Kosoř - Radotínské údolí nepoužívaná stezka

17 nepřečtených
  • McBlacky

    včera jsem náhodou narazil na nepoužívanou cestu:

    http://mapy.cz/…

    Z Radotínskýho údolí to začíná panelovou lávkou přes potok, stoupák podél plotu a pak hezká vrstevnice v půlce svahu. Tu jsem po pár stech metrech ztratil – byla už tma. Tak jsem to vytlačil kousek nahoru a narazil na systém stezek, který mě nakonec vykopnul na široké lesní cestě ke Kosoři. Na vrstevnici leží pár padlých stromů, příště vezmu pilu a poladím to :)

    Je to moc hezká spojnice, bez nutnosti zajíždět do údolí na červenou, kde to je celoročně bahnité a rozjebané od koní. Až se tam dostanu ve dne, prověřím variantu i pro výjezd, zatím je to v kuse jetelný jen dolů :)

    v téhle oblasti je ještě další nepoužívaná pěšina po západní hraně končící sjezdem k rozbité lávce u Rutického Mlýna, ta je a bude jetelná vždy jen dolů. Ve spojení s výjezdem viz výše by vzniknul hezký okruh po singlíkách. Tím, že to je blízko města je to další možnost jak zpestřit odpolední výjezd.

    až to detailně prozkoumám, postnu sem návrh na brigádu za účelem úpravy stezky pro výjezd.

    Kdyby to někdo přeci jen jezdil a věděl jak pospojovat pěšiny ve stavu jak jsou nyní bez nutnosti sesedání z kola, budu rád.

    Anketa: Tuhle oblast ...

    1x
    11%
    1x
    11%
    3x
    33%
    0 0
    • oddie  

      Tohle už jsem někdy jel shora, přijel jsem z kraje Kosoře, z ul. Ke Kapličce, na tom Y na poli určitě levým ramenem, pak lesem, ale tam už si nevzpomenu, kudy to bylo, prostě jsem jel s tím, že to někde vyjede.

      0 0
      • McBlacky  

        Já kdybych jel obráceně než včera dal bych se na Y doprava :)

        ale jak jsme psal, v tom lesíku je mnoho stezek a dá se to tam zamotat pekelně

        0 0
        • oddie  

          Já jsem jel původně zhruba směrem Řeporyje, pak mě tam něco zaujalo, nějaká cesta, a sjel jsem dolů a pokračoval spodem.

          Každopádně pokud najdeš pěkný okruh, stálo by za to doporučovat to v Bike and Ski centru, aby se lidi, co si půjčej kolo na test, nevraceli tím údolím po červené, jako já na podzim, kdy jsem si celou cestu dával pozor, abych to moc neušpinil a po průjezdu od mlýna pak nakonec stejně nebylo poznat, co jsem si to vlastně půjčil :)

          0 0
          • McBlacky  

            samotný bych tam ty lidi nepustil. Jednak i po úpravě to bude dost ostré na výjezd (kašpárek a makáme) a druhak ten sjezd je dost prudký s reálnou možností se vysypat. Na kole, které nemá jezdec v ruce a se slabší technikou by to nebylo dobrý.

            Občas jezdím na testovací vyjíždky a úroveň lidí je přeci jen rozdílná.

            0 0
    • rud1k  

      Tudy obcas jezdim, bydlim nedaleko…

      0 0
      • McBlacky  

        ještě tam jsou takový úvozy, těma to dolů taky půjde, nahoru spíš ne.

        jde to směrem ke Kosoři někudy vyjet?

        0 0
        • rud1k  

          Co si tak pamatuju, tak jsem to vzdy jel jen dolu… hodne se to tam vetvi a jedna cesta vede uplne trochu bokem (vic na Z – vyjede se u tech chatek dole).

          Jinak i zde obcas jezdi kone… ale je to daleko min bahnity, to je fakt.

          0 0
          • McBlacky  

            tak to myslíme oba něco jiného. Co jsem pokusoval já mělo neporušenou vrchní vrstvu starého listí na místy velmi kamenitém podkladu, tam by průjezd koní musel být vidět. Navíc v useku té vrstevnice je 5–7 padlých stromů. Jeden z nich si neumím představit s koněm překonat -svah okolo je velmi prudký

            0 0
            • rud1k  

              Ja mam pocit ze myslime oba to same – jestli je tam takovej nic moc plot po prave strane (smerem dolu) s vyhledem skoro az do lomu, tak to bude ono… Nektery ty holky sou dracice.

              Jeden z hnusnejch sjezdu ceska, ktera te vyprdne u toho jezu – to je ale nepouzitelna cesta, protoze potok nejde prejit a po stranach potoka nevede nic.

              Kazdopadne s brigadou dej vedet ;)

              0 0
              • rud1k  

                tak sem si to po sobe po druhe precetl a… no snad tomu je trochu rozumet

                0 0
    • rdx  

      diky za tip . aspon mam kde otestovat novy bajk :)

      0 0
    • crom  

      jestli stihnes zorganizovat tu brigadu driv nez budu mit kolo,rad pomuzu.pak uz to nejde.budu jen jezdit,nez se ho nabazim:)

      0 0
    • kolda  

      dej vedet s brigadou.

      0 0
      • tonik666  

        +1

        0 0
        • Gronholm  

          Dneska jsem tam provedl kontrolu, přes pěšinu leží několik popadaných stromů, jinak dobrý. Doporučuji všem milovníkům zelené ;-) Krpál nahoru ale zůstává…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.