• Revolt06

    Kopřivnický Drtič 2009 – pravděpodobné datum 8.8.2009 Pokud se nic nestane, tak by měl být Drtič v obvyklém termínu, druhou sobotu v srpnu. 

    0 0
    • Revolt06  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Revolt06  
       

      Kopřivnický Drtič je poloorientační nezávodní hobby maraton. Je vhodný pro všechny bikery, kteří jezdí pro radost z projeté trasy, z celodenní projížďky a nazáleží jim zas až tak na pořadí v cíli.

      Pokud k nim patříte, tak Vás vždy rádi v Kopřivnici na DRTIČI přivítáme. Smyslem této akce je to, abychom se společně projeli po pěkné a náročné Beskydské krajině. Orientovat se budete častečně podle mapy s itinerářem, kterou dostane na startu, častečně podle svého orientačního smyslu, častečně podle rad „domorodců“ a také v určitých místech podle vlastního značení, podle šipek s písmenem D, ale to zejména při průjezdu přes město, nebo mimo tursitcké značení.

      Na Drtiči oceníte také variabilnost trasy. Na mapě, kterou dostanete, je výrazně zakreslena nejdelší trasa a také tzv. zkracovačky. Pokud máte dostatek sil, tak se stále držíte nejdelší trasy, jakmile vám síly dojdou, tak můžete využít některé ze zkracovaček, které vás buď dovedou nejkratší trasou do cíle (ale pořád pokud možno v terénu) a nebo vám umožní vynechat některý kopec a přejet v klidu na další. Tímto je zajištěno to, že každý účastník může ujet libovolnou délku trati (např. 50, 70, 90, 110, ale i více než 120 km). Velkou výhodou, oproti jiným maratonům, je také dostatek času, první časový limit je totiž po 11 hodinách a je pro ty, co chtějí stihnout losování. Řada účastníků dává ale přednost projetí celé trasy (zisku všech razítek, ze všech horských chat) a tak na trati stráví např. i 13–14 hodin.

      Pokud však chcete projet úplně celou trať a Beskydy na vlastní kůži neznáte, tak vás musíme upozornit, že je to fyzicky velmi náročné, několikrát se stoupá z údolí (např. 350 m.n.m.) na kopce a hřebeny (nad 1000 m.n.m.). Je běžné, že celou trať projede pouze 40 až 60% účastníků.

      Ale zpět ke krajině – za poslední ročníky se účastníci Drtiče octli na řadě atraktivních Beskydských vrcholů, např. Radhošť, Pustevny, Smrk, Velký Javorník,.. včetně toho nejvyššího, Lysé hory, 1324 m n.m. Na většině těchto míst se nacházejí horské chaty, které Vám umožní nejenom se občerstvit, ale také orazit si mapu pamětním turistickým razítkem (což nahražuje u Drtiče systém kontrol).

      A tak, jak řekl jeden z účastníků, „co by člověk neudělal pro 6 razítek“. I o tom je Kopřivnický Drtič, o sebepřekonání.

       
      0 0
      • Revolt06  

        Info ze dne závodu 9.8. 12,30 hod. letošní Drtič se změnil v Peklo Beskyd… Je sobota poledne a bohužel pořád prší, vytrvale a v různých vlnách ještě déšť zesiluje… už jenom postavit se na start potřebovalo pořádnou dávku odvahy a po prvních 2 kilometrech už někteří účastníci nebyli ani poznat… Řada lidí to vzdává a již dopoledne přijíždějí nazpět. Na Lysé hoře je zima, jen 9°C. Taky odcházejí brzdy, v cykloprodejně ve Frýdlantě vykoupili destičky… ale řada bikerů bojuje dál, držíme jim palce! 

        Info z pátku 8.8. – je už po deváté večer, prezenčku jsme uzavřeli a myslím si že byla úspěšná, přihlásila se přibližně polovina účastníků. Mimo to ještě asi 10 náhradníků, na které se určitě ráno po sedmé dostanou mapy. Myslím si že kdo se ještě nepřihlásil a chce jet Drtiče, tak má pořád velkou šanci, že na něj vyjde mapa (tedy pokud vás nebude 100, ale to nikdy nebylo :-)

        Doporučujeme si přečíst i další stránky – kde je start a cíl místo akce, jaké jsou možnosti ubytování, co si sebou vzít doporučená výbava, všechno z let 1997 až 2007 v archívu Drtiče, pro nováčky info co je to Drtič? a můžete se také ptát a diskutovat v diskusi k Drtiči

        0 0
        • jIrI___  

          Nestačil by místo ctrl+c, ctrl+v dát link na stránky závodu?

          0 0
          • gargamel  

            ono by stačilo nahlédnout do historie. myslím, že Kopřivnický drtič tady není neznámý pojem…

            0 0
        • pepe19  

          stačilo by jednou:-)…ale stejně zase pojedu

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.