Kolo na léto pro občasné vyjížďky

23 nepřečtených
  • N3wbie

    Zdar,

    narazil jsem na Vaše forum a tak bych se rád zeptal.

    Nejsem nějaký velký cyklista, ale nechci se válet v létě doma. Proto jsem se rozhodl začít jezdit na kole.

    Plánuji vyrazit jednou týdně (sobota/neděle) na vyjížďku na cyklostezky/pol­ní cesty.

    Rozhodl jsem se pro MTB. Slyšel jsem, že do kopců se MTBčkám jede lépe než trekovému kolu a kdyby byl někde těžší terén, tak bych rád vyzkoušel:-)

    Nechci do toho narvat více jak 10 000. Chci ho opravdu jen pro občasné výlety. Chtěl bych však, aby vydrželo a nerozpadlo se i v případě, kdybych se rozhodl jet s přáteli třeba na týden někam na výlet (± 400 km – příklad).

    Koukal jsem všude různě a narazil jsem na akci mallu. Myslíte, že když počkám, seženu někde do 10 000 něco „lepšího“ ?

    díky :-)

    (Vidlici bych vyměnil za ušetřené peníze – kolo je o 1000 levnější, než je má hranice)

    https://www.mall.cz/…trol-26-disc?…

    0 0
    • Smazaný účet  

      Za ty peníze bych řekl v pohodě.

      0 0
    • N3wbie  

      A jakou velikost, prosím? Měřím 175 cm. Takže 17, nebo 19? V 25 letech už asi neporostu :D Asi 19, že?

      0 0
      • marapara  

        Ono je to dost individuální, záleží i podle geometrie. Ale na 175 cm je to asi jasné, že 19". Nejlepší je zkusit si na to sednout, což asi ale nepůjde. Na druhou stranu, pokud ti nebude sedět po složení, můžeš jej do 14ti dnů vrátit, pokud ho budeš kupovat přes eshop a nebudeš na něm jezdit.

        0 0
        • N3wbie  

          Po složení? Měl jsem prozatím pouze jedno kolo (Celoodpružený Olpran z Globusu za trojku v mých 14 letech), takže se fakt nevyznám :-DD…

          Předpokládám, že složení spočívá v upevnění řídítek a ostatní bude tam, kde má, že? Také předpokládám, že mám kolo po zakoupení strčit někam do servisu na seřízení/kontrolu ?

          Díky:-)

          0 0
    • marapara  

      No, pokud budeš kolo objednávat někde z eshopu, tak ti ho asi nepošlou složené, ale rozdělané v krabici. Spíš bude částečně složené. Nemusíš se bát, že budeš muset nechat vyplétat kola, montovat vidlici atd., ale budeš muset namontovat nachystaná kola, srovnat řídítka a bude to chtít asi zapojit bowdeny a lanka do koncovek rámu a seřídit řazení, eventuelně vše podotahovat. Často posílají kola s ne moc dotaženými osami o seřízení řazení raději nemluvím. Pokud nejsi moc zručný, bude asi lepší se domluvit někde v servisu, že ti to za nějaký peníz složí.

      Teoreticky je možné, že si na kolo sedneš v servisu a zjistíš, že ti velikost nebo geometrie vůbec nesedí. Pokud zůstane jen u toho nasednutí a ne projížďky, tak je také možnost v tomto případě do 14ti dnů vrátit (nechat kolo rozdělat, zabalit do krabice a poslat zpět).

      Edit: špatně jsem to zařadil.

      0 0
      • Evilcleaner  

        koupit si nové kolo a utíkat s ním do servisu. jsem jediný kdo si myslí, že je to padlé na hlavu? proč by si zákazník měl kupovat kolo, které nefunguje? proč by měl servis dělat seřízení nového kola, na kterém nic nevydělá? (resp pár korun na seřízení, pokud by si někdo řekl třeba o 1500, což je pořád zlomek toho co se vydělává na hotových kolech, bude už označen za zloděje)

        0 0
        • marapara  

          Zkus si vytáhnout úplně nové kolo z krabice tak jak je a hned na něm odjet :D

          0 0
          • Evilcleaner  

            moc dobře vím jak vypadají složená kola z krabice. auto by sis taky koupil jako polotovar a pak ho prakticky sestavit znovu v servise? to má být snad samozřejmé, že ti prodejce prodá fungující produkt a ne jen kupu dohromady spojených dílů. nicméně dokud to zákazníkům bude takto vyhovovat a servisy budou ochotné opravovat nová kola, tak se na tom asi nic nezmění. je spousta velkých hráčů na trhu, kteří internetový prodej se zasíláním zboží zakazují, proč asi.

            0 0
            • marapara  

              Mně to ale vysvětlovat nemusíš. Já jsem pouze reagoval na zakládajícího, který dal odkaz na kolo z mall.cz. Tam ti kolo určitě nesloží a nepředají osobně seřízené jako v cykloprodejně, ale prostě přepošlou krabici a hotovo, nazdar. Vzhledem k tomu, že asi zakládající není úplně ladič, tak jsem mu napsal, že si to může domluvit někde v cykloprodejně, že mu ho za patřičný obnos složí. Jestli si si za ti vemou 1000 nebo 2000, tak je to samozřejmě na jejich dohodě. Pokud to chce zadarmo, tak si to může doladit sám. Tak se tady nemusíš hned zbytečně rozčilovat, tečka.

              0 0
              • Evilcleaner  

                já se vůbec nerozčiluju, jen se pozastavuju nad lidmi kteří si koupí nefunkční produkt a ještě jim to přijde v pořádku:-D

                0 0
            • BlickM  

              Kolo pro dceru (19") přišlo z kupkolo.cz komplet seřízené, pouze demontované přední kolo, sedlo a pedály. Vyndat z krabice a dosestavit zvládne lehce i nebiker.

              0 0
              • Evilcleaner  

                ok super, tak by to mělo být:-)

                0 0
              • Jetson  

                A já včera musel štelovat doraz přesmyku na Focusu z Kupkola, protože když chtěl kluk použít poprvé a omylem kašpárka, tak spadnul řetěz.

                0 0
              • marapara  

                U Kupkola bych to pochopil, ale mall.cz prodává všechno možné. Tam bych pochyboval, že to dojde seřízené. Ale možné to je.

                0 0
    • Smazaný účet  

      Tady se mrkni co můžeš čekat https://www.youtube.com/watch?….

      0 0
    • HUPÍK  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Cubex  

      Kupovat kolo z webu, když nevíš rozměr a geometrii je nerozum. Pokud na tom budeš chtít pohodlně nebo pohodově jezdit, je potřeba si na to před nákupem někde sednout, to Mall určitě neumí. Je lepší obětovat čas a případně i nějaké hledání a trochu se poohlídnout v realitě, ne jen na webu.

      0 0
    • N3wbie  

      http://www.bike-forum.cz/…odnete-za-me

      …Sorry, mohl jsem to hodit sem:-/ …

      Cubex: Ten Author je z prodejny, která má kamennou pobočku, takže bych ho mohl vyzkoušet…

      To je děsně těžké rozhodování… A to se rozhoduji v takovéto cenové kategorii, neumím si představit vybírat si kolo za 20k+, to musí být ještě složitější :-D

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.