• Petr grobelny

    Dobry den, rad bych si koupil kolo. Melo by splnovat tyto parametry:

    Vyska: 199cm

    Vaha: 95kg

    Kola: 29"

    Vidlice vzduchova

    Velikost kola: XXL

    Teren: vetsinou zpevnene cesty, sem tam les

    Hardtail (chci vozit maleho na sedacce)

    Cena: do 30 000

    Osobne sem se dival na Scott scale 965

    Budu moc rad za jakekoliv tipy. Dekuji

    0 0
    • Czechak  

      RB CRR 290.

      0 0
    • puka  

      canyony jsou ve slevě

      O proti scottu má lepší brzdy, vidlici, váhu. Na druhou stranu má vepředu dvě placky a přesmykač, což by měla být spíš výhoda. Velikost xl by nemusela být o moc menší než xxl u scotta

      0 0
    • Alojs01  

      Ahoj kluci, potřebuju poradit, sháním mýdlo, ne tekutý, aby umylo ruce a vonělo, mám na něj 50,–Kč, koukal jsem na Palmolive Naturals.

      Hele, to vážně nedokážeš na internetu trochu hledat?? Nebo navštívit 2–3 prodejny?? Vyber si 3–4 kola a ty sem pak dej, ať se ti k tomu zdejší vyjádří. Na tvůj požadavek ti vyberu 50 kol během 10 minut… :-).

      0 0
      • Petr grobelny  

        Ahoj, chapu ze ty pozadavky jsou obecne, ale ten duvod je takovy ze s temi parametry co jsem zadal, jsem toho moc nenasel.

        Druhy problem byl pro me ze jsem nenasel stranku, kde bych ty parametry mohl zadat vsechny a vyhodilo by mi to 50 kol. (nejblize je asi heureka, ale jestli takovou stranku znas, prosim posli).

        Jestli investujes 10min, mohl by si mi poslat tech 50 kol (nebo proste sirsi list).

        Dekuji

        0 0
        • Alojs01  

          TREK, AUTHOR, GIANT, SPECIALIZED, APACHE, MERIDA, KELLYS, CUBE, RB, FOCUS, BTWIN, GHOST, SUPERIOR, GT, CANNONDALE,… na víc značek si teď v rychlosti nevzpomenu, ale každá z těchto značek dělá minimálně 1–2modely, které tvoje požadavky splní…

          Chce to jen trochu se tím prohrabat… už jsme všichni z toho internetu tak zblblí a zlenivělí, že bychom chtěli všechno hned a na jeden klik… :-)

          0 0
    • atty  

      Canyon prodává jen přes jejich e-shop – je to cesta, jak se dá ušetřit, pokud víš, co zhruba chceš nebo máš možnost se na tom svézt třeba od kamaráda. Z toho samozřejmě vyplývá i ten problém, že pokud si nejseš jistý rozměry nebo zda Ti kolo vůbec sedne, nemáš to jak odzkoušet (ony i ty virtuální návody, jakou zvolit velikost/typ kola jsou udělané prostě na „průměr“ – stačí mít delší/(kratší nohy, delší/kratší ruce, chtít nějakej posez a je všechno jinak a nemusí pak velikost a typ kola vyhovovat vůbec.

      Pokud bych si vybíral svoje první „dospělé“ kolo, ještě s Tvými rozměry a v této ceně (199 cm nemá fakt každej :) ), dal bych trošku práce obejít/objet pár prodejen, kde se na to můžeš posadit, projet a udělat si tak obrázek, co vlastně potřebuješ a jak se Ti na tom konkrétně sedí. Je jasné, že při Tvé výšce budeš potřebovat rámy typu XL, XXL nebo značené 21, 22, 23 atd. a ty všude úplně moc nemaj.

      Takže za mne obtelefonovat pár blízkých prodejen, zda tam maj kola v téhle cenovce na rámu pro 199 cm a domluvit vyzkoušení a následně se tady třeba pak poradit, co Ti kde nabízeli, s jakou výbavou a cenou a hlavně jakej byl Tvůj pocit, když si na tom seděl.

      Ono je to fakt těžký – i pár minut na tom kole nemusí bejt vypovídající, zda Ti to pak dlouhodobě bude vyhovovat, ale v ± správné velikosti rámu se pak dá ještě správně doladit posed vytažením sedlovky, předozadní pozicí sedla, sedlem konkrétním a délkou představce a typem řídítek.

      0 0
      • Petr grobelny  

        Ahoj Atty, dekuji za tipy. Osobne jsem prosel zatim mojekolo v brne a scott v brne. Mojekolo ma jen meridy v takove velikosti a ja meridu moc nechci (nemam asi zadny realny duvod).

        Osobne, sedeni na tom Scottu mi toho moc nereklo, na tech 20 metrech je to takove no…

        Canyon se da vratit do 30 dni a pry na tom muzu udelat 20–30km vyjizdku abych vedel jak to sedi, takze mozna zkusim este toto…

        0 0
    • atty  

      Máš nějakej důvod, proč třeba zrovna Meridu ne? V téhle kategorii kol to chodí tak, že čím „zvučnější“ značka, tím více platíš jen za tu značku, zatímco rám i osazení stojí za prd.

      Když chce někdo nermomocí Spešla nebo Cannona za 30 (aby na tom byla ta „správná“ značka, bude to kolo obvykle osazený o třídu či dvě hůře, než na „obyčejným“ rámu (prostě těch 3–8K platíš jen za tu samolepku na rámu). V kategorii třeba 100k+ už je to o něčem jiném a tam se vybírá podle požadavků na geometrii a určení kola (obvykle – lidi, co si na to uškudlí, prostě proto, že je to jejich sen a opravdu to kolo využijí, vědí, co od toho kola chtít a očekávat a jezdí skoro denno denně, jezdí amatérské závody atd., nebo si to koupí prostě ten, pro koho je ± 100k pakatel a tak si vybere to, co se mu líbí, nebo maj podobně situovaní známí, kamarádi…

      U kola za 30k je podle mne lepší cesta „neznačkový“ rám a díky tomu více peněz na kvalitnější osazení (vidlice, náboje, kola, brzdy, hazka, kliky atd.).

      Zkus se podívat, zda nemáš někde „kolem“ i třeba prodejce, kde maj Cube kola, v téhle cenové kategorii dělaj hodně modelů, se slušným osazením za ty prachy a rámy dělají i ve 23" (geometrie je obvykle trochu kratší, než u konkurence, ale to právě může být pro 2m „halamu“ výhodou :)

      0 0
      • Libores  

        tak zrovna s Cube opatrně, jsou hodně krátký. Ty jejich 23' geometrie nechápu, ale mám ještě o 8cm víc než tazatel.

        0 0
    • tomas.nov8  

      Stevens dělá i 24" rámy, pokud chceš doopravdy velký rám.

      0 0
      • Libores  

        To sice dělá, ale je to krátký a má to malý stack. RB CRR 290 3XL je větší…

        0 0
    • Petr grobelny  

      jeste jedna moznost…

      http://bikezone.cz/…comp-29.html#…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.