Krádež Giant Anthem SX Plzeň. Škoda 80.000 Kč

203 nepřečtených
  • jirka.simunek

    Prosím o sdílení. V noci na 20.8. mi v Plzni Černicích ukradli kolo Giant Anthem SX model 2016. Prosím o jakoukoliv informaci na 775630414: http://www.krimi-plzen.cz/…m-pomozte-mi

    0 0
    • danielh  

      Beztak ze sklepa co? Dat kolo do sklepa v panelaku je jak rict zlodeji, na vem si mne.

      0 0
    • Chlebovnik  

      Kola ve sklepě? Dobře vám tak.

      0 0
      • Soreno  

        To to jako někomu přeješ??????

        0 0
      • jaja01  

        ty si debil

        0 0
        • michal1968  

          +1

          v tomto je BF absolutně ,,šulinoidní"..

          Do Plzně hodně štěstí při hledání v takové posrané situaci

          0 0
      • Edwin  

        Nechápu tyhle dementní reakce. Radši držet hubu než ze sebe dělat kokota (dámy prominou).

        0 0
      • Smazaný účet  

        Jasný že je to hazard. Taky mam kola raději na bytě i když mají zlomovou cenu oproti tomu ukradenému Giantu. Ale vytahovat zde, že když si někdo odloží kolo do sklepa je idiot, kde se pravděpodobně i zamyká, je jen honění ega.

        0 0
        • Bash  

          To není honění ega ale bohužel konstatování faktu…

          0 0
      • RHNeM  

        Mě vykradli byt ve kterém jsem spal, přišel jsem mimo jiné o kolo za vstupními dveřmi (do obýváku ani ložnice mi je tehdy přítelkyně nedovolila vzít – vlezl(i) oknem (otevřeli větračku) a odešel(i) dveřmi). Její kolo ve sklepě zůstalo (cenově zhruba stejně „levné“ jako moje).

        0 0
        • Yura  

          Tak tvůj spankovej komat bych teda chtěl mit. Me probudil včera 3× posranej komar, když me proletel kolem hlavy.. Jinak teda nechapu co tim chces rict? Ze ti muzou ukrást kolo i z bytu? No muzou. Ale jaka je pravdepodobnost, ze ti někdo vykrade byt vs sklep? Kolik zlodeju se si troufne na byt a kolik na sklep? Dle mého srovnavas stále nesrovnatelne.. Takze stále plati kolo v byte je v mnohem vetsim bezpeci nez ve sklepe a ta pravdepodobnost, ze ti kvůli kolu někdo vleze do bytu je hodne mala oproti tomu sklepu, kde ti klidne vleze i soused, když uvidi, ze tam mas s works za 300 tyček…

          0 0
      • Bash  

        Bohužel musím souhlasit.

        V životě bych nedal nějakou věc, na které mi záleží, do veřejných prostor (což sklep „je“). Lidi jsou svině

        0 0
    • plysovykozisek  

      Já nechápu, proč lidi, kteří bydlí v paneláku si kolo dávají do sklepa a nenechají si ho v bytu.

      0 0
      • Kuba78  

        Co kolo.. Ale lidi z panelaku nechavaj bezne venku na ulici auto! A to je drazsi nez kolo.. Nechapu proc si je neberou do bytu a na noc radsi i do postele.

        0 0
        • Milan  

          +1

          Do Plzně přeju hodně štěstí, budu koukat…

          0 0
        • Albek  

          Dražší než kolo … jak kdo. Máš stejně dementní argument,jako vedení firmy kde pracuji. My své drahé auta máme zamčené venku,tak vy své „levné“ kola opřete někde o zeť.

          0 0
          • Kuba78  

            Pokud pan nepozna ironii, at si to laskave nastuduje.. Me zase prijde naprosto dementni, kdyz nekomu ukradnou kolo, on to tu zverejni s prosbou o pomoc a prvni reakci ma ve stylu „dobre ti tak, mas si to nechavat zamcene v Cnb v trezoru a hlidane oddilem strazi“ a ve vedlejsi diskusi se dokonce rozviji neco ve stylu ze kdyz nekdo vidi nezamcene kolo, ma chut ho ukrast aby vytrestal toho co to tam nechal.. Tobe to fakt neprijde nechutny takovy reakce??

            Lidi vzpamatujte se, proste se nechsvaji kola v kolarnach a ve sklepech z tisicu ruznych duvodu, ne kazdy s tim chodi doma i na zachod a vecer uklada kolo doma do postylky a cte mu cyklopohadky.. Je vam prd po tom proc to mel ve sklepe. Proste krast se nema a kdyby byl stat duslednejsi v potirani bezne male kriminality jako takto (ktera trapi obcany podstatne vice nez treba nejake virtualni danove uniky kvuli kterym se nasazuji armady uredniku a policistu) a kdyby lidi nemysleli jako nekterizde tak se nebudeme bat nechavat kola oprena klidne venku o plot. tahle mentalita nekterych diskutujicich ve stylu „prilezitost dela zlodeje“ nas do takoveho bodu opravdu neposune.

            0 0
            • Spider_29  

              Mas sice pravdu, ale pokud svuj nazor zasadis do (smutny) reality, stava se dost naivnim. Proste se krade, sklepy se vykradaji jak na bezicim pase.

              0 0
              • scret  

                asi tak… A pak slunickovemu majiteli ukradeneho kola nezbyva nic jinyho nez si jit pobrecet na BF:)

                0 0
              • Kuba78  

                Ja nejsem naivni, sem si vedom reality a chovam se tak abych nedal zlodejum prilezitost. Taky sem zatim nikdy (musim to zsklepat) nebyl okraden. Ale proste odmitam nazor, ze pokud nekde vidim nezamcene kolo tak prvni co bych mel delat je premyslet ze dotycny je dement a chtelo by mu to ukrast abych ho vytrestal. A prijde mi to nechutny, protoze pokud cele zastupy zdejsich uzivatelu o tomto vubec uvazuji, tak co ty davy beznych lidi venku, ti proste takove kolo rovnou kradnou? To je stejny vyklad jako v islamu, kdy zenska si zaslouzi byt znasilnena, protoze tim ze nechodi ve stanu si o to vlastne sama rika.

                V sobotu sem byl jezdit s kamaradem po horach, jen takovy vylet spis. Dojeli sme na jednu horu, tam rozhledna a pod ni sedi a odpocivaji lide, mimo jine i tri skupinky cyklistu. Prijeli sme, slusne sme pozdravili, kola nechali dole neuzamcena (pravda, z rozhledny na ne bylo videt) a sli se kochat. Podle mentality nekterych diskutujicich by po prichodu a pozdravu meli vsichni jen blbe cumet pripadne dat najevo sve pohrdani mnou, neb sem prijel bez helmy, po vystoupani na rozhlednu by pak meli za hlasiteho pokriku „dobre ti tak demente“ ukrast nase nezamcena kola a odjet do dali. Nestalo se.. Svet je nastesti jeste porad dostatecne plny normalnich lidi a ne curaku.

                0 0
                • Spider_29  

                  Nazor, ktery odmitas, tady ale nikdo nenapsal. Prisel jsi s nim ty, nikdo jiny.

                  0 0
                  • Kuba78  

                    Je treba cisti vse, nikoliv jen jednu vetu t cele reakce. Psal sem ve vedlejsi diskusi o kradezi jineho kola. Tam to jede ze nestacim valit oci.

                    0 0
                    • Spider_29  

                      Ctu vse. Ten nesmysl s rozhlednou jsem uz radsi ani nekomentoval. Reagujes na sve predstavy, ne na to, co se pise v prispevcich, na ktere navazujes.

                      0 0
            • MI.KU  

              Souhlasím, je to o státu a o lidech – když jsem začal cestovat mimo ČR byl jsem překvapen že lidi třeba nezamykají barák – naprosto normální.

              Zde co nemáš připoutaný během chvilky již nevlastníš. Sám si beru kolo do bytu, ale chápu že rodina třeba nebude tahat 4 kola a víc (horské silniční) do bytu do 4–8 patra každý den už třeba proto, že by se v tom bytě nehejbnuli.

              A člověk co někomu napíše – dobře ti tak nemáš to mít ve sklepě je debil.

              Kdo má barák taky dá kolo do garáže a né do obýváku (pokud nemá jó leštěnku).

              0 0
              • jirkous3  

                Jestli si nějaký politik dá do volebního programu návrat ke středověkému trestnímu právu, tak to bude favorit. Sekat ruce třeba!

                0 0
              • Člověk a jeho svět  

                „Nehejbnuli“ je super výraz, tfuj :)

                JInak je rozdíl mezi garáží v vlastním baráku a sklepem v bytovce či paneláku, to snad uznáš.

                0 0
                • MI.KU  

                  Jo to uznám, zas jistě uznáš že třeba 4 člená rodina kde je třeba 6 kol a bydlí v 3+1 nebo i menším si asi nebude brát 6 kol do bytu a pokud žijí v paneláku většinou nemají soukromou garáž že – a pokud ano je v ní auto a místo tak na 1 kolo a zámek na garáži stejný jako zámek od sklepa.

                  0 0
              • Val  

                kdyz jsem zacal cestovat mimo CR byl jsem prekvapen, ze tamni lide pouzivaji mnohem masivnejsi zamky na sva kola

                0 0
              • Spider_29  

                Klišé, že mimo ČR si lidi nezamykají barák je hodně hloupý. Zvlášť když to píšeš z UK, kde je běžný mít i 3 zámky na vstupních dveřích do domu…

                0 0
        • Kysky  

          Dement

          0 0
      • Breakpain  

        Protože byt není skladiště?

        Mít kolo v bytě je jen zoufalé řešení, ke kterému nás tlačí vykrádání sklepů, ale kdo dobrovolně chce mít v bytě kolo jako doplněk? Asi nikdo ;) …

        0 0
        • scret  

          kdyz mas hezky kolo, tak to je dle myho i jako hezky doplnek… :) Holt clovek nesmi mit sunku no:))))))

          0 0
          • Breakpain  

            Na tomhle se neshodneme :-). Zase takový šrot kola nemám, ale rozhodně to za doplněk v bytě nepovažuju, spíš za nutné zlo … Když má někdo přijít, vyhážu to na balkón, aby to nestrašilo v bytě ;-).

            0 0
        • scoty  

          proč ne?

          0 0
          • scoty  

            nebo

            0 0
            • MI.KU  

              A teď si představ že ti venku na švihu s rodinou začlo lejt si durch prochcanej kolo zadělaný jak jetel – ty, manželka a dvě děti – teď to taháte do 4–8 patra, padá z vás bláto, sousedi nadávají kdo to bude vytírat do toho v těch těsných prostorách tlačenice když sousedka bere děti v kočárku – otevřeš byt – 4 kola do chodbičky nedáš takže postupujete dál – zaděláš podlahu, koberec – teď svlíkat – 4 lidi se se 4 koly střídají v koupelně kde je nutné umejt kola i sebe, pak to osušit namazat a rozmístit po bytě. Nedej bože když ještě někam spěcháš… Nervozita, manželka řve dej pozor ušpiníš to, děti se strkaj…

              Ale to chce krom katalogu a propagačních fotek zažít taky v reálu aby sis to uměl představit a pochopil o čem to je.

              0 0
              • mr.antik  

                záleží jak máte udělaný sklepy… jestli se tam taky náhodou nejde přes chodbu… jestli se tam taky můžeš převléknout, jestli máš do čeho…

                0 0
              • scoty  

                http://radar.bourky.cz/

                :)

                0 0
                • jirkous3  

                  To jako, že vyjíždíš jen za hezkého počasí? Mám kamaráda se Škodou Rapid a tak to tak praktikuje i s ní. V garáži má koberec a zimě autu topí. Jestli ti to připadne divné, tak si to zkus připodobnit ke kolu.

                  0 0
                  • scoty  

                    Ne, to jako že když vyjíždím ve čtyřech a s dětma navíc, tak raději napřed mrknu na radar, abychom nebyli hned za barákem od sr..k..:)

                    0 0
                    • MI.KU  

                      No kdyz s nima jedes treba na pul dne tak ti je nějakej radar bouřek na prd ;) zvlášť kdyz je to takovy vselijaky

                      0 0
              • Chlebovnik  

                Z toho plyne jasné ponaučení: „Manželku ani děti si nepořízovat, pouze více kol.“ =)

                0 0
            • Člověk a jeho svět  

              Hnusný stojany, ale hlavně kola. Když držák, tak držák. A stejně tak kolo.

              0 0
          • jenda95  

            Protoze kdyz se na tom kole jezdi, tak ne vzdy vypada jako z obrazku…

            0 0
            • scoty  

              vždy jsou pod tím lyžiny…jak často to kolo total zablátíš?..drobné nečistoty jsou v interiérech běžné (kytky, kočky, psi , boty, děti :)

              Jinak utřít kolo mokrým hadrem je práce na 2 minuty…

              0 0
              • MI.KU  

                :D – prej 2 minuty :D

                0 0
                • Breakpain  

                  Za sucha, pokud jsi jel na silničce to reálný je :)

                  0 0
                  • MI.KU  

                    Hm máš praxi? Za sucha čistím žiletku půl hodiny od mušek, drobného písečku, přečistit převody a pláště.

                    0 0
                    • postman79  

                      Tak takto by mě kolo rychle přestalo bavit.

                      0 0
                    • Breakpain  

                      Ano mám ;-). Silnici, CX a XC full. Seřazeno dle náročnosti na čištění ;-).

                      Nevím kde jezdíš a čím mažeš – vychytal jsem mazivo (Bůh žehnej, on ví komu Scoty), které bordel defakto nelepí a pokud už něco málo ano – nepadá to z toho = preventivní protočení hadrou kde skoro nic není ;-).

                      Vlhkým hadrem vezmu rám jen „šup šup“ a pak si roztočím kola a chytnu lehce do hadru – čisto.

                      To se vztahuje k jízdě za sucha – když je mokro, tak je to jiná. Ale já s žiletkou nejezdím po prašných cestách, ale jen a pouze po asfaltu – tam toho tolik nenachytáš. Někde jsi zmiňoval šotolinu myslím …

                      Co se mušek týče – jezdíš buď ráno nebo večer? Já jezdím hned po práci, tzn návrat kolem 18 hodiny a jezdím defakto v zastavěné části tréninkové okruhy – tady toho hmyzu moc není ;-). Už nejezdím trasy ala 150 km jeden velký okruh – mám trénikový 17 km orkuh, tak ho jen dle potřeby x krát otočím a mám splněno ;-).

                      Takže vzhledem k výše uvedenému to kolo opravdu není moc zaprasené. Pokud je nic moc počasí měním silničku za CX, kde jsou dlouhé blatníky a to neskutečně pomáhá … Pak přijde venku na řadu rozprašovač na kytky s 5l zásobníkem …

                      0 0
                      • MI.KU  

                        To se máš – můžeš prozradit to mazivo?

                        Jo jezdím drobné silnice kde nejezdí tolik aut – u okrajů je štěrk, často sou teď silnice zaprasený od zemědělců a čas od času to vemu po polní cestě ( snažím se tomu vyhnout ).

                        Jezdím jak mi vyjde čas – ráno od 7 nebo kolem poledne či k večeru do 8 – mušky mě serou ;)

                        Okruh mám teď na trénink 30 km – pár vesnic, pole, les – nejezdím ve městě.

                        A asi se s tím cmrclám, ale když to chci pořádně..... ;)

                        0 0
                        • Breakpain  

                          V pohodě – mít to čisté není hřích ;-). Jen jsem zjistil, že mám prostě cca 2–3 hodiny času po práci a raději skřípající a špinavé kolo, než naleštěné žihadlo na kterém bude poloviční nájezd (chápeš jak to myslím).

                          Vyzkoušel jsem všelék – Bel Ray mazivo, je tu o tom vlákno ;) … Na silničku funguje nejlépe. V terénu to testuju a tam mi to tak „super“ nepřijde, ale možná jsem udělal chybku s řetězem – takže se soudy počkám na nový řetěz ;-) … Dříve jsem čistil řetěz skoro po každé jízdě … teď vůbec :-) … Což vidím jako největší úsporu času.

                          0 0
        • Spider_29  

          Souhlas.

          0 0
          • jirkous3  

            Tohle mě vždy zajímalo. Jak to řešíte když přijedete se zabláceným kolem za deště domů: Já ho nechám jednoduše v garáži u domu, ale co s ním v bytě? Máte na to nějaké odkapávací misky nebo do strkáte do vany?

            0 0
            • mr.antik  

              tak nejsme snad v rumunsku abychom měli před domem bláto…

              0 0
            • Breakpain  

              Letáky z Lidlu – udělám z toho krycí vrstvu na chodbě (venku, ne v bytě) – kýbl, hadr a kolo umýt do čista. Letáky sbalit a vyhodit … Kolo otřít ručníkem do sucha a můžu dovnitř. Je to nenáviděná činnost, ale zasviněný kolo do bytu, nedej bože vany nedám. Z toho plyne, že MTB úmyslně jezdím málo, bo z takové očisty by mi hráblo .-) … a oblíbil jsem si silničku … když je sucho, stačí vlhký hadr a máš opravdu do 5 minut hotovo :-).

              A pod kolem mám ještě igelit „na mrtvoly“ ;-). Hnusný, ale funkční …

              0 0
            • Spider_29  

              Mám pod kolama stabilně igelit, kterej jednou za čas podle potřeby vyklepu / otřu.

              0 0
    • Spider_29  

      Na rozdil od nekterych ti to nepreju. Na druhou stranu, drahy kolo ve sklepe s takovyma zamkama… To je dobra pozvanka pro zlodeje… Snad uz te takova pitomost nikdy nenapadne.

      0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Tak, chtělo to víc rozumu, lepší zabezpečení nebo dobrou pojistku. Teď může psát jen o škodě 80.000. Jinak ten stejný model se dá nyní koupit za 65.000 ;)

        0 0
        • Spider_29  

          No jasne, skoda je vyrazne nizsi a rozhodne se nerovna porizovaci cene.

          0 0
        •  

          no a kdyby počkal do jara tak bude pod padesát

          0 0
    • scoty  

      Tak Jirka nikde nepíše, že to nechal ve sklepě…, ale jestli ano, tak bezpečnější je nechat to před barákem na chodníku…tam je aspoň vidět..

      Už před 30ti lety jsem v garsonce/panel měl galusa mezi postelí a postýlkou pro mimino…:)

      0 0
      • Spider_29  

        Odkaz z prvního příspěvku…?

        0 0
      • jirkous3  

        Já sice bydlím na baráku, ale představa kola mezi postelí a postýlkou mi připadá dost děsivá. Kam to až zajde? Čtyřčlenná rodina bude mít v bytě tři kola plus vozík za kolo a kočárek? To aby jednu místnost vyčlenili jak jako skladiště.

        0 0
        • maajkee  

          Přesně tak, abych si tahal kola do domácnosti se dvěma dětmi, to bych musel bejt fakt padlej na hlavu.

          0 0
          • Spider_29  

            Uf, to je zase paušalizování… Samozřejmě, že záleží do jaké domácnosti. Do malého 2+kk, kde je i bez kol těžko k hnutí asi ne. Do prostorného 4+1, kde se kola dají umístit tak, že nijak nevadí běžnému provozu domácnosti, v tom nevidím žádný problém.

            0 0
            • maajkee  

              4+1 pro 4 lidi je pořád akorát i bez kol. Ale je to každýho věc, já rozhodně nechci bejt otrok svých věcí.

              0 0
              • Spider_29  

                Šmarjá zas to nesmyslný militantní klišé o otroctví od člověka, který je „otrokem“ svých věcí :-).

                0 0
                • maajkee  

                  Proč militantní? Já jsem naopak zarytej pacifista. Jestli je to klišé nebo ne, to je mi uplně u zadku, prostě to tak je, nebudu se podřizovat svým věcem. Kdo chce, tak ať to dělá.

                  0 0
                  • Spider_29  

                    Protože je to záměrný a v daném kontextu nesmyslný přehánění. Starat se o něco, co má pro člověka nějakou hodnotu (ne jen finanční), a být toho otrokem, no to je propastný rozdíl.

                    0 0
                    • maajkee  

                      No ono už citový vztah k nehmotným věcem je prostě trochu divnej.

                      0 0
                      • Spider_29  

                        No ty jsi mi teda ukázkovej pozér… :-D.

                        Hádej, kdo o sobě napsal „Na kole mě děsně baví jezdit a možná ještě víc mě baví kola montovat“?

                        0 0
                        • maajkee  

                          No a přesně to je pravda, nějak postrádám ten rozpor. Děsně mě baví jezdit, ale kterýkoliv kolo prodám a neukápne mi ani slzička. A to, že mě baví kola montovat? Taky nechápu ten příměr, baví mě ta činnost a baví mě, když pak příjde zákazník pro kolo a zářej mu oči. Mám pak pocit, že dělám něco smysluplnýho.

                          0 0
                          • Spider_29  

                            Kdybys neměl citovej vztah ke hmotnejm věcem, bylo by ti úplně jedno, že něco montuješ a jak to montuješ.

                            A bez ohledu jak absurdní argumentaci vymyslíš, je evidentní, že každej člověk vyjma brethariána levitujícího uprostřed vesmíru má nějakej vztah k věcem, který ho obklopujou.

                            Holedbat se tím, že nějaký druh citu vnímáš jen vůči lidem, je vrchol hlouposti a pozérství.

                            0 0
                            • maajkee  

                              Tak samozřejmě že nic není absolutní a nějakrej vztah k věcem mám, ale to není v rozporu s tím, abycjh kvůli těm věcem se třeba nějak omezoval a nebo omezoval ostatní členy rodiny jen kvůli mému pseudo vztahu ke kolům.

                              0 0
                          • kyl  

                            Taky mám kolo radši po technické stránce,jak na to někde blbnout.

                            0 0
                • Člověk a jeho svět  

                  :)))

                  0 0
              • Člověk a jeho svět  

                Proč otrok? Já mám např. své kolo rád, a podle toho k němu taky přistupuji.

                0 0
                • maajkee  

                  No vidíš, já mám rád svoji manželku, děti, rodiče, sourozence, kamarády a to už naprosto dostatečně naplňuje láskou můj život. Jetšě tak abych si dělal umělý citový vztah k věcem. :)

                  0 0
                  • mr.antik  

                    tak ale když si třeba dáš práci, opravíš barák, a nějakej narušenej debil ti posprejuje stěny, tak jseš nasranej, ne?

                    I když třeba hmotná škoda je minimální

                    0 0
                    • maajkee  

                      Tak samozřejmě, protože to budu muset opravit a bude mě to stát čas :)

                      0 0
                  • Spider_29  

                    Nemáš oblíbený oblečení, jídlo, místo, je ti úplně jedno, když ti někdo tvoje nový kolo něčím poškrábe, je ti jedno, jestli máš doma bordel, špínu, prach?

                    0 0
                    • maajkee  

                      Oblíbený oblečení nemám, něco koupím, pak to nosím dokud se to nerozpadne a koupím nový a i kdžy něco nosím radši, tak se tomu přeci ale nemusím nijak přizpůsobovat :)

                      Kdžy mi někdo poškrábe kolo, tak si spíš budu myslet že je debil a má malý péro, chvilu mě to možná bude vadit, ale zase si řeknu, že správný kolo musí mít škrábance, stejně je človkě pak udělá v terénu.

                      No a věř, že se dvěma dětmi máme bordel doma permanentní, špínu a prach samozřejmě uklízíme, páč to má celkem praktický hledisko, jinak esteticky mi prach rozhodně nevadí :)

                      0 0
                      • Spider_29  

                        Jak ti to může vadit, když údajně nemáš k věcem citový vztah?

                        Jak můžeš něco nosit radši, když k tomu údajně nemáš žádný vztah?

                        Proč ti vadí špinavá a zaprášená domácnost, když k ní údajně nemáš žádný vztah? A k tomu nesmyslu o permanentním bordelu: neuklízíš nádobí do skříněk? Nemáš svoje oblečení poskládaný ve skříni? Nikdy nic nežehlíte?

                        Prostě sis s tvou svou přihlouplou pózou dost naběhl a ačkoliv máš děti, nejsi natolik vyspělej člověk, abys to prostě uznal, přestože i tobě je jasný, že vztah k nehmotnému máš v mnoha různých podobách.

                        0 0
                        • maajkee  

                          Ale vždyť jsem to psal, že nic není absolutní a i já nějaký vztah k věcem mám, ale ne takový abych kvůli nim neco obětoval nebo se jim nějak musel podřizovat. A je zajimavý, že jako hlavní pozér mi tu příjdeš ty :)

                          0 0
                          • Spider_29  

                            No, já jsem od tebe četl „vztah k nehmotným věcem je prostě trochu divnej“. Teď ti nesmyslnost tvojí pózy došla a proto jsi obrátil o 180° na „vztah k hmotným věcem mám“.

                            Jakou tu údajnou pózu tady zastávám?

                            0 0
                            • maajkee  

                              Ano, vztah k nehmotným věcem je trochu dovnej, to si prostě myslím a to neznamená, že takovej divnej vztah můžu mít třeba i já.

                              Tvoje póza je tzv. všechno znam a všechno vím nejlíp a když má někdo jinej názor, třeba i extrémnější než já, tak je pozér.

                              0 0
                              • Spider_29  

                                Vztah k nehmotným věcem je nedílnou a přirozenou součástí celé historie lidstva. Proto na něm není a nikdy nebylo nic divného.

                                A tvá druhá věta nedává věcný smysl. Někoho dospělého se zeptej na význam slova „pozér“.

                                0 0
                                • scret  

                                  jestli ty to pavouku nezenes zas trochu do absurdna:))

                                  0 0
                                  • Spider_29  

                                    Možná. Ale baví mě, jak se někdo, kdo plkne nějaký všeobecně nesmyslný výrok, začne zamotávat do jeho obhajoby, která je ale předem prohraná. A pak už záleží jen na dotyčném, jak dlouho mu bude trvat než pochopí, že obhajuje úplnou pitomost.

                                    Majkímu to evidentně došlo vzápětí, jen neměl dost sil na to, to přiznat. Ale dospěl k tomu nakonec taky :-).

                                    0 0
                                  • raw 4  

                                    +1

                                    0 0
                                • maajkee  

                                  A protože je to přirozenou součastí historie lidstva, tak to pro mě nemůže být nenormální?

                                  0 0
                                • scoty  

                                  Souhlas. Zajímavé je, že i hmotné věci jsou plné nehmotných/myš­lenek/nápadů tak je zcela přirozené, že k nim má člověk vztah…

                                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Je normální mít citový vztah k věcem. Nebo když třeba zdědíš hodinky po otci, tak pro tebe budou jako každé jiné hodinky?

                    0 0
                    • maajkee  

                      Já si nemyslím, že je to normální. Spíš doba je taková, že lidi maj pomalu radši svoje věci, než ostatní lidi.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Tak s dobou souhlas peníze a peníze je motor všeho. Ale já třeba k věcem vztah mám protože jsem s nima prožil určité zážitky. První auto, kolo, atd. je pro mne zdroj vzpomínek.

                        0 0
                      • Člověk a jeho svět  

                        Což třeba za feudalismu platilo asi tak stonásobně víc ;)

                        PS: mám rád člověka, lidi (obecně lid) nesnáším.

                        0 0
                      • Spider_29  

                        Je to normální, dokonce ne jen pro lidi. I zvířata se starají (=záleží jim = mají vztah) o své věci – třeba obydlí nebo teritorium.

                        Lidé se od nepaměti starali o své jeskyně, pole, pastviny…

                        0 0
                        • maajkee  

                          Rozlišoval bych ale zásadní věc, jako majetek movitý (věci) a nemovitý (zvířecí obydlí, domy, chalupy, pozemky).

                          0 0
                          • Spider_29  

                            Jako že se lidi odjakživa nestarali o své nástroje k obhospodařování polí? O (v té době) neskutečně vzácné a drahé pálené nádoby?

                            :-D

                            0 0
                            • maajkee  

                              Nic takového jsme nenapsal. Baví mě, jak se mi snažiš podsouvat myšlenky, které bys chtěl abych měl :)

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Řekneme si to tahle určitě vztah k věcím máš ale prostě kdyby ti hořel barák, tak raději se zachráníš než bys vytahoval kola z garáže.

                                0 0
                              • Spider_29  

                                Napsal jsi, že vztah k hmotným věcem je divnej. Tak ti dávám jeden příklad za druhým, že je to pro každého člověka od jakživa naprosto přirozené a že na tom není nic zvláštního ani nepatřičného. Je to naší (i tvou) přirozenou součástí.

                                0 0
                      • Carloss  

                        tak na mých kolech mi záleží víc než na 99,99999% lidí na planetě.. a přijde mi to úplně normální :)

                        0 0
                        • Spider_29  

                          Úplně stejně to má i majkí, jen se tu z nějakého důvodu má potřebu tvářit jako že to tak není…

                          0 0
                          • maajkee  

                            To je fajn, že mě tak dobře znáš a víš jak to mám. Bez tebe bych byl uplně ztracenej.

                            0 0
                            • Spider_29  

                              Vím. I tobě záleží mnohem víc na tvých kolech než na tom, že teď někde násilnou a nespravedlivou smrtí umírají lidé. Ani o tom nevíš, kdo a kde, natož aby tě smrt těch konkrétních lidí jakkoliv citově zasáhla. Škrábanec na tvém kole na tebe má větší emocionální dopad.

                              A je to tak pochopitelný a normální pro každýho.

                              0 0
                              • maajkee  

                                Mylíš se. Míra empatie je u každého naprosto odlišná a u tebe pravděpodobně na velmi nizké úrovni. Věř nebo nevěř, já se cizím neštěstím občas velmi trápím a dokáže mi z toho být velmi úzko, daleko víc než z nějakýho blbýho škrábance na kole. Jestli máš potřebu mi to vyvracet a napravovat moje vidění světa, tak prosím, pokračuj, já s tebou ale diskuzi končím, protože jak se zdá je příliš pod mou úroveň.

                                0 0
                                • scoty  

                                  Teď je třeba si ujasnit, zda je na místě přehnaná míra empatie k člověku, který se přemnožil a v rámci růstu hdp plundruje celou planetu…

                                  0 0
                                • Spider_29  

                                  Pravděpodobně tady z vody vaří někdo jinej než já. Pokud se tady budeš snažit tvrdit, že se velmi trápíš něčím, o čem nevíš kdy a kde se to možná děje a co se možná týká někoho, o kom ani nevíš, jestli existuje, pak je to dokonalá ukázka pokrytectví.

                                  Navíc, empatie s cizí zcela neznámou osobou, o které se domníváš nebo si představuješ, že trpí, je kognitivní emaptie. Tady se ale celou dobu bavíme o citových vztazích, tedy o něčem úplně jiném…

                                  0 0
                                • Člověk a jeho svět  

                                  No tvl, Matka Tereza, Dalajláma, Viklef Hejvl a mistr Bakala v jednom :)

                                  0 0
                  • Člověk a jeho svět  

                    Já se bavím o kole a neříkám, že ty, co vyjmenováváš, nemám nebo je dokonce nemám rád…

                    0 0
            • scret  

              presne tak, pokud navic bydli rodina v byte 2+kk, pak je asi neco spatne:))

              0 0
              • Spider_29  

                Není.

                0 0
              • maajkee  

                Co je třeba špatně?

                0 0
                • scret  

                  Muj deformovanej nahled:)

                  Spatne to je uz jen z toho duvodu, ze jen asi pidiprocento lidi takhle dokaze skutecne bydlet v nejaky harmonii…

                  0 0
                  • Spider_29  

                    Z jakých věrohodných výzkumů tenhle tvůj názor vychází?

                    0 0
                    • scret  

                      cca 10let praxe poslouchani tech lidi:)

                      0 0
                      • Spider_29  

                        V ČR bylo v roce 2015 celkem 2 257 549 oby­dlených bytů. Průměrná plocha obydleného bytu byla 52.6 m2, což odpovídá většímu 2+1.

                        Pokud tedy (pesimisticky) odhadneme, že bytů 2+1 a 2+kk jedna třetina, znamená to 677 265 domácností. S kolika z nich jsi mluvil? Ať máme představu o relevantnosti tvého názoru.

                        (Údaje jsou z veřejných zdrojů Ministerstva pro místní rozvoj)

                        0 0
                        • scret  

                          chapu, potrebujes si dokazat, ze docuras dal… prosim, tyhle komedie s tebou se ucastnit nebudu…

                          0 0
                          • Spider_29  

                            Ale vůbec. Jen svůj subjektivní pohled vytvořený na základě nereprezentativního vzorku pozorování zobecňuješ jako všeobecně platný. A mnou uvedený čísla by ti mohla pomoct tohle pochopit.

                            0 0
                            • scret  

                              pokud nechapes nadsazenost meho prispevku, ktera nebyla myslena tak uplne vazne, pak je mi to lito…

                              Opravdu si nemyslim, ze jsem mluvil s velkym procentem rodin zijicich ve 2+kk… Na tohle tady, uprimne receno, mas patent zrejme jen ty…

                              0 0
                              • Spider_29  

                                Tak to se omlouvám, ale ve tvém příspěvku není nic, co by naznačovalo, že si to, o čem píšeš, ve skutečnosti nemyslíš.

                                Nikde netvrdím, že lidé žijící v 2+kk jsou nebo nejsou spokojeni.

                                0 0
                  • maajkee  

                    No vidíš a já znám spoustu lidí, i kamarádu, kteří vyrostli ve 2+1 nebo 2+kk a příjdou mi dost normální a jejich rodiče celkem v harmonii. Myslím, že velikost obydlí, není to pravý, co na to má vliv.

                    My jsme teď třeba už chvíli 4 a světe div se, bydlíme ve 2+1, probouraný na větší 2+kk a světe div se, nějak se porovnáme. Samozřejmě že to není ideální a za nedlouho to budeme řěšit.

                    Ale chtěl jsme se vyhnout debilitě co dělá hodně lidí, že si rovnou vezmou mega hypotéku a pak maj ve výsledku, když jde manželka na rodičovskou co dělat, aby to vůbec zaplatili. Případně příjou o místo a pak musej prodat i byt, znám celkem dost takových případů.

                    Takže jsme šli cestou, že nejdříve pořídíme to, na co máme, s tím že šetříme, za cca 3 roky tenhle malej byt doplatíme a pak teprve pořídímě větší. Ono dneska i blbý 2+1 stojí v HK v původním, vybydleným stavu skoro 2 mega a 3 nebo 4+1 kolem 2,5 což prostě není uplně levná záležitost.

                    0 0
                  • Člověk a jeho svět  

                    Harmonie… Věc pohledu a nakonec i zvyku. Celkem harmonicky jsem žil od cca 40 metrů do současných 120… :)

                    0 0
              • mr.antik  

                na patře u nás bydlí 4 člená rodina v 1kk 34 metrů… špatně (pro ně) je to, že maj špatnou rasu

                0 0
                • maajkee  

                  A není špatně to, že bydlíte v baráku ve kterým můžou bydlet i cikáni? :D

                  0 0
        • Člověk a jeho svět  

          Tak jsou kola a kola, že… A čtyrčlenná rodina nemusí mít nutně 4 kola, už vůbec ne vozík za kolo atd.

          0 0
          • jirkous3  

            Jasně, to byl jen příklad. Spíš jsem chtěl poukázat na to, že ne vždy a u každého jde všechny dražší věci uschovávat v bytě. Nakonec ona ni ta garáž ve dvorku není nic extra bezpečného. Dostat se do ní v noci by bylo snad ještě snadnější než do toho sklepa v paneláku. Myslím, že jediná cesta z toho je velké zpřísnění trestů za krádeže. Jinak budeme časem na noc přesouvat všechny věci na noc do ložnice, neboť zloději dnes už vnikají do bytů i když domácí spí. Já jsem už starší ročník a jak tu někdo zmínil, že se v zahraničí nezamykají ani domy, tak já to zažil i u nás. V dětství jsme dům nikdy nezamykali a později jen symbolicky, klíč se nechával na pootevřeným oknem. Ze zahrady pak byl dům zcela otevřený. Dnes už se domy nejen zamykají, ale i chrání elektronicky či kamerovým systémem. Bude zajímavé sledovat jak se to bude vyvíjet dál. Spávání s koly vedle hlavy přeci není normální.

            0 0
            • maajkee  

              +1

              0 0
            • Člověk a jeho svět  

              Vedle hlavy ne, někde jinde v bytě – domě, proč ne.

              Jinak zvýšení sazby za krádeže to imho moc nevyřeší, jelikož objasněnost je tak mizerná, že to nestojí ani za řeč…

              0 0
            • Spider_29  

              Vedle hlavy?

              Podobná absurdita jako majkův „nevztah“ k hmotným věcem.

              0 0
              • jirkous3  

                To "vedle hlavy! bylo myšleno jako výhled do budoucna. Nedávno jsem totiž četl článek, že se rozmáhá vykrádání domů/bytů když majitelé spí. Asi to souvisí v létě s otevřenými okny. Takže třeba kolo na chodbičce bytu už nebude bezpečné ani v bytě a nezbude než si ho dát k posteli. To zvýšení trestů by muselo být opravdu velmi výrazné aby působilo odrazujícím dojmem. Osobně by se mi líbilo napoprvé vypálit na čel cejch zloděje a useknout jeden prst. Napodruhé už ruku a zamítnout sociální dávky. Drastické, ale rozhodně odrazující od kradení.

                0 0
                • mandak  

                  Výhled do budoucna bude, že lidi na těch kolech budou spát, aby jim je nikdo neukradl :)

                  .

                  .

                  .

                  No výhled, klidně bych si vsadil, že už to pár uživatelů zde praktikuje.

                  0 0
                  • jirkous3  

                    Já se těm lidem ani moc nedivím, bydlet v bytě tak to asi dělám taky tak. Jenže tohle není cesta, která by měla budoucnost. Zlodějům jsou tresty docela ukradené a tak – jak píše RHNeM výše – lezou oknem i do bytů kde lidi spí. Není přece možné spávat s kávovarem pod polštářem a kolem uvázaným k noze. Jediné možné řešení do budoucna je, podporovat změnu v trestním řádu, aby tresty nebyly považovány za převýchovné, ale odstrašující. Návrat k sekání rukou je samozřejmě nesmysl, ale ono by stačilo, kdyby vězni museli povinně tvrdě pracovat. Nakonec, Američani postavili část dálnic jen s pomocí vězňů jen s krumpáči a lopatami. Tak by mohli vězni u nás stavět třeba cyklostezky. Jsem přesvědčený, že spoustu zlodějíčků by to od krádeží odradilo.

                    0 0
                    • Člověk a jeho svět  

                      S objasněností cca 25 % (vloupání) a cca 10 % (krádeže jednostopých vozidel) by to moc odrazující nebylo. Osobně vidím velký problém právě v objasněnosti. Vloupačky se ještě nějak řeší, ale u krádeže vám vyšetřovatel řekne, že případné dopadení pachatele je v podstatě věcí náhody a navrácení ukradeného tak trochu sci-fi…

                      0 0
                      • jirkous3  

                        Tak to já si zase myslím, že objasněnost nikdy vyšší nebude to bychom museli každou vloupačku vyšetřovat podobně jako třeba vraždu a to je z mnoha důvodů nereálné. Navíc už teď věznice praskají ve švech a dotování „ubytování“ vězňů docela zatěžuje rozpočet. Podle mě není jiné řešení než lidi odradit přísnými tresty aby se báli krást není. Ostatně kdo pamatuje doby socialistické tak ví jak se každý bál kriminálu. To dnes vůbec neplatí a těm zlodějíčkům je to v podstatě jedno. Řekl bych ale, že jsou to samí flákači a tak vidina tvrdé práce by je mohla odradit. Jen bychom nesměli být takoví sluníčkáři a pořádně přitvrdit.

                        0 0
                        • scret  

                          *1

                          0 0
                        • -b-n-x-  

                          Jeste bych jim po prichodu z kamenolomu poustel dokument, jak bezni lidi na svobode maji kazdy den vecer normalni jidlo. Anebo video z jejich posledni vecere, ktera byla pred par dny – aby se zase mohli tesit :-)

                          0 0
          • kycis  

            Presne tak, 4 clenna rodina muze mit taky treba 6 nebo 8 kol. A to si v byte predstavit fakt neumim.

            0 0
            • Yura  

              4clenna rodina v byte s 8 kolama za 50000+? Me takovou rodinu ukaz co ma kola za pul mega a bydli v byte. Ty vole nekteri si fakt dejte facku za ty hovna co tu placate…

              0 0
              • Albek  

                1+

                0 0
              • Breakpain  

                No a co třeba:

                • bydlím v bytě, bo o ten se skoro nestaráš narzodíl od RD, kde máš pak méně času na ježdění
                • bydlíš v bytě, abys měl na drahá kola …

                Znám pár lidi, co žijí „minimalisticky“, aby zvládli uživit své koníčky, protože to je pro ně „život“ ;-) … Otázka je, kdy je to na úkor běžných věcí … a kdy si jen odříkají zbytečný „luxus“.

                0 0
                • maajkee  

                  Ono kolikrát lidi velkej prostor proste k ničemu nepotřebujou. Když má člověk práci a outdoorový koníčky, tak se chodí domů prakticky jen vyspat :)

                  My máme navíc chalupu s velkou zahradou, kde je práce dost a muset pak starat ještě o velkej byt nebo barák se zahradou je pak na palici a nezbejvá čas na koníčky.

                  0 0
                • Yura  

                  Tady je rec o 4 clenne rodine. Ukaz me takovou rodinu, která by se mackala v kralikarne, když by měli peníze na barak nebo tu prostornou novostavbu s garazema..

                  0 0
                  • Breakpain  

                    Tak je to extrém – ale to jsem právě narážel na bývalé sousedy z protějšího paneláku ;-). 4 lidi, 6 kol u stropu …

                    Ale okej, po 10 letech zakoupen RD a přesunuli se více do přírody … Nicméně si nejsem jistej, že lze provozovat to, co dělali předtím – denně vyráželi na kolo, o víkendech taky … Myslím, že tatík zapláče, jak se bude muset otáčet ;)

                    0 0
                  • Spider_29  

                    No tak treba vsechny 4clenne rodiny, ktery bydlej v bytech 90+ m2 v prazskych ctvrtich jako treba Letna, Dejvice, Vinohrady, Podoli… To samy plati pro byty v cinzovnich domech v lepsich ctvrtich Ostravy, Brna, Hradce, Budejovic…

                    0 0
                  • nomecz  

                    no zapadam do tve skatulky 4 clena rodina co se „macka“ v byte (90m + terasa) a kdyz sem resily bydleni tak za ty prachy bych mel o 20–30 km dal od brna novej barak uplne bez problemu.

                    Ale takhle neresim starosti s barakem, kamkoliv to mam par minut a je vic casu na deti, konicky, praci ..

                    Mozna za par let bude zmena ale zatim nevidim jedinej duvod.

                    Btw kolo (v ne o moc nizsi cene jak zakladatel) mam v garazi, a v zivote by me nenapadlo ho tahat do bytu, natos ho kvuli tomu po kazde vyjizdce lestit. (u silnicaru bych to jeste pochopil ale kdo nekdy cistil fulla po projizdce lesem po desti tak asi chape ..)

                    0 0
              • Spider_29  

                Rozhodnutí, jestli bydlet v bytě nebo domě, není jen otázkou peněz.

                Je spousta lidí, kteří raději bydlí ve městě v bytě, i když by měli peníze na dům. Navíc, za cenu pražskýho paneláku 3+1 koupíš hezkej dům 50+ km od Prahy, natož za ceny bytů v pražských novostavbách. Tzn. neplatí ani logika, že kdo bydlí v bytě, nemá na dům.

                0 0
                • Yura  

                  Tady je rec o drahych kolech ne o skládačkách nebo starych horakach, favoritech za cenu pod 5000. O takove koho se opravdu není třeba strachovat a schovávat ho do bytu jako kolo drazsi nez většina ojetych aut.. Takze znova ukaz me 4 clennou rodinu, která bydli v byte mají kola dohromady za pul mega.

                  0 0
              • Člověk a jeho svět  

                +1

                0 0
              • kycis  

                O 500k jsem nic nepsal, ty to nekde vidis? Mam 4 clennou rodinu a svete div se, bydlíme v byte. Ja mam 3 kola – bike, silnici, do prace. Zena 2– bike a silnici. Malej ma odrazedlo a prvni kolo se slapkama. Nejmensi jsou 2 mesice, ta zatim nema nic. Takze momentalne 7 kousku. Ono si musis srovnat v hlave priority, ja radši budu s detma kazdej vikend nekde na kolech, v alpach na lyzich nebo lozit po kopcich, a holt uz nebudou prachy na mega barak s bazenem. Beztak je ten byt na prespavani v tejdnu, o víkendech jsme pryc. A ze ty to mas jinak? Nevim, proc bych se kvuli tomu mel ja fackovat.

                0 0
              • kubad  

                Tebe by měli fackovat od rána do večera , stejně by to bylo marné

                0 0
    • Yura  

      Heh stále dokola ta sama demence. :)))) Jinak kdyby kazde takove vlakno zacalo. „Njn sem blbej, tak me to taky potkalo.“ Na to by se nedalo napsat nic negativního. Ale kdyz tady clovek vidi ty stupidne naivni komentare nekterych lidicek, tak se opravdu neda napsat nic jiného nez, ze jako co si cekal, dobře ti tak… :))))

      0 0
    • budíček  

      kolo za 80 000,– Kč? nad tím by měl člověk dumat především

      0 0
      • jirkous3  

        Ono je jedno jestli jde o kolo za 20 nebo 80. Pro někoho může být i kolo za dvacet s ohledem na domácí rozpočet nenahraditelné.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Tak pokud bereš 100 000KČ tak proč ne a pokud ho potřebuješ na závody tak taky proč ne. No a pokud si potřebuješ jen udělat radost i když příjem máš nižší a nějak tě to neomezuje taky proč ne. Byl tu borec co měl kola za 200k – silničku a full a dle všeho bral asi nějakých 10k, dle všeho studák co nepotřeboval řešit peníze pro rodinu.

        0 0
        • jirkous3  

          Přesně tak, za svobodna jsem se na výdaje díval podobným způsobem. Později jsem to otočil a raději udělám radost ostatním v rodině.

          0 0
        • Yura  

          Clovek co si dava kolo do sklepa, tim padem nemá prijem takovej, aby bydlel v baraku nebo tech velkych bytech, novostavbách, kde mají i vlastní garaze apod.. Tak pro nej bude asi kolo za 80000 věc na kterou by si mel davat pozor a starat se o nu, protože asi nebude met jen tak peníze na další podobne drahe kolo. Tim padem me prijde jako uplnej ulet ze to nechaval ve sklepe.. Btw ten kdo an to fakt ma, by asi tezko ztracel cas psanim na forech, ze mu ukradli kolo apod.. Proste uz by jezdil davno na novem a neresil blbosti.

          0 0
          • Spider_29  

            Logika kdo bydlí v bytě, nemá na dům, není tak všeobecně platná, jak to podáváš.

            0 0
      • Spider_29  

        Proč?

        0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Proč? Jaký je cenový limit, nad kterým se nedumá?

        0 0
        • Yura  

          Tam zalezi na tom jestli si prodavačka v albertu a nebo naftovej princ z kuwajtu. :D

          0 0
      • Člověk a jeho svět  

        PS: jestli to je za přední kolo, tak to bych asi taky podumal ;)

        0 0
      • Breakpain  

        Netřeba dumat – je to příjemnější svezení než na kole za 20 :-) … takže pokud jsou peníze, není co řešit ;). Záleží, jestli potřebuješ investovat i jinam ;-).

        0 0
    • Tomcat  

      Takže nově založený nick na foru jen pro vložení příspěvku s odkazem na krimi-bulvární regionální stránku.

      Prosím o sdílení? Tohle ale není Facebook !

      Zajímalo by mně kolik lidí ho tady zná a kolik lidí na fóru je z Plzeňska. Byť by úmysl mohl být dobrý, je to na B-F jeden z mnoha zbytečných postů.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.