• JBC

    Poradte nějakou pěknou trasu a poznání Krakonošova kraje…

    V Jizerkách už znám skoro každý kámen, ale Krkonoše jsou zatím jen v plánech. Mám rád trasy, kde můžu řádně provětrat fulla v downhillech.

    Dám tip na hezkou vyjížďku v Jizerkách, kterou jezdím tak 15× za sezonu a vždycky se dobře bavím:

    Vlakem do Harrachova – Orle – Drwale – po červené na Stog Izersky – Smrk – Souš – dál pak podle nálady, ale dá se třeba Knajpa – Josefodolská přehrada – sjezd dolu samozřejmě po žluté – Mariánská hora – objezd Špičáku (nebo přez Špičák – ale na mě je to už moc)- Dolní Smržovka – Velké Hamry

    0 0
    • Pi†el  

      Ozvy se, az budes chtit prijet, kdyz se mi to bude hodit, tak te protahnu. Bydlim u Janskych Lazni.. :)

      0 0
    • Advid  

      Tip vypadá dobře. A kudy u Kořenova – po žluté a pak po cyklostezce 3020 nebo z nádraží na východ na Mýtiny a pak po té přerušované cyklostezce 13A? Ta druhá možnost vypadá na mapě, že tam je míň lidí a lepší terén. :-)

      A z Orle na Smrk je to kudy nejlepší? Mám fulla, ale zabijácký sjezdy zase nemusím. i když tam to bude spíš do kopce. Dá se nahoru po červené (Szlak im. Dr. M. Orlowicza)?

      0 0
    • Advid  

      Jo a tohle je prima sjezdík. Kořeny a kameny, místy jsem radši slezl, ale já se bojím a jsem po úrazu. :)

      0 0
      • Advid  

        Jo a korát je blbý, že pak je to tlačení do kopce. Ale pak zase pěkná cesta lesem. No je to něco za něco, no. :)

        0 0
    • gargamel  

      Zdravím do Krkonoš:-)

      Nemohl by někdo poradit nějaké pěkné terénní trasy? Výchozí místo by pro mě bylo Vrchlabí. Budu se tam o víkendu pohybovat a rád bych zabajkoval. Nejlépe třeba tur. cesty, kde není zákaz, nebo prostě pěkný trasy a špeky co stojej za to:-)

      Díky

      0 0
      • gargamel  

        nikto něznaje?

        0 0
        • Pi†el  

          Ja znaju, zrovna mizim ven, ale vecer ti sem neco pripisnu. Pripadne pristi tyden budu po-st doma a bikovat, kdybyses chtel pripojit..

          0 0
          • gargamel  

            Super, jsem v očekávání:-) Jinak tam budu jen sobota neděle (Vrchlabí).

            0 0
            • Pi†el  

              Paradni je zelena z Benecka – Na Rovinky, eventualne si vyslapnout na Žalý a od rozhledny jet po neznacene ceste, temer primo severne, je tam jedna logicka vychozena „pesina“ a casem se napojit na velkou cervenou (http://www.mapy.cz/…) po ni Na Rovinky… odtud po cervene na sever, dale sjet po modre k prehrade, zadem prejet do centru ŠM a zacit stoupat po modre (z prvu nuda po panelech a asfalte, pozdeji paradni singl) okolo Stohu na Klinovky. Kolem Dvorske objet Lisci horu a od Tetrevich bud si to dat po zelene na Hanapetrovu paseku a dale po zlute do Dolniho Dvora.

              0 0
              • krokus  

                Hele, jezdíš tu zelenou i obráceně, tj. z Rovinky na Benecko? Onehdy jsem to zkusil a nějak jsem to po těch šutrech nebyl schopen vyjet. Obráceně je to samozřejmě ok. V Cykloatlasu je tenhle úsek značen nepřerušovanou fialovou čarou, což je asi omyl.

                Znáš trasu z H. Míseček na Rovinku přes Šerák (po červené)? Nedávno jsem ji jel a docela mě nadchla. Některé úseky jsem ale tlačil.

                0 0
                • Pi†el  

                  Tu zelenou jsem obracene nikdy nejel. A cervenou pres Serak taky asi ne. Do tedle mist moc casto nezavitam..

                  0 0
              • gargamel  

                Super, díky. Ještě tu modrou dolu k Labský přehradě máš na mysli tu první, co odbočuje Pod černou skálou, nebo až od Harrachovské skály?

                0 0
                • Pi†el  

                  Dle sil. Na druhou modrou to je pres dalsi vrsek..

                  0 0
                • Pi†el  

                  Taky je paradni sjezd z Černé hory, od Cerne boudy, po cervene – do zatacky sáňkařské dráhy – zbytek uz je nuda po sterku.

                  Supr singl je po zlute z Nad Modrými kameny – k Modrokamenne bou­de.

                  Zluta ze Zrcadlovek do Černého Dolu.

                  0 0
      • Bonebiker1  

        Pokud se chceš pohybovat po povolených cestách, tak to zase taková hitparáda není…jel jsem cyklobusem do Jánek, lanovkou (fuj..) na Černou horu, po ofiko hřebenovce přes Pražskou, Lesní, Tetřeví boudy, pod Rennerovkama po žlutý nahoru (terénní vložka), na bufet na Rozcestí, Výrovka, Luční…dál nesmíš, zpátky na Výrovku, dolů do Pece, Velká Úpa, Javoří důl, Vlašské, Krausovy boudy a dolů do Jánek a třeba až do Vrchlabí. Většinou asfalt a dost lidí :-( To jen takový tip.

        0 0
    • Atilla  

      Zdar, pojedu teď v týdnu na chalupu ve Velké Úpě. Má smysl si tam brát kolo? Třeba na Portážky jak se jezdila MRSN? Někdo kdo by se svezl se mnou? Díky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.