Křivoklátsko - technické sjezdy

21 nepřečtených
  • Darkson

    O svátcích jsem byl na pojezdit na Křivoklátsku a nadchlo mně tam několik technických sekcí dolekopcom, tak se o ně rád podělím:-). Parádní je singlík po červené turistické kousek za Roztoky směrem na Skryje, kdy se během chvilky sklesá až k Berounce. další luxusní kořenitý sjezd je taky na červené ze Zvíkovce přes obec Chlum, kde se terén opět prudce svažuje až k řece k Rybárně. skvěle vypadá i sjezd do stejného místa opačným směrem, ten jsme ale bohužel tlačili nahoru. Neméně pěkný je klesající a točící se singlík ze Skryjí po modré ke skryjskému jezírku.

    www.mapy.cz/?…

    Pokud někdo znáte další pěkná místa v okolí plná kořenů, kamenů a prudkých klesání, sem s nimi! :-)

    0 0
    • Darkson  

      next attempt:

      www.mapy.cz/?…

      0 0
    • Elwing  

      ooo děkujem ti ;) chtěla bych tam někdy vyrazit, jenže je lepší tam dojet autem a pak teprve vytáhnout bajka

      0 0
      • Peslezedirou  

        Z Dejvický jsi v Unhošti za hodku a odtamtud se dá v Křivoklátskej pěkně pojezdit.

        0 0
      • blue  

        vlakem je to jednoduchý… třeba ze smíchova do zdic a hned můžeš začít pěknym výjezdem na vraní skálu a z ní zas pěknym sjezdem a po něm pěknym singlem po žlutý na točník…

        0 0
    • MlokCZ  

      Tak když chceš prudkej, tak po té červené můžeš z Chlumu pokračovat až k Lejskovu mlýnu, tam máš taky pěkný sjezdík. Prudký je určitě dost :-)

      0 0
      • MlokCZ  

        Aha, tak ty jsi ten až k Lejsk. mlýnu přímo myslel. Ty ho dolu dáš? Já ho jen tlačil nahoru a ten úsek je pro mě dolu už moc.

        0 0
        • Darkson  

          jj, koukám že je to sjezd k Lejskovu mlejnu. dal jsem ho celej, ale slez jsem dole před schodama, ty se mi nějak nelíbily. moc pěknej úsek. těžší a prudší mi přišla ta červená dál na Hřešihlavy, ale to jsem jen tlačil nahoru. příště:-)

          0 0
          • KOMOÒ  

            Díky za typy nemám to až tak daleko(z novýho strašecí),ale většinou se k Berounce jan taktak dohrabu a abych se škrábal nahoru abych se svez dolů.....bych neudržel řídítka :-)

            0 0
          • MlokCZ  

            No možná se jen tak zdála nebo byla v tu chvíli horší než když jsem to jel já. Možná že směrem do kopce ty cesty vypadají těžší :-) Protože tu červenou z Hřešihlav jsem zase jel já (jak překvapivé, když jsme to jeli v opačném směru) a až na pár metrů a pár šlápnutí v nějaké točce, kterou jsem za sedlem nevytočil jsem ji dal celou. Prudší asi byla (i když už si to nevybavuju úplně přesně, jel jsem to loni), ale nebyly tam žádné kamenné větší schody (tím nemyslím ty spodní schody, ale až v rámci části nad nima) jako v rámci toho tlačení nahoru.

            0 0
    • frof  

      Tam je to moc pekne. Popsane useky si dobre pamatuji. A to je 7 let zpet co jsme Berounku po cervene jeli. Zvlaste me utkvel sjezd na Rybarnu. Hlava pred lety brala sjezdy trochu jinak. Buhvi jak by to ted se mnou bylo.:-))Ale jeste kousek dal Liblin a Darovansky dvur taky lahoda.

      0 0
      • MlokCZ  

        Z Darové směrem na Plzeň to jezdím často, to mám kousek a vždy mě fascinuje kamarád, který ten nejprudší úsek s kameny nad Darovanským dvorem vyjede směrem nahoru (ten neni taková sranda ani směrem dolu). Já jsem to nikdy víc jak do půlky toho cca 100m dlouhého nejprudšího úseku nikdy nedal (výše už je to pak v pohodě). A z druhé strany toho výjezdu po červené směrem od Chrástu je zajímavých hned prvních pár metrů přímo od řeky. Ten většinou dám celý i nahoru. Zbytek je pak v pohodě oběma směry i když taky pěkný.

        0 0
        • frof  

          Deste delaji s terenem na svazich divy. Jezdeni kolem a po trase Berounky zrovna nejlehci neni. Holka me pekne vytahala za usi kam ji to vlacim:-))To me zpetne pripomina kolik krasnych zazitku se mnou jiz prozila:-)))

          0 0
    • Bauvi  

      Zdravím. Tady v tom článku, zhruba v polovině, najdete skvěle rozepsané výborné sjezdy v Křivoklátsku… Jenom doufám, že sem ten link můžu takhle hodit :). www.bajk.cz/…a/clanek.asp?…

      0 0
    • fousek  

      Hmmm no pekny kdyby ste se tam nekdo chystal treba o vikendu tak bych se pridal

      0 0
    • Peslezedirou  

      Křivoklátsko je Mordor, mám to tam rád. Celkem podobný švihy se dají udělat i na Neveklovsku. Dobrý sjezd je z Probožství Velíz po žlutý. Sice žádný kostitřas, za to rychlost velká. Zkus pojezdit směr Krušná hora, Žebrák, Točník. Jo a doporučuju sjezd k Berounce jedním z udolí ve kterém je rezervace UNESCO, zákaz vstupu, číhají na tebe ochranáři, adrenalin velkej, scenériie nádherná. Jede se tam od zříceniny malé tvrze a sjedeš kousek před Nižborem.

      0 0
      • karf  

        jen pro upresneni – cele Krivoklatsko je tzv. Biosfericka rezervace UNESCO, to co popisujes ty je Narodni prirodni rezervace – v CR nejvyssi mozny stupen ochrany u maloplosek

        0 0
        • Sipal  

          Exhumace. Dneska se mi povedlo spáchat ekologickou katastrofu průjezdem rezervací (ano, kolem cedulky zákazu vjezdu cyklistů) kolem Oupořského potoka a napadlo mě, jestli existuje nějaký způsob, jak se do rezervace dostat legálně. Třeba nějaký den otevřených dveří, příspěvek do tomboly na ples ochranářů nebo tak něco. Předpokládám, že asi ne, ale třeba se něco najde.

          A ještě jedna věc, víte někdo, jestli se dá dojet ze Žloukovic po levém břehu podél kolejí až do Nižbora? Mě to před Nižborem stáhlo na silnici. Tam je teda taky pěkný sjezdík, začíná vlevo za posledním panelákem, bohužel jsem ho dneska jel nahoru.

          0 0
    • Jenda  

      no moje oblibeny jsou cervena od hajovny na Lubech smerem ke klicave, zelena od lesniho uciliste Pisky do Zbecna, sranda je zluta ze Sykorice do Zbecna tam je to uplne hladky ale krpal jak svina:-), zluta z rozcesti u Lizu do Hyskova – jeden kousek je dost vyzivnej, cervena od Leontynu do Roztok – obzvlaste na jare to byva vypecene, no je toho relativne hodne ale nevyhledavam zase nejake superextremy takze ty nejvetsi vychytavky stejne asi neznam takze si uziju treba i sjezd po modry z Malych Kysic ke Kacaku:-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.