• Saphira

    Ahoj, nedávno jsem se zde radila o velikosti kola. Nakonec jsme se shodli, ze mnou uvedené na moji výšku není.

    Nyní jsem narazila na jizdni kola Polygon, které mají za cenu kolem 10,12 tisíc výbavu, kterou mají kola vyšších částek.

    Kde je zakopaný pes? Mají nekvalitní rámy? Zná někdo tuto značku?

    Díky, Péťa :-)

    0 0
    • Vilém  

      O teto firme tu bylo napsano hodne moc:)

      0 0
    • roman 3D  

      rámy jsou v pohodě a když se podívám třeba na toto tak horko těžko něco podobnýho seženeš jinde http://www.polygonbike.cz/…013/cleo-3–0 nebo http://www.polygonbike.cz/…a-5–0-alivio či toto se vzduchovou vidlicí

      http://www.polygonbike.cz/…e-raidon-air

      0 0
      • Saphira  

        Spíše jsem se dívala na něco takového… Za tu cenu má i hydraulické brzdy… Jen ta vidlice, ale pro moje využití postačí a zrovna vidlici není kdyžtak problém v budoucnu vyměnít…

        0 0
        • Saphira  

          Nejde mi kopirovat url… Odkazuje to na jine.Ale v sekci Lady je jedno v akci za 9990 s alivio vybavou, xcm vidlici a hydraulickyma brzdama..:-)

          0 0
      • Mr.Duck  

        Pred 5 lety sem kupoval svoje prvni, dost podobne osazeny kolo, za o neco min penez. Cekal bych, ze by se za to dneska dalo poridit o dost vic, to je nejakej spatnej kurz koruny, nebo je to takle normalni?

        0 0
        • Fran-tic  

          taky před 6 lety kámoš kupoval první xc – cube komplet na deorku (od hydra brzd po náboje) za 12…jiná doba no ale ten poslední polygouš na raidonu není špatný

          0 0
        • pepino  

          Před 6 lety jsem kupoval novou Manitou Minute z US za 200USD včetně dopravy a vyšla na 3000kč. Žádná DPH, clo, výpalný český poště, žádnej Sígr:(

          0 0
    • racerRUZA  

      Rámu bych se vůbec nebál. Mám od nich Al silničku, za minulý rok naježděno přes 13 tis. km a bez problémů. Ale přeci jenom silnička a bike je něco jinýho. Nedávno tu byly fotky nějakejé prasklého fulu od nich…

      0 0
    • Pajas04  

      Zakopaný pes nikde nebude.

      Jde jen o tom, že to není moc známá a populární značka. Musíš ale počítat s tím, že rám bude těžký (bude mít třeba 2kg ve velikosti S). Pokud Ti nevadí vyšší hmotnost rámu, tak bych ho s klidným svědomím vzal.

      Taktéž hlavová trubka je poměrně vysoká a rám je také o koušíček kratší než bývá zvykem pro danou velikost – pokud máš kolo na nezávodní použití, tak to problém nebude.

      0 0
      • Saphira  

        :-D … Budu na tom jezdit rekreačně.. Cyklostezky, lesní cesty, polní cesty, silnice… Přemýšlela jsem, zda-li nezvolit Trekové kolo, ale říkala jsem si, že horské je univerzálnější a nebudu ničím limitována…

        Plánuju vyrazit z Prahy jednou za měsíc na víkend, občas dvakrát… Také plánuji delší jízdu v létě (cca 400 km) s kamarádkou. Takže nic náročného :-)

        0 0
        • Erknold  

          A to myslíš tuto kolo?

          http://www.polygonbike.cz/…e-cleo-3–0-m

          Pokud plánuješ delší jízdu, tak bych se díval i na rám, jak má řešený úchyt na nosič. Jo jsou objímky, ale šroub je šroub.

          Kros není limitující. Možná trochu méně pohodlný v lese, díky menšímu zdvihu vidlice, ale rozhodně vydrží stejně. Nevím jak moc jezdíš mimo zpevněné silnice, ale třeba ten kros není špatná varianta.

          0 0
          • Erknold  

            Abych to doplnil, tak nedávno se mi docela líbilo, co tu psal asi Scalar. Že ekonomická volba kola něco mezi 10–12k by mohl být kros s pružinovou vidlicí NRX a nějaké to alivio. K tomu třeba kliky s dutou osou od Force. Ve výsledku to bude o více jak kilo lehčí kolo.

            A věřím, že NRX bude fungovat lépe, než XCM. Je to porovnání nejlepšího krosové pružinovky prakticky s tím nejlevnějším na MTB. Navíc XCM je o nějaké půl kila těžší.

            0 0
          • Saphira  

            Jj, to je presne ono :-)

            0 0
            • Pajas04  

              Špatná volba :(.

              0 0
              • Saphira  

                No, díky za komentář, ale pro mě má naprosto nevypovídající hodnotu. Proč je to špatná volba? Máš nějaký lepší tip na damske kolo za 10k ?

                0 0
                • Pajas04  

                  Zcela nepoužitelná vidlice, kerá pod Tebou nebude vůbec pružit…

                  Vem tohle:

                  http://www.polygonbike.cz/…ada-5–0-akce

                  0 0
                  • Saphira  

                    Podivej se na mou vysku a na dostupne velikosti kola…:´(

                    XCR se v teto cenove kategorii pro holky moc nevyskytuje… Alespon jsem nenarazila.. Kazdopadne planuju pristi sezonu zainvestovat a koupit pak XCR, pripadne Raidon… Jelikoz oba s pritelem stale studujeme mame urceny tenhle cenovy limit… Myslim, ze na jednu sezonu mi XCM (na kole zaciname, ja byla na jednom cyklaku a pritel na tyden na Bozim Daru, jinak jsme cyklistikou nepolibeni…) vydrzi…;-)

                    0 0
                    • Pajas04  

                      No jo, to máš pak těžké…

                      Počkej na nějakou akci. XCM vydrží určitě, jen prostě vůbec nefunguje.

                      0 0
                      • Saphira  

                        Právě jsem se dozvěděla, že můžu koupit i pánské kolo, což jsem netušila… Tím pádem se mi razantně rozšířila nabídka :-)

                        0 0
                        • Erknold  

                          Já furt nechápu ten systém, si teď koupit kolo za 12k s vidlicí XCM a rovnou počítat s tím, že si časem koupím XCR za nějaké 2 000. XCM nikde neprodám, a bude mi doma ležet vidlice za 1 000 a kolo za 14k. To si rovnou mohu nechat poskládat kolo za 14 se vzduchovou RST viz bazar http://www.bike-forum.cz/…ges.ajax.php?…

                          a jako bonus tam budu mít spolehlivější brzdy a lehčí kliky.

                          Ale to je jako s autama, někdo koupí a tuní a jiný koupí a jezdí.

                          0 0
                          • Saphira  

                            No system je to uplne debilni, ale budem kupovat 2 kola, vydelky mame pouze z brigady (z cehoz platime zradlo a najem)… Kolo s vidlici Raidon stoji mnohonasobne vice… XCR vetsinou take… Narust naseho rozpoctu by tak byl minimalne o 4000 vyssi, krat 2 a je z toho 8 000… To proste dohromady nedame a chceme zacit jezdit jiz letos…

                            Takze koupime kola kolem 10k a pristi rok zainvestujeme do vidlice a postupne si ho zlepsime…

                            A pak ze maj studenti lehky zivot… :-DD

                            0 0
                            • Erknold  

                              Tak vyber něco co se ti bude líbit vzhledově a alespoň nějak fungovat. Nic na tom neměňte a až budete vydělávat naplno, koupíte rovnou jiná kola. Když je slabý základ, nemá cenu ho podle mě ladit.

                              Cyklistika není jen o kolu. Každé tě bude něčím občas štvát. Ale výhledy a pifko chutná ať máš kolo za 10k, nebo 50k ;) Tak ať se ti líbí, to vydrží :)

                              Jo a dámská kola vznikla v dobách, kdy dámy jezdily vzpřímeně v sukních a měly i výplety v zadních blatnících, aby se jim nechytaly sukně do kol. Pokud nehodláš jezdit v dlouhých sukních, umíš zvednout nohu, klidně koukej i na pánské varianty.

                              0 0
                              • elkar  

                                S tímhle rozghodně souhlasím. Koupit, jezdit a za pár let koupit nové. pořádné.

                                0 0
                            • Mr.Dan  

                              Pardon, ale přítulčino kolo, který mám i v profilu, má XCR, je na Aliviu, slušný brzdy a stálo 10, mělo najeto 100km. Tak jakýpak že se nedá sehnat kolo s XCR vidlou v týhle hladině…

                              0 0
                              • pepino  

                                Jako že nebylo nový?

                                0 0
                              • Saphira  

                                Tady se bavime o nových kolech, ne jetých.. A podívej se, co jsem nakonec vybrala. Takže dá, když je zrovna nějaké v akci. Ale těch moc není. Respektivě, to co jsem našla bylo jediné v téhle výbavě za 10 000. Jinak je to vše na XCT, bez kotoučů atd…

                                0 0
                                • Mr.Dan  

                                  Kolo, na kterym někdo najel 100 km, považuju víc za nový než to, co stojí 2 roky na prodejně a sveze se na něm 5 prodavačů a 8 muflonů, co si ho nakonec nevezmou. Tohle bylo krom odřeniny na rámu (díky, Česká pošto) a bláta na pláštích jako nový, tož tak. A není to žádnej Polygon apod.

                                  0 0
    • Saphira  

      Vlakno, kde byla ta vase zlatka jsem cetla, ale to nejsem ja:-D… podivejte se na vlakno, kde priyel hledal kolo do 10 000. Ja jsem ta, ktera s nim pojede do te Italie… Nekdo mu tam radil Polygon jako nejlepsi alternativu. On je zatim spise naklonen Mongoose… Jen me zajimalo jake tyto kola jsou, protoze cenovka je ok…

      0 0
      • Vilém  

        Uzivatel priyel, ani pritel neexistuje:)

        0 0
        • Saphira  

          http://www.bike-forum.cz/…000-max.html#…

          pritelovo vlakno

          http://www.bike-forum.cz/…elikost.html#…

          moje vlakno :-D …

          Budu rada za vsechny mozne tipy, bohuzel damske kolo v teto cenove kategorii je prd a ani moc akci, ci vyprodeju se nekona…

          Jinak merim 168cm a vazim 58kg…

          0 0
          • Erknold  

            Pokud se odprostíš od dámské varianty rámu, tak za 13k by mohlo být tuto kolo. Jo není to hitparáda, má to slabiny, ale je to obecně lepší, než co se obecně prodává. A navíc si to barevně můžeš složit. Jen teda vidlice NCX je jen stříbrná, což omezuje volbu rámu. Proto je stejně drahá jako levnější NEX (doprodej asi)

            http://tmp2.easy-shop.cz/…tor/cross28/?…

            Jen tam musíš lípnout levnější rám od Scud, vidlice NCX a zbytek také bez příplatků. Ale prostě furt to není ono, ale není to tragédie.

            Sram X.5 funguje dobře, NCX jo klasika na kros, ale také funguje a až se příteli zavzdušní jeho hydro brzdy, tak se mu budeš smát. Jo furt to má kola na prd, kliky základ, ale také do toho nechceš dát 15k.

            Jdu se matlat ve vazelíně a ložiskách.

            0 0
      • Erknold  

        Tak o to více bych šel cestou stavby. Je dobrá pravděpodobnost, že ho naštveš, jelikož ti bude kolo lépe fungovat :)

        A ať MTB, nebo kros, necháš si tam dát nějaké rozumné pláště 40–50 mm široké se spojitým vzorkem uprostřed a natřeš mu to ;)

        A ještě k tomu rámu, na cestování podle mě není úplně vhodný rám s nízkou horní trubkou. Jo je to hezké a moderní, ale když tam dáš lahev, tak už tam nedáš pořádnou brašnu na cajk a různé drobnosti, co chceš mít po ruce.

        Hodně štěstí při výběru.

        0 0
    • Saphira  

      No je to fuska najit uchazejici damske kolo v teto cenove kategorii… Asi budu muset pockat na nejakou akci :-/ Jen mi prijde, ze jich moc neni..

      Nebo myslite, ze se da jezdit i na panskem? Je v tom velky rozdil s moji vyskou a vahou?

      Jinak dekuji za rady, jste super :-)

      0 0
      • Erknold  

        Všechny holky v mém okolí jezdí na pánských rámech, když jde o kola na ježdění mimo město. Da dámských jezdí jen moje mamča a nebo holky po městě.

        0 0
        • Saphira  

          Aha… Tak ja myslela, ze musim mit kolo urcene pro zeny :-D… Ze je tam nejaka vyhoda… V tom pripade se mi razantne rozsiril vyber… :-D

          0 0
          • vanderpoel  

            jo, vyhoda tam byva v geometrii ramu. obecne, zjednodusene: damsky ram je prizpusoben tomu, ze holky mivaji delsi nohy v pomeru k vysce nez chlapi. a taky je to marketingovy zamer. takze pokud se ti bude dobre sedet na nejakem chlapskem kole, neni duvod si ho nekoupit.

            0 0
          • Vilém  

            Jasne, ze je tam vyhoda. Budes mit treba kyticky na ramu.

            0 0
            • Saphira  

              :DD … To je snad to jediny, co opravdu nechci

              0 0
    • Saphira  

      Jo a jeste kdyz projizdim internet, tak automaticky vyrazuji kola, ktere maji mechanicke kotoucovky a hledam hydry… Predpokladam, ze cinim spravne… Nekde jsem cetla, ze mechanicky kotoucovky (v tehle cenove relaci) nejsou idealni… ?

      0 0
      • Janes  

        To je věc názoru, pokud nejezdíš extrémy, tak BB7 jsou úplně v pohodě.

        0 0
        • Saphira  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 0
    • Saphira  

      Omlouvám se, že Vám sem zase strkám pro Vás očividně neoblíbenou značku, ale co tohle, když nemusim mít dámské?

      http://www.polygonbike.cz/…a-5–0-alivio

      Akorát nemá hydry, no :-((

      0 0
      • Saphira  

        Nebo tohle, ale to se mi líbí o trochu míň, co se týče designu… Přece jen by slušelo spíš nějakému chlapovi..

        http://www.axit.cz/…rt-2012.html

        0 0
        • Ricci  

          za mna toto

          0 0
          • Fran-tic  

            ani se na to nedívej prosimtebe :D

            0 0
            • Saphira  

              No ale ten cerno-cerveno-bilej Ghost (prvni odkaz) je po designove strance fakt rajcovni… Když se vymeni vidlicka za XCR, tak by to mohlo byt ok, ne? I velikostne by mi to melo byt? 168 cm…

              0 0
              • scota  

                Akorát osazení je na pikaču. Slušné osazení je od Alivia výše a hlavně to chce vzduchovou vidlici. Myslím, že by jsi měla spíš začít pracovat na zvýšení příjmu a tedy navýšení rozpočtu na slušné kolo cca 15 000 Kč.

                0 0
              • Fran-tic  

                to kolo je opravdu horší než všechny ty polygony a jiné, co se tu dávaly. osazení katastrofa a bude to pořádné těžítko

                0 0
        • tigermoth  

          Za ty prachy myslím docela dost muziky. Sram X5 – slušné, brzdy Tektro draco jezdí brácha 3 roky, zatím se je nepodařilo zavzdušnit, ale páky mají vakl, vychodí se tam plastové pouzdra, kosmetická vada víceméně. XCR je nejlevnější použitelná vidle. Jestli někdy v budoucnu natrefíš na bazaru nebo v nějaké akci na lepší vidlu, např na Raidona, jenom to pomůže.

          0 0
        • pavlik6022  

          docela hrůza

          trochu ti to zkomplikuju, podívej se sem

          http://www.bike-discount.de/…-hardtail-26

          0 0
          • pepino  

            Co je tam slušnějšího do 360 eur?

            0 0
          • Saphira  

            To mi sem teda hod ten kousek z tech tvych stranek, co je lepsi, nez ten mongoose :-D Moc jsi mi to nezkomplikoval…

            0 0
            • pavlik6022  

              nejsou to „moje“ stránky , ber to jako možnost hledat i jinde než na cz eshopech

              0 0
              • Vilém  

                Napred koukni co bylo vlozeno v diskusi a jake byly prubezne pozadavky tazatelky:)

                Proste tam padly lepsi tipy.

                0 0
              • Saphira  

                Ty nejdriv oznacis toho mongoose jako ,,docela hruza" a pak mi nabidnes vybavou daleko horsi kolo… :-O Jsem sice amater, ale i ja poznam, ze tohle jsou snad zatim nejhorsi kola, co mi zde nekdo nabidl.. Ale diky za snahu, jsi hodny :-)

                0 0
                • scalar  

                  Když čas věnovaný brouzdání po netu a amatérskému hledání kola věnuješ brigádě (a stavbu kola necháš profesionálovi), tak tu tisícovku, co Ti chybí do dobrého kola vyděláš.

                  0 0
                  • Saphira  

                    Pokud tisicovka zaridi lepsi kolo, tak neni problem… Co jsem se koukala, tak bych tech tisicovek potrebovala o trochu vic… Vic uz pracovat nemuzu, protoze nad 10 000 se prijem studenta zacne danit zpusobem, ktery mi vyplatu spise snizi… (Pokud bych misto 80 hodin, které za měsíc odpracuju (10 000) pracovala hodin 100, tak mi prijde vyplata v podstate stejna, jako bych tam byla hodin 80 ;-)

                    Mimochodem, svůj čas si věnuji do čeho budu chtít, toto vlákno bylo založeno za účelem výběru kola, ne aby mi tu někdo říkal, že mám více makat, abych měla na kolo lepší…

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Tak jelikož vybíráš kolo podle toho jestli se ti líbí či nelíbí vzhledově, tak se ti radí dost těžko.

                      0 0
                      • Saphira  

                        Ja si dle toho kolo nevybiram, jen jsem rikala, ktere se mi libi vic po steane designu, ne, že si ho rovnou koupim kvuli designu… Radeji lepsi v oblasti designu a mene atraktivni, nez-li naopak…

                        0 0
                    • TeryPV  

                      tak pokud si stejně tvrdošijně stojíš za cenou a tím, že radši za méně peněz málo muziky, tak dle mě netřeba se někoho ptát, ale zajít do prvního kameňáku, nebo objednat první kolo z netu, pak netřeba sem psát o rady. Takže třeba se rozmyslet co vlastně chceš :)

                      0 0
                      • Saphira  

                        Toto tema bylo zalozeno s tim, ze chci kolo do MTB kolo do 12 000 takže vím, co chci:-)

                        0 0
                        • TeryPV  

                          Komu není rady… :)

                          Naprosto zbytečné vlákno :)

                          0 0
                          • Saphira  

                            Myslim, ze jsem vybrala vzhledem k omezenemu rozpoctu dobre. A zbyde mi na prislusenstvi… ;-)

                            0 0
                            • scalar  

                              No, za těch 13 tis. se dalo postavit kolo s lehkou vzduchovou vidlicí RST F1rst, s novým Aliviem, klikama s integrovanou osou, hydraulikama od Shimana…

                              0 0
                              • roman 3D  

                                s S XCR a mechanickejma kotoučema by jsi se do 12 vešel né?

                                0 0
                                • Saphira  

                                  Proc bych si nechala stavet za 12 s XCR vidlici a mechanickyma kotoucema, kdyz to kolo, co jsem objednala stoji 10 a ma XCR a hydry? Ac obycejne..

                                  0 0
                                  • pepino  

                                    Neprovokuj stavitele, nebo tě taky za něco označí.

                                    0 0
                              • Saphira  

                                Uvidime jak mi sedne.. Mohla bych se ti kdyžtak ozvat?

                                0 0
                    • standoslav  

                      to mi připomíná dilema brát soc. dávky nebo makat za min. mzdu. …výsledek je u mnohých lidí jasný.

                      0 0
                  • pepino  

                    Ale jen na určitém profesionálovi. Jsem si jen vzpomněl, jak se můžeš po.rat, když někdo hodí link na slušný hotový kolo, já byl označen za Cykloněmčík agenta. To jen OT:)

                    0 0
    • TeryPV  

      No přidám se s troškou do mlýna…

      Chápu že to možná není spoustě lidem po chuti, nicméně já bych šel do bazarového kola. Když vezmu v potaz rozpočet a to, že opravdu více peněz není, je to rozumná volba. Z vlastní zkušenosti vím, že netřeba se toho bát. Vybíral jsem přítelkyni dvě bazarová kola, crossové a 29er. Obě kola jsou parádní a za ty peníze bezkonkurenční. Pak jsem vybíral třem kolegům na bazaru a všichni spokojení. Ano na bazaru je třeba vybírat o to pečlivěji, ale poměr cena/výbava/pou­žitelnost je naprosto někde jinde a dávat x tisíc navíc za punc nového kola je nesmysl. Ano u nového kola je záruka 2 roky. Nicméně ať napíše ten kdo ji kdy využil. Pokud ano tak to je výrobní vada, která by se projevila již prvnímu majiteli. Opravdu doporučuji zvážit tuto možnost. Byl jsem také proti, ale mám šestinásobnou zkušenost s nákupem jetého kola a vždy pozitivní a myslím, že nejsem sám. Vzhledem k Vašim finančním schopnostem je to ideální kompromis. Rozhodně lepší, než vyhazovat peníze za Polygon a jemu podobné…

      Sportu zdar:)

      0 0
    • Saphira  

      Tak jsem nakonec objednala to, které jsem si našla sama :-D…

      Každopádně děkuji všem moc za postřehy a rady. :-)

      http://www.axit.cz/…rt-2012.html

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce