Král Šumavy - silnice - předpisy

5 nepřečtených
  • Necris

    Dneska se u nás jel Král Šumavy. Ráno když jsem jel na chalupu jsem potkal čelo. Pěkně za sebou, ve svém pruhu. Sem tam někdo vybočí, ale nikdo nepředpokládá že takovýhle závod bude úplně bez problémů.

    O 2,5 hodiny později jsem se vracel zpět:

    1. Pod obcí Strašín, přímo pod kopcem, jsem jen tak tak zabrzdil před

    čtyřmi dědky na silničkách, kteří jeli VEDLE SEBE v PROTISMĚRU.

    1. Zastavil jsem, vynadal jsem, jel jsem dál. O zatáčku dále, kde mimo

    jiné byli i nějací lidé od přadatelů, mi přesně do prostřed mého jízdního pruhu vjel další. Dobrzdil jsem jen tak tak, pouze vytroubil a jel dál.

    1. O pár kilometrů dál u obce Dražovice – cyklista v protisměru se

    srazil s autem, které jelo přede mnou.

    1. Velká Chmelná, občerstvovací stanice – cyklisté narvané přes dva

    jízdní pruhy v ostré nepřehledné zatáčce, tesně před občerstvovačkou. Auto dobržďují na poslední chvíli. Kdyby tam někdo jel tolik, kolik je povoleno, tj. 50 km/h, nemá šanci to dobrzdit.

    To vše během méně než deseti minut jízdy. Bohužel se jedná o věc, se kterou organizátoři těžko něco nadělají. A víte co je nejlepší ? Že mě ještě nějaký čumil vynadal, že tomu vůbec nerozumím a na kole jsem nikdy nejezdil. Jezdím sice cross country, ale silnice si užiju víc než dost. A po dnešní ostudě mezi řidiči se mi ani moc nechce oblékat dres.

    LIDI, NECHOVEJTE SE NA KOLECH JAKO SNOBOVÉ. Svět vám nepatří a ostatní se k vám potom nebudou muset chovat rovněž hnusně.

    0 0
    • Mikikuba  

      Stejně jako existují čuňata v autech existují i na kole. Pokud jich jede -+1200 myslím těch cyklistů je holt koncentrace větší…Asi tak.Každý ví, že jede za plného provozu a musí se pravidli řídit. Že plno lidí nepoužívá mozek je naprosto normální v dnešní době v autě i na kole.

      0 0
    • Pedro RB  

      Souhlasím s tebou, i z tohohle důvodu jsem přestal na silničáky jezdit. Okolo roku 2000 to tak špatné s disciplínou siničářů na závodě nebylo. Taky to tehdy byli pro ostatní exoti a sami se považovali za tradicionalisty a elitu cyklistiky proti nějakejm novej bikerům. Teď silnice zažívá boom, nacházej k ní cestu ti, co byli zvyklí lítat si volně po lesích. K tomu celkově větší prestižení a bezohlednost – je to už moc velké riziko pro někoho, kdo nemá výkonost jet pořád s nejlepšími 20. A vzadějc tě pořád někdo zbytečně vybržďuje, vytlačuje z tvojí stopy a podjíždí v levé zatáčce. Nebo jsem zestárnul..

      0 0
    • Vilém  

      To nema se snobama nic spolecnyho, to jsou DEBILOVE.

      0 0
    • rbcrx9  

      Nemusí to být závod, tady v okolí Zlína tak podobně jezdí parta v dresech jednoho místního velkoobchodu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.