• psedma

    Tak jsem se dnes připojil ke skupině, která si špatně hlídá svá kola. V CTP parku v Brně Modřicích mi ukradli Giant Reign X2, měl jsem si ho líp hlídat a zabezpečit. O pomoc s pátráním snad ani nežádám, je mi jasný, že kolo už asi nikdy neuvidím.

    Ale jednu věc nechápu. Kam ty kola sakra mizí? Co s nimi zloději dělají? Jen minimu lidí se podaří kolo někde dohledat. Chápu, že lepší kola se kradou na zakázku. Ale co udělá zloděj s kolem s bazarovou cenou za 25 tisíc? Nebo s 10 let starou silničkou, postavenou na zakázku, kterou ukradl stejný zloděj o pár hodin dřív ve vedlejší firmě(záznamy z kamer zachycují stejného člověka). Do kamennýho bazaru to dát nemůže, do internetovýho taky ne, na díly z toho moc nedostane(aspoň ne u mě, nějakou cenu tam fakt má jen rám, vidlice a teleskop, všechno s výrobním číslem, možná ještě kola). A že by takhle levný kolo posílali do zahraničí? Prostě tomu fakt nerozumím.

    0 0
    • Delkim  

      na zakázku se ani tak nekradou, jako se kradou podle příležitosti :)

      0 0
    • Skunkey  

      taky by mě to zajímalo… ukradli mi Author Opus 2006 a nedávno Scott Reflex 10, 2009. Opus byl jednoduchý cyklozámek před školou, Scott zámek na motorku před nemocnicí. Zloděje Authora našli, byli to dva feťáci, co kradli po městě, celková škoda za měsíc působení byla asi 207 000,–. Dostali 2 roky, náhradu řekli, že si musíme do věznice jezdit a vymáhat – o ničem. Kola prodávali do těch špinavejch zastaváren a bazarů po Praze, asi za pár šupů, lidi co vedou tyhle podniky jsou asi dost podobní, jako sami zloději. Scotta odložili, nejsou podklady. Ještě se kradly kola, že to ukradl nějakej dělňas z východu ze stavby a pak na tom jezdil do práce, ale to nejsou případy těch „lepších“ kol. Podle mě mizí na díly, nebo je někde přestaví- prohází nakradený komponenty na rámech a prodají přes bazary, člověk si ani nevšimne.

      0 0
    • miki  

      Mám zkušennost že tady v Karlových Varech se objevovali kradená kola z Ostravska a pak zloděje chytli a zavřeli na 6 měsíců!!! (málo ale přece).A tak to bude zřejmě po celé republice ,z jedné strany republiky na druhou, další je rozebrání kola a prodej komponentů na netu.Když si vezmeš že jezdíš na běžným kole a policie čísla kol nekontroluje tak jak by je asi hledali??Aspoň mě ješte nikdy za 20 let.

      0 0
      • trener  

        kamarádovi ukradly kolo ve Znojmě na závodech a za cca půl roku se našlo v Chomutově v zastavárně.jinak kolo cca 50tis.Stumpjumper 29 vel.XXL.Mohli být rádi,že si ho nenašel v té zastavárně sám.myslím,že by je zašlapal do země:-).jo a jinak našla ho policajti podle čísla při kontrole

        0 0
        • Vilém  

          Moje ukradeny kola skoncily taky ve znojme. Teda aspon dily z nich vyplouvaly tam. Zpet jsem dostal akorat vidlici. Par dilu, u kterych jsem nebyl schopen prokazat, ze jsou moje, ale ktere jsem poznal podle poskrabani atd, se pak objevilo na jednom prestrikanem kole, ktere prodaval tamni kseftman s kolama, ktery mel mraky inzeratu a ktery shodou okolnosti poradal nejake tamni cyklozavody.

          0 0
          • Ondrasik  

            Podel se s nami prosimte o jmeno toho cloveka, jako znojmaka by mne to docela zajimalo! Dik

            0 0
            • Ancient  

              Jo, také bych moc rád věděl o koho jde a na koho si dát majzla…

              0 0
    • -ost-  

      No pro mojeho Supa si prisli na miru. Jediny vykradeny sklep, jedine ukradene kolo (ostatni dve za cca 20k kazde mi zustaly). Ucvaknute hardened zamky si odnesli sebou – minimum stop. Vedeli o kamere pred domem – odesli zadem..

      Prohlidka zastavaren a bazaru? Ryzi deprese, sice tam nesedi oficialne odsouzeni zlodeji ale chovaji se tak. Vedle mne, kdyz jsem hledal kolo, prisel zjevny fetak s ukradenym mobilem. Prodavac nabidnul 200kc a po obcance se neptal. Pomohlo by zakazat herny a nonstop zastavarny..

      0 0
      • Janes  

        Podobná zkušenost, manželčina bílýho treka Giant vzali nechali tam stejně nový synovo GT. Od tý doby sundavám a nandavám kola na střechu auta těsně před dojezdem a ihned po příjezdu. Někdo si to podle mě vytipoval.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Vpohode no. Ja se zastavil za nasima, hodil kolo do sklepa. Po dvou hodinach jsem odjel,a le rano byl sklep vypaceny.

        0 0
        • pepino  

          Mně se byl někdo dvakrát kouknout do sklepa (mam primitivoš zámek, tak zamkli jen na jeden západ, já zamykam na dva), asi si někdo všim kola (který dávam do bytu). Bohužel nic z toho bordelu, co potřebuju vyhodit, si neodnesli:)

          0 0
          • jeniiiik  

            Máti ani sklep v paneláku nezamyká…a za dva roky nezmizelo nic. Nechtělo se jí to přebírat, tak čekala, že jí s tím někdo pomůže.

            0 0
    • Azmir  

      Ted vybírám kolo a převážně na bazaru, už jsem narazil na 3 čorky co mi byly nabízeny. vždy skoro nové kola, nejetá, bez dokladů, když jsem chtěl papíry nebo chtěl původ kola, radši neodepsali nebo že budto mám zájem nebo ne, všechno dovezené z německa.

      0 0
      • Amaranth  

        Přesně tak, když se na bazaru objeví nějaká výhodná nabídka a prodejce od kola nemá doklady, tak buď vůbec nekomunikuje a nebo si začne vymýšlet různé historky. Nejlepší byla asi ta, když mi jeden prodejce tvrdil, že koupil Authora na dovolené v USA.

        0 0
      • Azmir  

        Ještě něco, tyhle kola většinou moc neinzerují ale třeba přímo píšou na maily. Jinak nechápu lidi co to kupujou, většinou mi stejně pak psali, že kolo už je prodané že stejně smůla, nechápu jak lidi mohou koupit prostě kolo bez papírů za celkem velké peníze, nezajímat se o původ nic, mi by to svědomí prostě nedalo.

        0 0
        • Fran-tic  

          od kámoše tatík má. hodně dlouho mi to trvalo, než jsem to zkousnul. kdyby to nebyl dobrý kamarád…

          0 0
        • jIrI___  

          Jak už tu bylo zmíněno v X vláknech, tak spousta lidí si doklady prostě nenechává. Takže chybějící papíry nutně nemusí značit čórku.

          0 0
          • pavlik6022  

            nebo maji skladany bike a schovavat papiry od kazdyho konponentu je trochu narocne

            0 0
            • jIrI___  

              Nevím, co je na zařazení papíru do patřičného šanonu složité, ale vím, že hodně lidem v mém okolí to problémy opravdu dělá :)

              0 0
              • horemdolem  

                Složité to je – i v podnikání mi to dělalo problém tak sem se na to vyprd a dělám odpis paušálem a na účtenky z vesela – výjimka sou drahé věci kde se dá čekat nějaká porucha, ale schovávat papír od pneumatik, přehazovaček a td to není pro mě :D

                0 0
              • scret  

                tak kdybych mel schovavat papiry od kazdyho saltru, retezu nebo kazety, tak nedelam nic jinyho nez zakladam:))

                nechavam treba jen dulezity veci, ram, vidle, kola… zbytek jde do kose…

                0 0
              • JSt  

                tak kazdej je na neco uchyl, ze. ;-)

                0 0
                • pepek  

                  On Jiri je věčný študent, tak mu šanony doma nevadí. Já bych si doma připadal, že jsem neodešel z práce.

                  0 0
              • jonti  

                zařazení papíru do patřičného šanonu ???

                asi žiju v jiném světě a žádné šanony nemám. Jednu krabici od bot kde mám důležité smlouvy a papíry od drahých věcí. I ty po 2 letech kdy skončí záruka vyhazuju.

                0 0
              • Petr L2  

                Náročné to je, hlavně na místo, nevím jak ty, ale dokladů co člověk musí archivovat je u nás při pětičlenné rodině takové množství, že ty šanony nemáme kam dávat a přecházím na bedny od banánů. Potíž je, že účet může člověk vyhodit až po fyzické likvidaci předmětu, takže se doklady vrší a vrší.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  zakladam to do sanonu s datem likvidace (konec záruky) a pak to proste vyhodim. Kromě kola jsem při případným prodeji nemel problem s tím, ze nemám doklad… Navíc v dnešní době neni problem si nechat vyrobit za kilo razítko a fakturu udělat, takže i prodej s dokladem nic neznamená…

                  0 0
                  • Petr L2  

                    Vyhodit doklad po záruce je pitomost, doklad musíš držet po dobu existence věci, třeba pro pojišťovnu po vykradení pro doložení …

                    0 0
          • Azmir  

            To máš sice pravdu, ale u všech těhdle mailů jsem chtěl vysvětlit původ a jelikož se nezmohlí ani na bůůů, tudíš neměli potřebu obhájit, že to čorka není, tak to beru jako čorku, všechno to byly sériovky, takže žádné skládané kola z komponentů.

            0 0
            • soap  

              nekoupíš ty,koupí druhý,proč se bude obtěžovat s vysvětlováním

              0 0
            • JSt  

              clovek, ktery si apriori mysli, ze je prodejce zlodej, neni potencialne dobry zakaznik. prokaze puvod a „zakaznik“ si vymysli dalsi picoviny…

              ostatne nechapu, jaky ma smysl se ptat na puvod kola bez dokladu, kdyz o nem ze zacatku pochybujes, protoze uspokojujici odpovedi se ti nikdy nedostane, prestoze vysvetleni muze byt pravdive (teda pokud na tebe rovnou nevyklopi, ze je to lopata). :-)

              0 0
              • horemdolem  

                Asi tak – a z druhého pohledu – vysvětlí kupující původ svých peněz? Jaký je rozdíl mezi koupí ,,kradeného kola,, a koupí kola z obchodu za ,,kradené, načerno vydělané a jinak pochybně získané peníze,, ? :D

                Zcela upřímě kupovat kolo s tím, že je kradené se mi taky nelíbí – na druhou stranu kdyby mi někdo nabídl bike v hodnotě 150 tisíc téměř nejetý za 30 neváhám ani vteřinu :D

                0 0
                • nitraq  

                  Taky bych neváhal ani vteřinu. Poslal bych ho kam slunce nesvítí, pokud by k němu neměl doklady.

                  0 0
                • Azmir  

                  A přesně díky takovým jaký si ty, to v tomto státě vypadá, jak to tu vypadá.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    tady to je samej míra dušín :-DDD

                    0 0
                    • Azmir  

                      Nemusíš být Míra Dušín, abys neměl zájem jezdit na kradené věci a tím i podporovat zloděje.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        daně platíš? Na černo si nikdy nepracoval? Zákony dodržuješ?

                        0 0
                        • Azmir  

                          Jsem student, takže neplatím, samozřejmě, když jsem na brigádě tak platím, na černo jsem nikdy nepracoval a zákony se snažím dodržovat snad jako každý člověk.

                          0 0
                          • jIrI___  

                            Gratuluju, jsi větší Míra než já. A to už je co říct :D

                            0 0
                            • Azmir  

                              To bych neřek, občas třeba v autě překročím maximální povolenou rychlost, jsem hold rebel :D

                              0 0
                          • Smazaný účet  

                            předpokládám tedy, že jsi za veškerý SW a filmy co máš „řádně“ zaplatil a nic neukradl :-)

                            0 0
                            • nox159  

                              filmy stahovat legalne muzes hudbu taky..

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                pak to vypadá s produkcí filmů, tak jak to vypadá :-D

                                0 0
                                • Mig_all  

                                  no a jak to s ní teda vypadá?

                                  0 0
                                  • Trey  

                                    To by mě taky zajímalo :) Očividně se to pořád vyplatí.

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      to vyprávěj provozovatelům kin, nebýt dotací, tak malá kina už nejsou žádná, multiplex sice jede bez dotací, ale zrovna 2× vydělečný to není..

                                      0 0
                                      • Trey  

                                        No ale psal si o produkci filmů, ne o kinech. To je očividně zase jinej problém.

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          původní reakce byla na Azmira, který tu začal moralizovat. Ať už je stahování hudby a filmů legální, pořád to v prvopočátku musel někdo ukrást, nasdlet, takže je to uplně stejný, jako když si na bazaru koupíš až moc levné komponenty nebo kolo… Podporuješ zloděje, kolikrát jsi i sám zloděj (u SW..)

                                          0 0
                                          • maajkee  

                                            přesně tak to je

                                            0 0
                                          • jIrI___  

                                            +1

                                            0 0
                                          • Trey  

                                            Jo, už to vidím :) S kolama a bazarem je to naprostá pravda ale nemyslím, že to funguje stejně s hudbou nebo filmama. Jsou mraky lidí, kteří si sice stáhnou pirátskej film nebo muziku ale pak na něj stejně naklušou do kina, koupí si origo placku nebo jdou na koncert.

                                            0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              chtelo by to nejak lepe kvantifikovat „mrak lidi“…je jenom par filmu, u kterych bych byl ochoten toto udelat (ale jeste jsme to neudelal)…velika telka, gaucik a pivecko to proste 100% jisti…

                                              0 0
                                              • Smazaný účet  

                                                gaučík a pifko mi kino, co mám za barákem, nabízí taky.. Jediná nevýhoda je, že v půlce filmu není pauza, to by pak bylo dokonalý!

                                                0 0
                                      • nox159  

                                        to je ale ciste problem tech kin…

                                        jo taky tady u nas mame celkem male kino… listek vyjde na cca 100ku a vetsinou pokud jsem tam byl tak tam bylo 20 ( jo jednou jsem zazil skoro plne kino a parkrat jsem tam byli v 5ti tak beru prumer) divaku z 170mist

                                        (tzn hrajou film za 2000,– tedy v prepoctu jim to vyjde na 11,–/sedadlo )

                                        proc nedaji kino za 30,– meli by podle me narvano…

                                        0 0
                                        • jIrI___  

                                          Ten rozdíl cen jde krásně vidět v multikinech. Byl jsem dva dny po sobě na stejný film – v pondělí za plnou cenu bylo v celém sálu 5 (!) lidí, při klasické úterní „1+1 zdarma“ akci zůstalo volných jen pár míst.

                                          0 0
                                          • nox159  

                                            proc jdes 2× na stejny film? dve pritelkyne? pritelkyne a milenka? dve milenky? :D

                                            0 0
                                            • jIrI___  

                                              Konečně jsem se dostal do stádia, kdy mě lidi zvou. A když v tom kině jsou tak pohodlná křesla… :D

                                              0 0
                                • Bish0p  

                                  No vidiš, zrovna toto má menší souvislost než by sis myslel. Dle nějakého průzkumu (už si konkrétně nevzpomenu, pohledám a snad najdu) pirátstvím autoři přicházejí o zanedbatelnou částku, ptže pokud by se jen kupovalo a nepirátilo, tak naprostá většina pirátů by nekupovala.

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    :-) tak a teď tu o červený karkulce…

                                    0 0
                                    • karliner  

                                      Třeba na mne to platí. CD jsem si koupil naposledy snad před 10 lety a DVD tak 3–4 roky zpátky, v době boomu levných DVD. To, co jsem si stáhnul bych si z 95% (spíš víc %) nekoupil.

                                      0 0
                                    • nox159  

                                      proc? u me to plati…

                                      0 0
                                    • dodo  

                                      u filmu to na mě taky 100% platí…

                                      0 0
                              • maajkee  

                                Koupit kolo v bazaru můžeš legálně taky. Nic trestnýho tím neděláš. Je to uplně to samý. Ale to už jsme tady jednou řešil a nemělo to smysl :)

                                1 0
                                • Azmir  

                                  To můžeš, a pak si pro něj přijede původní majitel a nezmůžeš nic, to je jeden z dalších důvodů, proč bych to nechtěl bez papírů.

                                  0 0
                                  • horemdolem  

                                    Tedy sem nečekal, že tu jsou tací moralisti ;) Ono já takové kolo nekoupím – jelikož mi bike za 150 za 30 stejně nikdo nenabídne :D

                                    Ano je to podporování zodějny – na druhou stranu taková drobná čorka v tomhle státě když už to tedy chcete rozebírat nic moc nezmění – ale obecně tu panuje takové to – ukradl si kolo fuj praštíme tě přes prsty a 2 roky do chládku – vytuneluješ velkou firmu nebo jedeš ve velkém (miliardy) seš king a děti se o tobě pomalu učí ve škole.

                                    A obstarat si doklady na kolo je otázka několika minut – si jen vzpomínám když sem prodal bawora do bazáče s 230 najeto s tím, že jim tam dodám servisku a účtenky za servis pro nového majitele – za týden sem tam jel a auto mělo o 100 tisíc najeto míň a bylo v top super stavu po 1 majiteli se serviskou :D A to u auta máte dost možností jak si jeho historii prověřit – doklady na kolo vám vytiskne 15 letý dítě ;)

                                    0 0
                                    • Goob  

                                      Přesně u těchhle „drobných čórek“ to začíná. Lidi se chovají jako zmrdi a proto je tahle země v hajzlu. Dokud lidi nezmění svý ******** bolševický uvažování, nikam se nehneme. A teď se jdu vyzvracet, pardon.

                                      0 0
                                      • StuntJ  

                                        +1

                                        0 0
                                      • scret  

                                        *1

                                        0 0
                                      • JSt  

                                        plakat neni bolsevicke? :-)

                                        0 0
                                      • rasto  

                                        jeste ze jsme ty komance meli, jinak by nebylo se na co vymlouvat, vid?

                                        0 0
                                        • karliner  

                                          Tak zdevastování morálky bolševikama napříč všemi vrstvami společnostmi není výmluva ale fakt.

                                          0 0
                                        • Honzink  

                                          Sic dva roky s křížkem po funuse, ale nedá mi to.

                                          Jak „rasto“ vysvětlíš fakt, že výrazně větší problémy s kriminalitou, korupcí, finanční nekázní a všeobecným dodržováním zákonů, pravidel a elementární morálky mají postkomunistické země, než země, jenž lahodu komunismu nezakusily.

                                          A ve Slovanské nenechavosti o nebude, páč takovej bordel maj i východní Němci, Maďaři, Rumuni.....

                                          Takový o ojebáváníčko (který bylo tenkrát v principu nepsanou normou) a tím to začíná, je zakořeněný hluboko v postkomoušskejch národech a má podhoubí v tenkrá oblíbeném zašívání a flákání a přesto splněnejch plánech na 150%, principu kolektivního vlastnictví bez osobní odpovědnosti jedince, takovém tom, kdo nekrade, okrádá rodinu…

                                          Prostě ono okřídlené:

                                          Každý měl práci.

                                          I když měl každý práci, nikdo nic nedělal.

                                          I když nikdo nic nedělal, plán se plnil na 120%.

                                          I když se plán plnil na 120%, nikde nic nebylo.

                                          I když nikde nic nebylo, tak měl každý všechno.

                                          I když měl každý všechno, tak všichni kradli.

                                          I když všichni kradli, nikdy to nikde nechybělo.

                                          0 0
                                    • Nikovlas  

                                      Spíš to tu funguje tak, že: „Proč bych měl řešit nějaký drobný krádeže, když jsou tu tuneláři, co nakradli miliardy, kteří nikdy sedět nebudou!“

                                      0 0
                                    • Mig_all  

                                      Stokrát nic umořilo vola, výmluva každého zmrda zloděje je, že někde prý existuje ještě vetší **** a zloděj než je on sám. To ale v dané situaci je okradenému hovno platné!

                                      0 0
                                    • borda  

                                      A cos cekal na cyklistickym foru, navic ve vlakne cloveka, kterymu ukradli kolo? Ze s tebou budou vsichni vrele souhlasit? Jses padlej na hlavu?

                                      0 0
                              • Jimm22  

                                ale jen když za to zaplatiš, jinak to samo legalni neni

                                0 0
                        • ememem1  

                          neplatit dane je povinost a nie zlodejina.(na rozdiel od kupovania kradnutych veci)

                          0 0
                  • JSt  

                    ale pochop, ze ptat se na puvod prodavane veci, navic po mejlu, je blbost.

                    prece clovek, ktery ma zajem neco koupit, nezahaji komunikaci v duchu „nejsi ty nahodou zlodej“? to muze udelat bud primitiv nebo clovek, ktery o vec az tolik nestoji. oba dva mimo zajem prodejce, reflektovat jejich dotazy je ztrata casu.

                    podivej se, jaks ty mejly psal, a zamysli se, jestli by tobe samotnemu stalo za reakci, kdyby ti neco podobneho zneni doslo.

                    tim nechcu rict, ze tva domnenka o kradenem zbozi musi byt nutne licha. ;-)

                    0 0
                    • Azmir  

                      Normálně jsem se doptal na parametry a k tomu třeba připsal jestli má ke kolu papíry, do té doby většinou odpovídaly obratem, po těhdle mailech to trvalo tak 2 dny ještě po urgování ať odpoví, neměli ani zájem vysvětlovat, papíry nejsou, původ nesdělili, neřekli kde to kupili nebo od koho to mají nic, člověk co se snaží prodat tak řekne kolo jsem koupil tam a tam nebo něco, dokonce jsem pak napsal, že mají to svědomí prodávat kradené kolo, radši neodpověděli.

                      0 0
                      • JSt  

                        proste jsi nestal za odpoved z vyse uvedenych duvodu. ;-)

                        napsat nekomu, ze je zlodej a pak se divit, ze na to neodpovi, je usmevne. :-)

                        0 0
                        • Azmir  

                          Nebudu se s tebou hádat, nemá to smysl, kdybys ty mejly a kola viděl třeba bys mluvil jinak, hezký den.

                          0 0
                          • Jimm22  

                            kolikrat mně se už stalo že dotyčny na inzerat neodpoví vůbec a to jsem se jen ptal jestli tu věc ještě ma. Vvozovat takovy zavěry o kradeži je nesmysl :)

                            0 0
                • nox159  

                  kde je poptavka, vytvori se i nabidka…

                  pak nekdo ukrade tvuj telefon, televizi, pocitac a proda za petinu ceny a pak clovek podobneho uvazovani jako ty si to taky bez rozmyslu koupi…

                  nekdo prisel o kolo ktere zlodej prodal → zlodej vydelal

                  nedo prisel o pocitac ktery zlodej prodal → zlodej vydelal

                  nekdo prisel o telefon ktery zlodej prodal → zlodej vydelal

                  pokud koupis kradenou vec das zlodeji vydelat a ten ukrade nekomu jinemu neco dalsiho – tzn tim ze koupis kradenou vec nekomu ublizis a zlodeji nechas vydelat…

                  az ti nekdo vykrade barak tak si vzpomen na to ze jsi to ty kdo vytvori poptavku…

                  0 0
                • ememem1  

                  tiez by som na neho okamzite upozornil policiu.

                  0 0
                  • karliner  

                    Tak hned pošli poicajty na tyhle vejlupky. Je jasný, že taková sleva může být jen na kradené zboží.

                    0 0
          • Normik  

            No tak jejich mínus, doklady mají pozitivní vliv na cenu prodávaného kola…

            0 0
        • Breakpain  

          Já vám nevím …

          Mám účtenky v krabici a jednou za rok je prolustruju – na co už se nedá uplatnit záruka, tak od toho ty doklady vyhazuju ;) … Jediné, co si nechávám jsou větší věci (kolo, moto a podobně … kvůli následnému prodeji). Nicméně nedivil bych se, kdyby lidi vyhazovali doklady i od kol :-).

          Doklady od jednotlivých komponent si teda rozhodně neschovávám, po 2 letech to jde do koše … k čemu mi to bude, když už se to nedá reklamovat :-).

          0 0
          • Smazaný účet  

            vyhazuju všechny účtenky, kde padla záruka. Kromě kola po mě nikdo účtenku od věcí, které jsem prodával nechtěl. Na druhou stranu, čistě teoreticky, dneska není problém si i v blbým poznámkovým bloku ve win vyrobit něco jako fakturu a dát na to razítko, který ti na každým rohu za kilo vyrobí… Kupec bude spokojenej a pozná kulový, nedivil bych se, kdyby to tak i někdo, kdo prodává kradený věci dělal

            0 0
            • Barak  

              Starší účtenky se ti můžou hodit v případě, že ti někdo vybere dům/byt/sklep a ty budeš nucen dokládat škodu pojišťovně.

              0 0
      • nox159  

        80% veci co prodavam, prodavam bez papiru protoze k nicemu poradne papiry nemam… anthema jsem prodal bez problemu bez papiru ( kdyby kupujici chtel nejaky papir mu k tomu napisu a orazitkuju :D )

        pak jsem prodaval vyplety… 3× ruzne preplitane dily tak ruzne od lidi z BFka… papir jsem samozrejme nemel a dotycny na nem zrovna trval – tvrdil ze kradene kola nechce… ( jo neschovavam si ucty a co…? )

        jako jo kradene kolo bych si nekoupil ( vedome) ale chapu ze ke vsemu si proste clovek uctenky neschovava…

        0 0
        • Azmir  

          Kdybych kupoval takové věci tak ne, ale když ti někdo do mailu pošle, že nabízí 3 kola, všechny nové stojí kolem 70 tisíc, řekne ti, že jsou nejeté, že je nevyužíval, tak jsem se zeptal, jako když věděl, že kola nebude využívat na co má 3 kola za takovou palbu doma a jestli od nich má papíry, nedokázal mi odpovědět, tak to bylo jasné. Zase je něco jiného kupovat něco od někoho z bf a pak od nějakého random týpka z bazaru.

          0 0
          • alinceb  

            Jaký je rozdíl mezi „někým z bf“ a „nějakým random týpkem z bazaru“?

            0 0
            • Smazaný účet  

              voe tu se zname, tu jsme kamaradi!

              0 0
            • Azmir  

              Tak pokud to je odsud nějaká známější osoba a je o něm třeba známo že kola často prodává, kupuje a podobně( nenarážím na nikoho konkrétně) tak bych měl rozhodně jednodušší rozhodnutí než od někoho o kom nevím vůbec nic, kdo má týden starý mail, prodává nové vůbec nejeté kolo, nemá k němu papíry nic.

              0 0
              • alinceb  

                Takže si tu založím ze 2 ze 3 nicky, pod kterýma sem tam něco napíšu nebo okomentuju a po roce nebo dvou můžu začít vesele prodávat čórky bez podezření…:)

                0 0
      • hctr  

        Co teda kupujes? Zase nejake xc?:)

        0 0
        • Azmir  

          Spíš něco jako trail bike, pokud nepřijde žádná nabídka na bazar, tak půjdu asi do canyonu nerve 275 :)

          0 0
          • hctr  

            To ma 130 zdvihy?;)

            0 0
            • Azmir  

              120

              0 0
            • Azmir  

              Ale klidně bych vzal i více, hodně se mi líbil lapierre zesty a nebo bych rád zkusil stumpa v 26, je hodně na bazarech, ale to kolo jsem nejel a nevím jestli by se mi líbilo, tak ho mám spíš na okraji výběru :)

              0 0
    • honzour  

      Já mám jednu perličku ze života … expřítulka má syna, kterej cca v 15 začal takovej trochu volnější život. Kednou jsme se ho ptali, kde má kolo a on že u kamaráda. Když jsme mu nedali pokoj ani za pár týdnů, tak s kolem přijel, akorát zapomněl sundat cenovku ze zastavárny. Ach jo …

      0 0
    • Vilém  

      Casto se to rozebere, a posklada se z toho neco jineho.

      0 0
    • Goob  

      My jsme teď ve městě měli řetězovou vykrádačku, prý přijedou tři auta plná kriplů odněkud z druhého konce republiky, obhlédnou terén, nakradou a pryč s tím do Polska atd. Bohužel obětí se stal i můj Canyon. Ukradli mi ho z cykloservisu, vtipné, co?

      0 0
      • nitraq  

        A nemáš nějakou šanci získat něco od servisu? Předpokládám, že pojištění pro případ krádeže mají a určitě máš zakázkový list na prokázání přítomnosti svého kola v jejich prostorech.

        0 0
        • Goob  

          Servis se zachoval jako naprostý král králů. Pan majitel mi koupil nového Canyona, ten samý typ, ale o řadu vyšší model.

          0 0
          • Vilém  

            Jen jestli v te corce nemas prsty ty:)

            0 0
            • Goob  

              Jo tak tohle mi říká úplně každý, komu vyprávím svůj smutný příběh o čorce ze servisu.

              Jinak to udělali soudruzi tak, že přišli dva, jeden sebral něco malého, poté, co ho prodavač začal masakrovat, druhý sebral kolo a pryč s ním.

              0 0
              • nitraq  

                Takže z celýho obchodu vzali jen jedno kolo, a sice tvoje? To musí hodně naštvat, nebýt tý královský kompenzace.

                0 0
                • jIrI___  

                  Až to smrdí nějakým pojistným podvodem.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    tak složitý to není, ale na druhou stranu, proč si nechávat účtenky co už nepotřebuju (všechny účetenky, jak píšeš, zakládám do šanonu), ale většinu (tam kde je standartní záruka) po 2 letech vyhazuju.

                    0 0
                  • Goob  

                    E-e, je to naprosto čisté. To kolo bylo kupované letos na jaře, a Canyon udělal na tyhle modely, protože jsou 2013, dost masivní slevy teď na podzim. Navíc on jako prodejce si odmázne DPH, tudíž z pojistky za mé staré kolo koupil za stejné peníze vyšší model.

                    0 0
                  • Goob  

                    E-e, je to naprosto čisté. To kolo bylo kupované letos na jaře, a Canyon udělal na tyhle modely, protože jsou 2013, dost masivní slevy teď na podzim. Navíc on jako prodejce si odmázne DPH, tudíž z pojistky za mé staré kolo koupil za stejné peníze vyšší model.

                    A vzali moje kolo, protože bylo připravené ze servisu a stálo nejblíže vchodu, mimo stojany s modely na prodej.

                    0 0
          • nitraq  

            A kde je ten servis? Já jen že by se mi taky hodilo nový kolo:)

            0 0
          • pepino  

            Ho nechal ukrást na druhym konci republiky:)

            0 0
      • alinceb  

        Něco podobného se stalo známé. Během jednoho dne v jedné lokalitě ukradli 16 kol, dvě z toho z její garáže (jedno bylo v podstatě fungl nové)…

        0 0
      • nyq  

        Tak to je jasný, v servise se jim to nechtělo spravovat, tak ti koupili nové a lepší a řekli že jim to tvé někdo ukradl :-D

        0 0
    • jonti  

      Je dost lidí, co moc nejezdí po závodech, co tato kola klidně koupí a vůbec je to netrápí. Když je to hodně rozšířené kolo v sérii, třeba epic nebo anthem, vůbec to nebudí pozornost. Když není v sériovém osazení, tak stačí popřehazovat komponenty a už to kolo hned nepoznáš.

      0 0
      • Smazaný účet  

        hlavně nevím o nějakém registru, kde bych moh „ověřit“ číslo rámu při případné koupi na bazaru.. A nevím, kdy jindy by někdo to číslo kontroloval, takže proč to vozit z ČR když to v jiným městě bez problémů prodám…

        0 0
    • rasto  

      hodne vzdaleny znamy pracoval jako cisnik na staromaku. denne (!) jej obchazeli idioti s nabidkami. nejvice na kola. pak fotaky, mobily a jine lehce kradnutelne veci.

      0 0
    • muppet  

      Nejsem si jistý ,ale mohl by to být můj rám , škoda že nemám číslo rámu pro porovnání :-(

      0 0
      • Delkim  

        jsem si říkal jak rychle se tady objeví aspoň nepřímo odkaz nebo zmínka o cyklovrakoviš­ti :)))))

        0 0
      • saintjv  

        No tak to je mazec:)))) u toho je bozi kontakt:

        www.cyklovrakoviste.cz :))))))))))))­))))))))))))) bomba:)

        0 0
      • karliner  

        Solidní čína, snad trochu drahá, nehledal bych v tom hned čorku.

        0 0
        • kubad  

          no němu před časem ta solidní čína zmizela, tak je to možná ta jeho no :(

          0 0
      • Azmir  

        Tys to taky koupil na bazaru to kolo? Nemůže to číslo být v papírech/zá­ručáku/účtence ?

        0 0
        • jIrI___  

          I kdyby ho koupil na bazaru, tak je samozřejmostí kupní smlouva, do které se číslo rámu píše. Spíš to bude jeden z těch, kteří papíry neuchovávají :)

          0 0
          • Smazaný účet  

            co si pamatuju 4 kola zpět, tak ani na jedné faktuře nebylo číslo rámu. Samotnýho mě to vždy překvapí.. A jestli tohle bral z číny, tak možná ani fakturu neměl..

            0 0
          • maajkee  

            Prodal jsem už snad 10 svých kol co jsem jezdil a nikdo nikdy po mě nechtěl sepsat kupní smlouvu :) Většinou postačil doklad od rámu, někdo ani to nevyžaduje.

            0 0
        • muppet  

          bohužel jsem si ho neopsal, chybama se člověk učí !

          0 0
    • Delkim  

      ptát se někoho, zda to není kradené je jako prát se v masně, zda to maso je čerstvé a nebo v zelenině, zda jsou ty mandarinky sladké a bez pecek :)))

      co vám asi odpoví :)

      důvodů proč prodat něco levně a rychle může být spousta, to byste měli vidět jak rychle a pod cenou někdo prodává drahé věci, když musí třeba kvůli exekutorovi nebo že má něco v zastavárně…

      to pak koupíte nový vysavač RAINBOW za 7 tisíc od mladého Tondy Panenky, protože po noční jízdě po hernách má v zastavárně tátovi nejcennější medaile z Austrie Videň…

      no a pak se dozvíte, pár dní poté, že to doma ukradl vlastní mámě… ale to už je docela jiný a dost smutný příběh :(

      0 0
      • Mig_all  

        Mno pokud jsi v u dobreho a osvedceneho reznika tak se nema smysl ptát protoze bude mit kvalitni a cerstve maso vzdy, pokud jsi v masně typu tesko smysl zeptat se má protože ta prodavačka tam pokud to není uplna ****** tak ti rekne pravdu ze to tam leží už x dní a nikdo to nekupuje protoze je to sračka uz s ohlededem na to ze je nastvana na sveho zamestnavatele. Nebo zna nekdo prodavačku v takovemto typu obchodu ktera neni nasrana na svoji situaci?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jj..cerstve maso to je balada..:)

          Neni nad steak z cersve porazeneho hoveza

          (kdo jak prvni pozna na co reaguju?:)))

          0 0
    • maajkee  

      Kola většinou půl roku nebo rok leží někde v nějakým překladišti a čeká se až utichne zájem okradeného. Pak se to vozí na druhou stranu republiky, do polska, na slovensko. Většinou se to rozebírá na díly, prodává po netu tady v ČR kromě rámů, ty se prodávaj na bazarech mimo ČR.

      Zloději kol jsou podle policajtů a podle gangů co odhalili vysoce organizovaní, každý má na starost něco. Docela dost jsem to řešil s jedním policajtem. Bohužel dle jejich slov je s každým vyšetřováním tuna papírů který musí policajti vyplňovat a nakonec se ani nedostane pořádně do terénu. Volavka akce dělat nemůžou. Prostě začarovanej kruh.

      0 0
      • nitraq  

        Odpočet do karlinerovy nebo Ruprtovy jízlivý reakce zahájen…

        0 0
        • maajkee  

          To je mi fuk, já se o tyhle věci celkem dost zajímám, protože samotnýmu mi ukradli dva bajky, manželce, tehdy ještě přítelkyni taky ukradli dva bajky, pak mi zloději ještě ukradli komplet hudební basovou aparaturu včetně nástroje, na cajtech jsem byl už hodněkrát a dost policajtů jsem si už vyslechl, tak trochu vím jak se věci maj a vím, že se situaci nedá téměř nijak zvrátit.

          0 0
        • karliner  

          Jízlivé reakce netřeba. Prostě promluvil chlápek, kterej ví jak to chodí z praxe.

          0 0
        • krabica  

          :D

          0 0
        • krabica  

          :D

          0 0
      • JSt  

        myslis ty nekdy alespon pul kroku dopredu? :-DD

        0 0
    • Nikovlas  

      Když se zamyslíš nad tím, jak i tady na BF se občas někdo pochlubí tím, jak se mu povedlo na bazaru koupit supr levný kliky nebo vidli… no a rám si holt nechá a prodá ho až za rok, za dva – to už ty bazary hlídat nebudeš. Teda kdybych neměl ani špetku svědomí a morálky, tak bych to udělal přesně takhle.

      0 0
    • filip.morris  

      Omlouvám se že jsem trochu mimo téma a asi ani nemá smysl to psát, ale co kdyby. Včera jsem v jednom bazaru v Karlíně viděl silniční kolo, který tam působilo trochu jako pěst na oko. Fialový rám – CrMo (značku si nepomatuju ale nic vyloženě známýho) vel. tak 54cm., dualy, přední nába vysoká Campa, kliky asi Šímo 600. Kdyby někdo něco takovýho postrádal tak poradím kde hledat.

      0 0
      • šimlos  

        Kdepak,vůbec mimo téma,takhle to má být,upozornit na takový kolo tady na BF,třeba v tom někdo pozná svoje ukradený.Jinak k tomu,kam kola mizí..Mám zkušenost,že lidi kupujou za levno kola nebo komponenty,o kte­rých vědí a z ceny je to jasný,že je to z krádeží.Na mojí naivní otázku,jestli jim to není tak trochu blbý,jeden z nich odpověděl,že prostě nemá peníze na nový a že to tak dělá spoustu lidí. Podotýkám,že šlo o normálně vypadající bikery,dali jsem se před časem v jedný žižkovský hospodě do řeči.Myslím,že se tak neděje jenom u kol..

        0 0
        • maajkee  

          Jaká cena třeba musí být u použitý XT přehazovačky aby to už bylo podezřelý?

          Já jsem třeba zastánce toho, že bazar má být levnej, protože je to prostě už věc z druhý ruky, bez záruky, tudíž aby to mělo smysl, má být levná.

          0 0
          • Delkim  

            souhlas

            i zloděj nerad prodává pod cenou když ví, že to za rozumnou cenu stejně prodá…

            a proč by to taky mělo hned ukazovat na zloděje?

            někdo se toho prostě jenom chce rychle zbavit…

            podle ceny použité versus nové by třeba většina dnešních maminek musela dětské hračky ukrást, protože i v podstatě netknuté dneska na netu bez min. slevy 50% neprodáte ani náhodou…

            já jsem třeba dramaticky změnil svojí váhu a tak na netu nabízím (dělá to za mne moje žena, já bych je vyhodil) polo trička značek Bugatti, Lacoste nebo třeba Quiksilver se slevou třeba +80% a to je většina z nich nošená jednou a nebo vůbec…

            a ukradl jsem je? ne, jenom jsem byl magor a kupoval jsem si spousty oblečení a pak jsem změnil dramaticky sport…

            tak to může být i s kolem a jeho díly, co by ne

            0 0
          • šimlos  

            O přehazovačky moc nešlo,spíš vidlice,tlumi­če,kola nebo rámy.Bazar rozhodně levnej být má ale nikdy nevíš,co kupuješ..Jedině koupit něco přímo od člověka,co k tomu má doklad.Já bych si nic v bazaru nebo zastavárně kvůli tomu,že to může být kradený,nekou­pil.Ale vím,že jsem s tímto postojem poměrně osamocený.Zvlášť v Čechách,kde jsou lidi ochotný kupovat prošlý potraviny,hlavně že jsou levný.A nejde přitom o žádnou socku.

            0 0
            • maajkee  

              A kde vezmeš doklad k vidlici nebo k tlumiči když to sundáš ze svýho kola. Doklad máš jen na celý kolo.

              0 0
              • Smazaný účet  

                smula..automaticky ses zlodej…

                0 0
              • šimlos  

                Já myslel bazar nebo zastavárnu,asi jsem se přesně nevyjádřil.Tam bys vidlici sundanou se svého kola asi těžko dal..

                0 0
                • maajkee  

                  A co když jsem závodník, moc to neřeším, s prodejem přes internet nejsem kamarád, o prachy mi zas tak strašně nejde, nechci s tím mít starosti, tak to hodím třeba do cyklovrakoviště ať to prodaj. Tam to prodávaj za pěknou cenu, doklad k samotný vidlici samozřejmě k dispozici není. Jedná se o zlodějinu?

                  0 0
                  • šimlos  

                    Jak pro koho.Mě se ale ten příklad zdá trochu vykonstruovaný :-).Závodník má přece spoustu známých kolem kol a tím i možností,komu věc prodat přímo. Jde ale spíš už o slovíčkaření.Já bych osobně problém s cyklovrakovištěm neměl ale s bazarem nebo zastavárnou rozhodně.Tam se otočí kdeco s podezřelým původem,nejenom kola nebo komponenty.

                    0 0
                    • maajkee  

                      Já bych když už zavedl povinný ověření totožnosti u jakýkoliv prodaný věci do bazaru, klidně i u věci za 2, 3 stovky, pak i zapsání iniciálů kupujícího.

                      Mně ukradli muzikantský vybvení za 40 tisíc, nakonec se i dopátralo v jakým bazaru se to prodalo, ale tím to končí, už nikdy nikdo nedopátrá kdo to koupil. Takže tak jako tak jsem byl v prdeli :)

                      0 0
                      • šimlos  

                        Víme jak to tady v Kocourkově chodí..v zasta­várnách ta povinnost opsat si doklad prodávajícího přece je.Nevím ale jaká je cenová hranice. Já bych tohle „podnikání“ rovnou zrušil včetně těch hnusných heren.A nejsem rozhodně sám.Už ale slyším křik „pravicových“ politiků,že by to přeci omezovalo svobodu podnikání:-).

                        0 0
                        • jIrI___  

                          Herny bych nerušil. Není lepší pocit, než po nočním vykládání kamionu cestou domů rovnou znásobit výdělek :))

                          0 0
                          • šimlos  

                            A měl jsi jak „hráč“ alespoň „nápoje ke hře zdarma“ ? :-)

                            0 0
                            • jIrI___  

                              Ne, v takových „luxusních“ hernách to moc nedává. Nejvíc se mi osvědčily zaplivané pajzly :D

                              0 0
                        • maajkee  

                          Tuším že je to až od 10 nebo 15 tisíc.

                          0 0
                          • JSt  

                            cili kroska za osmicku je cajk. ;-)

                            0 0
                          • jesperx  

                            Řekl bych, že bazar má snad i povinnost požadovat doklad totožnosti od všech prodávajících. Já před pár lety prodával svůj starý mobil za necelý litr a bazarník po mně OP také chtěl. Ale je fakt, že to byl relativně zavedený podnik a ne nějaký pokoutný bazárek z periferie.

                            0 0
                        • karliner  

                          Sám určitě nejsi. Spolu s tebou to chtějí třeba komouši. Samozřejmě, že by to bylo omezení podnikání. To že se v zastavárnách perou prachy a točí čorky je především vinou policajtů, soudů a živnostenských úřadů, že to těm šmejdům tolerují. Nebo snad bys třeba zrušil hospody, protože skoro ve všech točí pivo pod míru, zavřel Sazku, protože v ní drtivá většina lidí prohraje, zakázal prodej aut, protože skoro u všech jsou stočený tachometry atd.?

                          0 0
                          • maajkee  

                            Ano, zavřel bych hospody, kde točej pod míru, zavřel bych bazary kde se stáčej kilometry, zakázal bych hrací automaty.

                            Je to radikální? Asi je, ale mám na takový názor svaté právo.

                            0 0
                            • dodo  

                              +1

                              je to podovod… Nemá jim to co procházet.

                              0 0
                            • karliner  

                              Zavřít je něco jiného než plošně zrušit a zamezit podnikání v tom oboru. To bys ae muse přečíst a hlavně pochopit na co vlastně reaguješ.

                              0 0
                              • maajkee  

                                Však já jsem nikde nepsal že by se měly zavírat bazary. To sis nějak vydedukoval ty.

                                0 0
                              • pepino  

                                „kde točej pod míru, zavřel bych bazary kde se stáčej kilometry, zakázal bych hrací automaty.“

                                Jsi skutečně tak dementní, jak se tu roky projevuješ, nebo je to hra?

                                0 0
                                • maajkee  

                                  Proč? Co konkrétně ti připadá na mém názoru tak dementního, děkuji za objasnění.

                                  0 0
                      • karliner  

                        Asi se zloději nebo překupníci nějak s policajtama „domluvili“.

                        Vždyť to znáš…

                        0 0
                        • maajkee  

                          To jsi vážně tak vypatlanej? Pořád máš pocit, že jsem provedl něco nezákonnýho a pak se domluvil s policajtama a prošlo mi to?

                          Napiš mi jedinou nezákonnou věc, co jsem udělal. Pokud bych ukradl kolo, tak samozřejmě se těžko nějak s policajtama domluvím.

                          0 0
                          • karliner  

                            Znáš to o „potrefené huse“?

                            Jinak bych ti doporučil přečíst si desatero tohoto webu.

                            0 0
                            • maajkee  

                              To jsem věděl, vypatlánek Karliner se zase vyhne otázce. Nic protizákonnýho jsem totiž neprovedl. Tak to prostě je a je potřeba se s tím smířit a nepsát tady pořád dokola ty tvoje hovna.

                              0 0
                              • karliner  

                                Kde přesně jsem tvrdil, že jsi provedl něco protizákonnýho?

                                0 0
                                • JSt  

                                  :-D

                                  0 0
                                • maajkee  

                                  Už spoustukrát. Hledat ti to rozhodně nebudu. Sám víš, že jsi vypatlánek, není třeba ti to dokazovat. Čus.

                                  0 0
                                  • Vilém  

                                    Nekdo vypatlanek, nekdo minimalne vychcanek.

                                    0 0
                                    • maajkee  

                                      Jakože ty a karliner? To odmítat nebudu :)

                                      0 0
                                      • Vilém  

                                        Tobe to taky neni treba dokazovat, mnohokrat jsi to tu predvedl, co jsi zac. Proti tomu je karlinerovo trolleni uplny houno.

                                        0 0
                                        • karliner  

                                          Víc netřeba dodávat.

                                          0 0
                                        • maajkee  

                                          Co jsem zač? O tom ty víš naprostý hovno s prominutím. Nikomu jsem nic neukradl, nikomu jsem neublížil, v tom mám naprosto čistý svědomí.

                                          0 0
                                          • jIrI___  

                                            Kdysi jsem četl knížku o psychice sériových vrahů a výsledek byl takřka ve všech případech takový, že neustálým sugerováním toho, že nic neprovedli, si skutečně myslí, že odkrouhnout nějakou Anču nebo Tondu je v pohodě a běžná věc, taky mají čisté svědomí. Takže cajk :)

                                            0 0
                                            • maajkee  

                                              Čekal bych spíš, že mi napíšeš něco konkrétního, koho jsem okradl. Díky.

                                              0 0
                                              • Peslezedirou  

                                                Jiří ti chtěl taktně naznačit jedni lidovou moudrost. Kdo lže, ten krade a může taky zabít! :-)

                                                0 0
                                                • KubaBajk  

                                                  Sákra, tak kdo tu má tu pravdu?

                                                  Nejlepší asi bude si o tom nic nemyslet nebo co :)

                                                  0 0
                      • Senoy  

                        Povinné ověření dokladu prodávajícího je POVINNÉ na jakýkoliv nákup, klidně i za 1,–. Je to nákup zboží, podléhající registraci k výpočtu daní, SP a ZP. Ale i kdyby toto všichni dodržovali, stejně to kradené věci v bazarech a zastavárnách neodstraní. Maximálně ztíží.

                        V praxi se kradená věc strčí nějakému důvěřivci, a ten to prodá na svůj doklad. Když se na to přijde, maximálně se zaeviduje jako „škodná“, ale důvěřivců je nekonečně mnoho. Je to začarovaný kruh a vše začíná a končí lidmi, kteří toto zboží kupují.

                        Kdyby KAŽDÝ, kdo koupí něco z bazaru nebo zastaváry trval na prodejním dokladu včetně vypsání výrobních čísel, měl by ze zákona právo na vrácení plné kupní ceny prodejcem. Neřeší to fakt, jestli o tom prodejce věděl, nebo ne. Ale řeší finance, od kterých se toto všechno odvíjí. Bazarník přijde o celou prodejní cenu, kterou musí vrátit kupujícímu (a tím defacto nemá zboží ani peníze). A pokud by se to dělo s většinou kradených věcí, neoplatilo by se jim takové zboží vykupovat. A i kdyby se toto všechno odstranilo, řekněme zrušením bazarů a zastaváren, což není možné, stejně by se kradlo dále.

                        Spíše bych postihoval ty, u kterých se najde kradená věc a nemá k tomu nabývací doklady. Musel by prokázat, kde k dané věci přišel a používaná výmluva, že to koupil někde na bazaru nebo od nějakého chlapa, by nestačila. Je to podobné, jako v bazarech a zastavárnách, ale důkazní břemeno by bylo na majiteli kradeného zboží. V případě nedoložení původu, výrazný finanční postih! Tudy podle mě vede cesta, jak omezit černý trh.

                        Závěrem bych rád dodal, že se kradlo, krade a krást bude. Vyplývá to z povahy člověka a leckdy tady platí rčení, že: Příležitost dělá zloděje."

                        Diskuzi se nebráním, klidně pište své názory.

                        0 0
                        • maajkee  

                          Pleteš se, ověření totožnosti bazar do určité částky nemá, klidně ti ten zákon najdu až budu mít čas, teď musím letět. Hledal jsem si to onehdá.

                          0 0
                          • Senoy  

                            Ověření totožnosti. Bavíme se o tom, že musí poskytnout svůj doklad totožnosti, když něco prodává, pak je to fakt. Kupní smlova i zástavní smlouva, bez ohledu na výši částky, je nutná a její nutnou součástí je identifikace prodávající strany. Budu rád, když mi pošleš odkaz na konkrétní odstavec, resp. paragraf.

                            0 0
                          • jesperx  

                            Řekl bych, že má. Jak píšu výše – ještě bych určitě našel tu smlouvu na které jsou moje iniciály jakožto „prodávajícího“ a opsané číslo OP – a to se jednalo pouze o mobilní telefon asi za 800.

                            0 0
                          • newbie  

                            :-) jsi nejspíš onehdá hledal nějak špatně… zkus Zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, § 31, odst. 4

                            0 0
                            • karliner  

                              Samozřejmě, že majkee nemá pravdu ale on žije ve světě, kde se papíry k prodávaným věcem neřeší a když jde někdy do tuhýho, s policajtama se přece nějak dá dohodnout, jsou to přeci lidi jako my, neeee?

                              0 0
                              • maajkee  

                                Zajímalo by mě jestli si někdy alespoň v koutku duše říkáš: „Panebože, co já jsem to za kokota?!“ :)

                                0 0
                                • karliner  

                                  No, to je tvoje klasický diskusní schéma „zase nemám argumenty, tak použiju urážky..“

                                  0 0
                                  • maajkee  

                                    A co mi zbejvá? Buď mlčet a šoupat nohama, což není můj styl nebo tě urážet, protože normální argumenty jsou v diskuzi s tebou uplně k ničemu. Kolikrát jsem měl tu trpělivost a vše ti vysvětloval. Ale ty nechceš pochopit, že já níic neprovedl. Ty jsi rád, že můžeš do někoho rejt.

                                    Víš jak rád bych tady na tom fóru v klidu diskutoval. Občas k něčemu napsal svůj názor aniž bych musel v zápětí číst od tebe narážky na to, že jsem hajzl, podvodník a kdo ví co ještě?

                                    Fakt nevím, co bych měl pro to udělat. Jedině snad založit si kvůli tomu novej nick. Měl bych od tebe svatej klid. Ale to dělat nechci, byť mi tady začneš říkat, že používám několik další nicků.

                                    0 0
                                    • karliner  

                                      K prvnímu odstavci – urážet ostatní, když nemáš argumenty je pro tebe běžný přístup. OK, jsem rád, že jsi to sám potvrdil.

                                      Ke druhému odstavci – nikdy jsem nenapsal, že jsi hajzl nebo podvodník, nesnaž se mne stáhnout na svoji úroveň.

                                      Ke třetímu odstavci – už několik nicků tu máš, nemyslím tedy, že by bylo něco zaznamenáníhodného, kdyby sis udělal další. Je mi to fuk, klidně to udělej a diskutuj si sám se sebou.

                                      0 0
                                      • maajkee  
                                        1. Koho kromě tebe, Uprda a možná ještě toho Romana ze Sudet tady

                                        urážím?

                                        1. To je jedno že jsi to nenapsal přímo. Hlavní je podstata věci a ne

                                        jakými slovy se to napíše. Nemysli si, že když například o někom

                                        napíšeš že má nedostaek inteligence nebo že je to blbec, že je v tom

                                        nějaký rozdíl. To by bylo od tebe dosti pokrytecké.

                                        1. Jak jsem psal :)
                                        0 0
                                        • roman 3D  

                                          se divím že má překupník čórek ještě morál reagovat, navíc vymrdal i s mým kámošem co vod něho chtěl koupit rám kterej nabízel a ani neměl morál se omluvit že se na kšeft vysral že ho prodal dál dráž než inzeroval, ruce pryč vod rádoby stavěče který potřebuje řiťolezce typu alinceba který mu bude dohazovat za provizi kšeft na úkor bikera co se tady obrátí o pomoc se sehnáním kola do svého fin. stropu:-(

                                          0 0
                                        • Ruprt2  

                                          Urážíš všechny, kteří ti nepodkuřujou.

                                          např. na mě jsi zapomněl, na Viléma.

                                          Dokonce si pamatuju, že jsi vyjel i po Kubadovi, protože s tebou nesouhlasim.

                                          A takových je víc.

                                          0 0
                                          • karliner  

                                            Já myslím, že maajkee je do toho tak zamotanej, že urážel i svůj další nick :-)))

                                            0 0
                                          • maajkee  

                                            Na tebe jsem nezapomněl. Vilém upřímně za celou dobu nevím pořádně kdo je, občas někde něco napíše, ale o něm nevím co si mám myslet.

                                            Na kubada jsem sprostej nebyl, jen jsme se trochu rafli a to byla moje chyba a vzápětí jsem se mu omluvil. Takže zase nic Uprde :)

                                            0 0
                                            • Ruprt2  

                                              Ty jsi vyjel na Kubada = trochu jsme se rafli

                                              A následně ses jakože omluvil, a tím se to vlastně nestalo :-D

                                              No raději to nechám být…

                                              PS: ty jsi byl sprostý a urážel jsi i lidi, a dost krutě, které jsi v životě neviděl a ani ti nic nenapsali, takže ty velkohubé prohlášení trochu brzdi! Nebo to dopadne jako obvykle a budeš muset zase nadávat, hrát na city a rychle shánět příznivce, aby tě podpořili.

                                              0 0
                  • jIrI___  

                    O cyklovrakovišti a komponentech s nejasným původem tu už bylo napsáno dost… Osobně je řadím už na úroveň zastavárníků, byť původně jsem se jich zastával.

                    0 0
    • bukajcze  

      Když jsem se bavil se známým, co pracoval u policie (už je v důchodu), tak kola ukradena v okolí Hradce se prý dávala do prvního ranního vlaku a směr Německo. Jednou takhle nalezli 3 drahý bajky najednou.

      0 0
    • Bender382  

      Tak kam zmizí tyhle?

      http://www.novinky.cz/…na-kola.html

      0 0
      • Avail  

        loni když okradli Garmin tak se jedno Cervelo nabízelo na cyklobazaru :)))

        0 0
    • šimlos  

      Prostě se to vždycky udá…

      0 0
    • gorre  

      Mi ukradli kolo dvakrát. Poprvé na podzim roku 1997 v Kolíně. Byl to Giant Cadex, karbon lepený do hliníkových mufen. Osazení bylo na tu dobu palba: marzzochi XC700/XT/Ringlé(Syn­cros, tehdy ještě kanadský/Mavic/Fli­te/Continental/On­za. Bike byl opřený o rodinný domek a zapoměla se zamknout branka… byla to otázka deseti minut a bylo v ******. Proběhlo sepsání na ústředně atd. Děkujeme, ozveme se. Nějakým zázrakem se kolo našlo ve stavu v jakým bylo odcizený na jaře roku 2004! na kolínských tenisových kurtech. Jezdil tam na něm jeden pan účetní. Na přátelskou výzvu k odevzdání kola reagoval uličnickým ujetím ještě před příjezdem policejní hlídky. Pikantní bylo, že jeho tenisoví kolegové si nemohli rozpomenou jak se jmenuje a o koho jde a muselo jim být k rozpomenutí důrazněji domluveno :))) Zmíněný pan účetní nechtěl kolo vydat poté (Prý ho legálně koupil na burze v Poděbradech) ani policistům a učinil tak prý až pod pohrůžkou udělení blokové pokuty ve výši 50 000 Kč,– :))) (To mi ty policajti pak řekli) :)) Protože jsem měl platný doklad o koupi včetně čísla rámu, kolo mi bylo policisty v brzké době vráceno a v ekonomickém osazení slouží dodnes jako zimák.

      Kolo číslo 2. Shodou okolností ukraden ve stejnou dobu jako byl nalezen Giant. Tedy jaro 2004. Na zakázku vyrobený Bareš, bledě modrá barva ala Sfinx té doby. Vídlice Pace Pro Class, sachs quarz, flite, kotoučovky formula. Kolo bylo odcizeno ze zahradního altánu rodinného domku. Pravděpodobní pachatelé spoluobčané žijící v nedalekém činžáku, který byl po smrti původních nájemníků- slušných důchodců, přeměněn sociální bydlení pro potřebné indoevropany. Kolo dosud nebylo nalezeno.

      0 0
      • scret  

        tak to je husty, tzn. po cca 7 letech bylo ve stejnem stavu? Ted mas peknej retro bike:)

        0 0
      • Trey  

        Vím o případu, kdy policie odvezla i zamčené kolo :p Aneb když aktivní důchodci a policie nemají co lepšího na práci.

        0 0
      • KubaBajk  

        :DDDD

        Nee, nebudu se hádat, vys.al bych se nato :)

        0 0
        • Ruprt2  

          To taky nijak neokecáš!

          0 0
          • KubaBajk  

            :DDD

            S.r nato aspoň dneska.

            0 0
            • Ruprt2  

              To neokecáš ani zítra.

              0 0
              • Mig_all  

                Ty mu dáváš :-D Nicméně jsem zvědavý jestli se dočkáme názoru z druhé strany barikády… Třeba je to jen kachna who knows…

                0 0
              • KubaBajk  

                Předem bych chtěl říct, že právní názor pana pisálka je věc jedna, ovšem to, že mluví jak těžký rebel ještě neznamená, že má pravdu. Pan pisálek nemá vůbec žádné právo dělení na a)vozidla nebo b)kola, v ustanovení se mluví o vozidle a tečka. To, že tam pisálek vidí rozdíl nemusí nikoho zajímat, v právní úpravě v tomto případě žádné dělení neexistuje. Bohatě stačí, že je naplněna skutečnost, že řidič zodpovídá zato, aby nebylo možno vozidlo neoprávněně užít jinou osobou. Pokud tak neučiní, není problém řidiče opokutovat. Ustanovení hovoří jasně.

                Druhá věc je, zda-li má policie právo takové kolo odvézt pryč. Též ještě předem upozorňuji,že policie v žádném případě nenárokuje náklady na převoz či jiné „poplatky“ tak, jak pan pisálek ukazuje. Velice rád bych viděl policajta, který cyklistovi řekne, že převoz jeho nezajištěného kola je vyšel na stovku a tu cyklista prostě zaplatí jinak třeba nedostane kolo…absolutní blbost.

                Ale vracím se k oprávnění policie kolo vzít a odvézt. Jako nejjednodušší se jeví (a právně je to neapadnutelné) aby policie kolo odvezla jako NÁLEZ, tuto věc pak zaevidovala pod číslem jednacím, kdy, pokud se majitel do měsíce nepřihlásí, kolo odevzdá na obec. Není to žádná krádež, neuzamčené kolo může kdokoliv považovat za nález a pokud si toto kolo neponechá onen občan pro svou potřebu a kolo odevzdá, ničeho se nedopouští. Ano, chápete správně, toto můžete učinit i vy, nikoliv jen policie. Prostě neuzamčebé kolo vezmete a odevzdáte na policii a nikdo vám neřekne ani popel.

                V případě, že se majitel přihlásí, není problém číslo jednací o nálezu věci překvalifikovat na přestupek, jelikož byly zjištěny skutečnosti, při kterých lze mít zato, že byla naplněna podstata ustanovení paragrafu pana pisálka, tedy §26 odst. 2 zákona č. 361/2000 Sb. – viz. Ruprtův článek. Prostě se zjistí, že kolo není nález ale nezabezpečené vozidlo a lze tudíž majitele bez problému postihnout. Že je to hnus? Možná, ale ta možnost tu prostě je.

                Jako další možnost k odvozu kola se jeví použití ustanovení §§ 37, zák. č. 273/2008Sb. (Zajištění, odstranění a zničení věci), tohle se jeví docela kostrbatě, ovšem i tohle by šlo použít zejména u dražších kol. Postup opět stejný, evidence pod č.j., v případě, že se majitel staví pro kolo, lze oflastrovat.

                Chtěl bych ještě případné diskutéry poprosit, abychom diskutovali v klidu, bez úražek a překrucování skutečností, tak, jak to mají někteří zdejší v oblibě.

                0 0
                • karliner  

                  Vyzýváš ke slušné diskusi v klidu a bez urážek, přitom ale autora článku, právníka s titulem JUDr. (čili se vzděláním, které sám pravděpodobně nikdy nedosáhneš) opakovaně dehonestuješ označením „pisálek“.

                  0 0
                  • KubaBajk  

                    Ano, protože uvádí skutečnosti, které nejsou relevantní a vykládá si pojmy zákonu po svém, a to bohužel bez ohledu nato, zda-li má titul či nikoliv.

                    Tím neurážením jsem měl na mysli, abychom se neuráželi mezi sebou.

                    Pokud Tě to příliš pobuřuje, dovol mi dodatečně opravit slovo „pisálek“ na slovo „autor“.

                    Můžeš pokračovat.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      líbí se mi, jak člověk bez právního vzdělání, natož praxe, dokáže krásně kritizovat text člověka právně vzdělaného :-)

                      0 0
                    • Ruprt2  

                      Na právní názor má právo každý. Vykládat, že cizí právní názor, je blbý, protože já mám jiný, má právo jenom soud.

                      Navíc jsi vlastně napsal, že to co jsem já postoval jsou blbosti. Věci, které ti nezapadají, jsi označil za irelevantní. A přitom o tom přesně právo je. O souvislostech a logických návaznostech. Ty sis vybral slepé statě, které se ti hodí. a snažíš se shodit největšího odborníka na právo silničního provozu v republice.

                      Možná by se dala najít souvislost v tom, že pisálek patří mezi nejhlasitější dlouhodobé kritiky eMPíků.

                      0 0
                      • KubaBajk  

                        To, že kritizuje Empíky jsem vůbec netušil a můžeš mi věřit, že ani nevím, kdo onen pán je.

                        Jinak se zbytkem toho, co jsi napsal souhlasím bezezbytku. Já tady nemám v úmyslu tvrdit, že mé vnímaní věci je nějaké dogma, jediné platné, opisuju praxi která funguje, vyjádřil jsem svůj názor a očekávám reakce, od toho je diskuze. Jsem rád, že jsi mne prozatím neurazil.

                        Souhlasím samozřejmě i s tím faktem, že v případném, do mrtě dotaženém řízení má právo rozhodnout jen soud. Já sám bych chtěl takový případ znát. Protože kdyby se nějaký takový případ objevil, mohl by pro všechny následující případy, jež by měly stejné okolnosti, mohl fungovat jako prevedens. Bylo by jasno a my neměli o čem zřejmě diskutovat.

                        Takže ano, souhlasím se vším, co jsi právě napsal.

                        0 0
                        • Ruprt2  

                          Já zatím napadal jenom tvou sebevědomou reakci, protože já naopak nesouhlasím s ničím co jsi napsal.

                          A nelíbí se mi, že jsi tu právě dal návod, jak ukrást libovolné nezamknuté kolo, třeba před hospodou, nebo zamčené vozidlo nebo kolo s tím že nebylo zabezpečeno dostatečně.

                          Když mě chytí, řeknu že jsem to našel a vezu to na policii.

                          To jsou právě ty, dle tebe, irelevantní skutečnosti.

                          Navíc mi zkus vykládat, že když mi čórneš kolo (předpokládám, že jsi MP) a já zavolám na 158, že se mi ztratilo, tak oni mi řeknou nojo, my to tu máme bylo nezabezpečené, tak jsme ho dotáhli sem. Naopak je velmi časté, že takto to nefunguje ani s odtaženýma autama a to i několik dnů po oddtažení. A tam se ten odtah, narozdíl od kol, ověřuje.

                          0 0
                          • KubaBajk  

                            ad1 – Pokud mé vystupování nazýváš sebevědomým, nebudu Ti to brát.

                            ad2 – To, že se Ti nelíbí, že jsem tu dal návod, jak lohnout beztrestně neuzamčené kolo mne mrzí, nicméně ono to tak opravdu funguje a právně to špatně není. Divil by ses, kolik zkušených drbanů tuhle fintu používá, pokud je chycen. Dobře ví proč.

                            ad3 – Ano, nefunguje, tedy ne hned a to ještě záleží na tom, zda-li se policista uráčí při šetření (měl by) po přijetí tvého oznámení ověřit, zejméne zjistí-li, že jsi kolo neuzamknul, zda-li eMpíci kolo neodvezli. Jakmile zjistí (do měsíce, tedy do doby tvého vyrozumění o věci, ale i později), že tvé kolo odvezla MP, přestuepk (bavme se o kole na ulici do 5000Kč) odkládá jelikož se nestal, MP totiž kolo „nalezla“ jako nezajištěné. Naopak Ty poté v takovém případě můžeš dostat flastra.

                            Na závěr tohoto bych jen řekl, že nepovažuju nynější právní úpravu za zcela šťastnou, ale dokud je platná, bude se podle ní postupovat.

                            0 0
                            • Ruprt2  

                              Tak bodejď by se na to drban nevymlouval, když takto čórujou cajti a je to OK.

                              0 0
                              • KubaBajk  

                                Musíš se podívat na ustanovení paragrafů 50 v z. č. 200/1990Sb. a 247 v TZ.

                                Pokud i nadále shledáš, že jednání „cajtů“ tyto znaky naplňuje, pak tedy bohužel.

                                0 0
                                • Ruprt2  

                                  A napadlo tě se zamyslet, proč tam takové paragrafy jsou?

                                  Myslíš, že jsou tam proto, aby sis omluvil to, že můžeš sbírat motorové a nemotorové vozidla, aby ses svezl na služebnu, popř krást VĚCI, jako jsou jízdní kola a pak si je buď nechat nebo ještě vybrat hrachy od pravého majitele? Nebo je to tam proto, aby pravého majitele chránili?

                                  Možná se podívej i na definici krádeže, vydírání a zneužití pravomoce. Asi by sis je měl zopáknout.

                                  0 0
                                  • KubaBajk  

                                    a už je to tady. Rozjíždíš nájezd na urážení jeden druhého. Já pravomoc nezneužívám a pokud si myslíš že ano, dej mi to písemně či nejl=pe to vyhlaš veřejně. Pak budeme pokračovat.

                                    Ano, tyto ustanovení jsou v zákoně proto, aby chránily zájmy chráněné zákonem…jinak ty odkazy na paragrafy jsou právě pro případ pčestupku proti majetku a krádeže dle TZ. Jde vidět, že ses ani neobtěžoval se podívat, co jsem Ti postnul, když mi píšeš, abych se na ně podíval. Já je znám dobře.

                                    To, že jsou formulované tak, jak jsou je věc druhá. V dnešním právním státě, ve kterém se na základě jakékoliv dírky v zákoně může i drban osvobodit jak lusknutím prstu je naprosto nezbytné, aby ustanovení v zákoně byly NAPROSTO jednoznačné.

                                    Bohužel nežijeme v dobách Slovácko sa súdí.

                                    0 0
                                    • Ruprt2  

                                      Když mi někdo sebere kolo, tak je to zloděj, je jedno jestli nosí uniformu.

                                      Pokud mi někdo vezme kolo a vrátí mi ho pouze pokud mu zaplatím, tak je to vydírání.

                                      A pokud to udělá policajt s tím, že to je legální, protože je policajt, tak je to zneužití jak vyšité.

                                      Že si to obhajuješ paragrafama, které chápeš po svém a chápání jiného pisálka je ireleantní, tak co s tím nadělám?

                                      Neber si to osobně nemyslím si, že sis to všechno vycucal z prstu. Bohužel to do tebe někdo nalil. Což teda znamená, že to je běžná praxe policie. Je to smutné, ale ty to potvrzuješ.

                                      0 0
                                      • KubaBajk  

                                        Ano, vidím jak to vnímáš a svým způsobem tomu i rozumím a můžu říct, že se s tvým pohledem snad i ztotožňuju.

                                        Jen ti říkám, že na tom, co jsem zde napsal při současné legislativě nic protiprávného není. A že je to praxe policie? Musí být, jede totiž podle příslušných zákonů.

                                        Neříkám, že to vnímáš špatně. Na dnešní dobu to ovšem vnímáš příliš zjednodušeně. A takový přístup dnes bohužel neobstojí.

                                        Ovšem, to co píšeš zní krásně. Kéž by bylo všechno tak jednoduché a bezezbytku funkční zároveň.

                                        0 0
                              • ememem1  

                                ja ti nerozumiem co do neho zajebavas. povedal akurat odlisny pravny nazor a vobec nie od veci.

                                ina vec je ta prilisna aktivita dotycnych sudruhov policajtov(to co tam v clanku nazyva extenzivnym vykladom). za to by som ich nakopal do riti lebo je to len dalsia buzeracna aktivita MP(spolu s celodennym vysedavanim a pofajcievanim niekde za rohom na nezmyselnom zakaze odbocenia pri prijazde k domom a pod.). teda aspon v BA to tak je.

                                btw- to si ako fakt este nepocul ze prichyteny pachatel kradeze autam sa vyhovaral ze si tam len chcel pospat a pod. a ze ked sa nepreukaze umysel kradnut tak ho mozu akurat pustit?

                                0 0
                          • KubaBajk  

                            Jej, já si až teď všimnul, že mě máš za MP. Ne, jsem v PČR.

                            Blik :)

                            0 0
                • Mig_all  

                  Modelová situace: Človíček který u obchoďáku naloží svůj nákup z košíku do auta, to zapomene zamknout klič necha v zámku/na sedadle/v zapa­lování (a že se to stává naprosto běžně) a jde odvezt nakupní košík na opačnou stranu parkoviště. Kolemjdoucí policajt nebo já můžu nakrásně hupsnout dovnitř káru nakopnout a odfrčet, protože jsem to auto NAŠEL? :-D :-D :-D A pak až se povozím ho odevzdat někde na služebně? Jo to dává smysl…

                  0 0
                  • KubaBajk  

                    A představ si, že kdyby jsi to opravdu udělal, tedy naskočil, nastartoval a ohjel na policii toto auto odevzdat, kde by jsi toto uvedl, tedy že jsi našel auto s klíčkem a bál se, že jej někdo ukradne a tak jej jedeš odevzdat, tak by se ti nic nestalo. To je co? Samozřejmě je lepší zavolat policii aby auto zajistila, řízením motorového vozidla bez nezbytných dokladů se dopouštíš přestupku proti BESIP a mohl by jsi po příjezdu na policii dostat flastra :).

                    Něco jiného by bylo, kdyby jsi si jako zloděj auto např. nechal a s tímto jezdil nebo jen skladoval v garáži. Tady už se dopouštíš krádeže, popř. neoprávněného uřití cizí věci.

                    0 0
                    • KubaBajk  

                      Uřití…užití samozřejmě.

                      0 0
                    • Mig_all  

                      Fajn, papíry mám, takže si pri nejbližší příležitosti nejakou cizí káru provětrám, snad mi to vyjde na nějáko pořádné dělo třeba Passat CCčko, Cayena, nebo nejakou luxusní audinu stačí se postavit k obchoďáku na parkoviště a cvhilu se tam poflakovat… A doporučím to taky všem lidem v okolí ať si nějaké to autíčko „naleznou“ :-D

                      0 0
                      • KubaBajk  

                        Doporuč…možná se zasloužíš o novelu příslušných zákonů, které tuto věc pořádně ošetří.

                        0 0
                        • KubaBajk  

                          Ovšem pozor…pokud s autem budeš jezdit, tzn. nepojedeš hned na policii auto jako „nálezce“ odevzdat, klidně proti tobě můžou být úkony v TŘ zahájeny a nejspíš taky budou.

                          Nehledě nato, že pokud v autě nebude ORV a doklad o zákonném pojištění, tak přestupek proti BESIP pácháš a to i když máš řidičák u sebe :)…jak určitě víš, i tyto doklady u sebe při řízení motorového vozidla mít musíš.

                          0 0
                          • Ruprt2  

                            Když kradeš auto, tak to není krádež, ale bez papírů to může být přestupek.

                            Tak to dopadá, když si policajti přečtou zákon, kterému nerozumí. Právě o tom byl ten článek víš?

                            0 0
                            • KubaBajk  

                              Krádež musíš prokázat, musíš prokázat ÚMYSL auto si ponechat, zpeněžit apod.

                              Pokud uděláš to, jak jsem popisoval v reakci na Miga, ničeho se nedopouštíš. Můžeš to z recese vyzkoušet.

                              0 0
                              • Ruprt2  

                                Jsem dost recesista na to, abych do toho šel. Ale mám se až příliš rád, než abych se následně nechal kdoví jak dlouho šikanovat od policajtů.

                                0 0
                                • KubaBajk  

                                  No pravda, asi by jsi nějaký čas na oddělení strávil. Nakonec by to určitě ale dobře dopadlo…dobře pro tebe samozřejmě.

                                  0 0
                                  • Ruprt2  

                                    pokud by nevytáhl nějaký aktivní orgán, který si zrovna něco přečetl, že taková provokace je výtržnost, narušení veřejného pořádku nebo útok na úřední osobu, či podobnou pitomost.

                                    0 0
                                    • KubaBajk  

                                      Pokud by na tebe tohle někdo zkusil, s radostí bych se za tebe postavil.

                                      Nic z výše uvedeného by ti prokázat nešlo, ne pokud by jsi udělal jen to, co jsem v reakci na Miga popsal. Nehroť to tak.

                                      0 0
                                      • Ruprt2  

                                        Vtip je v tom, že jiný policajt z jiného města nedejbože kraje. Má úplně odlišné postoje.

                                        A nesnaž se mi namluvit, že ne, to víš sám.

                                        0 0
                                        • KubaBajk  

                                          Teď opravdu nevím o čem mluvíš. V řadách PČR je spousta lidí, kteří tam mají být, co dšlat a určitě i spousta lidí, kteří v nich nikdy být neměli. Tohle ale platí všude a ve všem.

                                          Jediné čo vidím je to, že si chceš za každou cenu nechat svou hořkost, jinak bys přišel bůhví o co.

                                          0 0
                                          • karliner  

                                            Trochu bych to upravil a doplnil. To, co píšeš platí na státní a příspěvkové instituce, v soukromých to takhle nefunguje (většinou). Jinak tedy ti policajti aspoň procházejí jakýmis-takýmis psychotesty a jsou u nich nároky na vzdělání (alespoň papírové), ale co se za materiál také vyskytuje v různých obecních a městských policiích, to by se jeden poblil.

                                            0 0
    • polopes  

      Kam kola mizí? Třeba tady

      0 0
    • petrun  

      Hezký video, že?

      http://ostrava.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…

      0 0
      • Mig_all  

        Dobrý koment pod článkem: „zabil bych jí těma kleštěma do hlavy“ :-D

        0 0
    • Kacko  

      V Kolíně na nádraží jednoho času(7 let zpět) kradl týpek, říkali jsme mu Kajel. Neměl totiž moc zubů a neuměl vyslovovat r.

      Kradl co šlo a pak to prodával po hospodách. Většinou měl ceny kolem 20 – 200Kč, podle toho kolik potřeboval na piko a kdo mu co nabídl. Neřešil co prodává a jakou to má hodnotu. Řešil aby měl co do nosu/žíly. Policii byl neustále nahlašovaný, ale asi jim nějak pomáhal, protože co jsem tam žil, tak ho nezavřeli.

      Často třeba jel na kole a přes rameno držel značkový oblečení ještě na ramínkách s cedulkama..

      Myslim, že podobně končí velká část kol.

      0 0
    • hovanec  

      Ono je nejlepší to mít pojištěné a neřešíš, kde skončí. :)

      0 0
      • HUPÍK  

        taky ukradeno…zloděj odsouzen,kolo nenalezeno…po­licajti na to serou…

        0 0
        • Erknold  

          Ano, protože když mě náhodou zastaví měšťáci jednou za 10 let, tak je zajímá, kde mám povinnou výbavu a jestli jsem pil. Ani náhodou je nezajímá, jestli náhodou nejedu na kradeném kole. Je to dáno tím, že cyklisty v Budějcích kontrolují jen cyklo hlídky měšťáků, které samozřejmě nemají spojení do nějakých databází. A když mě před 20ti lety kontrolovali státní, kteří na to koukali, tak to byla fakt rarita.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Přitom nějaká databáze i pro cyklohlídku na mobilu by nemusel být problém.

            0 0
            • wanderer  

              Mno každý nový kolo by mělo mít už od výrobce u středu na rámu povinnej čárák nebo QR s unikátní identifikací kola. Naskenování mobilem a ověření v centrální databázi je potom otázka několika vteřin. I na vidlici.

              0 0
              • Delkim  

                taková konspirační myšlenka – a nevyhovuje současný stav vlastně výrobcům kol? hodně se krade = více se kupuje

                0 0
                • wanderer  

                  No tak možný je všechno i to že si najímají externí čourkaře.

                  Ale nařízení dávat el.čitelněj štítek na rámy by byl danej zákonem. Teď jenom ošetřit aby se štítek nedal sndano podvrhnut. Ale je tam dobrá možnost zpětného ověření – k čáráku by se vázal typ a barva kola což může policajt porovnat hned na místě.

                  0 0
              • hovanec  

                QR si můžeš nechat vygenerovat a kolo zaregistrovat. Celé to stojí pár korun v porovnání s cenou průměrného kola.

                0 0
                • wanderer  

                  Tomu ale chybí ten aspekt že je štítek povinnej, takže zloděj ho může přestříkat nebo sundat a nikdo si ničeho nevšimne.

                  Navíc ty současný systémy nejsou jednotný takže policajti asi těžko mají možnost operativně ověřovat všechny.

                  0 0
                  • hovanec  

                    Tak ještě je tady možnost čipovat kola jako pejsky. Zalité v mufně nebo šikovně zakomponované do rámové trubky, to už by se celkově kolo stalo bezcenným zbožím. Pak by se začaly víc rozebírat a rozprodávat na díly. Otázka, jestli by klesly krádeže.

                    Pomohlo by ještě sekání rukou za krádež, ale to je zase nepřípustné z pohledu dnešního práva…

                    Já jsem zvolil cestu pojištění kola. Kvůli takovým čorkařským zm-dům je to jediná ochrana. Jen mě vážně se-e, že kvůli takovým musím něco platit.

                    0 0
                    • Esi  

                      přesně tak nové kolo mám pojištěné, Na zdejší poměry nemám kolo nijak extra drahé ale i těch 30 tisíc by mě mrzelo

                      0 0
    • volumed  

      Ahojte,

      tohoto predajcu poznáte?

      http://www.bike-forum.cz/…hi-rock-shox

      http://www.bike-forum.cz/…vsech-znacek

      http://www.bike-forum.cz/…ormula-hayes

      Je normálne aby niekto rozpredával toľko bicyklov na súčiastky?

      Nechcem nikomu krivdiť ale je to viac než podozrivé…

      0 0
      • hovanec  

        Někdo ruší eshop nebo to získal třebas v aukci při rušení skladu apod.

        0 0
        • Radek Broz  

          Ale prd – normální šmelinář.

          0 0
          • hovanec  

            Tak je to šmelina, to je fakt. Akorát teda pochybuju, že to vede jako živnost, čili „trošičku“ podvádí. Jinak nic proti tomu. Obchoduje, kupuje, přeprodává. Když to lidi berou, není důvod, proč by se takto nemohl živit.

            Viz třeba cyklovrakoviště. To je to samé, ale trošku ve větším. :)

            0 0
      • goofy  

        Tenhle týpek už funguje dobrých 6 let minimálně… Skupuje kola a pak to prodává na díly. Prostě takový kšeftař.

        0 0
        • volumed  

          Tak tam by sa našlo pekné množstvo zlodejiny…

          0 0
          • goofy  

            Pokud máš nějaké důkazy, tak to nahlaš a neplkej tady. Je to vychcánek a tím se snaží fungovat. Pár těch rámů se předtím na dolekopu prodávalo jako celé kola. Jeden rám tam z kola je od známé. Snažila se ho prodat a borec jí zavolal, že ho ještě dneska bere, ale nabídl výrazně nižší sumu, než za kterou to chtěla prodat a ona prodala. Pak to prodává za napálenou cenu po dílech a tím se snaží vydělávat. Ale pochybuji, že by si vědomě dovolil tam prodávat něco kradeného.

            0 0
            • Rubi  

              Co je na tom vychcaneho, tak proste trh funguje…

              0 0
              • goofy  

                Třeba to, že to pak většinou prodával jako nejeté, nebo mírně jeté a lidi co ho neznali kupovali kočku v pytli… Teď už od těch praktik snad ustoupil.

                0 0
                • pavlik6022  

                  neustoupil, prodává díly jako funkční a pak se nestačíš divit :(

                  prasklý můstek vidlice prodávaný jako OK stav, strhané závity v představci , od KuciDH nic nebrat

                  0 0
                  • goofy  

                    No takže je to jak jsem předpokládal… Pořád stejné.

                    0 0
                  • hovanec  

                    Bohužel mu to legislativa dovoluje, protože na použité zboží se nevztahuje žádná záruka. Jak to leží a běží. To že napovídá pohádku, to už se těžko dokazuje.

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    Ojebana vidle zatrena barvou a polepena nalepkama:)

                    0 0
                  • alinceb  

                    Já se zajímal o Fox XC vidli. Prý v dobrém stavu. Koukám na fotky a nohy u gufer byly nějaké divné. Tak jsem mu napsal o detail a ejhle, nohy vydřené jak svině – vidle mrtvá. Tak mu píšu, že mrtvou vidli nechci a on, že to je jen oleštěné a na funkci to nemá vliv…:D

                    0 0
                  • Pedro404  

                    Mně poslal ISCG napínák, kterej uváděl jako ISCG05, eště s prasklym vodítkem, a nechtěl to vzít zpátky se zaplacenim poštovnýho, tak sem musel poštu zpátky zacálovat.

                    A ten Tomac Primer, co prodává jako bez vad, je vzadu svařovanej, kámoš ho zlomil a prodal.

                    0 0
                • Rubi  

                  To uz si nepsal, to je svinarna, na druhou stranu u dh veci bcelku lehce poznas, jestli je to jete mirne, nebo dost…

                  0 0
          • hovanec  

            Anebo taky nenašlo.

            0 0
        • pavlik6022  

          doslova

          0 0
        • alinceb  

          Úplně stejně funguje Olkyc na Aukru se starýma silničkama…:)

          0 0
    • Lenka.05  

      Teď na Primě ukazovali dva šmejdy z pardubicka, co ukradli asi 50 kol, policie shání majitele kol, které se podařilo zajistit. Tak jestli někomu nějaké kolo chybí, drobná šance tu asi je.

      0 0
    • jirkas  

      ahoj, hlásim se do klubu okradených. kolo zmizelo v brně na moraváku, takže moje otázka je mířená spíše na brňáky: netušíte prosím, které bazary/zástavárny bych měl obejít? předpokládám, že některé podniky se na kradený kola budou „specializovat“­..díky moc za info, jirka

      0 0
      • mr.garisson  

        Zkusil bych zastavárny v okolí tmavého osídlení.

        0 0
        • jirkas  

          jasny, me me spis zajimalo, jestli nektere nejsou vyhlasene ohledne kseftovani s kolama. jinak to byla ta festka z profilu, akorat jsou na ni brzdy a volnobezka..

          0 0
      • Pavel  

        Záleží, co to bylo za kolo. Jestli nějaké obyč, tak stačí bazary v okolí. Jestli bylo kolo „dražší“, a nečorla to fetka, co šla jen náhodou kolem, tak se takové kolo obvykle převáží do jiného města.

        0 0
        • mr.garisson  

          Nebo rozebírá na online prodej.

          0 0
          • Pavel  

            Tak samo, že asi nikdo kradené kolo nebude prodávat jako celek.

            0 0
            • mr.garisson  

              Tak samo to není, protože hnědky nebo fetky to potřebujou rychle otočit a je jim jedno, kolik dostanou peněz.

              0 0
              • Pavel  

                Hnědka nebo fetka ho rozebírat nebude. Myslel jsem toho, kdo bude prodávat to „horké“ zboží koupené od hnědek/fetek.

                0 0
      • Val  

        v patek vecer bych obesel kolostavy u hospod (jo ja vim, ze v Drne je hospod milion,pac tam vsichni chlastaj, pac tam neni co jinyho delat)

        0 0
    • Youda  

      Kola asi budou momentálně zajímavé zboží.

      0 0
    • Anatol J.  

      K obecné diskuzi shora, kam mizí kradená kola, mám jeden zcela náhodný zážitek zcela obřích rozměrů. Z důvodu avizované stávky ve Francii jsme přemýšleli, jak se jí vyhnout cestou do Španělska (jakože cesta jinak než autem) , a tak nějak vpodstatě náhodou jsme objevili lodní linku Savona – Barcelona. Čas nám nevadil, do přístavu se dalo dostat v pohodě, lodě bývají hezké a na pohodu (co jsem párkrát jel).

      No, překvapení bylo netušené. Z Barcelony se vyklubalo jen mezipřistání, loď jako taková pokračovala někam snad do Maroka…My, bílí a turisté, jsme spolu s ještě jednou dvojicí byli zcela abnormalitou. Loď byla zcela vybílena – žádný bar, koutek, obchůdek, nic. Holé stěny, všechny bývalé prostory něčeho jen jakési stanová městečka a !modlitebny!. My zabrali kajutu, která byla řekněme čistá a v pořádku, projistotu přirazili stolem dveře. No, ale to co jsme viděli z oken, ve mně – bajkerovi – málem způsobilo srdeční infarkt vyššího řádu. Do lodi začli naloďovat auta- respektive něco co z nich zbylo, ovšem zcela netušeně byla zcela obskládána v několika vrstvách jízdními koly, a auta v podstatě břichem šourala po podlaze a vzduch v gumách byl jen jaksi na okrasu..... pokud to byla dodávka či kamion, mohlo těch kol být v řádech stovek/korbu. Co pak s nimi v Maroku dělali, netuším. V Barceloně jsme vylezli jen my a ta druhá dvojice. Ostatní jeli dál......

      0 1
    • honzabike  

      Já teda kolo nezamykám a nikdy nebyl problém s odcizením, stačí ho mít na očích.

      0 0
      • Georrge  

        Jj, je dulezite na kolo videt, abys videl jak ti na nem odjizdi.

        5 0
      • milan.v  

        Kdysi tu byla informace, jak si frajer opřel kolo vedle stánku v Radotíně u biotopu, měl ho na očích a než si koupil párek v rohlíku a točenou malinovku, naprosto cíleně mu s tím kolem odjeli… Během pár vteřin ti zkušený zloděj to kolo ukradne…

        0 0
        • McBlacky  

          Maj nervy no. Kamos takhle nastesti borce dobehl a dost si ho podal.

          1 0
        • rasto  

          švihli i na Řípu :-/ info proběhlo zde, na B-F

          0 0
        • Morchella  

          Já raději vozím lehounké 30g lanko a doufám, že než ho zloděj přestřihne a vymotá z kola, tak získám těch pár vteřin na reakci. Někdy ho u stánku cvaknu jen tak přes ráfek a když se jdu třeba vykoupat, tak ho klidně zamotám do brzdového kotouče a mám zase chvilku času navíc.

          0 0
          • Esi  

            dělám to stejně lanko není ani potřeba zamykat, stačí zamotat do výpletu, když náhodou zapomenu tak vyndám osu z předního kola je to operace na pár vteřin a mám klid

            0 0
            • Morchella  

              Už se mi stalo, že jsem se rozjel s lankem v předním kole, tak vyndávání osy raději nebudu riskovat :-)

              0 0
              • Esi  

                Je to nouzovka a když to kolo vezmeš bez osy za řiditka a trošku se o ně opřeš tak to přední kolo vypadne tak to že by jsi se bez té osy rozjel asi nehrozí :-)

                0 0
              • nooski  

                Ja jsem jednou potreboval zabehnout na minutu do kramu a byl jsem na jednici, zamek jsem nemel, tak kdyz jsem na kolo videl, tak jsem aspon vypojil obe brzdy. Na kolo nikdo nesahl, ale ja se divil, proc nemuzu na stopce zastavit :-)

                3 0
            • orm  

              S tou osou opatrne. Myslim, ze bys z toho mohl mit problem, pokud by se pak zlodej na takovem kole zranil.

              1 1
              • Johny.Merida  

                Jak problém, tvl, jsem si normálně opravoval kolo a skočil si při tom do krámu, panebože :-) a řidič zloděj se má přesvědčit před jizdou, zda je dopravní prostředek způsobilý k jízdě ne? :-)

                6 0
              • Smazaný účet  

                to snad píšeš jako vtip, ne?

                každý ví, jak má být kolo vybaveno a pokud dané vybavení nemá tak riziko nese provozovatel (zloděj). Ne majitel.

                1 0
                • orm  

                  Nemyslim to jako vtip. Jak bys u soudu obhajoval, ze jsi vyndal predni osu? Verim tomu, ze si nejakou bachorku vymyslis, ale myslim, ze nam vsem je jasne, i soudu, ze jsi to nastrazil, aby s tim zlodej neujel nebo neujel daleko, tj. treba spadnul. To je podobne, jako kdyz doma udelas nastrazne zarizeni proti zlodejum. Nerikam, ze s tim souhlasim, jen ze bych byl opatrnej, podobne jako u odpojovani brzd, protoze to muze mit nejake nasledky.

                  0 0
                  • tomo_111  

                    osu som si vyndal lebo vydavala divne zvuky a potreboval som si ju odskocit premazat :)

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    a jak by zloděj vysvětlil, že si před jízdou nezkontroloval funkčnost brzd, dotažení osy, přítomost odrazek?

                    Tvoje teorie by snad ani v tom USA neprošla.

                    0 0
                    • orm  

                      Jak myslis.

                      0 0
                      • Esi  

                        Objednal jsem si v restauraci jídlo a pití a šel opravovat kolo protože se mi zdálo že ta osa není správné roztažená, mám SunTour, tak jsem ji vyndal abych ji očistil a namazat, v ten okamžik mi přinesli to pití, tak jsem si sedl ke stolu, osu položil na stůl s tím že ji opravím potom. Mezi tím přišel zloděj a chtěl na kole odjet, tím že tam nebyla osa tak spadnul a zlámal si ty jeho nenechavé pracky. A teď mi milý soude dokaž že to není pravda a na nebohého zloděje jsem to nastražil :-)

                        0 0
                        • HonzaRez  

                          Hošiwoe, polemizujete, ale taková situace už před soudem byla…

                          1 1
                          • xtonda  

                            Tohle je celkem o hubu i pro majitele, já si celkem pravidelně při zastávce u krámu nebo hospody pauznu cyklokomp a pak ho zapomenu odpauznout a dost pravděpodobně bych takhle občas zapomněl i na tu vlastní pastičku.

                            A i z hlediska účelnosti je lepší aby na kole vůbec nešlo odjet, než aby odjel a to kolo pak někde rozflákal.

                            0 0
                            • tonik666  

                              A kolik metru asi odjedes bez predni osy?

                              Ani nenasednes…

                              0 0
                              • Esi  

                                Přesně, v mém případě to potěšení kolo směrem dolů nedrží vůbec, tak že pokud to jen trošku zvedneš tak to kolo okamžitě vypadne

                                0 0
                          • Esi  

                            Tak pokud by jsme opravdu žili v právním státě, tak by zloděj měl dostat o 2 roky víc za obtěžování soudu a to by mělo být tak vše. Hrozně mě vytáčí nadřazenost života zloděje nad majetkem oběti. Normální je nekrást a podle toho by se se zloději a ostatním odpadem mělo zacházet

                            6 0
                            • Kuba78  

                              právní stát se ale ovšem pozná tak, že svých práv se může dovolávat (a pokud je v právu, tak i dovolá) i zloděj a zločinec. Právní stát totiž zaručuje stejný přístup ke spravedlnosti zločinci i oběti.

                              Tedy pokud byl někde nějaký zločinec krácen na svých právech, je naopak dobře, že se o ně může hlásit. Pokud vyhlásíme premisu, že každý „sprostý podezřelý“ nemá na nic právo, tak prostě právní stát nemáme. Tohle je totiž dost nebezpečný myšlení, s jídlem totiž roste chut a speciálně státu a moci represivní. Dneska pověsíme vraha a přivřeme oko nad tím, že ho bachaři ve vazbě zmlátili. Zítra nám už nebude vadit, že policajti mlátí lidi při výslechu protože jsou sprostí podezřelí.. pozítří dostaneš od policie na ulici přes hubu, protože se jim zdálo žes je nepozdravil? Nebylo to tady už jednou?

                              Jiná diskuse samozřejmě může být o přístupu soudu k jednotlivým případům, tady už realita bohužel pokulhává. Udělovat směšné tresty zločincům a vláčet po soudech oběti, které se bránily, to je samozřejmě špatně.

                              3 0
                              • Esi  

                                To se asi shodnem, ale osobně bych neviděl problém v tom když nějaký zloděj ustřihne zámek a sedá na kolo tak že ho majitel kola vezme basebalovou pálko po hlavě, i kdyby ho měl zabít. Krást se prostě nemá a každý ba měl mít právo bránit svůj majetek všemi prostředky.

                                2 0
                                • Kuba78  

                                  nojo. ty v tom problem nevidis. je to logicky, kradou ti kolo, adrenalin, ses nasranej. jenze soud by tohle videl jinak a myslim ze tohle by urcite nebyla NO.. jedna vec je TC kradeze, druha vec je de facto napadeni a vrazda. Samozrejme, pokud zlodej napadne tebe, nasilim ti bere kolo (el paso) a ty se mu branis, zalezi na situaci. ale obecne je NO dost tenkej led a soudy dost nerady vidi ze se clovek brani a i celkem jasne situace NO se vlaci po soudech.

                                  nemuzes proste nekoho zabit jen proto, ze ti neco krade. Jakkoliv se ti to zda logicky, tak pokud spolecnost bude schvalovat a prechazet takovato jednani, je strasne nebezpecny kam se to pak bude posouvat – protoze drive nebo pozdeji se to muze posunout k tomu, ze ti nejaky prodavac v obchode zastreli na miste male dite, protoze si ve chvilce kdy na nej nedavas pozor sahlo do kosicku a snedlo treba orisek. Jasne, je to extremi priklad, ale vlastne se nelisi od toho co rikas – majitel brani svuj majetek vsemi prostredky.

                                  ja chapu tvoje rozhorceni. Kdo nebyl okraden a nemel chut pritom zlodeje povesit za koule do pruvanu, hod kamenem. Stejne znam i tu bezmoc, kdy zdanlive jasny pripad je odlozen protoze policie je lina to vysetrovat. Ale proste pokud nemame skoncit jako nekde v somalsku v devadesatkach, tedy anarchie a uzemi rozdelene mezi warlordy s pravem silnejsiho, tak by tu nejaky pravni rad platit mel.

                                  0 0
                                  • AussigBiker  

                                    Je to tak, taky plati „institut primereny obrany“, ale uz se to prej posouva, ze kdyz nekdo na tebe s nozem, ty muzes pistoli, coz driv byl prej problem.

                                    Ale nevim, nijak podrobne to nesleduju. Jeden taxikar mi rikal (byl kdysi probodnutej zezadu zkrz sedacku), ze mu policajti rikali, ze kdyz bude strilet, tak je dobry vystrelit jednou vedle, jakoze si provedl varovnej vystrel, pak to mas lepsi :)

                                    0 0
                                    • Kos_CZ  

                                      Nic jako varovný výstřel neexistuje… Je to pitomý konstrukt odpůrců zbraní. Jakmile ukážeš zbraň znamená to, že ji chceš použít. Od varování jsou slova, maximálně demostrace zbraně. Pokud ani to pachatele neodradí a jde o situaci, kde je použití zbraně adekvátní, pak se má střílet a ne plýtvat střelivem na nějaké pofidérní střílení vedle. Nehledě na to, že ten výstřel vedle mže trefit někoho třetího!

                                      Stejná pitomost, jako „střílet do nohou“. Opět – netrefíš pachatele, tím ho nezastavíš a celá obrana zbraní je tím neúčinná. Na tohle prosím zapomeňte!

                                      1 0
                                      • AussigBiker  

                                        Ja ti verim, jenom tlumocim co mi říkal taxikar, co murikal policajt z kriminalky tehda. Ja se bat pouzit strelnou zbran nemusim, pac zadnou nevlastnim :)

                                        Vono v tom fofru a stresu, pokud to nekdo pravidlene netrenuje, stejne jdou vsechny poucky jinak jak pises.

                                        0 0
                                        • Kuba78  

                                          taxikar co mu to rikal znamy policajt, to jsou duveryhodne zdroje.. :-)

                                          ale kazdopadne pokud se dostanes do nejake takove slozite situace, asi bych urcite u podani vysvetleni neoperoval s tim, ze na neco mas pravo, protoze ti to rikal taxikar kterymu to rikal policajt z kriminalky onehda. Jestli ti muzu poradit, pokud by ses nedejboze do takove situace dostal, tak nejlepsi co muzes udelat je mlcet jak hrob, nediskutovat a poridit si dobryho pravnika kterymu veris a bez nej do protokolu nerict ani kolikatyho je.

                                          0 0
                                          • Esi  

                                            A když už musíš střílet tak střílet tak aby ten na koho střílíš nevypovídal. Každopádně je vždycky lepší utéct :-) protože i když by to bylo uznané jako nutná obrana tak tě rozhodně čeká celkem dlouho běhání po soudech a spousta nervů a to nechceš

                                            0 0
                                            • Kuba78  

                                              shodou okolnosti jsem nahodou nedavno videl jeden dil tohoto serialu a zrovna ten dil pojednaval o nasledcich strelby na zlodeje. jak to pak u soudu vypada kdyz te zlodej zaluje.. a co vlastne soudce muze a nemuze, i kdyz by treba chtel. myslim ze je to natoceno celkem uveritelne.

                                              https://www.ceskatelevize.cz/…-soudce-a-k/ – dil strelec, mozno prehrat z archivu ivysilani.

                                              0 0
                                              • Esi  

                                                To je hnus, přijde patra borců te opakovaně okrást, ještě ti vyhrožují a ty můžeš jen zalézt zavolat policajty kteří než přijedou tak už je za parta pryč. Samozřejmě přijedou s majákem tak že v noci je to vidět už z dálky že jedou.

                                                V reálu si vybavuju nějaký případ že někdo při ochraně svého majetku nějakého recidivistu střelil kuší do hlavy a šel myslím sedět

                                                0 0
                                                • rasto  

                                                  jestli šlo o stejný případ – narafičil kuši na opakovaně vykrádanou chatu. samozřejmě, schytal to recidivista… majitel chaty snad podmínku či natvrdo teď si nevybavuji. argument soudce – co kdyby tam šli prví hasiči kvůli případnému požáru

                                                  0 0
                                                  • AussigBiker  

                                                    Myslim, ze se to tahlo nekolik let, urcite ho odsoudili, ale po letech ho pak osvobodili.

                                                    0 0
                                              • Kos_CZ  

                                                Teď jsem se na ten díl podíval (nedokoukal jsem to celé) a pokud obžalovaný u soudu připouští svou vinu a vypovídá tak jak je tam ztvárněno, tak potom je skutečně v reálu v pytli. Mám jednu soudní skutečnost (nikoliv ve věci ublížení na zdraví, ale byl jsem stranou žalovanou) a pokud u soudu člověk vypovídá, výpověď musí být jednoznačná, konzistentní a přesvědčivá = vypovídající musí působit dojmem, že si to necucá z palce, ale že to jsou autentické vzpomínky na průběh událostí, popis věci atd. Bohužel, byť by měl někdo výčitky, může tyto projevit až po vynesení rozsudku a to ještě jen v míře minimální. Na to dojede každý dobrák, který dostane pocit, že protistrana je nějak poškozená a že jde o „obchod o třech účastnících – soud, žalující, žalovaný“…

                                                0 0
                                          • AussigBiker  

                                            Rada je úplně zbytečná. Až někoho zastřelim, protože jak jsem psal mám čím, tak si toho taxikáře vemu jako svýho advokáta, protože tomu rozumí, to je snad jasný.

                                            0 0
                                  • Esi  

                                    Tak samozřejmě vím že ho nemůžu zabít kvůli kolu i kdyby si to 10× zasloužil, bohužel i ti zloději ví, že jim v podstatě nic nehrozí, když je chytí tak je tak maximálně zavřou do jim dobře známého prostředí a to ještě jenom možná.

                                    Mám osobní zkušenost kdy jsem chytil u krádeže svého kola nějakého snědého chlapce, jsem občas trochu prudší povahy tak že jsem mu trochu upravil fasádu, na druhou stranu se proti mě postavil a snažil se mě uhodit kleštěma co měl v ruce, už je to hodně dávno a chvíli mi potom lepilo jestli nepřijde nějaká obsílka.

                                    rozhodně bych tady nechtěl platící právo silnějšího na druhou stranu naše sluníčková společnost s pohledem já jsem zloděj kdo je víc taky není ideální chtělo by to něco mezi tím.

                                    0 0
                                    • honzabike  

                                      Je to tak, jestli je to těma zažitejma komoušema čert ví. Dřív byli policajti mocipáni, mlátičky, nikdo si netrouf před nima ani prdnout.

                                      Dneska je to úplně naruby, policajti aby se báli že jejich zákrok byl nepřiměřený a budou je popotahovat. Stačí se podívat na youtube na KTV co tam dělá Hlásenský a jiní. Klidně přijdou na policii a začnou je tam poučovat co můžou a co ne, nahrávají si je, čekají na jakoukoliv chybu, ohánějí se zákonama atd. Je to hnus. V americe to chodí asi krapet jinak…

                                      0 0
                              • R-A-D-I-U-S  

                                Tak ale jedna věc je presumpce neviny v případě, že není ukončeno důkazní řízení a soud a věc druhá, že osoba která prokazatelně spáchala přestupek/trestný čin, utrpěla újmu na zdraví/majetku v přímé souvislosti s vlastním konáním.

                                0 0
              • Kuba78  

                tak muze se stat, ze nekdo ma takovou smulu, ze mu jeden zlodej ukradne pevnou osu a druhy zlodej ktery prijde vzapeti po nem a chce ukrast cele kolo si na tom rozbije hubu, ze..

                2 0
                • Smazaný účet  

                  Někdy je to zkrátka den blbec :-)

                  1 0
                  • Kuba78  

                    je to tak, deji se veci obcas stezi uveritelne.. Slysel jsem kdysi historku od pana, ktery prisel ke svemu zaparkovanemu automobilu a vidi, dvere otevrene, vevnitr sedi nejaky cizi pan a intenzivne pracuje na tom, aby jeho integrovane radio pozbylo integrace. Po dotaze, kdo je a co tam dela se ten cizi pan tak vylekal, ze na uteku nejak spatne doslapl, zakopl, zkratka prerazil si obe nohy. Velka smula, ale stava se, to potvrdila i privolana policie.

                    Jiste, muze se stat stat, ze pozdeji zlocinec zacne vymyslet nejake divoke historky jako treba ze jste mu ty nohy prerazili vy pribouchnutim dveri, ale kdo by veril kriminalnikovi.. obzvlaste, pokud vy jste vypovidali jasne, dle pravdy a celou dobu je vase vypoved konzistentni.

                    Proto se divim, co tu nekteri vymysli za divoke historky o vyndane ose, jakoze si to sli promazat.. proc proste nereknete pravdu? nekdo vam ukradl kolo, asi neumel jezdit tak si rozbil hubu.. a ze chybela predni osa? co vy o tom vite, co s tim ten zlodej delal, vy ste u toho nebyli. Protoze kdybyste byli u sveho kola, logicky by vam ho asi nikdo neukradl (pokud by slo o beznou kradez a nikoliv El Paso samozrejme).

                    0 0
                    • orm  

                      Moje zkusenost je takova, ze lhat se nevyplaci, protoze pak se do toho clovek akorat zamota. Muzeme si o policii a soudcich myslet, ze nejsou chytri, ale na to bych nespolehal. Zaroven je vsude dnes tolik kamer, ze prokazat lez neni tak tezke. Samozrejme, delejte jak myslite :-).

                      1 0
                      • Kuba78  

                        souhlas, proto rikam, ze strucna, jasna vypoved o tom co se doopravdy stalo je pro policii dostacujici a myslim ze vic neni treba.

                        Pokud bude nekdo vymyslet nejake slozitosti jak si vyndal osu a sel si ji na stul do hospody promazat.. no nevim. akorat by se do toho clovek zamotal.

                        0 0
                        • orm  

                          To ale plati za predpokladu, ze to nezacne resit ten zlodej. Uznavam, ze ta pravdepodobnost je mala, ale stat se to muze. Ja osobne bych resil zabezpeceni kola tak, aby to zabezpeceni nebylo skryte a nemohlo zpusobit ujmu. Takze misto povoleni brzd je naopak utahnout, prehodit razeni (odklikat par prevodu) nebo tu nekdo drive radil otocit kolo.

                          0 0
                          • Kuba78  

                            to je asi na kazdem aby vyhodnotil jak chce zabezpecit svoje kolo. Jasne, kdyz da nekdo pod predni kolo pechotni minu a pri pokusu odjet od hospody zlodej vyleti na vsechny svetove strany (ale i to vase kolo) asi vam policie moc neuveri, ze mu nahodne explodovala baterie od mobilu a bude patrat o dost dukladneji (chtelo se mi napsat hloubeji, ale po explozi zakopane miny bude hloubka krateru asi dostatecna :-)

                            Ale pokud ti nekdo ukradne kolo ktere si nechal bez dozoru a zrakvi se na nem, tezko by po tobe uspesne vymahal nejake odskodne jen proto ze neumi jezdit – a to, ze se zjisti ze treba chybi predni osa a bylo to tak tebou schvalne naraficene bez ni, by ti nekdo taky musel prokazat. Nedovedu si predstavit, ze nekdo by byl takovy imbecil, aby vyndal jako zabezpeceni predni osu a policajtum jeste priznal, ze je to schvalne aby si pripadny zlodej rozbil hubu..

                            0 0
                            • orm  

                              K te posledni vete. Lidi se v emocich priznaj k ruznym vecem, takze bych tomuhle i veril :-). Malokdo, ikdyz to vi, tak se ve stresove situaci ridi pravidlem, ze policistum se nic nerika.

                              0 0
              • ceo  

                Problém by mohl být jen, pokud bys kolo zloději půjčil, což je z povahy vyloučeno. Pokud zloděj odcizí nepojízdné kolo a rozhodně se na něm jet, je to čistě jeho problém.

                0 0
              • Jason Voorhees  

                Blbost. Na hořáku, když jsem si na minutu skočil něco koupit a viděl na to, jsem zařadil kašpárka (nejmenší vpředu, největší vzadu), aby když do toho někdo dupne, tak prošlápne skoro naprázdno. Taky je to vo hubu, když o tom nevíš. Myslíš, že bych měl problém se zákonem, i když je to teoreticky past? Těžko.

                0 0
          • honzabike  

            A nebo si aspon nalepit fiktivní samolepku a GPS sledovačče, to si myslím může taky odradit.

            0 0
            • Feďa  

              Léta letoucí mám na kolech tuto samolepku a kolo mi zatím odcizeno nebylo…

              2 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.