• Smazaný účet

    Zdravím, začínám řešit nové kolo pro svého syna. Teď jezdí na: http://www.superiorbikes.eu/…team-26.html

    Toto kolo mu už brzy bude malé a zdědí ho dcera. Hledám tedy něco pro kluka s výškou cca 150 cm a chci aby mu vydrželo alespoň 2 roky. to pak může mít okolo 160cm. Chci ještě 26 a nemohu nalézt téměř nic co by bylo alespoň stejné jako SUP nebo lepší. Hlavně lehčí. Zatím mi vychází jako nejlepší alternativa koupit rám třeba v Číně a kolo postavit. Mám představu: Shimano brzdy, 2×10 pohon, vidlici kterou nafoukám na váhu cca 35–45kg a slušnou váhu. Tenhle SUP je těžší než můj epic 29. Nespěchám na to, teoreticky můžu hledat až do léta, ale jestli máte nějaký tip…

    0 0
    • Mysee  

      Asi záleží za kolik, stavěli jsem za 23. Taky na 160 cm.

      10 kg

      26"

      1×10 11–42, NW

      pevná vidle

      SLX brzdy

      Deore/Force pohon

      Remerx XCO Rio kola

      Dát vidli Epicona z TT a 2×10 bude levnější nejspíš.

      0 0
    • Erknold  

      Třeba něco jako tohleto? :)

      http://www.bike-forum.cz/…l-42627.html

      Než se s tím doma půl roku skládat a hledat komponenty ve výprodejích, to bych se raději obrátil na místní stavitele. Do 20k něco vymyslí. A máš s tím desetinu starostí.

      0 0
    • rbcrx9  

      mrxbike.com

      scudbike.cz

      Není problém něco dle Tvých představ postavit.

      0 0
      • Erknold  

        No jo, ale když si člověk klikne na MRX a vidí, že Deore s Raidonem vyjde na více jak 25, tak je to hrozné. MRX má možná dobré rámy, ale to se člověk nikde nedočte, jelikož nikdo nenapíše co je jeho výrobek zač. Ani tu váhu rámu, tu si člověk musí také dohledat sám.

        MRX má super, že umožňuje volbu některých komponent. Ale třeba nechápu, proč má stejnou cenu na netu na svých stránkách, jako je oficiální v krámě u prodejců. I ten Leader Fox má na netu nižší cenu, než v kamenné prodejně. Přeci člověk nebude platit stejnou cenu za kolo v krabici, když to samé může mít seštelované v krámu.

        Kdo hledá kolo na netu, tak si třeba ty řídítka otočí a našteluje sedlo. Pak je nepochopitelné, proč výrobce nejde s cenou dolu o nějakých 10–20 %, když přece kupující obejde překupníky a pošle peníze rovnou prodejci. Servis ať si pak také sežene sám, když chtěl šetřit a kupoval napřímo. Navíc do toho nevstupuje ani české zastoupení, jako v případě zahraničních značek.

        Vautron má nižší ceny a nenabízí úpravy, Maxbike nabízí různé úpravy a je zase drahý, Leader fox ten chytil dobře přímý prodej. Chtělo by to udělat ze všeho všechno.

        Což nic nemění na tom, že jezdím na rámu MRX a jsem s ním spokojen. Jen jsem k němu přišel jinou cestou, než přímo od MRX, jelikož to byla cesta moc drahá. Omlouvám se za offtopic, jen jsem to chtěl už někdy pro zamyšlení napsat.

        0 0
    • jan.pernik  

      a co silnicku? Měl bych kousek po synovi. Ram FORT, osazeni Campagnolo, náboje campagnolo.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.