• misha

    ahoj,chtel bych vymenit svoje stávající kliky sh m442 za kliky lx a zajímalo by jestli s nima bude v pohodě fungovat přesmyk deore,taky tady čtu docela dost o tom že prostřední převodník nestojí za nic,nerad bych si pohoršil nebo přidal starosti tak díky za rady.

    http://www.cykloworld.eu/…-integr-osa/

    0 0
    • keo  

      S přesmykem by problém být neměl,shimano kliky s itegr.osou jsou OK,to se shimanu povedlo,co se týče převodníků sis odpověděl sám,ale není problém za pár stovek ten prostřední koupit nový.

      0 0
    • o.ndra3  

      Mě tedy Deore přesmyk fungoval na XT klikách blbě. Měl jsem ho úplně nadoraz a pořád to bylo málo a řetěz měl tendenci skočit až ke středu, takže se musel seřizovat tak, že jsem při utahování lanka musel přesmykač rukou odtáhnout od středu. Koupě smyku XTR se správnou řetězovou linkou to vyřešila. Ale možná jsem moc náročnej.

      0 0
      • Blade  

        Zkoušels dorazový šrouby?

        0 0
      • v POHODÌ klokan  

        Nevim, jestli jsem něco neudělal blbě, ale moje nový deore kliky (2008) s přesmykem deore mi dělaly podobný věci, ale opačný-řetěz zaboha nemoh ani při nejmenším tahu skočit na nejmenší převodník. Vnitřní doraz jsem měl na doraz (opíral se už o sedlovou trubku) a stejně nic. Pořešil jsem to přidáním podložky na pravou stranu klik (čímž jsem sice asi dost rozhodil řetězovou linku-vlevo žádná,vpravo 2, ale jinak to prostě nešlo). Takže nevím, asi je zase chyba ve mě :-)

        0 0
    • misha  

      tak jsem teď hledal na stránkách shimana a přesmykač deore i lx kliky mají řetězovou linku 50. a se starýma klikama s 118mm osou ji mám taky 50 tak snad problém nebude.

      0 0
    • Bafoon  

      smyk fungovat bude a prostřední převodník můžu bohužel potvrdit – má najeto cca2500km a bere mi nový řetěz – zítra se stavím v bikesportu a nechám si poradit, zakoukal jsem se do xt 770 ;-)  třeba to taky není ono ale je to odvrtaná ocel

      0 0
      • stihac  

        pri tvojej vyske vahe style jazdy a vykonoch by som doporucil panovi ocelovy :)))

        0 0
      • vysmátej bajker  

        Proboha co s těma převodníkama děláte,mám LX dvacet a zatím v poho,netahá nestřílí jen nový řetěz tak 100–200 trvá než si sedne.

        0 0
        • MlokCZ  

          Ono asi hodně záleželo na konkrétní sérii (a to i u XT). A také samozřejmě na tom, jak moc jezdíš střední placku.

          Mě vše vydrží ve srovnání s ostatním opravdu dlouho (řetězy, kazety, …) a jeden XT střední mi dal jen 3,5tis. km (jen jeden první řetěz) a byl KO (zuby jsem tedy nepiloval, na to se můžu vyprdnout).

          A přitom na všech dalších kolech doma máme taky XT převodníky, z toho 2 kola mají XT do 07 a jedno ten nový 08.

          A ani jeden z nich už tak bídný nebyl a jeden už má třetí řetěz (tedy je už po 7tis. km) a je v pohodě.

          A pak vím o jiném extrému, ale to je případ, který ničí všechno rychle (řetězy, kazety) a vydržel prostřední LX jen první řetěz, což bylo 1200km. Další ale už nezkoušel, koupil už neShimano převodník, takže tam nemůžu srovnat, jak by na tom byl z jiné série.

          0 0
      • Bafoon  

        je něco pravdy na tom že na lx kliky jen lx převodníky? chtěl jsem ten ocelový xt 770 a prý by tam sice šel ale že to deore lx xt vždycky mají o trošku jinak udělané a nemuselo by to být uplně košer hmmm tak nevim, spíš bych řekl že pán měl na mysli něco o nemíchání komponentů z různých sad? :-)

        mjo a myslel jsem že deorko je ocel a prý ne e, jak u lx je to humpolec?

        mno zkusím to rozhodit a lehce zbrousnout

        0 0
        • MlokCZ  

          Nový prostřední XT převodník nejde ani na starší XT kliky (do 07), takže je jasné, že na LX také nepůjde. Už to tu jecnak psal z praxe a na Shimano stránkách to také mají označené za nekompatibilní. Pokud tomu pomůžeš, tak to tam ale asi narveš.

          0 0
          • Bafoon  

            díky moc, teda uf už jsem ho skoro objednal – pomahat mu nechci, já po těch XT stejně pokukuju

            dneska to kolo dodělám, uvidím jestli se mi to povedlo zbrousit

            ještě jednou dík

            0 0
    • menzic  

      přesmyk by měl fungovat, já mám dokonce alivio a funguje to. s tou prostřední pilou jsem měl problémy už když jsem je měl nový, sukoval se mi řetěz a kolikrát v terénu mi úplně spadl.

      0 0
    • Hejdik  

      dle mě problém s kompatibilitou nebudě a já mám na Lx klikách (převodníku)8000 km a nepozoruju žádné potíže.

      0 0
    • misha  

      díky za názory,kliky jsou na kole,zatím všechno funguje tak jak má,akorát dneska jak už jsem to nemohl vydržet a šel se projet tak jsem trochu zmoknul:-)

      0 0
    • obda  

      mam to naopak – LX presmyk a deore kliky Problem neni, v obou pripadech je retezova linka 50 mm a velikosti prevodniku jsou taky stejne.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.