• Ivoch

    Před časem jsem tady řešil vadný ořech FSA, který mi po roce neuznali jako záruční opravu.

    Teď tady mám zase další perlu s FSA. Tentokrát středem. ten začal šíleně rachotit, tak jsem ho vyndal a reklamoval. Kolo mám rok a 3 měsíce. Najeto něco kolem 8000 km. Střed neměl vůbec žádnou vůli, byl jako nový, ale děsně v něm rachotilo, protože jel na sucho. Bylo to cítit, oproti novému středu, že tam ta vazelína prostě není (stejně jako má dřívější reklamace FSA ořechu). Podotýkám, že jen 1× jsem jel na mokré cestě. V dešti nikdy. Takže to tím nemohlo být. Samo, že mi reklamaci neuznali, že se jedná o opotřebení. I když tam žádná vůle nebyla, tak holt je to opotřebení. Takže sečteno a podtrženo – 2× reklamace FSA mechanických věcí pro vadný chod z důvodu nenamazání a 2× zamítnutí z důvodu opotřebení. Tím pádem se mechanickým věcem FSA z velké dálky vyhnu a snad to někomu pomůže při výběru komponent s touto značkou…

    0 0
    • šlapatko  

      Nechci se FSA zastávat,ale 8000km je dost.Holowtek (nebo jak se to píše)od shimana se mi zakousl po 10000km a to taky nejezdím moc bahno nebo v dešti.Kolo určitě umýváš?I při umýváni se voda může dostat dovnitř.

      0 0
    • šlapatko  

      Tyhle kliky jsem viděl zakouslé po jednom blátivém maratonku.Nešťastný majitel kolko dovezl do servisu.Kolo bylo nové.Musel to být vadný kus.Kliky FSA K – force megaexo

      0 0
      • Ivoch  

        Nějak se jim ty mechanický věci nedaří..... Klukům z USA…

        0 0
        • šlapatko  

          Může to být náhoda,nebo vadná série.Hnet bych je neházel do pytle.Určitě se najde hodně lidí co jsou spokojení.

          0 0
          • Ivoch  

            No možný to je. Kdyby se mi vysypal jen ten FSa ořech a uznali reklamaci, tak proč ne, že? Ale když se teď vysypal i ten střed a opět reklamaci neuznali a oba dva výrobky byly suchý, tak co si mám o firmě FSA, potažmo o zastoupení Vokolek, který tak rozhodlo myslet? Prostě všechno je opotřebení a hotovo.

            0 0
            • šlapatko  

              V tomhle soucítím,jednu dobu se mi sralo na kole dost věcí.První řazení,potom brzdy.Bylo to od shimana,Taky jsem trošku zanevřel a pořídil řazení Sram a brzdy Avid.

              0 0
            • yetti  

              S Vokolkem mam take svou zkusenost a arogantnejsi chovani si nedokazu predstavit. Ale ja verim, ze na kazdeho hajzla jednou dojde.

              0 0
        • Jarda  

          Nejsou z USA…

          0 0
      • kesu  

        tyhle mam a zatim v poradku nastesti

        0 0
    • vojta  

      Trochu OT. Rozhlizim se po novem predstavci a narazil jsem na www.kolokram.cz/index.php?… Trosku mne zarazi ceny, ktere jsou nekde jinde nez oficialni. Budou to falza, nebo ne ?

      0 0
      • šlapatko  

        Nebál bych se toho.

        0 0
      • Lister  

        jak to chcš poznat jestli je to orig ???

        Mám doma z tohoto zdroje OS 150 a je lehký tuhý a vypadá dobře, takže spokojenost a jestli je pravej, tak to neřeším :-)

        0 0
        • šlapatko  

          Ceny na netu jsou nižší,taky to nemusí být zrovna top výrobek.Proto ta cena.

          0 0
        • vojta  

          Jen jsem si rikal, vzhledem k polovicni az tretinove cene vuci oficialni, jestli to nahodou nekde nasplacal taman z kdoviceho… Prece jen bych byl nerad, kdyby mi nekdy zustaly riditka v ruce …

          0 0
        • Phoebe  

          Také ho mám a žádný problém + řidítka XC 281.

          0 0
      • Gorgov  

        ty ceny nejsou nijak vyjimecny, daji se sehnat podstatne levneji.

        0 0
    • ihik  

      Mám podobnou zkušenost. Na středu FSA jsem na silničce natočil tak 3–4 tis., zmoknul asi 2×. Zadrhával se, tak jsem ho poslal na reklamaci. Přišlo přímo vyjádření od vokolka, kde bylo slušně napsáno, že jsem *****, protože je prý uvnitř zrezlý (neví jak to poznali) a že při mytí kola je potřeba i středu věnovat pozornost i přesto, že obsahuje průmyslová ložiska a je zapouzdřený. Neměl jsem nějak sílu jim psát, jak si tu pozornost představují, ale wapkou jsem ho nesprchoval. Nejsi sám. Střed od Campy na čtyřhran mám po 10 tis. stále původní bez známky opotřebení a údržba (resp. podle vokolka neúdržba) úplně stejná.

      0 0
      • Vegan  

        jo stim se clovek v CR setka vsude, vyrobky maji urcitou kvalitu clovek by je bral, ale lokalni zastoupeni a pokupni sluzby stoji skoro u vseho v CR zaprd. Ja uz to u par hodnotnejsich veci resil tak, ze jsem psal primo firme u Lenova to pomohlo a to se pak zacali dit veci :)

        0 0
        • wroum  

          nastesti je moznost to koupit jinde…ted sem kupoval novou vysilacku na letadla a u dovozce do CR, stoji samotnej vysilac cca 13500. prijimac stoji 4200, jedno servo cca 350 a prijimacovy baterky 500…dohromady za set se 4 servama cca 19600…nechal sem si to poslat z Ciny. tatez vec, v tomtez baleni + par ptakovin jako bonus zdarma…platil sem 9700 i s dopravou. v ruce sem to mel za tyden od obednani, ale 4 dny z toho to lezelo na centrale TNT… platba paypal…nnevydim jedinej duvod resit nakupy v CR.

          0 0
          • wroum  

            obednani, nevydim…no ty woe, jdu si dat kafe :-/

            0 0
            • soc  

              To je dobrý, my jsme pochopili, že to vyšlo líp…

              0 0
      • Ivoch  

        Moje řeč. Až ty kliky a převodníky ohrčím, tak si koupím Campu. A možná i Campa zapletený kola. Protože to FSA je hrůza děs!

        0 0
    • Snipp  

      Mam na kole sedlovku, predstavec, riditka, kliky od teto firmy a jsem max spokojeny

      0 0
      • Ivoch  

        Jak jsem řekl – mechanický věci nechci ani vidět. Sedlovka, řídítka a představec budou dobrý.

        0 0
    • miki  

      nebylo by na škodu toto vyjádření poslat dovozci ať se chytne za rypák že lidi nejsou blbý ovce a serou na jejich ceny.

      0 0
    • Horyna  

      Zdravím. Zvažuji nákup řídítek FSA XC 190. Také řeším obavu z nekvalitní kopie. Pochopil bych podstatně levnější cenu než oficielní dovoz. Jistě jsou různý cesty kudy se to sem tahá, ale není mi jasný že u Vokolka jsou 600 široký, 190g a na Netbike 630/220g. Víc jak 1100,– rozdíl. Tak nevím co si o tom mám myslet. Není pak lepší si připlatit za jistotu?

      0 0
      • jonti  

        Podle vseho je to uplne jiny model, vlastovky a rovne.

        0 0
      • Zdenda CUBE  

        A ten cenový rozdíl je daný tím, že Vokolek je drahej jak prase :-(

        0 0
        • Horyna  

          Nee. Obojí jsou vlajdy. A co takovej představec OS-99. Vokolek 4.190,– vs Bikesport 1220,– . Je možný že by to byl jeden a ten samej výrobek?

          0 0
          • Madman1  

            šak se zkuste jen tak zaregistrovat u vokolka a to budete koukat ,cannodale SUPERSIX na REDu myslím stojí oficálně 330tkč myslím no plus mínut a na krám ti ho nechaj asi za 140–150 tisíc, možná víc, je to nehorázný.......

            0 0
            • Horyna  

              Hm. Tak to je slušnej rabat s kterým pracujou. Když jsem dřív pracoval v jednom velkoobchodu tak se mi podařilo koupit zboží od vlastního zákazníka asi o 15% levnějc než byly naše podmínky u importéra. Šlo to sem z Německa přes Maďarsko apod. Stačilo aby kdosi přišel za výrobcem v Německu a koupil určitej výrobek v dost velkým množství a vybrečel si cenu jakou potřeboval a pak to sem rval cestou menších prodejců. Asi tady budou obdobný kouzla. Co jsem zjistil tak někdo sežene např. levný řidítka ale už nesežene levnej představec a naopak. Tak snad nekoupím špatně když koupim levně.

              0 0
              • jonti  

                Vacsinou to maju komplet z tej znacky, casto su to veci urcene na montaz na biky, takze k tej kazete nemavaju skatulku a podobne, ale vec je rovnaka.

                0 0
            • jarda  

              hmmmmmmm … vzhledem k tomu, že mám sám SuperSixe tak mi to nedalo, a tak jsem si tvoji informaci prověřil. Rozhodně si nemyslím, že by ti někdo jako je Vokolek jen tak poslal VOC ceníky. Nakonec jsem zjistil, že SuperSix Ultimate má VOC 240300 s DPH. Takže rabat je nějakých 38% což se mi ve srovnání s Authorem, Meridou nebo Spešlem kde je 45 – 50%, zdá ještě v normě. Pokud máš ovšem možnost ho koupit za těch 140 dej mi vědět na e-mail a já jdu do toho. Podruhé mi příjde, že většina věcí v e-shopech je z výroby – poněvadž ti zboží příjde v sáčku a ne v krabičce, tak jako mě pedály CrankBrothers, kde na sáčku byl nápis : NOT FOR RESALE !! to se pak asi těžko můžeš na někoho zlobit, že se snaží vydělat. Osobně bych taky raději prodal jedno kolo z marží 50% než pět kol z maží 10% …

              0 0
              • Madman1  

                tak stoji 202tkč ale i tak, jde o versi Supersix Ultimate

                viz obrazek

                0 0
      • mildaR  

        Dle of. stránek FSA Diameter x Width: 25.4/31.8mm x w630mm Weights: 206 (31.8), 185g (25.4) mtb.fullspeeda­head.com/fly.as­px?layout=pro­duct&taxid=141&pid=­173

        takže bych řekl, že je Vokolek zařezává a za práci se dnes platí:) …

        0 0
        • kubad  

          Proč myslíš ? Co třeba doporučené ceny od výrobce? V tomu standartní rabat a tím vznikne cena. Že se to da sehnat výrazně levněji je věc druhá pro zákazníka lepší ale tohle sou OEM díky které by se neměly vůbec prodávat!

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.