• 27lukas

    Ahoj,

    obracím se na vás ohledně výběru kola. Pro přítelkyni, výška 176 cm, rám 19"-L, chci koupit kolo. Ona nechce horské, ale trekové s odpruženou přední vidlicí.

    Účel je pouze jednou za cca 3 týdny vyrazit na cyklovýlet na cyklostezky a asfalt, max zajet lehce na polní cestu. Plánujeme výlety od května do srpna. Takže předpoklad je max 200 km/ročně. To vše. Takže proto nechceme do toho tolik dávat a vybíráme tyto z obchoďáku. Navíc bude ležet ve společné kolárně.

    Vybrali jsme si tyto kola:

    https://www.hervis.cz/…OLOR-2090200

    http://www.decathlon.cz/…cervene.html#…

    Které z nich by jste nám doporučili a proč? A nebo klidně doporučte jiné.

    Děkuji moc!

    0 0
    • Val  

      Dekac – ma vic prevodu a vetsi odpruzeni (ktery teda tak jako tak v tyhle cenovce nebude moc funkcni). Hervis je IMHO straslivej obchod, kde maj sunty, ale za ceny jako premiovy zbozi. (teda vlastne jednou jsem tam videl i Lowy, ale cena byla strasliva).

      0 0
    • Smazaný účet  

      No, ten Decathlon má dost omezené (omezující) převody. Vypadá ale lépe než Hervis. Ostatně na Hervis a jejich „akce“ mám podobný názor jako Val výše. Osobně bych za tuto cenu vybral něco na cyklobazaru. Ale to i proto, že si to dokážu překontrolovat a dát dohromady…

      0 0
    • 27lukas  

      Děkuji moc za rady. Já právě nechci nic staršího, jelikož tomu nerozumím a nerad bych koupil „zajíce v pytli“. Je pravda, že by to bylo asi kvalitnější.

      Tady mám alespoň „jistotu“, že mám 2 roky záruky.

      Já navíc tu kvalitu mezi starším značkovým kolem a novým méně kvalitním z obchoďáku nepoznám a ani přítelkyně ne :-).

      Takže myslíte spíše ten Hervis nebo Decatlon? Co se mě tam líbilo, že má přehazovačku Shimano, tu značku znám a přítelkyni se líbil designově v tom Hervise :-).

      0 0
      • Val  

        Microshiftu se bat nemusis, delaj i dobry veci, radsi 9ka Microshift nez lowend Shimana. Nezkoumal jsem co maj presne na to kole osazeny, ale to zkouknes v obchode…

        0 0
    • t29  

      U mě z těchhle dvou vyhrál Decathlon.

      Hervis chce příplatek 199 Kč za sestavení kola v prodejně, jinak to budeš muset složit sám. Decathlon o ničem takovém nemluví, předpokládám že jejich kolo bude připravené k jízdě. Řazení 1×9 je jednodušší než 3×7, občas tady čtu stížnosti členů na jejich drahé polovičky, že řadit na převodnících neumí.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Z těchto dvou určitě Decathlon. Hervis má úplně základní ocelovou sedlovku, závitové hlavové složení, ocelový představec a nejspíš řidítka. Bude odhadem alespoň o dvě kila těžší a hlavně ty jmenované věci (a nejen ony) jsou opravdu nekvalitní – snadno se povolí, blbě utahují, snadno strhneš závit… Uvedená původní cena 14 499 Kč je absolutní nesmysl. Kvalita a vybavení odpovídá cenové hladině snad kolem 5000 Kč. Osobně bych to nazval podvodem.

      0 0
    • novas752  

      Jedině bazar.

      Nový kolo za 7 neni kolo, ale hromada problémů. Např. od trekové „odpružemé vidlice“ na takovém kole nemůžeš čekat víc, než že na drobné nerovnosti vůbec nereaguje, až po najetí na větší překážku (cca 4 cm a víc) nebo brzdění se najednou propadne dolu a při návratu „kopne“ zpátky – neni tam tlumící patrona.

      Na bazaru se dá sehnat sice olítaný, ale mnohem lepší i lehčí kolo. Koukal bych po 26" mtb, ty teď nejsou „kůl“ a lidi se jich zbavujou, jsou lehčí a fungujou lépe než krosová (zejména ty vidlice) Jo a mívaj o něco lečí převody (mtb trojplacka 22/32/44, treky mívaj něco jako 28/38/48, což je pro nevýkonnýho jezdce nepoužitelný – nejlehčí převody do kopce chybí a pokud nechce šlapat z kopce 50km/h, tak ty nejtěžší zase nevyužije). Takový kolo může s trochou servisu bezproblému dalších třeba 5000km ujet, s novým kolem za 7 by si byl v servisu častěji.

      0 0
    • 27lukas  

      Tak jsem se ještě díval na tyto kola.

      Jaký máte názor na značku Alpina a Leader fox?

      http://www.bikeprodejna.cz/…dy-2017.html

      http://www.bikeprodejna.cz/…dy-2017.html

      http://www.bikeranch.cz/…purple-2016/

      http://www.bikeranch.cz/…quoise-2016/

      Vůbec o tom nic nevím. Tyto kola jsem našel jen na netu, ani jsme je ještě nezkoušeli. Spíše zda technicky jsou lepší/horší než ty z hervisu/decat­hlonu, aby mělo cenu jezdit po Praze a zkoušet je.

      Díky moc za rady!

      0 0
      • novas752  

        Značka znamená maximálně jiný rám, ale i ty jsou často „katalogové“, jen s jinou nálepkou. Zbytek komponentů většinou vyrábí jiní výrobci pro celý svět, takže na značce rámu v těhle levných hladinách vůbec nezáleží. Takže to je v podstatě to samé, ono za tak ultranízkou cenu nic jiného chtít nemůžeš, prostě dno nabídky.

        LeaderFox je jakoby český (ale pochybuju, že rámy vařej nebo aspoň stříkaj u nás, spíš jv Asie jako většina ostatních).

        Alpina je model výrocbce Kellys, což jsou slováci, ale rámy jsou opět z Asie, takže to máš jedno, jde jen o jiný design a nápisy.

        Jestli to s tim novým kolem za 7 myslíš vážně, rovnou šetři na servis – budeš tam každou chvíli.

        0 0
        • unavix  

          Proč by měl být každou chvíli v servise? Nemůžeš to posuzovat podle toho jak jezdíš Ty.

          Při tom nájezdu a způsobu co psal to kolo vydrží spoustu let. Maximálně ho nechá jednou za dekádu seřídit a vymění ojeté pláště.

          Mám doma vránu na přesouvání po městě a ježdění na nákupy. Stálo to tehdy necelých 5 tisíc. Vyměnil sem během těch 15 let pouze jednou řetěz a pláště.

          0 0
      • t29  

        Alpinu LC05 zrovna škrtni, pokud trvá požadavek na odpruženou vidlici. A i kdyby nevadila pevná, tak ocelové řidítka, sedlovka a představec by mě spolehlivě odradily.

        Alpina LC10 pořád ocelová sedlovka a řidítka…

        Leader Foxy papírově vypadají o něco líp, ale udávaná váha 14,4 resp. 14,5 je pořád kilo a půl navíc proti tomu, co uvádí Decathlon.

        0 0
    • mr.ricardo  

      200 km rocne, ma smysl kupovat kolo? Turistika je taky peknej sport a usetris sedmu :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.