• Ch4rlie

    Zdravím,

    Poslední dobou hodně čítávám o tom, že se snad dá nějak nechat čipnout kolo, že přímo u veterináře :D nemá někdo nějaké zkušeností s tím to,kolik to stojí, kam a jak to funguje?

    0 0
    • Tomcat  

      Dá klidně i u mě můžeš si vybrat od 8086 pod K10.5

      Nefunguje to vůbec a stojí to tak akorát aby šlo na chloupých lidech vydělat a nekoukala toho žaloba. Pravděpodobnost že to zabrání krádeži = 0%. že to povede k nalezení = 0%. Že to povede k identifikaci kola, které se náhodou najde je vyšší než nula.

      Už to tu bylo mockrát super business.

      0 0
    • Bat1  

      Jak bylo napsáno, dá ale nefunguje to jako GPS.

      Ty „čipy“ si naneseš na různé časti kola(brzdy,přehazky atd) pak máš jeden větší ten se vloží do rámu…máš k tomu i nějaké číslo které si registruješ ale pak to dopadne jak říká kolega nahoře. Šance že to odradí ke krádeži je nulová. Máš k tomu sice hezké výstražné samolepky ale nevím.

      Jsou lidi co jsou spokojený ale když vidím práci našich policistů tak bych tomu nevěřil. To by musel existovat opravdu GPS čip který by mi ukazoval kde to kolo přesně je.

      0 0
    • noviisek  

      spíš by bylo lepší, kdyby výrobci na vše dávali sériová čísla ;)

      přerážení je pracnější

      0 0
    • kubad  

      pokud není evidence, databáze, a následné kontroly tak jsou to vyhozené peníze

      0 0
    • d69  

      OK-vše výše! a pokud stát schválí novelu OZ že koupené zboží je výhradním vlastnictvím nového majitele (=bazarníka) bez ohledu na jeho původ (=kradené),tak nemáš žádnou šanci ho po krádeži dostat zpět i kdybys ho nakrásně našel a prokázal že bylo tvoje.Takže jsi úplně v p.,. a ještě k tomu nas…a lehčí o polatek za čip.Tudy cesta asi nevede…

      0 0
      • cukerko  

        ale ked si to znovu ukradnes tak je to znovu vyhradne tvojim vlastnictvom:)

        0 0
        • Bat1  

          Vtipné ale přesné:) Bratránkovi před asi 8lety od nás ze sklepa ukrali kolo. Vypáčili dveře. Nahlásil to na policii ovšem ta kolo buď nehledala a nebo opravdu nenašla. Jemu to ale nedalo kolo sháněl. Nakonec ho našel a vzal si jej zpět. Nikdo nemohl nic říct, účtenku měl on.

          0 0
      • Schoscha  

        Situace by se měla spíš zlepšit viz článek

        a konečně by měli snad okradení navrch před zloději a těma co koupí kredenou věc.

        0 0
    • Luka  

      myslíš ty čipy, které akorát zaplatíš, ale když se ti ztratí pes a skončí v útulku, nikdo tě nekontaktuje a musíš si ho najít sám, pak zaplatíš za pobyt a karanténu a po týdnu ti ho vydají?

      …no, to snad radši ne.

      0 0
    • Schoscha  

      Jestli myslíš tuhle sadu , tak to jsou podle mne vyhozený peníze.

      0 0
    • KarY.1  

      Presne jak tu pisou ostatni, Schoscha poslal aj ten odkaz,na kolo mas 2 baleni, bud standart a nebo extra (2 cipy, vice mikrotecek) ale jestli to zabira to nevim,navic policajti by u sebe museli nosit specialni ctecky tech cipu a uz vidim ze nekde v mensich mestech je budou mit , haha.

      0 0
      • Tomcat  

        oni nemají ani seznam kradených kol ;-) V Brně maj svůj, v Otravě taky, Prahe taky.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.