• chomejs

    Zdravím,

    plánuji přítelkyni pořídit nové kolo a momentálně jsem zúžil výběr víceméně na dva modely a to:

    1. CUBE LTD PRO 29 – http://www.cube.eu/…ckline-2015/
    2. GRAND CANYON AL 6.9 – https://www.canyon.com/…es/bike.html?…

    Využití kola bude zejména na klasické cyklostezky, občas mírný terén. Původně jsem uvažoval nad Nervem od Canyonu, ale obecně mi full pro ni připadá přehnaný (technicky se posouvat nechce) a pravděpodobně by se na tom zbytečně trápila.

    V této souvislosti mám dvě otázky. Zaprvé vzhledem k její výšce 168 cm, nebudou ty 29" kola moc velké, případně těžko ovladatelné? Zadruhé prošel jsem opravdu hodně modelů kol a výše považuji za asi nejlepší v poměru cena/výkon pro daný účel, přesto nenapadá vás nějaký model, který by mohl být lepší?

    Díky předem za rady.

    0 0
    • mr.antik  

      pro ženský a ještě k tomu na tyhle účely to bohužel většinou vede k zakázkový stavbě, nebo vzít toho canyona či cuba, podle toho co se líbí a dát nějaká lehoučký kola a gumy ať to jede. Nebo vzít i levnější model a trošku dotunit. 13kg mi přijde na pevňáka dost, to nemá ta moje ani AM fulla na 150mm

      0 0
    • Erknold  

      zrovna na Canyon 6.9 a jeho dodací lhůtu je tu jedno aktuální vlákno :) Takže záleží, kdy chce drahá polovička jezdit :)

      Klasické cyklostezky a občas terén jezdí má drahá, stejně jako já, na krosovém kole. Takže bych se HT nebál. Tedy pokud ten lehký terén není zorané pole a kořeny, kde jí to namlátí zadek.

      Jinak výška bajvočko stejná, krosové kolo také stejné ráfky, jen Tvá polovička bude mít větší bačkory. Ovládat to na stezce není problém :) Otázka je, co se jí vejde za brašnu do rámu u HT29, který má více zkosenou trubku. I do krosového rámu se vejde prakticky ta nejmenší brašna pro holku tohoto vzrůstu.

      A pokud cestu stavby, zvážit zlatý střed 27.5.

      0 0
    • jan.pernik  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • KoVero  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • JudyN15  

      Já jsem teď přítelkyni pořídil Focus Raven 29" v „S“, přeskládal jsem jí ho na SRAM X0 2×10 a kliky S-2200. Teď má 10,6kg a to je na Crossridech, takže ještě bude následovat výměna kol za lehčí + bezduše a snad to bude okolo 10kg.

      Taky jsem řešil, jestli fulla (Specialized Rumor), ale pak jsme dospěli k názoru, že full by byl akorát zátěží a raději bude mít lehkého pevňáka, jelikož většinu času strávíme na Singltrack pod Smrkem a jím podobných cestách…

      Takže u nás vyhrál pevňák nad fullem…

      0 0
    • Darkman  

      Ahoj,

      ozivuji toto vlakno jelikoz vybiram kolo pro pritelkyni (175cm), jezdit budem prevazne cyklostesky a lehci teren. Mam moznost koupit za 17t toto kolo http://www.marinbikes.cz/…l-wfg-2013-9 (jako nove 250km). Rad bych znal Vas nazor jestli je to vybavou ok (me se tam nelibi asi jen ty brzdy) a jestli je cena prijatelna.

      BTW: Vazne by me zajimalo za kolik se da by ocko neco takoveho paskladat, jestli se v tom nekdo vyzna tak poslete odhad.

      Diky

      0 0
      • Darkman  

        Jeste dodam ze kolo ma vel ramu 17, mozna by byla lepsi 18 co?

        0 0
      •  

        mě to připadá jako slušná nabídka jestli je jako nový a sedne velikost

        0 0
      • novas752  

        Za 17 000 hodně pěkná výbava. Ve skládání se moc neorientuju, ale muj odhad je někde okolo 20–25 000Kč, spíš víc. Otázkou je jestli má kolo vážně najeto jen 250km a proč ho někdo prodává.

        0 0
      • Pán z Dubu  

        17“ rám (délka sedlové trubky) se 400 mm sedlovkou je pro 175 cm tělesné výšky naprosto OK. Effective top tube je jen 567 mm – to asi bude potřeba posed prodloužit delším představcem.

        0 0
      • nitraq  

        V případě skládání bys byl někde těsně do dvaceti.

        0 0
      • Darkman  

        Diky vsem

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.