• froz3r

    Zdravím lidičky… chtěl bych poradit s výběrem kola pro přítelku. Asi před deseti lety jsem měl takovýho žlutýho authora, mám za to, že to byla replika nějakýho závodního kola, každopdádně to bylo MTB bez odpružený vidlice, výbava XT a duralovej rám. Prostě lehoulinký hodný kolo – něco takovýho by se mi pro ní líbilo.

    Výbava nehraje až tak zásadní roli, přeci jen to neni žádná závodnice. Chtěl bych aby to kolo bylo hlavně lehký, s V brzdama a ideálně bez odpružený vidlice (razim názor, že než špatná vidle, tak radši žádná, nicméně mám strach, že už se snad kola bez vidlic ani neprodávaj)… Samozřejmě cena nějak přiměřená, nechi tu házet konkrétní částky, ale asi většina z vás ví, jak to s tim jejich ježděnim je:-)

    0 0
    • Kubas.1  

      Myslím, že HORSKÝ kolo bez odpružený vidlice neseženeš. Byla by možnost koupit něco takovýho, a pak někde sehnat pevnou vidlu

      Ale bylo by dobrý dát nějakej cenovej strop, takhle se strašně blbě radí…

      0 0
      • t29  

        Jak říká Kubas, chce to dvě čísla – maximální cenu a maximální váhu. Čísla, týkající se přítelkyně, jako výška, váha, očekávaná kilometráž na asfaltu a v terénu, by taky pomohly :)

        Pro představu, doma dvě MTB – jedno na Deore + XCR vidle má 14 kg, druhé na XT + Recon má 12 kg. Kdybys dal místo XCR karbovidli, ušetříš odhadem kilo a třičtvrtě, proti Reconu je úspora něco přes kilo.

        Kolo se jí hlavně musí líbit, jezdit samo a nebolet… za cenu karbonové vidle je Epicon s úpravou tuning-test a ještě zbyde pár peněz na rychlé pláště.

        0 0
        • froz3r  

          OK… tak maximální váha kola řekněme 12kg, výška 175cm, váha cca 60kg, nájezd… mno, tak do 1000km/rok, trasy hlavně lehčím terénem – lesní cesty atd, každopádně nechceme trekingový kolo, protože jak píše t29, kolo se musí taky líbit :-)

          S tou cenou je to fakt těžký, já se v těhle kategoriích neorintuju, tak vůbec nevim co se dá za co koupit… no dejme tomu že do 15k bych se chtěl vejít, kdyby to bylo do 10ti tak se zlobit nebudu, ale není to žádná mantra…

           
          0 0
          • Hejdik  

            čéče tak do 12kg se za ty prachy asi nevejdeš,leda tak možná s tou pevnou.

            0 0
          • t29  

            Napadl mě Author, který je tady opovrhovaný kvůli levným, těžkým a nefungujícím RST vidlicím. Takový Author Basic ASL v "červenobílé ":http://www.author.cz/…625kombinaci, když místo RST Capa dáš bílý Epicon z Tuning-testu (cca 4500,– ale neznám přesně Milanovy ceny), bude vypadat pěkně a fungovat ještě líp, váhu po výměně vidle odhaduju mezi 12,5 a 13 kilo.

            Velikost rámu asi 18" ale možná by 16" pasovala líp (víc místa pod rozkrokem se v terénu hodí) – nutno zkusit.

            Ostatní komponenty jsou průměr (podle fóra spíš podprůměr:), ale na pohodové ježdění stačí.

            Dodatečně můžeš pořešit sedlo, kdyby to původní nesedlo, nebo pláště, kdyby ty původní nejely, anebo řazení – místo EZ-fire páček dát otočné Revoshifty.

            0 0
          • Hroch obojzhivelnyj  

            Treba by se na tohle vesly trochu sirsi rychly plaste, kdyz nechcete trek. Jestli se 10.6 kg da verit.

            0 0
            • Hejdik  

              Jo jo na tohle jsem taky čučel,ale když pán nechce crossový kolo…,ale je fakt že pokud by se tam vlezly nějaký širší pláště něco kolem 1,85, tak by  vzhledem k 29"kolům ta absence odpružené vidlice nemusela být tak katastrofální­.Myslím.že by to byla vhodná volba.

              0 0
    • Hejdik  

      Přiměřená cena je opravdu divnej pojem,rotože každej má tu míru jinde.Co se týká vidlice,to chceš vážně nějaké děvče trápit na pevné vídlici,v době,kdy lze za nemnoho peněz sehnat lehounkou funkční vidlici(Epicon 2009)Otázkou je,jastli koupit hotovku,nebo poskládat,což  by asi vzhledem k tvým(jejím požadavkům bylo možná lepší,ale bez cenové hladiny se radí fakt těžko.

      0 0
    • Hejdik  

      Asi bych na tvém místě zvolil následující postup.Zašel bych s přítulkou do nějakých krámů v tvém okolí,aby si si vybrala,jaké kolo se jí líbí,pak bych se domluvil s prodejcem,jestli má pevné MTB vidlice,(do 2000 kč se dá sehnat slušná).V téhle ceně se kola pohybují +/- na stejné úrovni,jak výbavou tak váhou,takže asi bude rozhodující vzhled a velikost(geometrie-na to bacha s pevnou to půjde o dost dolů,ale to se dá poštelovat představcem a řídítkama.Pak se dostaneš na oněch 12kg.

      0 0
    • Lenka.05  

      Nejsem si jista, zda ti poděkuje za pevnou vidli :)

      0 0
    • keo  

      taky si myslím,že lepší to bude s odpruženou vidlí když se má jednat o ten lehký terén.Vzhledem k její váze by mohla stačit i suntour XCR,lehký rám a kola a sada alivio,něco na ten způsob jsem skládal ženě,která jezdí cca to samé co máš v požadavku a kolo si pochvaluje.

      0 0
    • Kubas.1  

      a co třeba tohle?

      0 0
      • t29  

        Pokud je to kolo v pořádku, tak je lepší než cokoli nového za stejnou cenu.

        0 0
    • froz3r  

      Lidičky, tak kolo s pevnou vzdávám, to nemá cenu… Já jí nechtěl mučit, jen jsem si řikal, že se jí na tom pojede tim líp, čim to bude lehčí, ale to je fuk… tak nové zadání – lehké kolo s vidlou do 15000kč :-)

       

      My sme koukali třeba na toto:

      http://www.cykloexpert.cz/…essa-40-2009

      Co myslíte, má to smysl? A co ta vidlice – funguje, nebo koupit jinou? To víte, hlavně se „nám“ líbí… :-)

      0 0
      • Hejdik  

        Contessu má moje manželka,určitě je to dobré kolo(hlavně rám)jde o to jestli ta tvoje tento rám potřebuje,protože je to řekl bych představitel typické dámské geometrie,kterou upřednostňují spíše menší holky,protože klasické "pánské rámy"jsou pro ně moc dlouhé.V případě že se jí líbí bych se toho nebál,ale počítej s tím,že je to Scott a tam se platí za značku.

        Nechci tě nikam lámat,ale nedávno jsem byl u kamaráda,co prodává kola.Mimo jiné Maxbike a ten teď začal vyrábět MTB rámy s dámskou geometrií(bohužel nikde ho zatím neprezentovali,jen v katalogu)vypadá velmi podobně jako konstrukce tohoto" Ghosta":http://internetovy-obchod.msbox.cz/…86-dp-21472/(mě osobně se velice líbil).Zrovna ho tam prodával jedné slečně a za 11000 jí to kolo postavil ve velice podobné sestavě jako je ten Scott.Takže za 15000 by se na tom rámu určitě dalo postavit i něco lepšího.Možná bych na tvém místě prověřil i tuto možnost.

          
        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.