Kolo pro holku Canyon XC3 vs. Cube XMS vs. jiné

12 nepřečtených
  • Matony

    Mám ve výběru zatim tyto dvě kola v cenové relaci +/- 1100€ a to,

    Canyon XC3

    http://www.canyon.com/…s/index.html?b=49

    Cube XMS 2008

    http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?…

    Uvítal bych ještě nějaké tipy, co mi určitě uniklo.

    Ještě se chci zeptat na ty zadní tlumiče u obou, hlavně na tom Cube

    Anketa: Jaký výběr zvolit

    0x
    0%
    6x
    100%
    0x
    0%
    0 0
    • Pedro RB  

      Taky výhledově budu řešit podobné zadání. Ten tlumič X-fusion jsem měl mít na svém Stevensu, ale hned jsem si ho nechal vyměnit za RP23.

      Alespoň u nás jí má FS pomáhat i do kopce přítlakem zadního kola k terénu. A u lehké holky (myslím štíhlé:-) budou malé tlaky v lumiči a tím pádem ve stoupání se dost zanoří (otevřený) nebo bude kolo odskakovat při zavřeném. Takže ideální by byl zapnutý mírný ProPedal (míň se tlumič zanoří a při tom drží kolo v kontaktu) Aspoň já na RP23 vozím do kopce ůroveň 1 (na ostřejším švihu 2)

      Nevím jakou úroveň ProPedálu a Kompresion tune má ten RP2. Takže ideální by byl RP23 ať se může laborovat, ale každopádně s Kompesion tune na Min nebo nejlépe poladěný na míru od TF Tuned:-)

      0 0
    • Pedro RB  

      Jo a ještě mě napadlo, že pro ženský je taky hodně důležitý došáhnout pohodlně na páčku Locku tlumiče. Takže na to bude lepší Cube. A taky má lineárnější průběh zdvihu zadní stavby. Takže (pokud na tom nebude skákat) taky u něj bude lepší využití zdvihu. Já bych teda preferoval Cube..

      0 0
      • Matony  

        jo to jsem zapoměl dodat! Skoky to určitě nebudou a ani žádné agresivní sjezdy a výjezdy.

        klasické vyjížďky na horách typu singeltrack, lesní cesty apod.

        0 0
        • Pedro RB  

          Jasně, ta moje taky neskočí z ničeho vyššího než z obrubníku. Takže to bude ideální lineární průběh (možná i degresivní prů­běh – vyrovná to tlumič, ten je progresivní vždycky) To jsou kromě Cube i Ghosty a Stevensy. Pokud se bavíme o čtyřčepech. Ty jsou nejaktivnější. Možná by vyhovoval i nějakej virtuál jako LaPiere nebo Giant (ale i Trance je dost těžký)

          Taky jsem koukal na kola Radon (stejný systém prodeje jako Canyon – ale horší stránky a míň variant osazení) ale nic o nich nevím.

          Z mojí zkušenosti holky moc neřeší detaily jako pedalkick, tuhost v krutu atd.. (Vhodnou geometrii bysme jim ale měli pohlídat) Prostě ty vlastnosti berou jao fakt a nějak se s tím poperou. Na rozdíl od barvy!:-)

          0 0
    • MlokCZ  

      Asi bych vzal Cuba, jak už Pedro zmiňoval, tak právě kvůli průběhu té stavby.

      Jen je otázka co ten tlumič na Cubu. Tím nechci říct, že bude špatný, naopak může být i klidně lepší než RP23 s compression tune na max (bez úpravy), který bude na Canyonu, protože pravděpodobně ten tlumič na Cubu nebude mít žádné omezení komprese v otevřeném režimu. Ale osobně jsem ten tlumič nejel, takže jak to reálně bude, těžko říct, to jen odhaduju.

      0 0
    • BUCEW  

      http://www.bike-forum.cz/…il-3337.html

      Zrovna jeden dámskej prodávám(viz bazar)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.