• Honza729

    Obracím se na vás s prosbou, jestli má někdo podobnou zkušenost a mohl by poradit. Při delší vyjížďce, řekněme nad 30 km se mi začalo stávat, že mě píchá v pravé části kotníku, jakoby za kloubem. Může to souviset s SPD a jejich nastavením ? Doteď jsem neměl problémy, s nastavením kufrů jsem si dost vyhrál podle rad tady na fóru, ale teď po roce se začalo dít tohle. Ke kolu mám ještě běhání a tenis, používám poměrně kvalitní boty, na kolo mám tretry Answer Impact.

    Dík za rady a postřehy.

    0 0
    • Manas  

      No, ja mam s kotniky dost problemu. me takhle pichalo z vnejsi strany kotniku, pod kloubem – mam tam posunutou slachu (pry) protoze sem mel z volejbalu hodne vyronu. Pomohlo nastaveni kufru abych mel spicky malinko ven. Ale bylo to pokus omyl nez me to prestalo bolet.

      Jinak behani a konkretne tenis fakt namaha kotnik hodne. Ale zalezi jak moc casto a jak moc intenzivne, awsi bych se zeptal nejakeho sportovniho (cyklo) doktora. Ovsem jmena nevim.

      0 0
    • drtyc  

      prava cast ktere nohy? jako vnejsi nebo vnitrni? ;-)

      0 0
    • jaroh  

      Sa mi páči, že otázka je v sekcii „Technicke rady“. Znie to, ako by si mal mechanicku protézu.. :-)))

      K veci: mne pomohlo pri probleme s kolenami velmi zasadne uvolnenie SPD-ciek, mam ich nie sice uplne navolno, ale su dost volne a noha sa v nich moze dost hybat , ale pritom stale drzia nohu na pedali vo vsetkych beznych situaciach. Skus aj Ty, mozno pomoze aj pri clenkoch … ?

      0 0
      • Honza729  

        Ja tam sekci zdravotni problemy nenasel…a jestli se to tyka SPD, pak je to tech.problem..

         

        Jinak dik, zkusim to povolit.

        0 0
    • tassajara  

      Moze to suvisiet aj s klenbou chodidla a ne==nevhodnym tvarom vnutra tretry, da sa riesit vhodnou vlozkou – nemas bud plochu nohu alebo naopak prilis vysoko klenutu? Pri dlhej chodzi nemavas tento problem?

      0 0
      • Honza729  

        Plochou nohu ne, spis prave vyklenutou klenbu..... Ano, pri dlouhe chuzi ten problem mivam, jsem si ted vzpomnel…Jenze ja uz dlouhou chuzi nemel ani nepamatuju :-)))

        0 0
        • tassajara  

          Vyskusaj teda nejake kvalitne vlozky do tretier. Existuju aj nejake specialne (a drahe, ale ked to vyriesi tvoj problem asi to stoji za vydane peniaze), ked zistim znacku napisem.

          0 0
          • Honza729  

            To bych ti byl vdecny, budu hledat taky.

            Moc dík !

            0 0
            • tassajara  

              Prospekt by som mal mat doma, tak to sem niekedy dopisem.

              Inac jedna vyborna sprava na upokojenie: pichani samotne by principialne tym kotnikom vadit nemalo… :o)))))

              0 0
            • tassajara  

              Ahoj, tak zial prospekt co som mal na mysli som napriek usiliu nenasiel, ale aspon nejake podobne riesenia:

              1. Specialized ma 2 typy vloziek a asi nejakych klinov, ktorymi sa da doformovat podpora chodidla v bote. Je to asi dost drahe (v starsom katalogu to stalo jedno asi 1700 Sk a druhe 1400 Sk, cize pomaly tolko co cele moje tretry :o))) ale verim ze funkcne a zmysluplne.

              Jedno sa vola Specialized BG Shim Kit, a druhe BG High Performance Footbeds

              1. Vlozky Bike+ Vyrobca by mal byt Sidas, info ma byt na www.svorto.cz

              To co som povodne myslel su nejake special vlozky, cca 1000 Sk za par, ak to najdem este to sem dopisem. Kazdopadne, pri kupe tych vloziek si pozri, na co konkretne su, lebo pokial viem jeden druh je pre plochu nohu, druhy pre naopak velmi vyklenutu. Drzim palce.

              0 0
    • Levhart  

      Mě střídavě trápí čéšky, pravej kotní a taky kyčle. Je to všechno propojený dohromady. Hodně záleží na nastavení spd i na způsobu šlapání celkově, poloze sedla…

      Absolvoval jsem rehabilitace, laser, ultrazvuk, ale myslím, že asi nejvíc pomůže pravidelné cvičení a samozřejmě co nejlepší nastavení kola (jenže jak to poznat :-(

      0 0
      • ove  

        Přesně tak,já teď řeším koleno a tak zkouším ladit posed a ne a ne to vychytat.Neexistuje třeba u nás nějaké specializované centrum,kde by stím pomohli?

        0 0
        • tassajara  

          u vas neviem, ale nejake celkom rozumne rady pochadzajuce zo Specialized Body Geometry programu boli vo Vele asi rok dozadu.

          0 0
          • tassajara  

            Takze clanky o nastaveni posedu najdes vo Vele c. 2/2008 a 3/2008, su to 2 rozsiahle materialy s mnozstvom tipov a konkretnymi odporuceniami. Stoja za nastudovanie.

            0 0
    • vikicek  

      Trochu si přiživím, levý koleno už mam přes tejden nějaký divný .. mam v něm pocit, jakoby mělo každou chvíli vypadnout, nebo jakoby zatuhávat .. těžko se to popisuje, ale neni to ani bolest, ani píchání. Od tý doby sem na bajku nebyl, trochu se to postupně zlepšuje, přesto mě to docela děsí. Nemá s tim někdo zkušenost? :o(

      0 0
      • ove  

        Mám to hodně podobné a taky levé…8-(

        0 0
        • vikicek  

          Hele já mam dojem, že už v minulosti sem na to měl náběh .. a pak jsem trochu snižoval sedlo a myslim, že to pomohlo. Jenže to se mi teď nechce, mam ho nastavený akorát vysoko a snižovat ho teď by bylo dost nepříjemný :( .. no počkám s tim, postupně se mi to fakt lepší, až (jestli) to bude uplně dobrý tak skočim na bajka a když to zas bude nabíhat, tak asi bude muset sedlo níž, popř. ortoped no :/

          0 0
          • ove  

            Přesně,jak píšeš,se sedlem jsem níž o 1,5cm a nevím,jestli to bude mít ten správný efekt.Ještě sem ho poposunul i trochu dopředu.Teď si dávám pauzu a na kole jezdím jenom do práce.Je to ale těžký absťák…8-(

            0 0
            • vikicek  

              Já na kole nejezdim teď radši vůbec (poučenej z minula, chce to nechat naprostej klid), ale štve mě to fakt hrozně, dycky si jenom bajk vytáhnu z garáže a koukám na něj, ale jet se projet prostě nemůžu :o(

              0 0
    • bogic  

      Bez urážky, ale myslím, že to trochu zavání hypochondrií. Prostě na to nemysli, neřeš to, časem to přejde.

      0 0
      • Manas  

        Takhle me jednou trochu bolely nohy, neresil jsem to a po roce sem zjistil ze se mi propada klenba chodidla mezi prsty. Ted uz to nenapravim, uz to muzu jen zpomalit.

        Lepsi byt malinko hypochondr nez bejt pak v prdeli.

        0 0
        • tassajara  

          Presne. System „neres“ mozes s uspechom uplatnovat na velomateriali, ktory ked sa pos.rie tak ho vyhodis a kupis novy. S ludskym telom to tak lahko nejde (aspon pokial viem teda…) takze tu lahkomyselnost nema miesto. Bolest je dostatocne ucinna brzda. Kazdopadne kazdy je si sam svojho stastia strojcom (prevazne teda).

          0 0
      • Honza729  

        To mi pripomina kolegu v praci. Jel za znamym do servisu s autem, ze pry mu tam neco štrachá. Ten znamej, protoze ho znal, ze jakykoliv zvuk ho hned vyplasi, mu rekl, at si da vic radio.

        Za dva dny mu praskl remen na rozvodech a motor se potkal…

        0 0
    • Jogador  

      Obracím se na vás s prosbou, jestli má někdo podobnou zkušenost a mohl by poradit. Při delší vyjížďce, řekněme nad 30 km se mi začalo stávat, že mě píchá v trávě. Může to souviset s partnerem a jeho nastavením ? Doteď jsem neměla problémy, s nastavením kufrů jsem si dost vyhrála podle rad tady na fóru, říkala mu, začneš píchat a sbalíš si kufry, ale teď po roce se začalo dít tohle. Ke kolu mám ještě běhání a tenis, používáme poměrně kvalitní boty, na kolo mám tretry Answer Impact.

      Dík za rady a postřehy.

      :D

      0 0
    • misak.kadlec  

      Tak co se tady řeší? kotníky, nebo píchání? :-)))

      0 0
      • Jogador  

        Ja nevim.......myslis ze je to vtipny ?

        0 0
        • *janča*1  

          Mě taky píchalo v koleně…už jsem měla strach že nebudu moct jezdit, bylo to opravdu hodně nepříjemné. A pomohlo využívat balení kloubní výživy…

          0 0
    • pedrogonzales  

      ahoj. nevim kam to hodit tak zkusim treba sem.

      minuly tyden me zacalo dost bolet nad kotnikem. nemate s tim nejake zkusenosti. tu bolest bych v nejhorsi fazy prirovnal k tomu jako kdyz dostanete ocelovou trubkou pod holen:] zacal jsem jezdit tak pred 2 mesicema a najeto mam cca 500km, ale nemyslim si ze to je od kola. tak treba ma nekdo nejake zkusenosti. jinak davam fotku kde je priblizne epicentrum:]

      0 0
      • -b-n-x-  

        A dela to na obou nohach, nebo jen na nektere?

        A jak rychle se pohybuje ta hypoteticka ocelova trubka, ktera narazi do toho mista?

        A pri jake prilezitosti to boli?

        0 0
        • pedrogonzales  

          ocelova trubka se pohybuje vsi silou:]

          ee je to jen na prave noze a boli to pri chuzi [ a to je to jeste takovy, ze najednou to z niceho nic zacne bolet ujdu par kroku bolest nikde, par kroku a je to zase zpet]. sportovni aktivity jsem omezil na minimum, ale nejak premyslim jestli to nemam zkusit spis rozjezdit a kdyz se to zhorsi tak holt asi za doktorem?:/

          0 0
          • -b-n-x-  

            Tak to máš zlomené

            0 0
            • pedrogonzales  

              pockej to je blbost ne, ze bych si zlomil nohu jezdenim na kole ne?:]

              0 0
              • -b-n-x-  

                kdybys dostal vší silou ocelovou trubkou, tak bys to měl zlomené. Velmi jednoduchá logika :-)

                0 0
              • -b-n-x-  

                A jinak si samozrejme muzes zlomit nohu jezdenim na kole. Urcite bys nebyl prvni ani posledni.

                Nicmene, takovou udalost by sis asi pamatoval.

                0 0
                • pedrogonzales  

                  no nic dam tomu jeste pres vikend.budu zrat ibalginy mazat voltarenem a ledovat. jestli nepomuze tak v pondeli smer doktor no.

                  0 0
                  • -b-n-x-  

                    Jeste bys mohl zkusit univerzalni postup – rozbehat to.

                    Ovsem tady bych upozornil, ze nevim jestli by ti tento postup pomohl.

                    0 0
                  • jardalee  

                    No jestli to bolí i v klidu ,tak je to blby a pomůže už jenom klid ale k doktorce jdi ti možná předepíše nakej ultrazvuk nebo něco takového

                    0 0
                  • Namtos  

                    No pokud jsi přetáhl podkolenní šlachu – tak ledováním si způsobíš zánět. To jsem dělal – hicovalo to, tak jsem to chladil bazénu – a pak v tom začlo lupat a nakonec vrzat a to už jsem neušel ani kousek bez bolesti. Návštěva chirurgie doporučen 14 dní klid a fixace kotníku k lítku stahovacím obinadlem (ale volně namotaným žádné utahování) a je to cca. rok a noha ještě není na 100% , ale nikde to nervu přes sílu…

                    A bylo to přesně to místo co máš na fotce 10–15cm nad kotníkem…

                    Lepší než něco zkoušet je zajít za doktorem nebo na chirurgii a dost možná si tím zkrátíš rekonvalescenci..

                    0 0
                    • Namtos  

                      Nejde editovat – obvaz jen přes den a noc bez..

                      0 0
                    • pedrogonzales  

                      tak to bude asi ono. kdyz na to misto prilozim ruku a hejbu chodidlem nahoru a dolu tak citim vrzani jako kdyz se chodi v zime po snehu:/ achjo :[ takze v pondeli chirurgie…

                      0 0
                      • Mikikuba  

                        Ortopedie!

                        0 0
                      • Namtos  

                        No to vrzání je docela slyšitelné – tak to přestaň chladit, maž voltarenem v gelu nebo i ten kostival a pokud tam jdeš až v pondělí a nemáš absolutní klid, tak to od prstů nohy přes nárt až na lýtko zfixuj do pravého úhle stahovacím obinadlem ( dva kousky stačí) a jen navinuj – nestahuj … na noc sundej..

                        Každopádně jakýhokoliv doktora navštivit musíš, protože pokud už tam zánět máš (tak jako já), tak dostaneš antibiotika – na jméno léku si nepamatuji …

                        0 0
                      • pedrogonzales  

                        Tak jen pro info.

                        opravdu je to zanet. antibiotika jsem zadne nenafasoval. jen je to opatlane nejakou mastickou a trochu stazene… za 2 dny mam sundat a 14 dni klid… tak jsem zvedavej.

                        0 0
                        • Namtos  

                          Tak uvidíš – hlavně pak opatrně zatěžovat – ucítíš sám co ti noha dovolí…

                          0 0
              • ˘Ö˘ Krab  

                Doporučil bych mazat a masírovat kostivalovou mastí a hlavně klid.

                0 0
      • jardalee  

        No jestli už te to bolí i při chůzi tak to vypadá na tu šlachu co je nabehla i na tom obrázku ,takže samolecba je mazání kostival,kono­pí,ibalgin duo nebo jak se to jmenuje a jinak stejně k doktorovi :)

        0 0
    • plzakj  

      A ja se podle nazvu tesil na nejaky tema o zenskejch.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.