• visions

    Na podzim chci jít na operaci křečových žil laserem(ne klasická řezničina,ale zavedení katetru do žíly a její zatavení),tak se chci zeptat,jestli jste někdo na takové operaci byl,vaše zkušenosti a hlavně jaký je výsledný efekt.Mě klasická operace nepomohla(před cca 7lety)Vím,že je to z 90% dáno dědičností,přesto jsem se rozhodl to znovu podstoupit.

    0 0
    • skier  

      Já mám křečové žíly 20 let a dost velké a nijak mě to zatím neomezuje,nebo­lí.Akorát teda nemám nohy jak baletka.Už jsem o nějakém odstranění uvažoval,ale nevím…On každý i doktor řekne něco jiného. Zatím jsem dal na rady nebolí tě to, tak to neřeš…

      0 0
      • dancing dog  

        Zaděláváš si ale možná na problémy.. flebitída, tromboflebitída, insuficience vnitřních žil- bércový vřed- ber to jako katastrof.scénář, ale vyloučit se to nedá..

        0 0
        • Lukiinno  

          Vyzkoušej to první přírodní cestou, než jít hned pod nůž. Já jsem byl spokojený s Priessnitz žilní a cévní výživou. Poradil mi to známý, které si to chválil. Kupuji si ji často a nohy nebolí a žilky nepřibývají.

          0 0
          • Darien  

            Souhlasím. Já mám teda dobrý zkušenosti s Mobivenalem, doporučil mi to doktor, protože na operaci to ještě nebylo, ale těžký nohy, nic moc hezkýho. A musím zaklepat na kost, že zatím ustoupilo a cítím se fajne. Navíc to pomohlo i s hemoroidy:)

            0 0
            • Sugar67  

              Rád bych slyšel názory více lidí, kteří tyto přípravky vyzkoušeli. Člověk by rád investoval do něčeho, co pomůže, ale nabídka je široká, reklama veliká, ale účinnost neurčitá. Připojte prosím své zkušenosti a poznatky.

              0 0
      • Hana73  

        Četl jste někdy o magnetoterapii? Prý pomáhá https://www.biomag.cz/krecove-zily/

        0 0
    • Lukster  

      Já byl na klasické operaci před cca 10 lety a je pravda, že se opět nějaké nové objevily, ale zatím žádné problémy mi nezpůsobují, takže si ještě počkám až ta nová metoda bude 100% ověřená a asi půjdu do toho. Přece jenom je tam i větší riziko krevní sraženiny…

      0 0
      • visions  

        Proč myslíš,že je tam větší riziko krevní sraženiny?Je to daleko šetrnější než ta řezničina.Když si vzpomenu na to,jak to dělali,měl jsem lokální anestezii.

        0 0
        • Lukster  

          Nene, já myslel, že je větší riziko krevní sraženiny když křečové žíly neřešíš…

          0 0
          • visions  

            To je pravda. Na podzim do toho jdu.

            0 0
            • skier  

              No je chlapi sice pravda,že tam jisté minimální riziko je, ale mi zase řekli, že větší pravděpodobnost embolie,infarktu mrtvice je,když se nas.ru v práci :-) Vás ty křečové žíly nějak omezují?

              0 0
    • tifik  

      Byl jsem na klasické, ale kamarád na laseru a moc si to pochvaloval, za 3 dny běhal jak rybička.Já právě po operaci začal jezdit na kle, páč sestřička v nemocnici mi řekla, že cyklistu tu ještě neměli :-) A funguje to, na zimu mám rotoped, chce to pravidelně klidně i po menších dávkách, aby se nohy zpevnily a prokrvily.

      0 0
      • jj8808  

        Vím že je tahle diskuze už starší, ale mohu se zeptat za jak dlouho po operaci jste jezdil na kole? Byla jsem na operaci (klasické) před měsícem, pomalu začínám na kole jezdit, snažím se operované noze ulevovat. Přesto mi pak noha jakoby mravenčí. Měl jste nějaké problémy, když jste začal jezdit? V nemocnici mi řekli, že jezdit na kole můžu, že si noha sama řekne. :-)

        0 0
        • Yura  

          To je podle toho jak rozsahlej to byl zakrok, jak moc je ten zilni systém ponicenej apod. Dulezity je resit pricinu proc se to deje. Odpoved „to je dedicne, nic se s tim neda delat je demence doktoru..“ Z drtive vetsiny vznikaji zily u zenskych, který mají vysokou hladinu estrogenu a nizkou hladinu progesteronu. To same u chlapu, kdyz mají snizenou hladinu testosteronu a vysokou hladinu estrogenu. To je většinou pripad u obeznich lidi, kdy i u chlapu je ta hladina estrogenu skoro stejna jako u zenskych. To je neskutecnej napor na jatra a jak nestiha hlavni detox organ v tele, tak se to zacne postupne srat.. U sportovcu jsou zase krecaky z trvale nizke hladiny vitC, horciku, vapniku. Vem si, ze treba ovce dokaze pod stresem syntetizovat kolem 100g vitC. Lidi jako jedni z mala museji všechen vitC prijimat ze stravy. Clovek, sportovec co neustale telo vycerpava a nedoplnuje všechno v adekvátních davkach, tak se to logicky zacne nekde projevovat. VitC jeden z hlavnich stripku při tvorbe kolagenu. S ceho je tvorena stena zil? Kolagen.. Měď. Další dulezitej prvek ke tvorbe kolagenu. Clovek pod tezkym stresem ma nizkou hladinu celuroplasminu. Proteinu, kterej rozvazi med po tele tam kde je potřeba, takze bez nej zase není kolagen = zacnou slábnout steny cev a zil.. Proste da se to resit. Ale tohle ti nikdy zadnej „žilař“ nerekne ani kdyby chtěl, protože o tom nemá vůbec paru. Ten ti tak maximalne rekne nos stahovaci punčochy..

          0 0
    • Fender  

      Ahoj.Operaci křečových žil jsem podstoupil klasickou metodou před 9 roky.Myslel jsem si,že se jich zbavím a budu mít do 60 klid.Doktorka mě před operací řekla,že se za 10 let sejdeme,protože je 90% pravděpodobnost,že se objeví znovu.Měla bohužel pravdu.První roky jsem používal kompresní punčochu,na jaře a na podzim to bylo jakž,takž v pohodě,ale v létě to prostě při vyšších teplotách nešlo.Navíc,aby měl člověk o půl čísla větší velikost boty než normálně,jinak jsem měl po chvíli otlačenou nohu.Po závodech jsem vydržel jezdit 6 let,noha v pohodě,ale 7 rok znovu křečové žíly.Ta 6 letá zátěž tomu rozhodně neprospěla.Chystám se tedy na druhou operaci a zvažuju,jakou metodu podstoupit.Zcela určitě se chci vyhnout klasické metodě (pokud to bude možné).Hledám taky vhodnou nemocnici,kde mě udělají podrobné vyšetření žil a stanoví přesnou diagnozu jejich vzniku a ne jak při první operaci,kdy bez podrobného vyšetřní (pouze vizuálního),udělal doktor pár čar přes křečáky a jel jsem na operační sál (měsíc na neschopence  – standart).Co jsem se zajímal o nové metody,není žádná 100%.Zatím.Bo­hužel.Jinak se za operaci jedné nohy platí tuším od 12000kč výše.Taky bych uvítal,pokud by se někdo našel,kdo podstoupil tuto operaci a je aktivní sportovec (cyklista).

      0 0
      • visions  

        Problém by mohl být v tom,že po klasickě operaci v řadě případů nelze oparaci laserem již provést.Naštěstí to není můj případ,už jsem byl na předoperačním vyšetření.

        0 0
      • visions  

        Platil jsem 20 000 Kc,delali mi jednu nohu,laserem,zalezi na tom,jak je to velký zákrok.

        0 0
    • Smazaný účet  

      co nějaký kompresní podkolenky? to by mělo pomáhat…

      http://www.cyklostore.cz/…o-cool-4041/

      0 0
      • McBlacky  

        to není bohužel tak jednoznačný. omezí to tvorbu na lýtku, ale zase se ti budou tvořit pod kolenem – problematické místo. A někomu i na stehnech.

        z kompresek je dost velký hype, ale osobně po půl roce používání mohu říct, že ne vždy je to vhodné a dnes už je používám jen selektivně pro dlouhé cesty autem, při běhu po tvrdém povrchu a občas po závodě, ale jen krátce max do hodiny na noze.

        0 0
        • radek80  

          hele kámo, použití kompresních ponožek bez předpisu od lékaře může být dost hazard. Pokud máš žilní systém v pořádku a přesto uměle zužuješ průtok, tak na to bacha. Dnes je na trhu těch ponožek plno a jejich kompresní třídu jde jen těžko určit.

          0 0
    • visions  

      Tak mám 2 dny po operaci laserem,snad to bude dobré,aspoň na pár let.

      0 0
      • 9700  

        A tim laserem se to dela jak? boli to? muzes chodit jak dlouho po operaci? Cena? doporucil bys to?

        0 0
        • dancing dog  

          strčí se do žíly pružná kanyla s laserem, ten to speče a stěny se slepí, jak se kanyla posunuje a krev žilama tudíž pak už neteče. Nevim teda přesně, jak se řeší spojky s hlubokýma žilama, ale asi ví co dělají.. mě to čeká asi taky na jaře, pokud se k tomu dostanu, nejpozdějí na podzim…na 99% taky laserem…

          0 0
          • asmodeus  

            Taky s tím válčím,je to hodně neestetické,ale nijak mne to neomezuje.Taky uvažuju na léto o nějakých kompresních podkolenkách…no uvidíme

            0 0
        • visions  

          postup popsal dancing dog,přesně tak to je.Já jsem 3.3. prisel na kliniku – www.zilniklinika.cz,operace trvala cca 2hodiny,ja jsem tam zustal do druheho dne,protoze nejsem z Prahy a druhý den bych tam stejně musel na převaz,ale kdo je z Prahy,může jít cca 3 hodiny po operaci domů.Druhý den ráno jsem šel na převaz a mohl jít dle vyjádření doktora klidně do práce,ale půjdu až v pondělí.

          0 0
        • visions  

          Cena je různá,podle velikosti zákroku.Bohužel,po­jištovna to nehradí,jen některé přispívají 3000 Kč,třeba Metal Aliance.Jestli bych to doporučil?Na klasickou operaci bych už nešel.A po operaci laserem nemusíš vůbec marodit,kdežto po klasické jsem byl doma 6 týdnů.A rozhodně je to šetrnější,než klasická.

          0 0
          • dancing dog  

            Jak Te umrtvili? Místně nebo celkově?

            0 0
          • antt  

            nevím, jak je to s cenou dnes, ale kromě laseru existuje ještě tzv Sklerotizace, kdy ti do žíly zavedou jehlou na několika místech látku, která tu žílu v místě naleptá a „zavaří“. Nutonost nosit nějaký týden dva kompresní punčochy aby se látka nevypláchla a žíla skutečně zarostla. Tento zákrok stojí pár stovek a výsledek je stejný. „Svařená“ žíla nemá průchod krve a pomalu se vstřebá do tkáně. Vhodné pouze pro menší žíly, ty velké se sice zneprůchodní, přestanou problémy, ale nebude to mít takový vizuální efekt jak při klasickém odstranění operací.

            Klasická operace je naprosto v pohodě, pokud ji nedělá běžný chirurg, ale specialista.

            Mě v léčbě křečových žil neskutěčně pomáhá kolo a rozdíl jestli najedu ročně 500 nebo 3000km je neskutečný,takže čím víc, tím líp, ale samozřejmě nešlapat nějak extra silově, ale normální svižné tempo. Pravidelné ježdění na kole zpevní lýtko a noha tak funguje i při běžné chůzi/stání jako pumpa mnohem lépe, kdy svaly mnohem líp tlačí krev k srdci.

            Jinak s tou kávou (psano níže) bych to opravdu nepřeháněl, protože kdo je náchylný na křečové žíly, tak bude určitě náchylný i na hemoroidy a těm naopak káva vůbec neprospívá.

            Bohužel je potřeba k tomu přispůsobit životní styl po všech stránkách.

            0 0
    • radek80  

      kamaráde, rád ti poradím, jestli je to ještě aktuální.

      V první řadě musím říct, že mám stejný problém s žilami. 1. věc je Operace. Klasický skalpel je čuňárna, ovšem laser taky není ideální, protože ve svalové tkání zůstanou ty zatavené žíly. Já zvolil cestu vytažení rozšířených žil. Tuto metodu zvládá jen málokdo. Mě operovala MUDr. Horáková v Praze. www.flebologie.cz. Po operaci nezůstanou žádné jizvy, žíly se tahají milimetrovými dírkami. Rekonvalescence však obnáší denní vycházkový režim. Každý den po dobu 6 týdnů po operaci je nutné asi 5 hodin chodit. A teď to nejlepší. Už po operaci člověk cítí tu lehkost, větší sílu, protože srdce není tolik zatěžované. Na kole ujedeš více kilometrů, prostě paráda.

      2. Prevence – to je ještě důležitější než operace. Musíš nosit kompresní ponožky. Je to v tvém zájmu, protože tím ohromně pomáháš srdci. Zapomeň na obyčejné ponožky, které mají třeba špičkoví bajkeři. Ty musíš mít švýcarské ponožky SIGVARIS. (Je tam příspěvek VZP) Kompresní třídu by ti měl určit lékař. Doporučuji již zmiňovanou doktorku. Vedle ponožek jsou dva významné faktory, které rozhodnou, zda tě křečové žíly budou v životě trápit, či nikoliv. A) zapomeň na cigarety, pokuď jsi kuřák, a na tvrdý alkohol B) vyřaď z jídelníčku živočišné tuky. Zní to drsně, ale pokud nemáš přístup ke kvalitnímu masu (zvěřina, hovězí a drůbež ze statku) tak buď vegetarián! Vepřový maso z Lidlu a veškeré maso v restauracích je plný tuků a chemie, antibiotik, který zanášejí a rozšířují tvoje žíly rychlým tempem. C) Nauč se jíst pálivá jídla, resp. chili papričky. Nejlépe zeleninové směsi, do kterých přihodíš 1–2 jalapenos, nebo habaneros. Zrychluje to tep, krevní oběh a to je na žíly paráda.

      Rozhodně jedna dobrá zpráva!!! Kafe můžeš bez omezení!

      Hodně zdaru!

      0 0
      • retezz  

        Já bych jen chtěl přispět s doporučením jít či nejít na křečáky. Nyní jsem 14 dní po operaci druhé nohy, první byla na operaci před 6 týdny. Byl jsem klasickou metodou – řeznickou a již bych na ní nešel. Je sice zdarma, ale opravdu se to hojí těch avizovaných šest týdnů. Nohu mám modrou, jako by mne někdo zbušil bejsbolkou. První noha ještě pobolívá a ta druhá zrovna začíná přecházet z barvy modré do zelené. A to mne ty křečáky nikterak nebolely ani neomezovaly. Jen to hrozně vypadalo a doktor řekl, že by to v budoucnu mohl být problém.

        0 0
        • skier  

          Byl jsem u známého doktora,který se křečovými žilami zabývá.Mám je taky dost velké.Ten mi říká,bolí tě to…nebolí,vadí ti to…nevadí, tak to neřeš.Pokud sportuješ,tak riziko je skoro nulové.

          0 0
        • asmodeus  

          Mam rok po klasicke operaci obou nohou…no a uz bych mohl jit znovu.Zkusenosti stejny jako RETEZZ,rok me pri jizde na kole ve sjezdu priserne bolely nohy a obcas to citim i dneska.Priste bych urcite hledal jinou alternativu operace.

          0 0
      • verkap  

        Ahoj, mohla bych se zeptat, jak jsi ten zákrok snášel? Byla jsem tam se třemi kmenovými žílami na jedné noze a měla bych jít ještě na pokračování, ale šíleně mi to bolelo. Noha vypadala dobře, ale strašně se bojím té bolesti… Tebe to nebolelo??

        0 0
      • Ivan_634  

        Zdravím,

        zvažuji operaci křečové žíly na levé noze a našel jsem možnost pravděpodobně šetrné operace u MUDr. Horákové v Praze. www.flebologie.cz.

        Můžu poprosit o detailnější informace ohledně průběhu zákroku a potom o zkušenostech po operaci, rekonvalescence…

        Poslal bych na sebe kontakt.

        Ivan

        0 0
    • MOTOGP  

      Používám kompresní punčochy. Pro mě ideální řešení. Mrkni na:

      www.aries-shop.cz

      0 0
    • oddie  

      CHIVA – mikrochirurgie. Mám za sebou u Komárkových, můžu jen doporučit.

      0 0
    • Yura  

      Cus borci. Tak jsem se konecne odhodlal a mam to za sebou. Brali mi tu velkou zilu co vede po vnitrni strane nohy od třísla az po kotnik. Myslel jsem si, ze to bude bolet jak prase, ale k memu prekvapeni uplna pohoda. Tak kdo ma podobnej problém, tak se toho vůbec nebojte. :)První foto, to si me pocmaral pan doktor a ta druha uz je 20 hodin po zakroku. :D

      0 0
      • Sugar67  

        Přesně tenhle zákrok jsem absolvoval asi před 6ti lety. Nohu jsem měl trochu víc modrou, ale do 10ti dnů jsem seděl na kole. Zatím mám klid. Rozhodně záleží na tom, kdo ti tu operaci dělá.

        0 0
        • Yura  

          To je fakt, me to domlouvala segra co pracuje v Olomoucke fakultce u doktora Utikala, je to frajer, takovej sveraznej. Napred jsem chtěl jit na nejakou tu soukromou kliniku, kde bych si zaplatil ten laser, ale tady mohl pomoct jen skalpek a zkusene ruce.. :D Doufam, ze se mi ztrati ty cervene zilky, které se diky tomu krecaku tvorily a ze budu mit nozky jako modelka. :) Jinak krecaky se muzou vrátit to je jasny, ale furt je lepsi jednou za 10 let to vyresit takhle, nez to nechat jen tak a pak v 60ti mit nohy samej bercovej vred… :D

          0 0
    • Yura  

      Cus borci. Tak jsem se konecne odhodlal a mam to za sebou. Brali mi tu velkou zilu co vede po vnitrni strane nohy od třísla az po kotnik. Myslel jsem si, ze to bude bolet jak prase, ale k memu prekvapeni uplna pohoda. Tak kdo ma podobnej problém, tak se toho vůbec nebojte. :)První foto, to si me pocmaral pan doktor a ta druha uz je 20 hodin po zakroku. :D

      0 0
    • lecram  

      Ahoj, já byl na operaci křečových žil,doktora jsem se ptal jestli se objeví znovu a on mi řekl že to není možné protože se odstraní cely vnější žilní systém od třísel po kotník.Asi jsi neměl udělaný tzv.totální vysoký striping

      0 0
    • REDYDYN  

      to:LECRAM …Dobrý den prosím můžete mi dát vědět u koho jste byl na tu operaci? TZV VYSOKÝ STRIPING..bohužel potřebuji to asi také:(( kontakt atd)Děkuji

      0 0
      • lecram  

        MUDr.Walach ,poradna v nemocnici Český Těšín a zákrok byl na pracovišti miniinvazivní chirurgie Třinec Podlesí a operater byl zmiňovaný doktor Walach.Doporučuji!

        0 0
        • lecram  

          Ty křečové žíly se mi začaly objevovat už v dětsví a před třicítkou mi cévní lékař řekl že při úrazu dostanu bercové vředy hned a bez úrazu do čtyřicítky a musí to jít hned pryč.Já nesnáším takové věci dobře a tak jsem se neobjednal i když jsem fakt trpěl.No ale když jsem dostal zánět do obou nohou tak jsem změnil názor a zašel na !mnoho doporučení! k doktorovi Walachovi.Perfektní lékař.Zákroky byly dělány v lumbální anestezii tzv.umrtvení od pasu dolů,žádné probouzení v bolestech jako u narkozy, luxusní nedrastické postupné prociťování a zřejmě i tím pádem bezbolestí.Já jsem ten typ co si musí lehnout i při odběru krve ale po té zkušenosti jsem to chtěl i při operaci kříže ,bohužel byla narkoza.Fotky které připojuji jsou před operaci ,bohužel jsem to fotil vsedě a tak ty žíly nejsou tak vystouplé a vypadají oproti skutečnosti jako kosmetická vada.Druhá je asi 10 dnů po operaci.Fotky z dneška jsou zbytečné,nohy mám jako normální člověk.Nic se „nevrací“ netrpím bolestmi a podobnými kecy jako šíří lidi, můj známy má známeho a tomu se to vrátilo atd..Běžte do toho ,není lepší pocit než vidět ty prokleté žíly tři metry od sebe jak je sestra odnáší ze dveří operačního sálu v misce.

          0 0
    • minusak  

      2.11. jsem byl na klasické operaci stripping od kyčle po kotník ve Frýdku-Místku. Měl jsem šílený strach, v 58 letech první operace a hospitalizace. Nemohu než doporučit. Ti doktoři jsou dnes o mnoho levelů výše než za totáče a metody taky. Den za dnem se noha hojí a je to bez jediného prášku proti bolesti. Každý den dělám procházky a noha je super, bolest už téměř žádná. Běžte do toho, než mít pak v důchodu problém.....

      0 0
      • AV  

        Kup si lehokolo.

        Nohy nahoře, říkal operatér, jsou nejlepší rehabilitací

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.