• monthy22

    Ahoj. Chystáme se příští týden na první výlet na traily na Klínovec. Nikde jsme předtím nebyli. Chtěl bych se optat, jak je to se zavěšením a sundaváním kol na lanovce. Je tam o víkendech nějaká obsluha? Hledal jsem na netu, Youtube a jejich stránkách, ale nic jsem nenašel. Na jejich webce je vidět výstupní místo, ale už není vidět, kdo a jak kola sundavá a kolik je na to času. Nevím, jak by se s tím poprala žena. Díky za info i za další poznatky.

    0 0
    • AleZ80  

      Někdy zavěšují/sundavají, pro ženu to asi udělají.

      0 0
    • Pain  

      Byl jsem tam minuly rok na dovče a teď ve středu a vetsinou kola sundavaj i nandavají. Pokud to zvládáš sam tak už to moc neresi bych řekl. Kola se veší za sedlo z boku lanovky nebo dozadu na hak za kolo zezadu. Jo a teď v tu středu jezdila lanovka vždy v pul a v celou. Musel jsem čekat i když lanovka jezdila prázdna. V hlavni sezone toto čekani nebylo. A času na nandani nebo sundani je dost. Kolo si nasadim, v klidu dojdu na nastup a nasednu. Lanovka ve stanici zpomaluje takže čas je. Jo a pro bikery jsou oranžový sedadla :-)) ty šedý jsou pro turisty pěší. Kolo ale muzes zavesit na kteroukoliv sedačku, jen sedet mužeš pouze na tý oranžový.

      0 0
    • kycis  

      Zdary, chystam se na klinovec s prckem (skoro) 6let. Kdo tam jezdite s podobne staryma detma, kolikrat to za den date? Ja abych mel predstavu, jestli kupovat celodenni nebo spis bodovku.

      Diky H.

      0 0
      • brtníček  

        Synek 8 let to loni dal 2× azur a jednou Rubin. Pak už ho to nebavilo, ale fyzicky v pohode.

        0 0
      • carlos1  

        Zdar, nejlehci modry trail je zavreny, otvirat by ho meli 16.5. tak bych asi nejdrive pohledal na webu, jestli to je otevreny, jinak tech 10 km se da s prckem sjet vcelku rozume do hodiny, i se zastavkama, nedovedu odhadnout kolikrat to daj, ale mladas nikdy nedal vic jak 3 jizdy a mel toho plny kecky :)

        0 0
        • kycis  

          Super, diky kluci za zkusenosti. A za info o zavrenym modrym, urcite pohledam ;-)

          0 0
        • kycis  

          Tak se zda ze jen jedna cast ma objizdku, jinak uz je otevreny podle jejich stranek.

          0 0
      • rotker  

        Jezdím tam s prcekem od jeho necelých 4 let (16" kolo), to dával v pohodě azura a rubína. Loni když mu byly 4 roky a 20" kolo, tak už vydržel celý den jezdit a dávali jsme 50km dolekopcom a v pohodě dával i Barona. Letos v 5ti letech na 24" kole už to je úplně na pohodu a prakticky jezdíne jen barona, občas rubína. V pátek po celodenním ježdění v 17:30 (dolekopcom 70km), když jsem zavelel odjezd domů, tak ještě řval, že né, že chce dál jezdit…je to tedy spíš o dítěti, protože kámoše mladej po 4 jízdách na rubínu začal stávkovat, což pro mého draka bylo úplně nepochopitelný.

        0 0
        • Emp14  

          Jo jo, jsou to potvory nezničitelný. Byli jsme tam teď v so a ne, 1× azur (pak už nikdy více, prý je do kopce a špatný klopekny), 3× rubin.

          Pak jsem je přemluvil na Barona a po první jízdě jsme na něm zůstali. Celkem 9× nahoru (za sobotu) a to ještě chtěli když už lanovka nejela. Vůbec nechápu kde se to v takových mrňatech bere, já jsem večer skoro neudržel skleničku, jak mě bolely ruce.

          Jinak byli v podstatě prvně na „enduro-sjezdových“ kolech a bylo to super. Klínovec parádně připravený, klopenky pevné a vysoké, skoro nic nebylo suché, lanovka jezdila rychle a stále, teplota ideální.

          Přikládám foto kluků 8 a 6 let. Ještě doladíme výzbroj a budete to perfektní.

          0 0
    • kycis  

      Tak jen pro info kdyz nekdo bude taky rozmejslet, prcek 5,5 roku, prvni jezdeni s lanovkou, 20” kolo s pevnou vidlou a V brzdama, dali jsme 1 azur a 3 Rubiny, malej nedsenej, ja taky, to zlepseni kazdou jizdou je neuveritelny. A protoze pak jsem si to sjel jeste 2× sam, i ta celodenni se mi vyplatila :-)

      0 0
    • kycis  

      Kluci muzete nekdo porovnat cervenou na Plesivci s Baronem? Chcem pristi vikend vyrazit, ale na Klinovci bude asi moc lidi, tak bych chtel zkusit Plesivec. Modra navim jak dlouho ho bude bavit, tak potrebuju zjistit jak tezka je tamni cervena. Barona dava malej v pohode, zvlada i o neco tezsi trate v lese, ale nevim aby ta cervena na nej (a 24" XC kolo) nebyla uz moc.

      Tak co, byl jste tam uz nekdo s prckama?

      Dik

      H.

      0 0
      • vantom28  

        První půlka myslím v pohodě. Druhá je takový kořenový endůro.

        0 0
      • mrozu  

        Druhá půlka červené na Plešivci je na XC celkem hardcore i pro dospělýho, Baron je proti tomu vyloženě pro děcka. Modrá je s Klínovcem srovnatelná, ale jezdit to celej den fakt asi ne.

        0 0
      • novas752  

        Na 24" xc bych na Plešivec nelez. Kromě modrýho tam drncá všechno, spodek červenýho jsou už značně obnažené kořenovky, malé 24" kolečko bez geometrie a zdvihu tam vůbec nepojede a utrhá mu to končetiny, to jsou tratě aspoň na 27,5" trailbike.

        0 0
      • skaj  

        Byl jsem s Matejem na 24” kole (ne XC, NS Clash). Cervena vrsek v pohode, dole je to hodne korenove – ciste enduro. Ale sjet to jde, pokud umi a neboji se vetsiho sklonu (ja kdyz ho tam vidim na 24”, mam k nemu vzdy respekt, diry vetsi jak kola:)

        Ale modra neni modra na Klinovci, to se zas neboj. Je to o tridu lepsi flow trail nez Azur nebo Rubin – vsude, ale uplne vsude se tam da poskocit, fakt parada. Klidne by sel brousit cely den.

        0 0
        • novas752  

          Me teda z hlediska flow prijde klinoveckej Rubin daleko lepsi nez ta Modra na Plesivci. Rubin muzes skoro celej letet bez brzd jak hovado, ten plesiveckej je mistama dost zradnej a kdyz nejaky usek pustis naplno, musis obcas dost na brzdy. Ale na hopsani mezi boukema je asi o neco lepsi nez Rubin, to jo.

          0 0
          • skaj  

            Jo, to mas pravdu, rychleji se da jet na Rubinu. Pisu to spis z pohledu jezdce na 24”. Ten se modre na Plesivci nemohl nabazit, kdezto Rubin ho az tak moc nebral (to radsi Baron). Tech moznosti k poskoceni jsou tam stovky. A navic jeste dve jumplajny, proste u nej nadseni a na Klinovec uz ho to tolik nelaka.

            0 0
            • novas752  

              Zajímavé, to bych nečekal.

              Možná taky, na tom Rubínu jsou čas od času vybržděný rolety, na tom Plešiveckym ještě nejsou, to na té 24" bude asi dost podstatné.

              0 0
            • skaj  

              Tak upravuji s odstupem par mesicu pro ty co chteji jet s prckem. Jezdecke schopnosti se meni a s tim i preference – Matej zacina litat a objevil vetsi skoky na Rubinu a to se mu libi moc. Hlavne pasaz po spojeni s Baronem (tam jak se pak Baron zas oddeli). Takze chvilku to vypadalo, ze Klinovec bude to nej. (Stavajici Baron ho moc nebere, hodne rozbity na rychlou jizdu na HT, ale pritom zase ne „technicke enduro“.)

              Ale – ted se otevrel novy trail (respektive pokracovani cerveneho) na Plesivci a dostaveli jump lajnu. Zaroven mladi pritvrdilo i na enduro trailech (stary cerveny si ted dava s prehledem) a Plesivec tim padem porad zustava cislo 1. Ma tam spoustu alternativ a jsou dost rozmanite. A za me taky super.

              0 0
      • scota  

        Lukášek 7 let se tam učil před cca 14 dny skákat na 24" HT a ta nová Niki sekce je super ;-)

        0 0
    • kycis  

      Super kluci, diky moc. Vypada to ze to stoji za vyzkouseni, a kdyz to po obede prestane bavit a tezsi useky budou moc tezke, pojedem se proste projet :)

      0 0
    • Ferycapek  

      Dost dlouhý fronty. Řešíme to vlastní dopravou na Klínovec. V řízení se střídáme. Cena skoro 200 za osobu a jízdu… S úsměvem… Prostě pohodička bez investic a bez front s prostorem na klidný oběd s usetrenymi penězi na hotel a vlastně na cokoliv. Jo nahoře jsme vždy dříve než lidé ve frontě

      0 0
      • novas752  

        To záleží kolikrát to za den sjedeš. Když je zrovna den bez front tak neni problém lanovkou 10 koleček od Rubína po DH = cena pak poloviční, jezděj všichni, zajezdíš si víc.

        0 0
        • Winux  

          V týdnu to je většinou bez čekání, jen víkendy mi to přijde zalidněné. Byl jsem tam včera na odpoledne, zaplatil jsem si na 4 hodiny a na lanovku jsem nečekal ani jednou, dalo se jet nahoru hned po příjezdu dolů i když s postupem času bylo znát, že lidí příbývalo. Samozřejmě ne každej má tu možnost se utrhnout rozumně v týdnu.

          0 0
          • theedge  

            Jo to je informace na urovni toho jako kdyby tobe nekdo napsal ze nejmin lidi je na Rychlebech v tydnu a ze takhle po praci to je super :-)

            0 0
            • Radek Broz  

              Vždyť má pravdu. Já bych třeba na žádný z těch míst o víkendu fakt nejel.

              0 0
              • novas752  

                Byl jsem x-krát a většinou úplně v pohodě.

                0 0
              • Winux  

                Asi to bylo bráno tak, že to informací nosím dříví do lesa :D

                Tak logicky když je pěkně, tak o víkendu bude návštěvnost o dost vyšší, ale pořád je rozdíl mezi „vyšší, ale akceptovatelná“ a „už je to prostě moc“. Třeba Klínovec v tyhle exponované termíny už je pro mě bohužel přes čáru. Chtěl jsem se tam zastavit minulou neděli, ale když jsem přijel a viděl jsem to, tak jsem to vzdal – prostranství před turniketama úplně plný a fronta se táhla dalších snad 100 metrů podél lanovky. Ono to pak je znát i na těch trailech, já mám radši, když každou půl minutu nedojedu někoho já a nebo každou půl minutu někdo nechce předjíždět mě, což se vzhledem k mému skillu děje asi častěji :)

                Každopádně se tam chystám zítra, má být hezky a je pátek, takže kdyby někdo kdo je taky víceméně ještě začátečník se chtěl přidat, tak se bránit nebudu. Po té, co jsem se tam letos, kdy jsem ještě tak tak stihnul naposled lanovku nahoru, v půlce kopce vymáznul, protože už jsem byl unavenej, tak jsem si uvědomil, že to solo ježdění má kromě jiných nevýhod i tu, že jsem tam v případě něčeho vážnějšího mohl ležet docela dlouho :)

                0 0
                • novas752  

                  Tam je nejlepší když je ošklivá předpověď ale vylepší se počasí. Tuhle jsme tam byli o víkendu, fronta na 4 sedačky, 20°C, polojasno…

                  0 0
                  • Kouba_2005  

                    Tenhle víkend nejezdit, předpověď je velmi přívětivá :-)

                    0 0
                    • theedge  

                      No kolikrát když jsem tam mnoho hodin jel a byla ta přívětivá předpověď, tak tam po vždycky po obědě přišla bouřka jako prase :-)

                      0 0
                      • cypys  

                        Jakmile se ozve hrom tak lanovku zastavi a cekaji na signal od nekud shora ze to muzou zase pustit … v lete jsme tam takhle tvrdli po jednom hromu cca hodinu.

                        0 0
                        • Breakpain  

                          Coz je ale obecne platne pravidlo a je jedno, kde zahrmi … mineno plati pro vsechny lana…

                          0 0
    • Winux  

      Dneska jsem tam měl super zážitek. Na poslední jízdu se tam většinou jezdím pohoupat na Azur, stejně tak dnes. Ujedu par stovek metrů od startu a najednou se ze zatáčky proti mě vynoří nějakej děda na kole v protisměru. Nevím jestli se lekl víc on nebo já, zaflekovali jsme to oba, naštěstí jsem nebyl moc rozjetej. Ani jsem nebyl schopen mu nějak vynadat, jen ze mě vypadlo, že v protisměru se tam nejezdí a děda se smutně omlouval, že si zapomněl nahoře zamknout auto. Tak mě nenapadlo mu poradit nic jinýho, než ať to aspoň vede bokem. Chodce už jsem tam potkal několikrát, ale kolo proti ještě teda ne :D

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.