Konflikt s ridicem, prejeta zviratka..

112 nepřečtených
  • eforsee

    Dnes kdyz jsem se vracel z Orlickych hor, mel jsem docela kuriozni konflikt s ridicem a furt mi to vrta v hlave..:/

    Urcite to znate, jedete po ceste, po silnici a mijite prejeta zviratka – slepyse, zaby, mysi, jezky, kocky, zajice, ptaky.. Az na tu kocku a zajice jsem dnes videl od vseho neco, nejvic mi bylo lito dvou obrovskych ropuch, rekl bych vetsich nez pest. Obvykle kdyz jedu lesem po ceste, o ktere vim, ze je hodne frekventovana a vidim slepyse, tak zastavim a sup s nim do travy. Zaby nechavam, vetsinou se tam nevyvalujou a odskacou pryc samy a nebo uz jsou placaty, ale zpet k veci. Vracim se tedy domu po slinici a vidim metr od krajnice malyho chlupace – takovyho roztomilyho hrabose:), tak jsem zastavil, nikde nic nejelo, 500m rovny, prehledny usek, auto projelo cca jednou za pul minuty a on tam truhlik neco chroupal a koukal na me jak puk. Snazil jsem se mu vsemi moznymi prostredky vysvetlit, at se klidi z cesty, jenze byl tvrdohlavej a rozvaznym krokem si to namiril presne na druhou sranu, nez jsem mu ukazoval, doprostred silnice. V tom se z dalky zacalo priblizovat auto(ze stejneho smeru, jako jsem prijel ja, tze jsme se mu vlastne pomalu vyhybali na druhou stranu silnice). Chlupac nebyl zadnej rychlik, tak jsem automaticky zacal uz z dalky na auto gestikulovat, at zpomali nebo zastavi. Videl, jsem, ze zpomaluje a chce zastavit, tak jsem pokracoval v povzbuzovani a gestem i slovne ridici podekoval a zminil se o tom truhlikovi. Nacez ridic zacal silene prskat a cedil jednu nadavku za druhou, jestli jsem normalni, ze je to jen pip, pip, pip mys.. Jeste v klidu jsem mu odpovedel, ze to neni mys, nybrz hrabos polni.. Kdyz ze sebe doslova vyblil jeste par nadavek na mou adresu, rekl jsem uz taky ne uplne v klidu, at se probere a ejhle..typek vylezl z auta, stal jsem tak 1,5m od dveri a nez jsem stacil pobrat, co vlastne zamysli, jednu mi natahnul:/ Mezi lidma bych mu ji asi vratil, jenze tam nikde nikdo, chlap docela narachlej(a buhvi co mel v aute, za paskem za vercajk) a ja v nohach skoro 100km, tak jsem na nej akorat vyvalil bulvy, narovnal si brejle a zeptal se ho, jestli se ted citi jako hrdina..pak frajer odjel.

    0 0
    • Genarito  

      no tady ani tak nejde o nějaký zvířátko jako spíš o to, že jsi narazil na magora :o) mít tam úzkou polní cestu, tak vezmu šutr a vrátím mu to i z úroky (na jeho milovaný auto :o) Akorát tohle taky nic neřeší, protože případný další přihlížející bude o mě v hospodě taky mluvit jako o magorovi :o)

      0 0
    • Fak  

      jj, natrefil jsi na poradneho blbecka, co dodat. nadavky jsou normalni, hodne lidi uctu k prirode nepestuje a je jim jedno jak se k ni zachovaji, ale ze ti jednu natnul, to uz je moc, fakt magor. Co dodat, bych se asi taky stahl, nez aby mne vzal treba kudlou, nikdy nevis co ma za pasem…

      0 0
    • Eko914  

      jezdit ve skupině…to by si snad nedovolil nic…je to nejhorší co může bejt takový kkti.Těmhle lidem přeju jenom to nejhorší…seš borec ty!

      0 0
    • feuerman  

      vzal bych ho prvním šutrem nebo něčím přes držku, tohle sis neměl nechat líbít

      0 0
      • eforsee  

        Po ruce nic nebylo a kdyby se z nej vyklubal fakt najek reznik, tezko bych ho setrasal.. Jeste zminim jednu predeslou zkusenost, aby jste si to dali do souvislosti, proc jsem mu ji hned navratil.. Ve meste nas jednou z prechodu malem smetl typek v novym Piccasu. Rovny prehledny usek, valil si to silene rychle. Neskocili jsme mu tam, zadny naschvaly.. Sli jsme zrovna na tenis, debatili, raketu pres rameno, flasku v ruce a ve chvili kdy jsme ve 2/3 silnice za skripotu brzd zkoprneli, byla dalsi reakce v dusledku gejziru adrenalinu, soku a vzteku prudce hozena flaska do predniho skla..nasledovala vymena nazoru, pak ten jouda vylezl, z kufru vytahnul metrovou tyc, mozna nasadu na koste a zacal me honit.. To mam na tyhle mega ma*ory stesti jen ja?

        0 0
        • Genarito  

          jsi měl petlahev v ruce? :o))))))))) ty jo to jsou věci :oP

          0 0
        • pavelm  

          Ten clovek byl fakt agresivni magor, chudak. Neumimm si predstavit, ze bych kuli takove veci vystoupil z auta a dal nekomu pesti. Je lehky rici „mel jsi mu ji vratit“. Vyuzil momentu prekvapeni, udelal neco co by normalni clovek necekal a tim byl oproti Tobe ve vyhode. A predpokladam, ze se vse sebehlo rychle. Ja bych asi dopadl stejne, taky by me to zaskocilo a nebyl bych asi schopen/pripraven okamzite reakce. Vykasli se na to, udelal jsi dnes dobrou vec! Jo a nejsi sam kdo mel to „stesti“. Kamarad se v noci vracel domu, v centru mesta Liberce mijel cloveka, ktery mu ji necekane natahnul a obral jej o obsah kapes. Ten zlodej mel ale smulu, protoze to zaznamenaly kamery, nekde pobliz byla hlidka a zlodeje chytili driv nez to kamarad stacil nahlasit :). Me se pred par lety stalo ze kdyz jsem se v bnoci vracel domu po odlehle silnici, zacalo na me najizdet cizi auto a panove v nem se naramne bavili jak uskakuju. Pri prvni moznosti jsem se rozebehl do lesa..

          0 0
    • xetron  

      doporučuji slzny plyn za pasem.. Lehka věcička a na magora zapůsobi.. Tleskam tobě za tohle chování…

      0 0
      • xetron  

        Lol chtěl jsem napsat Pepřovy sprej samozřejmě...­..trochu sem myslel na něco jineho

        0 0
    • Biker jak Pes  

      Jsi mu to měl vrátit, ale jinak respekt. Moc lidí jako ty už asi není… ;)

      0 0
      • KubaBajk  

        jj,vrátit mu ji – taky bych to tak viděl a chtěl udělat..kdybych byl zrovna v poklidu,zůstal bych čumět stejně jako ty,kdyby mě těma nadávkama ale už pár sekund štval,asi by mě svrběla pěst dříb,než by ji mně ji vyťal..ale je fakt,že proti bouchačce pěst moc nefunguje a mistr shaolinu,co ovládá styl boje alá Matrix nejsem..bohužel. tý vole,to jsou situace..na mě se zatím každý jen usmíval

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Já vím, lehko se to řekne a hůř si to dokáže člověk představit. Pouze říkám, jak bych se asi zachoval… ;)

          0 0
          • KubaBajk  

            podle mě by ses zachoval dobře,protože omezenec nesmí mít právo ovlivňovat osud druhěho aslova neplatí..je ale fakt,že třeba tu tyč mohl mít kdekoliv po ruce..a to by zbývalo snad jen rychle sundat helmu a krýt rány jak štítem..

            0 0
            • pavelm  

              Kdyby mu ji vratil, byl by urcite v pravu a vetsina by se tak chtela zachovat. Ale lehce se to od stolu rekne. Ja osobne jsem nastesti doposud nic podobneho resit nemusel, nejsem zadny rvac a dat nekomu ranu do obliceje se mi docela prici, musel bych bejt uz asi hodne vytocenej nebo nekoho branit. Ten magor nemusel mit ani tyc nebo kudlu, clovek by asi zvazoval i fyzicky dispozice – sve i jeho. Postavit se chlapovi, kterej je jednou takovej a v hlave to nema v poradku by sice bylo odvazny ale nevim jestli rozumny.

              0 0
              • KubaBajk  

                pavelm,rozumím tomu,že nějaký nakorbenec s vymetenou palicí obavy u druhých nejspíš vzbuzuje,ale přesto se nenechám mlátit jen proto,že je magor a větší než já.. rozumné nerozumné,možná dám blbý příklad,ale i pračlověk se musel v přímém souboji třeba s jeskynním lvem pokusit vyhrát s kopím v ruce,i když se mu to nejspíš málokdy podařilo,přece jen nerozhodil ruce.. musel za sebe bojovat ..i když to neni možná totéž, v případě lva je jistá smrt,pokud nebudu bojovat, v případě nabušeného vymetence se zvyšuje šance neumřít,když bojovat nebudu – to neplatí vždy.. stejně bych nejspíš bojoval :-)

                0 0
    • Palba  

      magor, zaslouzil by si kamenou zed v zatacce. Tyhle lidi nikdy nepochopim.

      0 0
    • Volf  

      Tak jsi toho hraboše zahnal do prostřed silnice. Troufnu si tvrdit, že ten člověk zastavil, protož si myslel, že jsi v problému. 80% lidí nezastaví ani u bouračky. Možná by jsi to mohl aplikovat i na dálnicích.....

      0 0
      • KubaBajk  

        2volf:jestli to byl takový lidumil,určitě by mu nenadával a pak mu nevrazil,jen proto,že ho zastavil kvůli hrabošovi..já osobně bych tam toho hraboše nechal,silnice si holt vybírají svou daň a když ho sežere káně,tak mně ho lto taky nebude.. kdyby mě jako řidiče zastavil cyklista jen kvůli hrabošovi a já si nejdřív myslel,že má potíž,možná bych si něco pomyslel,ale určitě bych mu nenadával do bůhvíčeho a nebil ho…podle mě ten řidič kkt rozhodně byl..

        0 0
        • Volf  

          Znáš verzi druhý strany ????

          0 0
          • Volf  

            Mně to spíš připadá, že se potkaly dvě paka, každý přesvědčený o svý nadřazenosti…

            0 0
            • Fak  

              ??? neznam verzi druhe strany, ale nechapu, proc by mel byt clovek co zastavil auto, aby mohl treba i pro nekoho blby hrabos prejit cestu, PAKO. A uz vubec mi neprijde jako nadřazene pako, jak pises… pako je ten ridic, kvuli tomu ze musi na par vterin zastavit se rany do ksichtu nerozdavaji.

              0 0
            • eforsee  

              O jaky nadrazenosti? Nejsi nahodou ty ten ridic?:)

              0 0
              • Volf  

                Ještě jednou aby ji to pochopil i ty: Nebyl jsem utoho a moc ti ani nevěřím: pokud jsi zastavoval provoz kvůli polochcíplýmu hrabošovi tak jsi PAKO Jestli ti ten řidič za to natáhnul tak je taky PAKO

                A jestli kvůli tobě jednou někomu nezastaví a nepomůže tak jsi si tu tečku možná i zasloužil…

                0 0
                • Kubiczech  

                  Rekl bych, ze trosku michas hruska s jablkama. Z tveho nazoru akorat plyne, ze by ses klidne dival, jak hrabos chcipne pod koly a tu „tecku“ by sis mozna zaslouzil ty. Mozna argumentuju trosku hyperbolicky, ale…

                  0 0
                • eforsee  

                  To ze mi neveris je ciste tvoje vec, zadnej „provoz“ jsem nezastavil, jen zpomalil(a rekl bych bezpecne). Pokud te prodavacka obere o stovku, taky budes na vsechny ostatni koukat jako na zlodejky?

                  0 0
                  • Volf  

                    To je tvůj ubohej populismus. Chováš se jako rozmazlenej přecitlivělej spratek. Až dospěješ tak to možná pochopíš…

                    0 0
                    • eforsee  

                      Koukam, ze ty sam jsi jeden z tech namachrovanejch mistru sveta, kteri rozdavaj radost, kudy chodi.., nebo mas jen spatnej den?

                      0 0
                    • Fak  

                      Takze byt dospely znamena srat na vsechno kolem sebe a starat se jen o sebe (nejaci jezci, hrabosi a žáby jsou mi ukradene?) V tom pripade doufam ze budu navzdy děckem :)

                      0 0
                      • eforsee  

                        „az dospejes..“ mel asi na mysli „az zestarnes a zmorousovatis jako ja“ ;)

                        0 0
                        • Volf  

                          Ne to ne, měl jsem na mysli až pochopíš jakou kravinu jsi udělal. Kvůli takovejm jako jsi ty po nás spousta lidí plive. A kdyby jednou moje dcera / taky jezdí / ležela po pádu v příkopu a ten řidič jí kvůli tobě nezastavil tak se ani neptej co by bylo… Kapišto????

                          0 0
                          • Volf  

                            Možná jsi měl volat i záchranku…

                            0 0
                            • pavelm  

                              Volfe, ja si myslim ze dost prehanis. 1. I kdybych s tim cyklistou jako ridic nesouhlasil tak tato prihoda by me v zadnem pripade neovlivnila zastavit znovu pokud bych si myslel ze nekdo potrebuje pomoc! Takze muzes byt klidny. 2. Ze by zrovna tahle prihoda ovlivnila necyklistickou verejnost k nenavisti a plivani na cyklisty? To snad ne. Jo takhle kdyz nekdo z nas ohrozi/vystrasi chodce…

                              0 0
                          • v3d  

                            „…jí kvůli tobě nezastavil…“

                            Ty voe bych čekal, že po 40-ce bude člověk rozumnější. Mícháš fakt hrušky s jabkama, jak tu někdo poznamenal. I kdyby někdo nezastavil, tak je to jen jeho blbost, i kdyby před tim x-krát zastavil zbytečně, třeba kvůli hrabošovi.

                            0 0
                          • Fak  

                            Volfe promin, ale fakt s Tebou nesouhlasim a pusobis na mne jako magor. A je mi fuk ze mam neco pres 20 a ty 40. Proste uvazujes nejak divne. To ze ten ridic treba ted zastavi podle Tebe zbytecne snad neznamena, ze proste kdyz bude potreba pomoci nekomu uz nezastavi. A jestli jo, je to magor… Ale verim tomu ze ne.

                            0 0
                    • Genarito  

                      čéče koukám, že při tvým věku a tvejch názorech jsi pořádný pako ty :o)

                      0 0
                    • enjoy  

                      jo dospelost..,to je svine.

                      0 0
        • martt  

          viem si predstavit takyto scenar:

          • ide farmar (sedliak) po ceste autom, vidi spadnuty bike a plaziaceho sa bikera
          • zastane s cielom pomoct
          • biker ho pouci cosi o zachrane hrabosa, inac uhlavneho nepriatela farmara
          • farmar odpovie cosi ako „blby hrabos, doraz ho a nezdrzuj“
          • mladas z mesta plny zelenych idealov zacne farmara poucovat, diskusia sa stupnuje, vedel by som si predstavit slova typu „vrah ubohych zvieratiek“
          • nakoniec farmar vylezie, jednu mu lupne

          A do bike-fora sa napise cela scenka z pohladu zapaleneho ochranara…

          Byvam striedavo na dedine a v meste a mam aj deti plne zelenych idealov, takze si to fakt viem predstavit.

          0 0
          • KubaBajk  

            …předpokládám,že eforsee je normální a ne nějaký zapálený grýnpísák…?

            0 0
            • martt  

              uz subject „prejeta zviratka“ v suvislosti s mysou cosi naznacuje :-)

              Este k hrabosom. Ked boli deti male cosi podobne chovali (skrecok dzungarsky). Mnozilo sa to neskutocne rychlo, skoro vzdy zozrali vlastne mladata, nechutne zvierata.

              sk.wikipedia.or­g/wiki/Hrabo%C5%A1_po%­C4%BEn%C3%BD de.wikipedia.or­g/wiki/Feldmaus en.wikipedia.or­g/wiki/Common_Vo­le

              0 0
            • eforsee  

              Chapu, ze hrabos je z pohledu cloveka skodna a lidi jako ten ridic ci martt by je jednoduse na potkani zaslapavali pohorkama, ale mne se to proste prici. Za tu vyjizdku to bylo jedno z mala zivych zvirat, ktere jsem videl, tak jsem si ho chtel prohlidnout, zahnat do pole a ne ho nechat taky prejet.. Argumenty typu, je to maly, nechutny a ja jsem pan tvorsta, zaslapu te, prejedu te, jen se mi klid z cesty jsou smutny samy o sobe a takovych lidi mi je taky lito. Prirozenou zivocisnou rovnovahu maji na starosti dravci a jedninej kdo ji opet narusuje je clovek. Navic jsem tu nechtel obhajovat prava zvirat a delat ze sebe grinpisaka, slo mi o chovani toho ridice.. Kdyby mi na cestu zaletel treba model letadla, taky by me ten ridic slovne i fyzicky napadl nebo to uz je neco jineho?

              0 0
              • Dumbo  

                tak tak, nehasiť čo nás nepáli, čo zhasnuť ma zhasne aj samo :-)

                0 0
                • pavelm  

                  fajn tak se vzsichni budeme starat jen o sebe, ze? :(

                  0 0
                  • Krys  

                    Svet by bol oveľa krásnejší, keby sa každý staral o seba a ostatným dal pokoj. :)

                    0 0
                    • pavelm  

                      To si fakt myslis? Ja myslim, ze sobeckych lidi a prospecharu co mysli predevsim na sebe je kolem nas uz dost.

                      0 0
                      • Krys  

                        Fakt si to myslím. Hlavne by som zdôraznil tú druhú časť tvrdenia. Inak, nemám problém niekomu pomôcť ak ma o to požiada, alebo to očividne potrebuje. Celý život sa snažím byť, čo najviac sebestačný a chcel by som aby sa o to snažil každý človek. Za sebca môžeš považovať aj človeka, ktorý sa sám o nič nesnaží a očakáva, že iní mu pomôžu (teda nebudú sebeckí).

                        0 0
                        • DaveBury  

                          No nekdy je mozna lepsi nemichat se do veci, ktere se nas netykaji ..

                          Treba znamy videl zenskou, jak krade v obchode, kdyz chtela obchod opustit, tak sel zani a zacal do ni hustit, at to vrati a pod..

                          Nakonec ho zacala obvinovat prodavacka po prijezdu policie, ze patri k ni, ze videla, jak se sni bavil .. tak ji poslal do … :)

                          0 0
                          • Genarito  

                            je blbost přemýšlet tak, že je lepší se do ničeho nemíchat… prostě některý věci dělat musíš už kvůli svědomí a vyplatí se za ně bojovat. Nevím proč by měl každý čekat, že půjde všechno lehce.

                            0 0
                  • Dumbo  

                    myslel som to ale uplne inač než to vyznelo…

                    0 0
              • goofy  

                Reknu ti to z jineho pohledu nez zapaleneho mestaka, ktery uvidel prerostlou mysku.

                Proste hrabosi a mysi jsou skodna. Po letosni zime jich je premnozeno a nikdo je nestiha likvidovat. Naopak jsi mel toho hrabose bacit a hledat jeho rodinu. Je to sice drsny nazor, ale je to bohuzel tak. Pred nedavnem jsme zacali vykopavat brambory a muzu konstatovat, co se tyce techto zvirat, tak je to letos za posledni leta urcite nejhorsi stav. Cela zahrada je rozryta, pookousavane co se da. Pes, kocka ani ti tvoji dravci to zdaleka nestihaji likvidovat. Taky se mi vicemene prici zlikvidovat „bezbrane zviratko“, ale letos letos jsem ztratil barieru.

                0 0
                • goofy  

                  Jinak aby to nevyznelo blbe, sam mam rad zvirata a uz jsem je spousty uklidil z cesty. Dokonce jsem pred nedavnem sndaval z asfaltu zmiji, coz mi krapet behal mraz po zadech :-), ale proste dle me zachranovat napul chcipleho hrabose (kdyby byl v poradku, tak davno zdrhl) a ohrozovat kvuli tomu bezpecnost a plynulost silnicniho provozu? Urcite bych ti taky nec pekneho rekl, nebo mozna jak psala kamen urazu, bych se zacal za volantem chlamat. Nic proti.

                  0 0
          • martt  

            a este nieco. Hrabos ktory odmietal odist z cesty nemohol byt normalny. Besnota alebo cosi take. Takze prejst ho je vlastne ekologicke riesenie.

            0 0
            • KubaBajk  

              jak říkám,já bych kvůli hrabošovi nezastavil,ať už zdravém,nebo nemocném..ale urážky a pěsti do LIDSKÉ komunikace nepatří a pokud tam jsou,je ten člověk(pokud mu druhá strana nezavdá dostatečnou příčinu)prostě ichtyl a patří mu to,co sám dává..

              0 0
            • Jirik123  

              souhlasim, navic diky letosni teply zime jsou mysi a hrabosi dost premnozeny.

              0 0
              • LoL  

                suhlasim, chodievam na ryby a tolko mysi kolko tam je som predchadzajuce roky tam nevidel. No ale ked nejdu ryby sa kukuricou najedia aspon mysi :)

                0 0
          • la-da  

            Je pravda že zachraňovat na venkově hraboše je asi totéž jako zachraňovat ve městě potkana :-)

            0 0
      • pavelm  

        To Volf: jenze tak jak to pise tak tady nikoho neohrozil (jako by tomu bylo treba na dalnici). Chovani toho ridice by bylo omluvitelne kdyby se to stalo treba za zatackou a hrozilo by zraneni jeho nebo toho cyklisty. Ale takto? Nikdo si z neho nedelal legraci ze ho zastavil, a jen proto ze mel jiny nazor ho mel pravo zacit mlatit?? Ten clovek byl magor.

        0 0
        • Volf  

          Odpověď máš výše napsanou. Oba jsou podle mýho paka…

          0 0
          • v3d  

            Vzpomeň si na svoje řeči až dá někdo do držky tobě jenom kvůli tomu, že je přesvědčenej o svojí pravdě…

            0 0
            • Volf  

              Můsíš umět zvážit svoje fyzické možnosti a podle toho argumentovat :-)))

              0 0
              • KubaBajk  

                jaké fyzické možnosti??ty znáš někoho,kdo by s úsměvem přešel kopanec tretrou do vajec?? já ne :-)

                0 0
              • v3d  

                Jestli to správně chápu, tak autor threadu je pako, protože nezvážil svoje možnosti?

                0 0
                • KubaBajk  

                  pokud jsem volfa pochopil správně,tak o autorovi tvrdí,že je pako,protože autor zastavil auto kvůli hrabošovi..

                  0 0
                  • Volf  

                    Jo a až jednou bude nějakej biker potřebovat pomoct tak tento řidič už určitě nezastaví… O to jde víš.....

                    0 0
    • yoggi  

      klobuk dole bolo to spravne co si urobil, zachoval by som sa podla toho co by to bolo za auto pokial nejake uz na pohlad naznacujuce nejakeho magora tak by som kaslal na neho ale v opacnom pripade by mu jedna letela.

      0 0
    • Sobi  

      Kdybych bych řidičem a zastavil by mě jenom kvůli nějakýmu hrabošovi v silnici tak bych byl asi pěkně nas…, určitě bych si neodpustil nějakou poznámku i s třeba připojenými vulgarismy, ale určitě bych ho nenapadl. Změna by nastala kdyby začal prudit a nechtěl by mi uhnout z cesty. To byl jen příklad, nevrdím že to tak bylo. Ovšem je pravda, že normální zdravej hraboš by zdrhnul… ale to je jiná.

      0 0
      • Sobi  

        Ovšem kdyby to bylo v zatáčce nebo v nepřehledným úseku… tak to bych asi už vystoupil… ale tak to asi podle popisu nebylo..

        0 0
    • kámen úrazu1  

      Taky nemám ráda přejetá zvířata, vyhýbám se i pitomejm slimákům na silnici, pochopím odklízení zvířat lezoucích po asfaltu.

      Ale když si představím tuhle situaci…auto JEN (???) jednou za půl minuty… 500m rovný úsek bude možná v reálu o něco míň… odhozený kolo, divně se pohybující biker mávající na řidiče… asi bych si na místě řidiče myslela, že je zraněný.

      Po zastavení nevím, jak bych reagovala, asi podle momentální nálady. Pravděpodobně bych se zasmála, ale i tak si myslela něco o „ekologovi“ (v závorkách proto, že tohle slovo mám bohužel už spojený nejen s opravdovými ekology, ale hlavně s lidmi který ekologii prd rozumí, ale protestují proti tomu a onomu v domnění, že mají pravdu a že zachraňují svět), který na silnici s né zrovna malým provozem (dvě auta za minutu není málo, občas jezdím na silničce večer po jedničkách s mnohem menším provozem) zachraňuje zvířátko, který se dost možná na silnici do pěti minut stejně vrátí. No, sranda. Kdybych měla blbý den, budu možná podrážděná, ale nechala bych si to pro sebe. Později bych se tomu opět zasmála.

      Reakce řidiče byla neadekvátní, a to i když si myslím, že situace popsaná jako … rekl jsem uz taky ne uplne v klidu, at se probere… měla ostřejší průběh než je zde líčeno. :-)

      Ránu bych nevrátila, i kdyby z auta vystoupil chromej pidimuž. Neriskovala bych, že vytáhne nůž nebo jinou zbraň.

      0 0
      • kámen úrazu1  

        A ještě vysvětlení k mýmu hlasování. Hraboš by mně nestál za risk, že mě na silnici s provozem přes sto aut za hodinu (nebo-li „jen“ jedno auto za půl minuty) někdo sejme. Ze silnice s malým provozem občas nějaký zvíře odklidím. Kdybyc došlo k popisovaný situaci, nebdue na řidiče reagovat vůbec, maximálně poděkuju, že zastavil. Počítala ybch s tím, že řidič může být z toho nervózní… a chápala bych ho.

        0 0
        • KubaBajk  

          jednoduše bych to řekl tak,že pokud někdo někoho slovně nezačal urážet nebo jinak silně provokovat,neměla tam žádná facka co dělat.. takže ať už je autor zapálený zvířátkář nebo ne,facku dostat neměl..jsem na jeho straně

          0 0
          • kámen úrazu1  
            1. Že reakce řidiče byla neadekvátní jsem psala.
            2. Nezachovala bych se stejně… bo bych se na silnici s takovým provozem kvůli hrabošovi nezastavovala, cítila bych se sama ohroženě.
            3. Kdybych zastavila, řidič taky, neprudila bych řidiče slovy „ať se probere“ apod (a to si myslím, že byla použita i jiná slova, zde nepublikovaná), bo bych chápala, že zastavil kvůli domnělýmu zranění a nějakej hraboš je mu ukradenej.
            0 0
        • martt  

          napisala si to rozumne.

          Aby som nevyzeral na zaklade mojho prispevku vyssie ako odlud, tak ked stretnem jezka, zabu alebo korytnacku (stava sa v Chorvatsku), tak ich z cesty odstranim ale nie tym, ze im ukazujem kam maju ist ale jednoducho do nich stuchnem tretrou. Dotykat sa ich nebudem ciste kvoli chorobam.

          Naopak mysi a potkany stretavam denne (bikujem vecer) a vacsinou sa ich pokusam trafit. Zatial sa mi to nepodarilo, su prekliate rychle a ostrazite :-)

          Najzabavnejsie su zajace, tie tiez vzdy nahanam, vytiahne to aj na 40 :-) Davam si ale bacha aby som sa s nim nakoniec nezrazil.

          0 0
      • eforsee  

        Divne se pohybujici nevim:), ale kolo jsem vedl. Zadna silenost, proste jsem pomalu prechazel silnici a kdybych videl, ze nezpomaluje, byl dostatek casu klidne nasednout a jet. Jemu evidentne vadilo, ze musel zpomalit a dodelal ho argument o hrabosovi, coz je „samozrejme“ padnej duvod vystoupit a rozdavat rany..

        0 0
    • wendak  

      Seš dobrej, ale já bych asi vycák a majznul ho taky, je pravda, že mám přes metrák a že mě moc lidí nenapadá. Jednou jsem zastavil lesníka a odklidil jsem z cesty slepýše, oba byli šťastní :), a o pár km dál jsem přejel ještěrku :(

      0 0
    • vlk  

      Takoví magoři so zaslouží jen jedno. Zapsat si značku auta a jít s tím na policii. Jedná se o napadení. Takže minimálně by z toho měl popotahování. Příště už by si rozmyslel, někoho mlátit. Věř, že je to mnohem účinnější na tyto lidi, než se s ním mlátit. To s tím hrabošem nekomentuji. Zemědělci a zahrádkáři je obecně nemají rádi. Nejsem ekolog extrémista. Přejetí zajíci , srny apod mě také švou. Ale zda žáby a hraboši-no nevím. Mě se třeba líbí jak mají např. Rakušáci podél dálnic ploty. Nějakého hraboše na okresce bych neřešil.

      0 0
      • eforsee  

        Par kilometru pred tim jsem fotil makovej lan, znacku jsem se snazil zapamatovat(1H9…), ale byl jsem z toho tak rozhozenej, ze jsem si na mobil s fotakem vzpomnel az docela dlouho po incidentu.. A pak by to taky bylo slovo proti slovu a nakouslej vnitrni ret sam o sobe take nic nedokazuje..

        0 0
      • fonsta  

        No, s tou policií bych si iluze nedělal. Mě srazil ožralec zezadu (na cestě v chatové oblasti-žádná rychlá asfaltka), když jsem ho pak dohnal a vyřval se sprostě dosytosti, zavolal jsem policajty, mezitím to prase auto ulidilo k chtě a zdrhlo, cajti moudře pokývali hlavou, ani na motor nešáhli, a za týden pak volali, abych ani protokol nechodil podepsat, že u toho nebyli žádní svědci a tímpádem nikomu nic nedokážou a raděj to hodí do koše. Takže asi tak. Dodnes lituju, že jsem mu hned držku nerozbil. No ale ještě není všem dnům konec, práce policie způsobila, že si svoje problémy holt musím vyřídit sám a hazl nakonec plakat bude. Kua, ještě po roce a půl mně stoupá adrenalin a svrbí jizvy…

        0 0
        • vlk  

          No to jsi udělal chybu, pokud tě srazil, mohli na jeho kapotě najít zbytky laku tvého kola apod. Měl jsi trvat na vyšetřování a hned na místě(když to auto nechtěli prohlídnout) jim případně pohrozit, že si na ně budeš ztěžovat u vyšší instance.

          0 0
        • Genarito  

          to bych byl na tom podobně… podobný věci zapomínat neumím

          0 0
    • Pavel  

      Dobře ti tak… Když je někdo tak blbej a mocká se uprostřed silnice, nic jiného si nezaslouží. Myslím toho hraboše. Kdyby zastavil někdo mne kvůli takové kravině, tak bych ho na kafé určitě nezval; poslal bych ho asi do všech možných tělesných i jiných orgánů. Asi teda, podle nálady. Na druhé straně není moc moudré dráždit řidiče, nasratého kvůli čemu ho ten hňup na kole:-) zastavoval, nějakým poučováním. Toho křečka:-) či co to bylo jsi prostě měl botou lehce „nasměrovat“. A když by se zase vrátil zpět na silnici, tak bych mu řekl, ať si trhne nohou, když se chce nechat přejet, tak jak je libo:-) Největší zvíře, co jsem na kole sejmul (přejel), byl zajíc. Hajzl jeden…

      0 0
    • DaveBury  

      Ono je to strasne tezko soudit.. Nikdo nevi, co se tam odehralo, resp jakou mel ridic naladu, jestli nekde nepospichal, co to bylo za usek..

      Dovedu si predstavit, ze kdybych jel do nemocnice, nebo na nejakou dulezitou schuzi, jednani, byl jsem nervozni pospichal a nekdo me zacal zbesile skakat pod kola auta k vuli nejake mysi, hrabose, krtka, ktereho sezere prvni ptak nebo had.

      Ridic navic netusi co se deje, proc ma brzdit, jestli se neco nestalo a pak se dozvi, ze tam byl hrabos nebo co …

      Tak to bych asi taky nastval…

      0 0
    • Sobi  

      Jak to čtu… hned na začátku nemyslím si že ta tečka byla oprávněná, ale:

      tady nejde o to že hraboš je malej a já velkej proto ho zašlápnu… tady jde o bezpečnost silničního provozu. Nejvíc nebezpečný je pomalu se pohybující nebo stojící objekt v komunikaci. Může dojít ke krizový situaci nebo k nepředvídatelným okolnostem a pak se z toho stane překážka silničního provozu a může dojít ke kolizi. Proto když zvažuji co je lepší jestli záchrana asi nemocnýho hraboše ( protože normální by ihned zdrhnul ) nebo ohrožení bezpečnosti silničního provozu, asi bych se na hraboše vybodl…

      To neznamená že mám něco proti hrabošum. Dokonce před pár dny jsem se rozbil na cestě v lese když jsem se vyhýbal ježečkovi který se rozhodl se mi vrhnout před přední kolo. Nikoho jsem nemohl ohrozit tak jsem to strnul, spadl jsem já a on to docupital :-)))

      0 0
      • eforsee  

        Prd jezecek..ses bal, ze pichnes, vid?:)

        0 0
      • maaareee  

        Bůh ví, zda tam vůbec nějaký ježek byl, po těch „ionťácích“… :-) A nebo jestli jich tam nebyla dokonce „celá skupina“ a tak jsi mezi nimi musel kličkovat… :-)))

        0 0
        • Sobi  

          Ne byl jenom jeden! Teda Ježek Ionťáku 4–12° Takže v pohodě!!! :-P :-)

          0 0
        • Sobi  

          A navíc Ježka nepiju, to je taky pěknej humáč! :-P :-)))

          0 0
    • Misiak  

      tak keby ma niekto zastavil kvoli tomu ze robi doprovod skreckovi cez cestu, odhliadnuc od nalady a posadky auta by som mu nieco „mile“ povedal. z auta by som ale kvoli takej konine urcite nevystupoval a toboz niekoho mlatil… jazdim dost autom a zvierata mi behaju pod kolesa uplne bezne, trebars neska si nejaky operenec otrieskal hlavu o vyfukove potrubie a ostal sa valat na dialnici. holt, stava sa. obmedzit premavku, pokial nejde o naozaj vaznu vec (coz skrecok urcite nie je), bola pekna blbost.

      0 0
    • Smazaný účet  

      esli jsi běhal po silnici abys zahnal hraboše… no jako ošetřovatel v zoo by ses asi neuživil. měls ho prostě odkopnout, on by to přežil. aspoň by si to pro příště pamatoval. a dyž už jsi se hádal, měl jsi řidiči sdělit, že jsi ho uchránil od rozmáznutýho hraboše na autě. ;o)

      0 0
      • maaareee  

        copak je hraboš kopací míč??? :-)))

        0 0
      • eforsee  

        Zkousel jsem to, jenze tretra je tvrda a on malej a mekkej..bych ho pak mel rozmazlyho na „kapote“ treter ja:)

        0 0
    • mastihuba  

      nechápu nic :) znám lidi co by ti bez jedinýho slova v klidu flákli a pokračovali v cestě. :)

      0 0
      • pavelm  

        jj, magorů je dost.

        0 0
        • mastihuba  

          se potkali dva :) sory ale zastavovat auto kvuli hrabošovi to už mi připadne trošku na Chocholouška. Normální člověk by asi přibrzdil a v klidu se pomalu objema vyhnul.

          0 0
    • Drus  

      Možná to soudím nespravedlivě, ale tos toho hraboše nemohl tretrou,rukou­,nějakým listem do trávy? Vystudoval jsem ŽP,nosim taky šneky a žáby na kraj, ale zastavit auto je docela síla,tim neschvaluju že tě praštil.

      0 0
    • Hynas  

      Mně osobně by zajímalo (a nevím, jestli už to nenapsal někdo přede mnou výše…nemám čas to pročítat)…když autor dredu s láskou přenáší z cesty slepýše ale ropuchy nechává…jakými všemi možnými prostředky se snažil hraboše z cesty dostat? Když se nebojí slepýše…nemohl vzít do ruky i hraboše? Možná by stačilo ho šoupnout špičkou tretry na krajnici, aby pochopil, že má z cesty zmizet…nevím, ale tohle mi přijde jako magořina, kvůli hraboši zastavovat dopravu. Když už, tak něco živého z cesty vezmu do ruky a přepravím do trávy a pak ať si dělá co chce…jednou jsem takhle klacky dostrkal do trávy vyvalující se užovku. A nezastavoval jsem traktory, které v tu dobu zrovna začaly svážet z luk obilí…

      0 0
      • Hynas  

        Jo, už vidím, že psal.

        0 0
        • Hynas  

          On autor dredu možná nechápe, že takový roztomilý hraboš na liskou řeč, potažmo všechny možné druhy domluvy, zkrátka nereaguje…tohle má spíš co dělat s autorem. Jinak k tomu, že dostal pecku od řidiče…oba jste v tu dobu byli paka a je problém vysvětlovat pohnutky jeden druhého. I když autorovy byly jistě animalistické (humanistické…), tak příště trošku více rozumu, prosím…

          0 0
          • goofy  

            Ono hlavne zdravy hrabos ihned zdrhne, a ne se vyvaluje na ceste…

            0 0
    • wert_1  

      Pistoli na pepřák mám jen na psa, kterej by po mě opravdu šel, ale když už je nabitá v kapse, vidím že použitelnost je i širší, a nevím, za jak dlouho by se třeba pepřák vyvětral z auta :-)

      0 0
    • prochm  

      Před týdnem na vyjížce mě předjelo auto a po 20 metrech mu přímo pod kola vběhlo toto zvíře. Nevím co to je, jestli lasička nebo tchoř?

      0 0
    • Fran-tic  

      já tě chápu, posledně jsem zaháněl divoké husy z křižovatky (husáka a husu), přejela tramvaj a z chodníku podělané začali ťapat mezi auta. Naštěstí jich nejelo tolik, husy jsem zahnal a lidi si mě max fotili nebo ukazovali na mě. Asi by mě nenapadlo, že by někdo vyběhl a dal mi ťafku, ale kdyby jo, určitě bych se nenechal.

      0 0
    • wilda81  

      Uff, co tu občas nevyplave nahoru za vlákno :-))))

      To jako fakt? Zastavit projíždějící auto kvůli hrabošovi? Určitě bych na místě řidiče nenadával, ale zasmál se, poučil bych ekologa o „přínosu“ přemnožených hrabošů na poli a jel dál s myšlenkou, že jsem natrefil na dalšího ultravegana co nejí nic co hází stín a kompostuje přímo v kapse svých kalhot. ;-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.