• vikicek

    Hoj, mám takovej problém. Už delší dobu (půl roku) mám nějak divný levý koleno. Projevovalo se to tak, že mi v něm při chůzi do schodů občas lehce lupalo a hlavně že občas jakoby zatuhávalo. Nevim jak to popsat, koleno mě nikdy přímo nebolelo, jen jsem v něm měl jednou za čas takovej pocit „tuhnutí“.

    Až předvčírem ráno sem se ráno vzbudil s bolestí v koleni. Nemohl jsem ani napnout nohu. Vůbec nevím proč, den předtím mě nijak nebolelo, ani jsem si ho nijak nenarazil.

    Celej den sem odkulhal, druhej den to bylo lepší, bolest odeznívala a teď najednou bolest skoro odešla. Bolí to už jen lehce, ale pořád je jakoby tak divně zatuhlý.

    Chci s tim zajít zejtra na ortopedii, ale chtěl jsem se tady nejdřív zeptat, jestli někdo nemá s tímhle zkušenosti, co by s tím mohlo být ? Koleno žádnou ránu nedostalo (ani před tím půlrokem), není nateklý, vypadá normálně. Bojim se že přijdu na ortopedii a pošlou mě domů, že žádnej „problém“ nenašli ..

    Díky

    0 0
    • Mirek1  

      Já něco s kolenem už mám léta, projevuje se to podobně, ale je to nejspíš následek lehkého úrazu. Ortoped se domnívá, že je to meniskus. Ale do kolena nevidí, tak to tehdá chtěl rozříznout a podívat se. To jsem odmítnul. Tak spíš počítej s tím, že se budou chtít v tom vrtat, než tě poslat domů.

      0 0
      • vikicek  

        No já právě nevim, jestli je lepší se v tom nevrtat anebo to radši začít řešit včas, než z toho budu mít nějaký větší problémy … :/

        0 0
        • Chiron  

          No do kolena nechat vrtat až v krajním případě, kdy máš fakt problémy. Ono někdy i to pouhé podívání do kolena může mít za následek, že budeš mít ještě větší problémy. Já už takhle jednoho ortopeda odmítl, taky proto, že sem byl hrubě nespokojený s jeho přístupem. Teď sem objednaný k novému, údajně dost dobrému odborníkovi. Tak uvidím co mi na to řekne on, ale řezat do sebe stejně nenechám…

          0 0
        • rasputin  

          Určitě je lepší se v tom nevrtat. To ti řekne i ortoped. Já tam byl loni skoro jako doma, sice „jen“ s namoženým úponem steheního svalu na češce, ale bylo mi řečeno řadši počkej, dej si pauzu, jsi mladý (18let) a když do toho budem vrtat, tak to je jen na další problémy…

          Takže si tam určitě zajdi a hoď s ortopedem reč ;)

          0 0
        • Mirek1  

          No mě stav kolene nutí jezdit na kole. Když nejezdim pár tejdnů, svaly ochabnou a koleno při zátěži bolí… A když dýl sedím na kole, tak když nechodim plavat, tak mě bolej záda. Tak musím chodit plavat. Ale plavání blbě namáhá to koleno a to když není v pořádku tak bolí… A tak dokola :-)

          Ale za mě sem taky po studiu webu zvolil variantu NEŘEZAT. Rád s chirurgama zůstávám na bázi rentgen, sádra :-D

          0 0
          • jonti  

            Zkus plavat kraul a vynechat prsa.

            0 0
            • Mirek1  

              Jasně, na to už sem přišel. Kraula jsem preferoval i předtím, baví mě víc.

              0 0
    • hampik  

      …už jsem to tady říkal, kup si koňskou mast forte, natírej a uvidíš. Ještě nemáš věk na totálně zdevastovaný kolenní kloub, tedy, pokud jsi nedělal vrcholový sport, ale soudě podle detailu uživatele, asi jsi vrcholově nesportoval. Buď v klidu…

      0 0
      • vikicek  

        Takže k tomu ortopedovi zejtra ani nemám chodit ?

        0 0
        • Manas  

          Bez. Kazdej to ma jinak a vic hlav vic vi.

          0 0
        • jojina20  

          Souhlas s hampikem, měl jsem v lednu něco s kolenem, ortoped nic nenašel, tak jsem dostal 8 x ultrazvuk. Nakonec si myslím, že mi pomohly dvě tuby fastum gelu a bandáž z lékárny.. Ale 14 dní jsem to nezatěžoval..

          0 0
          • Kubiczech  

            Že nic nenašel tobě neznamená, že nic nenajde někomu jinému. Zrovna koleno dokáže hodně znepříjemnit život, takže bych to rozhodně nepodceňoval. Takovéhle rady jsou z mého pohledu úplně mimo. Stačí vzít v potaz to, že nejsou vyjímečné situace, kdy si někdo třeba urve křížák a ani si toho nevšimne…

            0 0
            • jojina20  

              Ale jo, ať tam jde. tím nic nezkazí. Jenom mu radím, ať pořádně mastí :-)

              0 0
            • Chiron  

              Přesně tak. Kolena bych vůbec nepodceňoval a nesnažil se nějaký větší problém na sílu rozchodit. Za nějaký čas se to může vrátit a s větší silou… Jinak to tuhnutí co popisoval je hodně široký pojem. Ono ztuhlé koleno vypadá jinak když prochladne a jinak když je nějaký např mechanický problém uvnitř. Mě se jednou dokonce stalo, že se mi koleno „seklo“ a prostě sem nemohl narovnat nohu, sice to za chvilku povolilo, ale vyhoukaný sem z toho byl pořádně.

              0 0
      • Hornet  

        http://konska-mast.cz/ ktoru, hrejivu/chladivu?

        0 0
        • Chiron  

          Tak na klouby předpokládám hřejivou… Já používám občas proenzi gel, něco jako fastum, ale má to jiné složky a lehce to hřeje. Zatím celkem spokojenost.

          0 0
    • o5majkl  

      určitě jdi, neni to prdel-já bych ti mohl povídat, sem po operaci, ale já to měl z úrazu… každopádně je lepší zajít si za ortopedem-zaplatíš 30 kaček a minimálně ti řekne, že je to v pohodě…

      0 0
    • jonti  

      A taky urcite kdyz za ortopodem, tak za ortopodem, ktery resi kolena, ne na polikliniku.

      0 0
      • Pakos  

        Tak s kolenama mam zkušenotí mnoho :) a muj názor jsem si dal dohromady asi rok zpět a zní „ty blbci v bílym plášti stejně nic neví a každej tvrdí něco jinýho..“ Mam RA (revmatoidní artritida) a mam bolesti obou kolen, jen jedno bolí víc než druhý. Projevilo se to asi ve 13ti letech ale šlapat i žít se s tim dá, co je problém jsou křeče, který mě postihujou den co den v dost nečekaný okamžiky, ale na to si člověk zvykne :) Naštěstí je to operovatelný, takže se chystám na „opravu“ kloubů. Ale chtěl jsem říct, že lepší je to vědět než čekat co horšího přijde, že odezněla bolest neznamená, že se tam nic neděje :).. Good Luck :)

        0 0
        • Pakos  

          btw. taky jsem do nedavna nevědel, co mi vlastně je …

          0 0
      • vikicek  

        No plánuju zajít na ortopedii do Motola .. nevím, jaká je tam „úroveň“, ale o žádném specialistovi přes kolena jsem neslyšel.

        0 0
        • o5majkl  

          domluv si to tady se Sehnalíkem. Ten mě řezal a pomohl už hodně mejm známejm, je dobrej… Cyklistů s kolenama tam už měl mraky :) v Motole ti nikdo nepomůže :)

          0 0
        • Manas  

          Ja mam plastiku vazu a artroskopii u Mudr. Jezka a muzu jen doporucit. Sice toho moc nenamluvi, ale koleno spravil dobre.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Sakra. Já doufal, že tu budě něco o vepřovým s křenem. Dostal sem hlad :)

      0 0
    • Smazaný účet  

      doplňuj želatinu…vepřovým to asi nezvládneš, doporučuju tablety (k zakoupení v lékárně)

      0 0
      • Rychlej turista  

        Pokud má problémy s koleny v 17 letech, tak za to špatná výživa asi nemůže.

        Takovou radu můžeš dát, když někoho začnou bolet kolena ve 40ti, ale ne 17ti letému klukovi.

        0 0
        • hampik  

          …nějaká devastace kloubní výstelky to v 17ti asi být nemůže. To bývá až ve vyšším věku. Kolenní kloub je nejsložitějším kloubem lidského těla a může na něj působit i směr zatěžování, jestli tzv. lezeš po kolenou na tvrdém podkladu, nebo co se týče cyklistiky, tak i směr zatěžování při záběru a jak těžké převody jezdíš…toho může být víc. Jinak ještě k té koňské masti, já používám forte, která je hřejivá. Pokud bys měl ve svém okolí nějakého sportovního maséra nebo fyzioterapeuta, zkus se s ním poradit. To bude dobrý, neměj strach…hodně zdaru.

          0 0
      • Mirek1  

        Ty tabletky se želatinou jsem diskutoval s ortopedem a měl na ně trochu rezervovaný názor. Ale určitě neuškoděj.

        Já jsem si to vyřešil „po staročesku“, želatinu neraději doplňuju sulcem :-) A je to i s vitamínama, je v něm mrkev :-)))

        0 0
      • karliner  

        Tablety s želatinou jsou dobrej trik, jak kavkám vytahat peníze z kapes :-), zvláště, když tu samou účinnost má i (kromě sulcu, jak už Mirek doporučoval nade mnou) třeba tlačenka nebo gumoví medvídci :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          až na to, že poměr želatina/kč je nejlepší v těch tabletách ;-)

          0 0
          • Mirek1  

            Jo, to je oblíbenej poměr cena/výkon. Ale nepodceňuj ani poměr cena/radost. A ten je u sulcu VÝRAZNĚ lepší než u tabletek :-)

            0 0
            • Rychlej turista  

              Zrovna se mi chladí :-) Problém ale je, že ho budu muset sežrat i když o víkendu bude hnusně a z mé jarní inspekční cesty sejde :-(

              0 0
            • Smazaný účet  

              tak to vůbec nezpochybňuju :-D ostatně ti medvídci z tohohle hlediska taky nejsou marný…

              se mi vždycky vybaví „Hot Shots“ – Charlie Sheen :-D

              0 0
        • Kubiczech  

          Pokud těch medvídku člověk sežeru tunu či dvě, pak ano. (:

          0 0
    • Rychlej turista  

      Až budeš u toho ortopeda, ať se na tebe koukne celkově – jestli jsi dost ohebný a tak. Pokud to teda neudělá sám. Cyklisti mívají zkrácené šlachy a to na kolena není dobře. Taky se koukni v čem chodíš, botky dokáží dělat věci.

      0 0
      • hampik  

        …ještě jsem si vzpomněl, že můj syn v 16ti hodně rychle vyrostl(dělá cyklistiku)a kolenní klouby si hůře zvykaly na rychlý nárůst hmotnosti, a měl podobné potíže,ale to je jen domněnka…každo­pádně, ať se na to mrkne doktor, nejlépe sportovní a budeš mít klid.

        0 0
    • C.A.C  

      K ortopedovi určitě běž, záleží jak je na výši.Já měl štěstí na superortopeda před 4 lety.Na kole jsem mohl jet celý den bez problémů, ale při delší chůzi nesnesitelná bolest.Podstoupil jsem artroskopii kolene(podívají se dovnitř a vyčistí – 1 den v nemocnici).Nyní jednou za dva roky 5 promazávacích injekcí do kolene a mám klid.Pokud máš nějaké drobné úlomky mezi chrupavkami, tak ti žádné preventivní přípravky nepomůžou.Vyvaruj se sportům na tvrdém podkladu(fotbá­lek,tenis,běh), ideální je kolo a plavání, kde nezatěžuješ klouby tvrdými nárazy.

      0 0
    • capis  

      Zdar, vypadá to jako zánět kloubní stélky, na to může pomoct mast Ketonal, ale odborným vyšetřením nemůžeš nic zkazit.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.