• KoudakT

    Pánové, potřeboval bych radu s konceptem kola pro přítelkyni. Na kole v podstatě nikdy moc nejezdila a pod tlakem mého příkladu (a snahou trávit nějaký čas se mnou) se rozhodla, že by chtěla jezdit na kole. S fyzičkou to nebude zrovna horké, ale chci to v ní podpořit a něco vybrat.

    Moje představa:

    Kolo na ježdění po asfaltu a zpevněné cestě, hlavně stezky, kopce do začátku moc ne, kvůli ne zrovna nejlepší fyzičce.

    Individuální stavba:

    Horský rám 27,5“ (co nejhezčí)

    Osazení Alivio

    Pevná vidlice

    Kotoučové brzdy Acera/Alivio

    2,20“ pláště, aby to bylo pohodlnější, spíše jezdivé

    Co nejlehčí záplety a kvalitní ložiska v rámci cenového limitu

    Cena 10–15 tis. CZK

    Je takové zadání splnitelné a bude to schopné naplnit očekávání začátečnického kola, které ji neotráví?

    0 0
    • mr.antik  

      tam asi není co řešit… spíš vymýšlej trasy, kam jí vezmeš

      0 0
    • jecnak  

      Uvazujes asi spravne. Jen bych pridal kvalitni kalhoty s vlozkou, rukavice a dres. Vsechno z toho se ji musi libit, at se citi pohodlne.

      Stoprocentne resit peclive spravnou velikost – viz kalkulator na http://www.competitivecyclist.com/…atorBike.jsp

      0 0
    •  

      ti poděkuje až se bude drncat s pevnou vidlicí:-)

      0 0
      • MnemonicJ  

        to bych taky řekl… mojí drahou polovičku jsem taky po 13ti letech zlákal ke kolu a ta odpružená vidle byla velký plus proti nějakýmu stroji značky Joko s pevnou. Vyšlo to řádově na 17

        0 0
        • KoudakT  

          Kdyby byl větší rozpočet, jdu do vzduchovky. A chci co nejlehčí kolo, přece jenom podél Moravy po stezce jí bude pevná vadit pramálo.

          0 0
          • MlokCZ  

            Mimo kopce je zase hmotnost kola nepodstatná a ušetřednou hmotnost za pevnou nepůjde vůbec poznat. Ale samozřejmě když je limitem rozpočet, tak se nedá nic dělat a raději zatím pevnou než zcela nefunkční nejlevnější odpruženou.

            0 0
          • MnemonicJ  

            hele chtěl jsem něco na vzduchu, poměr cena/výkon mi přišel rozumný Raidon a je to docela rozumná vidlice. Řazení bylo Deore, kliky jsou myslím FSA a řidítka, sedlovka, pláště a jiný doplňky jsou snad Force. Jediný co jsem měnil bylo sedlo Force za nějakej Giant Liv, bez toho sedla (cca 700) bylo kolo někde kolem 16ti k. NA cyklostezku pevná asi dobrá, ale víš že na ní vydržíte? Jinak já jsem volil tuto „sociální“ verzi, protože jsme fakt nevěděl, jestli po 13ti letetch vůbec na tom kole bude chtít jezdit. Tím jak je to kolo top proti Joko za 3k, tak jí to docela chytlo a najela asi 500km, takže dobrý. To kolo ani není nijak brutálně těžký a komponenty případně vyměním, jak budou odcházet, pokud se kolo osvědčí. Původně jsem měl v merku HT od RB, ale jako los to loterie bude/nebude jezdit mi přišlo těch 26k docela dost.

            0 0
      • ma.cech  

        Přítelkyni jsem dal pevnou karbonovou a dopředu plášť 2,6 foukaný na 1.3 a jezdí s tím bez problému Lysou po žluté a rychlebské stezky (samozřejmě ne Wales) zjistil jsem že s tím sjede vše stejně dobře jak předtím a je s tím stejně spokojená a já jsem taky spokojen protože to kolo potřebuje pramálo údržby a je to nezničitelné. Co nesjede, tak to limituje hlava a ne kolo a to je ve většině případů. Prostě schody nedává a kmeny taky ne. Cestám kde jsou balvany jak ve vyschlé řece se vyhýbám, to pochopitelně s pevnou nejde. Samozřejmě s pevnou je potřeba jezdit více technicky a ne že vidím kameny jak kráva, tak tam vletím s tím, že to za mě snad vyřeší technika.

        0 0
    • jaspy24  

      Koupil bych jí ebike. Pokud nemá kondici, tak to nakonec nebude bavit tebe :-P

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Pokud nemá přítelkyně kondici, tak časem vymění přítelkyni. Nebo si rozdělí role a on časem, už coby manžel, se obětuje a bude najíždět kilometry za oba.

        0 0
      • Carloss  

        souhlasím ( zcela vážně). Popřípadě pevnou vidli určitě ne, za mě odpruženou vidli i sedlovku. Každopádně jestli chce jezdit jen kvůli tomu, že jezdíš ty, tak to stejně nebude moc fungovat

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.