• Biker Šafrán

    Čau, prosím všichni, potřeboval bych poradit. Chci si koupit kola na moji 29. Zvolil jsem kola Remerx Fast Disc 29". Tak vás prosím žádám napište mi nějakou zkušenost. Nechci ty kola kupovat proto abych je za pul roku vyhodil zničené. Prostě vás prosím o váš názor na tyhle kola?

    0 0
    • Polka  

      Fast Disc nebrat!

      0 0
    • Biker Šafrán  

      myslíte že budou lepší Fulcrum kola Red Metal 29 SL??

      0 0
    • TeryPV  

      Zkusím to tu trochu oživit. Chci se zeptat na Remerx Fast disc https://www.koloshop.cz/…x-Light.html Chci to na celopevňáka a mám i s výbavou aktuálně cca 115kg. Zajímalo by mě, zda je možné, na moji váhu sehnat za rozumní peníz, max 5500,– lepší kola. Ráfek Fastdisk mám teď na zadním kole a jsem s ním spokojený. Otázka jak jsou na tom náboje, ty neznám a zda má smysl to měnit za x9 náboje + fast disk ráfky co mám aktuálně. Díky za jakékoli rady.

      0 0
      • Vilém  

        Je to dost uzky na dnesni dobu. Kdyz remerx rafek tak hurry.

        0 0
        • Jakobo  

          Nevi nekdo, kolik realne vazi ty Hurry? Pisou neco jako 540 g, ale cert jim ver.

          0 0
          • Vilém  

            Mel jsem to nafoceny prevazeny v 29" verzi s nyty i bez, ale prisel jsem o HDD s fotkama:(

            Kazdopadne vaha, v beznytove verzi, se nijak vyrazne nelisila od udaje vyrobce, neco kolem 520g.

            0 0
            • Jakobo  

              To by mohlo byt, nekde jsem je videl bez nytu a uvadi 510 g, s tema nytama to bude tak o 30–40 g vic. Prave se ptam, pac pokud bych stavel nove 29" kolo, tak bych urcite zapletl kola na pevnych Shimano XT nabach 15/12 mm, ale nevim jake rafky. Chtel bych neco kolem 450 g, sirka tak 21 mm. Remerx nejak velkou nabidku nema, bud jsou uzke (Rio 17 mm je pro koho??) nebo tezke. Zatim to vidim na nejaky DT jako https://www.kupkolo.cz/…22x20_z3645/ ale ani ten neni uplne idealni. Pripadne neco od ZTR. Cilem je dostat se se zapletama do 1.9 kg s mosaz niplama a klasika 3×32 zeslabovane.

              0 0
              • Vilém  

                Par lidi tu postovalo Blackjack jako levnou a lehkou variantu bezdusovych rafku. Zkusenost s tim nemam, kolik je realna vaha taky netusim, ale treba uz to nekdo zkusil a prevazil, taky by me zajimaly.

                0 0
              • Marskatin  

                Jo to by u nýtovaných sedělo, co jsem vážil tak nýtované Hurry na 29" měly 540–570g. váženy 4ks.

                0 0
        • TeryPV  

          no jo, jenže já mám MRX karbon vidlu a s 18mm ráfkem se mi do ni vleze 2,25 plášť tak tak, takže se obávám, že s 21mm ráfkem bych byl už celkem nahraný. otázka kolik to udělá no. Jako myslíš Tyhle http://www.remerx.cz/…-ba-32/3-4_2 to mi přijde i jako celkem rozumná cena.

          0 0
          • Vilém  

            Nevim jak komplet kola, netusim co ty jejich naboje, ale s rafkem zatim nemam zadnou negativni zkusenost. Mam ho na jednom kole vpredu (29"), na druhym vzadu (29") a jeste na kolobezce vepredu (26"). Vahove je to cca totez co ten fastdisc, ale o 3mm sirsi a bez problemu funguji na bezduse.

            0 0
            • TeryPV  

              právě mám trošku negativný zkušenost, kdy mi hurry na 26 popraskal podélně uvnitř, jako by se rozpůlil. Tak si nejsem jistý zda je vzít. Navíc by mě zajímalo jaká je reálná šířka RaR 2,25 na nich, aby se mi to vlezlo do vidlice. Ještě mě napadl takový kompromis v podbě top disc, který je 19mm a tam by se to do vidlice asi v pohodě vlezlo. http://www.remerx.cz/…-622-ba-ny_2

              Ale tyhle ráfky neznám.

              0 0
              • Vilém  

                Tak pokud mas s hurry takovouto zkusenost, tak chapu. Ty plaste, pokud vzpomenu, tak muzu zkusit omerit, mam na nich 2,25" schwalbe.

                0 0
                • TeryPV  

                  když by to šlo můžeš, ale myslím, že už teď vím, že se to do vidle nevejde :) mám na předku 17mm ráfem, mi teď došlo, a myslím, že s 19mm to bude tak tak. By mě zajímalo, jestli stojí za to ty top disc, či nikoli. Jako zase úplně hrotit to nechci, ale nová kola bych si k narozeninám zasloužil :D jen co vybrat no :/

                  0 0
      • Carloss  

        fast disc nebrat, rozjíždí (praská) se vnitřní stěna ráfku

        0 0
    • Al Stra  

      co tohle?

      https://www.krabcycles.cz/…-Shimano-par

      0 0
    • TeryPV  

      Nikdo žádné zkušenosti s ráfky Remerx top disk ? Nebo cokoli jiného doporučit, tak do ceny cca 4000,– ? Jde o to že to potřebuju na cca 110 –115 kg. Díky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.