• cyborg

    Ahoj,

    přemýšlím o výměně tlumiče (monarch RT) na Kona Process 153 2017.

    Uvažuju nad něčím ideálně z bazaru s expanzkou (DVO, CaneCreek, Monarch Plus atd.) Jen si nejsem jistý průměrem ok. Většinou to v popisu není. Víte někdo co tam sedne, případně nemáte někdo přímo zkušenost, který tlumič by si s tím rámem rozuměl nejvíc ? .)

    Díky

    0 0
    • MirosPikos  

      Přeji hodně štěstí při shánění bazarového Topaze. Jednou jedinkrát jsem ho viděl, a to i s rámem RB Bandit, co tu nabízel TJK. Ale Monarchů se všude válí přehršel (otázka proč).

      0 0
    • pidro  

      A proč nenapíšeš nebo nezavoláš rovnou klukům do N Distribution (dovozce Kony)?

      Ti to předpokládám budou určitě vědět.

      http://kona.cz/kontakt/

      0 0
    • va-bo  

      Až doteď jsem si myslel, že pokud jsou na tlumičích oka, tak jejich průměr je u všech stejný ??? Rozdíly mohou být jen ve vnitřním průměru a délce vložek, to je průměr a délka upevňovacích šroubů (čepů).

      0 0
      • cyborg  

        No právě že ne, když jsem poptával jeden bazarový Cane Creek, tak mě chlapík po upřesnění na jaký rám to chci, upozornil, že to má jiný oka a i přes totožný rozměr 200/57 mi to na ten rám nepůjde.

        0 0
        • TJK  

          ale .. co to je zase za blbost… maximalne by mel jiny tlumic s proprietarnim upnutim jako ma spesl… ale klasickej tlumic ma proste klasicky voka a koupis vlozky s podlozkama jak potrebujes… mas budto 6 nebo 8 sroub do oka a nejakou sirku toho drzaku… podle toho koupis vlozky… nekdy jsou vlozky zamenitelny viz Fox 5 dilny ktery jdou do RS tlumaku taky… takze kouknes na prumer sroubu, k tomu sirku drzaku a podle toho koupis vlozky a hotovo… zadna veda

          0 0
          • cyborg  

            No mě to taky překvapilo a to jak to popisuješ mě přjde že dává smysl. V každým případě, se mě už x-tý člověk v řadě snažil Cane Creek vymluvit, kvůli spolehlivosti a nákladům na servis.

            0 0
            • wilda81  

              Inline zlobil. Klasický „dospělácký“ CCDB (vzduch i pružina) byl co do spolehlivosti OK – alespoň u mě a v mém okolí. Servis je dražší než u konkurence, ale kdo chce opičku…

              0 0
          • Miki Gee  

            co je to voko ?

            0 0
    • TJK  

      u nas najdes prd… mozna kdyz budes mit stesti… koukej spis na bikemarkt.de… no s k nastaveni… idealne se podivat co mas ted, jake to ma interni nastaveni, jak ti to sedi nebo nesedi a podle toho vybirat… btw proc nutne chces tlumic s expanzkou?

      0 0
      • cyborg  

        expanzka není asi nutnost. Jsem dost vyasazenej na kole na dvě věci. Brzdy a tlumicí jednotky. Všechno ostatní se spokojim s nějakým průměrem či základem, ale na fullu chci prostě mít ideálně top vidli a tlumič. Bike sem koupil levněji než jsem plánoval tak zbyl nějaky budget na upgrade. Dneska sem tlumič konzultoval s chlapílkem na krámu, když jsem si pro Konu jel a ten se mě dost snažil přesvědčit že Monarch RT je pro ten bike naprosto dostatečnej. Ale nějak se s tím nemůžu ztotožnit.

        0 0
        • ra.ma1  

          mozna jeste RT debon air by sel, ale na KONAch byly myslim vzdy obyc RT (ne-debon airy).

          a dostatecnej tlumak = pouze za 4!

          pojezdi RT a pak si treba zkus od nekoho pujcit jinej tlumak s vetsi komorou popr. expanzkou…

          ..pak teprve poznas ten rozdil.

          0 0
          • TJK  

            expanzka nic neresi a uz vubec ne funkci… jen drzi vetsi objem naplne a tudiz je tlumak odolnejsi prehrati…

            0 0
        • TJK  

          rt je zaklad a nevim jestli to vubec ma rapid recovery… ja mam Rct3 debonair… takze si naladis objem negativky i pozitivky, mas prepinani od otevreno prez pedal po lock … ladeni je myslim H compresion / M rebound… je to hodne slapavy nastaveni pro horstlink… i v otevrenym stavu je hodne tuhej pod pedalem ale jinak treba v parku chodi velmi dobre… na kratky kopce viz jested apod nevidim potrebu expanzky… tlumak se nikdy neohral tak aby to melo vliv na jeho funkci

          0 0
    • ra.ma1  

      Zdar,taky jsem menil tlumic akorat to byl process 153 my2015, rozmery 200× 57. RT sel pryc a misto nej RS Monarch + RC3 Deb.air..bylo potreba z tlumaku vylisovat akorat 1 pouzdro(myslim ze spodni)..nevim proc ale tak to Konaci proste maji…rozdil v jizdnich vlastnostech byl dost velky az jsem neveril! Celkove to bylo takove citlivejsi a obzvlast na tak hravem ramu,jsem si pak vyslovene chrochtal… kupoval jsem v nemecku na mountainbikes.net

      0 0
      • ra.ma1  

        Zpetne tvrdim ze Rt byl podle RS M+ DA RC3 naprosty shit, nesrovnatelne jizdni vlastnosti…je to jina dimenze

        0 0
    • smash_mouth  

      a co fox x2 na pruzine? o jednom bych vedel..

      0 0
      • cyborg  

        v tom rozměru ? jaká by byla cena ?

        0 0
        • smash_mouth  

          primo z processe, v zaruce stari cca rok.

          poslu, zeptam se kamose.

          0 0
          • ra.ma1  

            to by tak chtelo ale uzamykatelnou verzi, jelikoz ram process 153 ma linearni prubeh + pruzina je linarni taky, a kdyby neslo zamknout do kopce, tak to preju hodne stesti,…+ samo jeste spravnou tvrdost peera

            0 0
        • smash_mouth  

          15t i s pruzinama 500 a 550

          Zamykani ma

          0 0
    • TJK  

      kdyby nekdo chtel.. asi bydu mt volny 200×57 Monarch RCT3 Debonair.. kalsiku neni to plusko tzn jen nema expanzku.. mam k tomu i vlozky na redukci komory… 3 mesice stary, plne funkcni bez poskozeni, vcetne zaruky… jen prodavam ram a nejspis pujde bez tlumice… cena by byla 4 tis.

      0 0
      • cyborg  

        Cena dobrá. Barevně by mi tam seděl víc než FOX, dík za nabídku, zvážím to.

        0 0
      • ra.ma1  

        Lux nabidka!

        0 0
        • TJK  

          ja vim.. proto se nebojim ze mi zustane doma :-D

          0 0
          • cyborg  

            Tak jsem včera dal první krátkou projížďku… Ve srovnání se starým Spešl Endurkem je to tupé jak prase :( No měl jsem sag na 15%, dneska vyjedu s pumpickou s zkusim si s tlaky pohrát. Yari vs Mz55ti je taky nebe a dudy :( Je fajn že to má o pů kila míň a že se to do kopce nehoupe, ale Maruna byla co se týče žehlení úplně jinej svět.

            Tzn ten tlumák na 95% od tebe vemu. Jen ještě pls vydřž přes víkend, chci zkusit co z toho RT dostanu.

            0 0
            • Dazz  

              Se sagem 15% … no nediv se že je to tupé :-D. RS myslím doporučují 30%.

              0 0
              • ra.ma1  

                Jj,taky jsem vozil 25–30%.

                0 0
              • va-bo  

                Sag 30% je optimální žehlička. Kdyby to někdy šlo na doraz, tak přidat vložky. 15% je málo i pro XC a na to Kona fakt není.

                0 0
                • TJK  

                  ja mam SAG 25%.. ale mam 2 vlozky v pozitivce a jednu v negativce… to trosku srovna citlivost i navyssim tlaku a mam furt dost progresivity o parku i na 140mm vzadu.. vyhoda je ze si to u Deboairu muzes ladit tema vlozkama alespon trochu

                  0 0
                  • va-bo  

                    Myslel jsem, že vložky se tam dávaj právě kvůli tomu, aby tlaky mohly být nižší a zvýšila se progresivita na konci zdvihu ???

                    0 0
                    • TJK  

                      to samozrejme ano.. mysleno to bylo tak ze sem chtel jit z 30% na SAG 25%.. to pouhou vlozkou nedocilis.. samozrejme pri zachovani tlaku pouhou vlozkou v pozitivce zvysis progresivitu tlumice… vyhoda Debonair sleevu je ta, ze muzes ale i ladit objem negativni komory a tim ovlivnis zacateck chodu tlumice.. tzn kdyz navysis tlak, automaticky ti to ovlivni citlivost tlumice na zacatku zdvihu, redukci negativni komory zlepsi citlivost.

                      0 0
                      • MirosPikos  

                        Funguje stejně i Topaz? Mám trochu problém, že celkem často škrtám. Ale přitom tlumič má na progresivním Banditu ještě velký rezervy k dorazu. Takže bych rád docílil větší využití zdvihu a přitom menšího SAGu. Teď vozím 30 možná s bagáží dokonce víc.

                        Na druhou stranu, nutno podotknout, že neskáču tak abych někde trefil doraz. Takže třeba tlumič dělá přesně to, co má :)

                        0 0
                        • TJK  

                          co znamena ze skrtas_ nevim co si pod tim predstavit… u topazu se fouka negativka a ta je pod vickme expanzky… blby je z tim docilis opak.. musi jezdit vetsi pecky :-D .. to je celkove problematika velkejch objemu komor a progresivnich ramu… imho to nevyresis… jedine co muzu doporucit.. nafoukat na mensi SAG, naplno nafoukat negativku.. a nemit v tlumici zadny vlozky

                          0 0
                          • MirosPikos  

                            Škrtám často při šlapání o podklad. Někdy až překvapivě snadno. Což je logický, při takovým SAGu a průběhu. Vložky žádný nemám, jak jsem správně vysledoval. Takže teď už jen vychytat správné tlaky. Díky :)

                            0 0
                            • TJK  

                              jako o zem? to musis vozit hrozne maly tlaky… navic Bandit ma celkem vysoko stred.. BB drop to ma 5mm.. ja s tim po zemi nehobloval vubec

                              0 0
            • TJK  

              ceakm jak se to vyvine s ramem… pokud pujde bez tlumaku tak ti to vklidu necham

              0 0
            • TJK  

              tak se ozvi… ram je pryc takze uz je tlumak 100 procent volny jinak ho dam na bazar

              0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.