Co jsem našel, tak tohle i velikost mají M 18": http://www.mojekolo.cz/…rcher-expert

      Není to sice GT Transceo, ale Schwinn, který spadá pod GT. Výbava i cena je myslím OK.

      0 0
      • mandella  

        Díky za radu, asi je o něco hezčí než to GT – jsem holka, tak je důležitá i barva :-) jenom je už docela těžké, ne? A jak mám poznat, která značka je dobrá? Z dětství si pamatuju Author, Superior a Amulet, no a teď je tolik značek, že vůbec netuším, jak na to. Jsou nějaké, kterým se raději vyhnout? Btw dívala jsem se i na Leader Fox Šumava a Felt (už nevím typ)…

        0 0
      • scalar  

        Tak tomuhle Schwinu se vyhni velkým obloukem, má vidlici NEX, což je základní řada, nemá magnesiové nohy, je tedy velmi těžká a ne moc funkční. Zbytek výbavy taky není nic moc (brzdy Tektro, kliky Suntour – šetřilo se, kde se dalo :-) )

        Ono s vidlicí je vůbec problém, jsou z výroby osazeny pružinou na 70 – 75 kg, takže pod Tebou nebudou moc fungovat. Potřeboval by jsi kolo se vzduchovou vidlicí, ale tam se na 12 tis. nedostaneš, aby to mohlo mít slušné vybavení, tak 13,5 tis.

        0 0
        • mandella  

          Protože jsem lehká, potřebuju vzduchovou vidlici? A co to kolo GT, první odkaz, to taky nedoporučuješ?

          0 0
          • johnface  

            Mrkni jeste jestli by se ti libilo Pells Crono Pro model 2010. Brzdy bych neresil, svoji fci splni a neni to takova polozka. Vidlice absolutne beznemu uzivateli nejspis postaci. Kdyztak muzes prodat tu, ktera tam je a koupit novou, pripadne se domluvit s prodejcem, zda ti to za priplatek nevymeni.

            0 0
            • mandella  

              Taky není špatné, ale moc chlapské barvy :-) taky už mi připadá docela těžké, skoro 13 kilo. Ale tady na fóru máte značku Pells rádi, ne? (Jsem si všimla.) Ještě mám další „blbý“ dotaz – uvítala bych řídítka s těmi bočními „berany“, dá se to tam pak nějak dokoupit?

              0 0
              • johnface  

                Vaha je podobna, jako jsi uvedla u Schwinn, rekl bych ze Pells prevysuje minimalne vidlici, kvalitou ramu a zrejme i nejakymi soucastkami. Cekal jsem, ze se ti barva nebude libit. :)

                Pells ma nekdo rad, nekdo zase ne. Ja mam podobne osazene kolo a zatim bez problemu, jedine, co jsem za dva roky a 6 tis. km menil jsou spalky. Pritelkyni jsem koupil letos Pells Crono Pro Lady 2011 za 13 tis. Taky to jde.

                V teto kategorii to asi ani neni o znacce – od te znacky pochazi prevazne jen ram. Pokud kupujes seriovku, jde spise o vybavu a geometrii ramu – aby ti kolo sedlo. Ano nektere znacky mivaji kvalitnejsi osazeni, nektere na tom setri.

                Pokud myslis rohy, tak primontovat jdou. Jestli myslis neco, co je na silnickach, tak by ten ram mel mit trochu sportovnejsi geometrii, aby to melo vyznam.

                0 0
                • mandella  

                  Dík za odpovědi, myslela jsem rohy. Co se týče kola, moc moudřejší nejsem – připadá mi teď, že v téhle cenové kategorii asi velké rozdíly mezi kvalitou nejsou…podle toho, že každý doporučujete něco úplně jiného…

                  0 0
                  • johnface  

                    Sto lidi, sto chuti. Treba ti povi scalar, ten montuje cross. Ja doporucuji z vlastni zkusenosti. A sam si uplne tak nemyslim, ze damske ramy maji jinou geometrii jen proto, aby se lepe prodavali. :)

                    GT Transeo 2.0, vypada dobre, bal bych se akorat tech brzd. Mam radeji Vecka a lepsi spalky.

                    0 0
          • scalar  

            K vidlici – přesně tak, tyhle pružinové vidlice mají pružinu na střední hmotnost 70 – 75 kg. Pokud tedy vážíš výrazně míň, nebude Ti správně fungovat, jednoduše ji nestlačíš. Vzduchová vidlice má vzduchovou „pružinu“, kterou nastavíš pumpičkou přesně podle hmotnosti. Navíc je tato vidlice skoro o půl kila lehčí než pružinová. Problém je, že tato vidlice stojí min. 2,5 tis.

            V sériových kolech si moc nevybereš, nejsou tam zásadní rozdíly. Například to GT Transeo – úplně zbytečné kotoučové brzdy, totálně ošizené těžké kliky, ostatní výbava taky nic moc. Bude to hodně těžké kolo.

            Podívej se na fotky kol, které jsem stavěl pro ženy se vzduchovou vidlicí, výbava Deore, lehké kliky s integrovanou osou, kvalitní náboje new Deore…

            Rám se dá vybrat, v Tvojí velikosti to nemusí být vyloženě dámský, pánské crossové rámy některých výrobců jsou poměrně krátké, takže se s kratším představcem dají použít i pro ženu.

            0 0
            • mandella  

              Třeba to oranžové je moc pěkné, jenomže s tou dražší vidlicí a lepší výbavou určitě nestojí 12 tisíc, co? A navíc mám strach, že s tou vzduchovou vidlicí nebudu umět zacházet, vůbec to neznám.

              0 0
              • scalar  

                Jak jsem psal, u takto vybaveného kola je cena trochu vyšší, podle rámu cca 13 500,– Kč.

                Tato vzduchová vidlice je naopak na obsluhu jednoduchá, nastaví se tlak podle hmotnosti a pak už je tam jenom jedna páčka, kterou se vidlice zamyká.

                0 0
                • scalar  

                  Pěkné jsou třeba rámy MRX.

                  0 0
                  • mandella  

                    Scalare, 13,5 tisíce? Promyslím, spočítám a případně se ozvu na email. Jinak děkuju za rady všem…

                    0 0
                  • Evilcleaner  

                    občas si říkám kolik můžeš mít na takovém kolu marži, dvě stovky?:-D jinak asi všichni vidé že to nemá konkurenci:)

                    0 0
        • marapara  

          Škoda, jinak ostatní výbavou je Schwinn docela sympatický. O vidlicích na krosová kola moc přehled nemám.

          0 0
    • mandella  

      Tak jsem vybrala Pells Crono Comp Lady http://jizdni-kola.heureka.cz/…specifikace/#…

      Nějak se mi prostě zalíbilo…

      0 0
      • scalar  

        Neblbni, tahle vidlice má 2,6 kg a pod Tebou se ani nehne, hůř už to nešlo…

        0 0
        • scalar  

          Kliky se všemi ocelovými převodníky na čtyřhran, nejobyčejnější řazení, nějak jsem nechápal, proč se tyhle kola vůbec vyrábějí, už mi to dochází – stačí udělat pěkný lak a někdo se chytí. To kolo váží 13,7 kg (a to bude ještě nejmenší velikost bez pedálů), kolo za 13,5 tis. o dvě kila míň.

          0 0
          • mandella  

            No tak teď jsi mě pěkně znejistěl. Krucinál. Já už fakt nevim…

            0 0
            • t29  

              Za kvalitu se platí, ale za blbost víc ;)

              Ten samý Pells Crono Comp Lady se stejnýma součástkama stojí něco přes osm tisíc. Je to model 2010 s oranžovým rámem (ano, stejný rám, jako je na fotce sestavy od Scalara). Bohužel mojekolo.cz už nabízí jenom 16" velikost, ta ti bude malá. Na druhou stranu je to štěstí a přesvědčíme tě na něco lepšího :)

              0 0
          • MlokCZ  

            To kolo mít těch 13,7kg navíc ani nebude. Loni na jedné akci, kde nás jelo více jsme ze srandy převážili více kol, včetně několik crossů.

            Dle srovnání s tím převážním odhaduju toho Pellse tak na 14,5kg.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.