Koupit enduro?Tak jaké?GT i Drive 5.0?

28 nepřečtených
  • Blackbiker

    Zdaretz všeci, nevím ale už jsem tím asi stereotypní,pořád se ptám,ale může za to vlastně tohle fórum:-)Prostě od potenciální koupě HT kola přes XC fulla jsem se dostal až k Enduru.Potřebuju tedy poradit od znalých věci.Uvažoval jsem, že mi zdvihy 100/100 stačí.Jenže jsem od různých lidí(majitelů endur) dostal odpověď že po roce ježdění budu chtít víc.A proč investovat dvakrát když můžu jednou teď že? Takže můj favorit je GTi iDrive 5–3.0 2007,zkuste se k němu vyjádřit(vím, že zrovna brzdy Hayes Sole jsou nic moc).Co říkáte na konkurenta Giant Reign? Nebo zcela jiný bajk? Rozpočet do těch asi 40 t-spíš 35:-)

    účel:jízda volným terénem Beskyd případně turistickými cestami(pěšinami)-jedná se mi i o dobré vlastnosti kola ve stoupáních-up hill.

    Ps1: pokud stejný dotaz někdo už hodil a já to v historii nenašel tak sorry Ps2: měřím 199cm Ps3: má cenu počkat na slevy po sezoně? Nebo investovat teď za kolo roku 2007 s ,,horší výbavou-stejnou cenu"? Protože vím, že opravdu dobré fully začínají na 50t a výše:-) Ps4:No na jeden víkend si půjčuju GT i Drive 5 2.0 na testování-jen nevím který víkend to bude:-)je to nabité:-) Ps5:Jízda do kopce je u mně charakterizována jízdou ,,ze sedla",takže by byl dle mého vhodný nějaký full s inteligentním pružením typu maestro od Gianta.

    Každopádně všem díky už i za minulé rady – nejsou to rady zbytečné a opravdu si toho cením díky BB

    0 0
    • TheIF  

      Není 130mm spíše All mountain ? Todlenc je enduro www.canyon.com/…tattung.html?b=84

      0 0
    • murko  

      Zdravim. Nedavno som riesil rovnaku dilemu. Rozhodol som sa kupit ram GT iDrive 5, ale kvoli jeho nedostupnosti u nas som zacal rozmyslat nad ramom Giant Reign, ktory som si nakoniec kupil. Reign bol trochu drahsi, ale na druhej strane ma lepsi tlmic ako GTcko s to Fox Float RP23. Sice zatial som s nim nenajazdil ani 100km (mam ho necely tyzden), ale som velmi spokojny. Druhy stupen nastavenia Propedalu sa mi zda idealny, pri tretom sa zadna stavba takmer nepohne. Zjazd s tlmicom v „Open“ polohe, to je zazitok. Chcelo by to prepinanie tlmica na riaditkach, lebo vzhladom na umiestnenie tlmica ho nie je uplne jednoduche prepinat pocas jazdy, ale da sa. Jedine, co som pocitil pri prvych vyjazdoch je vaha ramu :), ale rychlo sa na to da zvyknut. Kedze to je moj prvy full a nemam ho s cim porovnat, ospravedlnujem sa za subjektivno-pozitivny prispevok :o). Pripajam ilustracne foto z mobilu.

      0 0
      • TheIF  

        Na takový kolo rohy ??? ehm no nic

        0 0
        • Blackbiker  

          až sem hodím fotku svého mastodonta s rohy jak z ,,vola",jsem zvědavý co na to řekneš-zítra ji sem bouchnu.Do profilu radši ne to byste mě roztrhali.24"palců rám-to zrovna neletí:-)Ty rohy jsou hlavně o funkčnosti:-)

          0 0
        • murko  

          Dakujem za nazor :). Rohy budem pouzivat na svojom bajku bez ohladu na to, ci sa to niekomu paci alebo nie, pretoze mi to vyhovuje. Rohy mi umoznuju viac moznosti uchopu riaditok a to sa v niektorych situaciach hodi.

          0 0
      • Blackbiker  

        Vďaka bajker zo Slovenska.Reign je naozaj dobré endurko,ja som stale za GT iDrive 5 2007.Komplexne by malo byť pre mojů postavu geometricko vyrešeno lépe ako Reign,ale nevylučujem teraz tvoj bajk.Stojí to za úvahu.Vlastníš naozaj pekný bicykel-blahoželám.Dobrá volba vidlice:-)Zatjal BB

        0 0
        • murko  

          Dik :). Inac vidla je Revelation Dual Air s ext. poploc adjust.

          0 0
      • Baunny  

        Ahoj…:) Souhlasím s výše uvedenýmy poznatky a přidávám se ke kladnému hodnocení…:) Otázkou budou ale asi ty finance,ale dostupnější verze Reign 2 by mohla být dobrá,si myslím. Zadní stavba funguje super a nechá si líbit opravdu hodně. Možná by v levnější verzi chybělo nastavování propedálu. Stavba má tendenci se (né moc) pohupovat,ale s možností zap.- vyp. je to dobrý. Možná bych počkal na slevy a za ušetřený peníze koupil jinou vidli než co je na Reignu 2. To musíš mít ale zmáknutý se svím prodejcem,aby ti ho ze skladů nevyprodali,kdyby jsi o tomto kole přemýšlel.

        0 0
        • Misiak  

          ako by si hodnotil citlivost na male nerovnosti pri vypnutom propedale? pozerie to vsetko alebo treba tomu nieco vacsie aby sa to pohlo? mam na mysli skorej jednotlive prekazky ako napr nejaky suter, vymol na ceste, konar…

          0 0
          • Baunny  

            Není to úplná žehlička,ale ty drobnosti poberou pneumatiky…:) Chce to trochu větší podmět od terénu ikdyž je propedál vypnutej. Jinak to mám při váze 66kg fouknutý na 150 psíků. Větší nečekáný překážky to ale pobere dobře.

            0 0
            • murko  

              Nedivim sa, ze to nezehli. Pri mojej vahe cca 73 kg aj s vakom to fukam na nejakych 110–115 psi, vtedy mi vychadza odporucany sag 25% (pri vypnutom propedali) a zehli to celkom dobre.

              0 0
              • Misiak  

                aky mas tlmic? rp23? ako velmi je to v malych rychlostiach citlive?

                0 0
    • marapara  

      Můj favorit je idrive 5 2.0. Počkám na posezonní slevy a počítám, že bude tak o 10000 levnější

      0 0
    • Blackbiker  

      Dneska jsem trochu projel tu svou hydru:-)jak jsem řekl dávám tady jednu fotku stávajícího mastodonta Leadera Foxe 24".Bohužel ne každý má 175cm:-) Ps: na těch obrovských rozích využívám právě to zahnutí-při výjezdu do kopce a silovém šlapání je tahleta možnost neocenitelná-jsou to Trans X.Doufám že můj budoucí Full bude vypadat ,,lidsky":-) proto ani tohleto kolo nebude v mém profilu-velikost ocením jen já sám:-)zatím BB

      0 0
      • Hurka  

        ty bláho, to vypadá jak bizón

        0 0
      • Darkson  

        joj, to je ale paroháč. na malým rámu:-)

        0 0
        • Blackbiker  

          chlapi marnej boj-2 metry jsou dva metry-no stačí mi když na mém obřím stroji dám většině bajkerů na prdel do kopce:-)Ps:důvod prozaický- mám lehce větší páku v nohách než většina ,,průměrně vzrostlých".Zdaretz-až budu mít ,,pěkného fulla" tak určitě se v profilu pochlubím-zatím radši bez fota. Každopádně Beskydy už lákají na pořádnej up hill:-)

          0 0
          • Darkson  

            do Beskyd to chce určitě fulla, zmíněnýma zdvihama kolem 130 mm nic nezkazíš. tak se pak pochlub, bude to asi příjemná změna:-)

            0 0
        • Jirka***2  

          souhlasím, že ty rohy vypadají blbě ALE nevylučuji, že si na svého nového fulla s vlaštovkama rohy taky nedám – výhody do kopce jsou jistě neodiskutovatelné…

          0 0
      • peky  

        A oči … máš obě? :DD Já sem levej v prvním sjezdu bych si ho vypíchnul :D. Nic na plat 2m sou 2m.

        0 0
        • Blackbiker  

          jo oči mám obě:-)no ale budu muset pořídit novou helmu,ta stará je uplně rosekaná od větví které jsem sejmul hlavou:-)mé kontakty na horáku jsou většinu ve vzduchu než se zemí-chacha:-) Každopádně můj stroj není o líbivosti-můj stroj je o funkčnosti jak už jsem psal výše:-) včera na turnaji ve volejbale se ty moje 2 metry moooc hodily. Tak zatím BB

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.