• witcherrr

    Čaute,

    Chci se zeptat, asi před dvou – třema týdnama jsem si asi namohl sval pod Lýtkem, nevím asi i koleno.

    Každopadně mám pod lýtkem modřinu, už se zmenšuje i bolesti, skoro sem je už necítil, včera jsem se projel na kole a zase už mně bolí koleno + pod lýtkem.

    Jen asi mi doporučíte porád sedět doma, nebo tomu trošku pohybu neuškodí. Dík.

    0 0
    • lens  

      ano,jsi tady správně, zdejší komunita mastičkářu ti to určitě vyléčí.mazej v ponděli za doktorem.

      0 0
    • tux  

      Zajdi za doktorem, ať ti poradí. A nebo tomu dej čas, časem to snad přestane.

      0 0
    • marco  

      Achillova šlacha ± nějaké ty prasklé svalové vlákna = podlitina a s tím spojené namožení kolenních vazů, které musely kompenzovat zdravotní problém na jiném místě na noze. Jsi blbec dej se do klidu.

      0 0
    • lvicenalovu  

      Ahoj,

      mám za to, že ve většině takových případů ti doktor téměř vůbec nepomůže. teda řekne ti možná klid, možná ledovat, stáhnout, mazat…

      Modřiny v tomto kontextu já mám pořád, dělají se my sami třeba i na kolenu po zátěži větši i bez nárazu apod.. už mám jedno 4× operovaný, tak mám taky svý zkušenosti:).

      Mně osobně se stávalo, že se mi na lýtkách po tréninku – bojový sport dělaly boule velký a dostávala jsem křeče, problém může být širšího rázu, ale nečekej, že ti doktor nějak extra pomůže:)))).

      V prvé řadě si vybav při jaké namáze, pohybu to začlo a co se stalo? Z toho se musí vycházet a jestli si ty tři týdny nesportoval, co jsi s tím dělal?

      Mé doporučení: zkusit jemně promasírovat dobrou mastí, třeba octanem a tak, koňskou mastí, zkusit stahovat, ledovat, polohovat ve zvýšené poloze, zjistit při jakém pohybu to bolí. pokdu to je tři týdny, tak už by to mohlo být do týdne v cajku. doporučuju začít s jinou aktivitou, než z pohybu, ze kterého to vzešlo.

      0 0
      • witcherrr  

        Skoušel jsem na rovince jet pořádně rychle, hodně jsem namáhal Levou nohu " Jsem asi blbej že né rovnoměrně ". Pak mně začlo mírně bolet koleno, asi 4 dny odpočinek, pak s havířova ny lysou horu tam sem tomu dal fest zabrat.

        Pak cca 1,5 týdne v klidu, včera projížd'ka a už zase.

        Zatím né tak moc, ale zase to samí, asi nedohojený, modřiny pod lítkem se hojí a už nejsou ani viditelné.

        Co jsem dělal, noc nic čekal v klidu :) Za 14 dní celozávodní dovolená, takže bych to chtěl mít už dobrý :(

        0 0
        • lvicenalovu  

          No a začne tě to bolet při určitém pohybu nebo po určité době zátěže…nebo obé? Bolest kolene je taky široký pojem, píchá, tlačí, pálí, pod kolenem, na vnější straně nalevo napravo, podkolenní jamka

          Zkus výše uvedené a spíš doporučuji,když na kolo, tak jen protáčet nohy, uzdraví se to a bude to ok..lepší je abys teď jezdil více v klidu, stáhnul si to, namazal a ledoval, žádné přetížení, polohy, kde se extra napínaj úpony a automasáž a polohovat. Budeš dobrej:))…Doktor ti řekne jediné …klid…a já ti říkám rozumnej pohyb, bez velké zátěže svalů a úponů na noze, žádné krajní polohy…klid má cenu, když to bolí jako prase s prominutím, jinak podle mě tolik ne, když je pohyb rozumnej..jinak třeba zaplavat, zasaunit, zaledovat, pohrát si s tím…tělo tě bude otravovat furt a ty jeho zase dalšíma nápadama..:)

          0 0
          • lvicenalovu  

            spíš doporučuju teď jinou zátěž, činky, plavání, odpočinout přetíženému nedoléčenému zřejmě svalu, takže žádný třeba běhání do kopců apod…sval je citlivej na ten pohyb, kterej mu to způsobil, takže se mu bude nejvíce bránit, chce to začít odjinud a potit se jinak, on se mezi tím dohojí a pak bude dovolená…:)…ale pro následující týdny možná pár měsíců doporučuju na tu nohu myslet, jak ji budeš moc pokoušet , bude držkovat a bude se ti to blbě hojit a přejde ti to do chron., že bude stačit málo a bude tě to bolet…to pro jistotu, tělo si pamatuje.

            0 0
      • lens  

        a už je to tady,zrušme doktory (ortopedy)ja ti psal,že se někdo najde vem si kontakt na slečnu ta tě určitě vykuryruje.

        0 0
        • lvicenalovu  

          Já to psala proto, že u doktorů jsem byla sama hodně-krát (hodně zranění) a tak vím své, vůbec nezavrhuji jen upozorňuji, že spása se po návštěvě většinou nekoná, ..spoustu věcí se člověk musí naučit řešit sám ze zkušeností, co tě na tom irituje nechápu a je mi to fuk…a tohle je běžné namožení s největší pravděpodobností, tvorba mikrotraumat s průvodnými jevy jako jsou modřinky je celkem normální, nesprávný pohyb v nesprávné intenzitě…

          0 0
          • lens  

            asi jsi rano pojedla z duchaplne misky,tve rady jsou na …ať jde za doktorem třeba i za dvěma ale jen mu neraď takovy blbosti co bylo tobě mu nemusí byt.

            0 0
            • lvicenalovu  

              já nevím, kde se bere v lidech ta protivnost, to je snad českej mor nebo co,…škoda, že na tohle nejsou doktoři…

              za prvé mám zdrav. vzdělání, za další já mám furt něco,jsem zvyklá řešit rozličné situace, neříkám, že mám pravdu, říkám jen svůj názor, já jsem zvyklá se učit přejímat zodpovědnost za to co dělám, takže nejdřív se snažím problém vyřešit a pak jdu za doktorem a ten mi většinou řekne to samé…musí se hlavně přemýšlet a zkoušet…možná dobrej fyzio by byl lepší volba..musíme si uvědomit, že zobrazovací metody příslušného typu nejsou úplně levné a zcela jistě ho za této situace na něj nepošlou.teda běžnej ortoped určitě ne…zeptá se na anamnézu,příčinu co dělal, zkusí pohyblivost, prohmatá, doporučí klid na pár týdnů, nejméně ještě na jeden, stahovat, led, možná nějakou mast..kontrolu při bolesti…

              on může chodit, fungovat normálně, má problémy při zátěži, chce to vynechat danou zátěž, zkoušet obecné postupy, zaměstnat se jinou činností..to si myslím já…je to můj názor…na tu protivnost si vem nějaký léky, normálně se bav, řekni svůj názor, argumentuj,…ale stírání si nech pro někoho jiného…

              0 0
            • Thores  

              Zase si někdo musel rýpnout, než aby věcně poradil. No jasně, je sobota a někdo se doma nudí, než aby se venku namáhal a pak je velmi chytrý.

              Musím jinak než souhlasit s lvíčetem, odpozorovat při jakém pohybu noha bolí, možná ses přecenil, špatný posez (špatně nastavené tretry, můžou špatně vést nohu), hlavně se hodit do klidu, zregenerovat, pomalu začít namáhat, třeba se zamyslet i nad správnou životosprávou. Příčiny můžou být různé.

              Mám za sebou už taky nějakou tu operaci a zkušenosti s ortopedama, řekne ti buď v klidu a předepíše ti fastumgely a chondroforte (vždť je to byznys), jenže ve většině případů neřeší příčinu a to je základ léčby. Ale záleží, jaký máš z toho pocit, pokud se to nelepší, tak pro klid duše za doktorem.

              0 0
              • witcherrr  

                Spd + tretry mám teprv týden teda už po tom co jse mi to stalo takže tím to není.

                Koleno mně začne pobolívat při sroucení Kolno teday natáahnutí nohy k lýtku, jako při dřepech, při vyšší námaze „převodech“ ted' jsem jel přes město na lehkých převodech a poměrně v poho, nepíchá, nepálí :)

                0 0
              • (CZ)George  

                Aha, tak ono to není lvice na lovu, ale lvíče na lovu :-D

                0 0
    • Rychlej turista  

      Pač jsi to vedle zamkl a já si s tím dal práci, tak ti to hodím sem. Asi ti to ale nebude nic platné, bo se jedná o typickou šikanózu. Leda, že v tom vedení nejede, a byla to pouhá privátní akce onoho SV, pak by to mohlo pomoct.

      Firma

      wittcherrr

      V … dne 11. 7. 2013

      Věc: Vyjádření k Vytýkacímu dopisu č.j. ze dne …

      Dne 2. 7. 2013. mi byl předán Vytýkací dopis, s nímž nesouhlasím kvůli jeho nepravdivosti, cituji:

      „Tohoto porušení jste se dopustil dne 2. 7. 2013, když jste vědomě poškodil montážní díly na FEM lince tím, že jste zauzloval olejovou hadici kolem zásobovací troleje.“

      S tímto zněním popsané události nesouhlasím, protože neodpovídá skutečnosti a chci se k tomu vyjádřit:

      Dne 2. 7. 2013. jsem na FEM lince z pozice FEM-06 poslal lehce zauzlovanou hadičku na GDE benzín, která byla adresována na pozici FEM-15, na které byl operátor Jméno. Benzínovou hadici sundal a zkontroloval, poté následovala montáž, kdy při sundávání hadice z troleje byl Mario zastižen Supervizorem. Jméno SV – Jméno.

      Jelikož Mario na lince FEM pracuje víc jak 3 roky a já zhruba 2 roky, tak dobře rozpoznáme jak materiál, tak i jeho poškození, vlastnosti, apod. Nesouhlasím proto s těmito body vytýkacího dopisu:

      1. „Záměrně poškodil materiál“ – nejednalo se o záměr poškodit firmu,

      materiál, produkci, kvalitu či Maria. Jednalo se o pouhý neškodný žertík z mé

      strany, který Mario, vzhledem ke své odbornosti, musel odhalit a také to udělal.

      2. „Poškodil materiál“ – hadice byla zkontrolována a následně poslána do Hyundai. Vzhledem k naší odbornosti vylučuji jakékoliv poškození a tento vykonstruovaný údaj považuji za nepravdivou záminku k napsání Vytýkacího dopisu, protože mnou žertem způsobena závada (zauzlování) byla Mariem okamžitě odstraněna. Přesně tak, jak jsem i předpokládal a k žádnému poškození tedy nedošlo.

      Dále bych chtěl poukázat na toto:

      1. Před 2 – 3 měsíci na speciálním meetingu bylo řečeno od SV, že

      po prvním prohřešku bude následovat upozornění ve formě „vytýkacího pohovoru“ a teprve až pak formou dopisu.

      1. Myslím si také, že nadřízení by neměli jednat dle osobních vztahů

      k podřízenému zaměstnanci, kdy přistižení při nevinném žertíku je

      účelově popisováno zcela jinak a tímto způsobem zneužito k nepravdivému

      nařčení. Důkazem budiž onen zcela konkrétní poškozený montážní

      díl – pokud k uvedenému poškození opravdu došlo, lze to snadno

      dokázat.

      Proto Vás žádám o přezkoumání situace a jeho následné vyhodnocení.

      S pozdravem Čest práci

      Podpis

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.