• Bobi

    Ahoj.Kdo byl na závodech KPŽ Znojmo Burčák Tour,tak jsem dal do diskuze tento návrh pro organizátora KPŽ.Ale netýká se to jen těchto závodů Znojmo.Kdo s tímto návrhem souhlasí,může se vyjádřit tady na fóru a vlastně i ten kdo nesouhlasí nebo napište svůj názor přímo na info@kolopro.cz Návrh který pronesl ředitel závodu Mirek Kučera poslat start spíše do kopce a to hlavně kvůli bezpečnosti účastníků mi přijde vhodný ale ještě důležitější je pro další ročníky závodu Znojmo Burčák Tour Kooperativy vyřešit také trať Fitness jízdy!!! Osobní zkušenost je dost důležitá. Já osobně jsem jel kolem třístého místa,takže žádný zázrak ale za mnou jelo ještě přes 600 účastníků na trase 53 km a na závěrečných kilometrech,vět­šinou na úzkých pěšinkách se před všemi co spurtují do cíle,takže i přede mnou najednou ocitly malé děti s rodiči a bylo to celkem šílené a nebezpečné pro všechny hlavně pro děti,které z toho viditelně měly hrůzu(dítě s takovým zážitkem pravděpodobně příště nepojede)když se kolem nich zprava,zleva řítili účastníci hlavního závodu,kteří nechtěli ztratit získané pořadí za předchozích téměř 50 km.A jelo se opravdu rychle,což je dáno profilem trati.Vždyť pár míst za mnou bojovaly například ženy o druhé místo v kategorii Z40 a to nejsou žádné výletnice.Je mi jasné,že elity a možná první stovky se toto míchání netýká jelikož se s účastníky fitness jízdy časově nepotkali,ale zazávodit si přišli i ostatní a to většina a tyto akce jsou určeny hlavně pro širokou veřejnost nejen pro Elitu,což je vedle zmíněného rizika úrazu další důvod proč to do příštího ročníku změnit.Mám ten poznatek,že i účastníci kteří jedou třeba na osmistém místě,berou závod většinou se stejným nasazením jako elitní závodníci a není to pro ne jen výlet na kole ale opravdový závod.Tímto bych se za všechny ostatní kdo by si přál aby se Fitness jízda jela jinudy nebo jiný čas a nemíchala se s jinými trasami přimlouval.Or­ganizace byla jinak perfektní,zázemí a program také.Tento návrh jsem poslal na: info@kolopro.cz ale nevím jestli bude někdo reagovat.Muselo by nás být asi víc.Díky

    Anketa: Kdo souhlasí a komu je to jedno.

    0 0
    • nitraq  

      Interpunkce…

      0 0
    • raf007  

      Ta samá situace byla ve Varech. Nejdřív jsem myslel, že to jsou výletníci, ale byla to fitness.

      0 0
    • Rubi  

      je to na vsech kpz…

      0 0
    • xshreck  

      zvykej si :)

      0 0
    • tom xtr  

      KPZ Znojmo je přesně ten prototyp MTB maratonu, který doufám mě nikdy nenapadne jet: ani MTB, ani maraton, ani zajímavá trasa, o to víc lidí, o to větší divočina.

      0 0
    • SuperKitten  

      Já jsem jel okolo 200. místa a naštěstí jsem se všem vyhnul. Borec přede mnou – měl na mě tak 100 metrů náskok – vyhýbal se kličkujícím dětem a hodil parádní záda do kaluže. Já proti téhle rodinné jízdě nic nemám, možná mě taky čeká, a právě proto si myslím – buď ji mají vést jinudy, nebo v jiný čas, aby se potkali maximálně s posledními turisty z dlouhé trasy.

      Jinak to byl šílený sprint, průměr 28 km/h mnohdy nemám ani na silničním.:-)

      0 0
    • tomxxx  

      Hele je to na vsech kpz, minimalne na vsech, kde jsem byl a to jezdim nejhur stovku. Bohuzel, na nekterych tratich se s fitness jizkou potka snad kazdy a nejdebilnejsi to bylo asi na karlstejne. Celkem me s tim serou, hold to bude chtit pristi sezonu jezdit s elitakama, ty se jim snad vetsinou vyhnou :-D :-D

      0 0
    • 2. Bóďa  

      Já se s dětmi na trase KPŽ setkal asi až teď, rozhodně to bylo nešikovné řešení. Možná by to vyřešil start „D“ o hodinu později.

      Pouštěli se tam do sebe tedy pěkně, někteří tatínkové až zapomněli, že vezou nezletilé. :D

      Já bych na takový závod děti v žádném případě nevzal.

      Ale pořád lepší, než na Genesis Bike- tam jeli proti sobě lesem děti teprve od startu a nejrychlejší z trasy 35 km k cíli… No která hlava tohle vymyslela???

      0 0
    • DaD  

      O tomhle problému se ví už dlouho.Někde to jde pořešit lépe a někdy hůře.Opravdu to vadí oběma stranám.Já jezdím v celkovém pořadí kolem dvacítky a to už musí být,aby jsme se s fitnes a nebo céčkem někde netlačíli.Není nic lepšího než jet na vítězství v kategorii a ve sjezdu potkat rodinu na kole.To bych ty organizátory zabil.I když si křiknu kudy pojedu,tak ti lidé netuší co po nich chci.Občas je tam takový terén,že se svými schopnostmi na kole ani nedokáží uhnout i přes dobrý umysl mě pustit.Pak to musím já poslat třeba do šutrů a riskovat defekt a konec závodu.Jsou i dementi co na malé špunty řvou ať táhnou do ******.Chudák prcek neví která bije a tatík je vzteky bez sebe,co si to dotyčný dovoluje.Tohle je naprosto dementní koncept závodění.Poslat na trať kluky třeba ze svěťáku a k tomu rodinu s malými dětmi.

      Ovšem vrchol demence byl start ve Znojmě.Pustit tisíc lidí ve městě z kopce po silnici se značkami ve vozovce,tak to chce mozek psychopata.Vy­ježdění kluci si dokáží ukázat a houknout dozadu,že tam něco je,ale nechtěl bych to vidět vzadu.Já měl na budíku 63km/h a v tomhle kalupu trefit tu značku,tak pá-pá.Opravdu to musel dát do kupy chorý mozek!

      0 0
      • Prochna  

        Přesně tak, to potkávání je fakt na ho… Zrovna v tom Znojmě to vyšlo tak, že jsme se s nikým nepotkali, ale kousek za náma už to muselo být klasických X km kličkování. A jinak nejenom ten start, ale celý závod ve Znojmě nepochopím kdo vymyslel. Loňské Valtice, na které jsem taky nadával, že to je rovina, byly proti tomuto zlaté, tohle jako náhrada Valtic, to fakt nemělo s bajkama nic společného. Nejnebezpečnější závod letos. Kdybych to nemusel jet, tak by mě tam nikdo nedostal.

        0 0
        • DaD  

          Tak to mě mluvíš z duše.Já se v tom balíku klepal tak,jak ještě nikdy.A to už mám za sebou i pěknou řádku silničních závodů.Pak se samozřejmě borcovi povedlo mě sestřelit a navíc jsem defektil:( Prostě totál nesmysl závod.Jestli bude i příští rok,tak si dnad zlomím haksnu abych tam nemusel.

          Jinak loňské Valtice v posledním kopci na jílu,byly taky chuťovka.Kdo to nanes hned odspodu,tak hořce litoval.Proč nám to dělají… :)

          0 0
          • Prochna  

            Asi tak… Snad bude Nové Město lepší. Minimálně po startu by se to aspoň mohlo víc nadělit. Nějak začínám mít z těch startů větší respekt :(

            0 0
            • pee.tr  

              Jako ne že by ten start byl ve Znojmě ideál, ale zažil jsem více větších tlačenic, nebezpečnějších a nervóznějších startů na KPŽ. Třeba předloni Vary, nic moc ani Karlštejn. Tady aspoň v té šíři silnice bylo případně kam uhýbat. ALe záleží na každém, jak si to zařídí. Já třeba v 60ti km/h rozhodně nejedu někomu v balíku za prdelí. Ale chápu, že když tě sestřelí jiný, málokdy s tím něco vyvedeš.

              0 0
              • Rubi  

                ve znojme to bylo drsne nejen na startu :D 4* jsem videl pad, kdy dotycneho doslova zajel nekdo nalepeny za nim, prvni byl kousek po startu v zatacce na asfaltu se sterkem a zbytek na blate…

                0 0
          • madcat  

            Prochna, DaD: a proč tam musíte?

            0 0
            • karliner  

              Asi to jsou eliťáci a mají sponzorské povinnosti :-)

              0 0
              • McBlacky  

                když fasuješ bajka i silnici od CD v celkem top specce, tak musíš trochu máknout :)

                0 0
                • DaD  

                  Přesně tak. „Trochu máknout“ naprosto výstižné:)

                  0 0
                  • McBlacky  

                    no tak pokud chodíš normálně do práce je to fakt jen ´trochu´, teda v poměru, kolik by to chtělo, aby to stálo za to…

                    0 0
              • DaD  

                Ne jen eliťáci májí sponzorské závazky.Prochna je mladý kluk,který už teď jezdí výborné výsledky.Až do Elity přestoupí,bude to myslím hodně zajímavé.Já jsem naopak na druhém spektru,ale nohama ještě otočím.Čekám tedy,kdy mě vyrazí,ale snad to nebude hmed zítra:)

                0 0
    • pee.tr  

      Vyjádřit se tu může x lidí, ale nevěř tomu, že s tím organizétoři něco vyjímečného udělají. Ze zkušenosti vím, že nereagují ani na menší prkotiny, než je toto. To by museli na závodění občas vyhradit celý den. Oni naopak potřebují, aby se to do cíle valilo víceméně pohromadě. A posunout starty hlavního závodu na dřívější hodiny, to by přili o účastníky, třeba ani já osobně bych se třeba 170km na start třeba na 9.h. ráno nehnal. Samotného mě to štve, jezdím kolem 100.místa a ty děti potkávám často. Někde se dá vyhnout lépe, někde hůře, chce to nenechat mozek na startu a prostě jet bezpečně pro sebe i pro okolí. Sám jsem ve Znojmě narazil na pomalu jedoucího pána, co se přede mnou zjevil tak rychle (jel jsem v závěsu za dalším klukem), že jsem při prudkém brzdění postavil kolo na přední, ale naštěstí jsem se mu stihl vyhnout. Co se týče startu do kopce, tak město tam neznám natolik, abych věděl, zda to je možné někudy to bezpečněji vést. Sám se až divím, jak to tam dokázali zavřít na tý čtyřproudovce od provozu. Je ale fakt, že jsem taky měl na tacháči 65km/h a ty ostrůvky s příkazovou značkou bych fakt trefit nechtěl. Nic proti Znojmu a okolí, každá závod je jiný, ale ono to je, ať už kdekoliv, především o samotné volbě místa závodu. Dle mého třeba Zadov, pohoda, bezpečno. V těch velkých městech to málokdy bude ideální.

      0 0
    • mr.nikdo  

      Je toho moc a takovy vyblity text.

      O co tam jde? Nechce se mi to cist…

      0 0
      • mikryn  
        • taky sem nečetl, ale asi fnuka na organizaci KPZ
        • na KPZ uz nikdy!!!
        0 0
        • Bobi  

          Jen v rychlosti,není to fňukání ale jde o připomínku organizátorům KPŽ aby se něco změnilo s mícháním fitniss jízdy do jiných tras.Ahoj.

          0 0
          • mr.nikdo  

            Diky. A tady nekdo organizuje KPZ?

            0 0
          • mikryn  

            Já ti chci jen naznačit, že existuje spoustu lepších závodů, kde jim nejde o peníze. No a potom pochybuji, že se něco změní. KPž nebo CMT jeto pořád dokola. Dyť Hruška se jednou díky těmto rodinkám pěkně namlátil a změnilo se něco? :)

            0 0
    • Trance  

      No, spurtovat o triste misto…ma to nejaky hlubsi vyznam? :-)

      0 0
      • jonti  

        V nekterych kategoriich to znamena jet o prvni misto v kategorii. Vetsina lidi chce proste porazet lidi, ktere potkava vedle sebe na zavodech. Nejaky Boudny je nezajima.

        Stejne by slo rict, jestli ma cenu spurtovat o 10. misto, 50. misto nebo 100. misto.

        0 0
        • Rubi  

          +1, tady je proste nazor ze dojede prvni petka a zbytek uz by mel dojizdet jako pro rohliky, protoze vlastne uz o nic nejde…

          0 0
        • Trance  

          Ja jen, ze me to jeste nikdy nenapadlo…uhnete, debilove, jedu si pro tristej flek a nedopustim, abych dojel treba 301 :-) nejsem holt ten spravnackej zavodnik…ale zase je legrace takovyhle prestizaky pozorovat :-)

          0 0
          • bagr84  

            Co na tom nechapes? Franta jezdi celej zivot 450. a najednou muze byt 300. Mas mu za zly ze se snazi?

            Je k neuvereni, ze nekdo zavodi, navic na zavode…

            0 0
            • raw 4  

              Spíš je to o přístupu k bikingu…Někdo spurtuje i o 300 místo, což nechápu…já radši bike a šoulačku v přírodě sám či s kamarády. ..Každý co chce…ale kpž ve Znojmě i jinde, za mě rozhodně ne…

              0 0
              • mrozu  

                Tak to nechápej, šoulej se v přírodě a nehlaš se na závody, nikdo ti to nebere. Někdo se zas rád přihlásí na závod aby závodil a je mu jedno, jestli o 30. nebo 300. místo… jeho snahu to nijak nesnižuje.

                0 0
            • Trance  

              Nemam mu to za zly, jen mi to prijde legracni :-)

              0 0
              • Lada,s  

                To by třeba úplně stejně mohl říct Boudný nebo Jobánek že bojovat o dvacáté nebo třicáté místo mu přijde legrační…

                0 0
    • raw 4  

      To bezesporu…jen by to meli brát organizátoři v potaz. ..dnes jsem se ptal známých co tam byli a všichni říkali to samé. ..nezajimavy profil většinou po silnici a nebezpecny závod. .hlavně zacatek a konec. ..všechno co bylo popsáno nad mým příspěvkem

      0 0
    • mr.nikdo  

      Sakra, dneska jsem tam jeste potkaval lidi s cislama :)

      0 0
      • Rubi  

        tak si sel do cela pelotonu, super pocit, ale pak ti rekli ze zavod skoncil uz pred par dny a tak bylo velke zklamani a musel ses nam sverit co? :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.