• Honza729

    Jak se divate na jeho projev v evropskem parlamentu ? Ja jsem, po procteni prepisu, nadseny, ze mame takoveho prezidenta !

    (prosím o slusnou diskuzi bez urazek a invektiv)

    0 0
    • wartburg  

      Je to samoliby hovado.

      0 0
      • Airbag  

        Stejně jako ty máš nárok na svůj názor na jeho osobu, tak on má nárok na svůj názor. Akorát si myslím, že by to šlo slušněji. Tímhle se shazuješ pod jeho úroveň.

        0 0
        • Vegan  

          problem je v tom, ze on zastupuje cely stat a stejne jako, kdyz si neci mluvci nemas na rok ve svem zamestnani na svuj nazor, ale na to koho zastupujes tak to same by melo platit pro nej on nezastupuje sebe az to tak bude budu to plne respektovat.

          0 0
          • Skalamander  

            Dobře, jaký je tedy „názor státu“? Názor členů vlády? Názor vyjádřený v referendu? Všeobecné mínění? Agenturní průzkum? Nebo se za „názor státu“ dá považovat každý názor prezidenta, který byl řádně zvolen poslanci/senátory, které jsme zvolili my?

            0 0
          • Karlos009  

            Ale to je přece úplně naopak, Každý jsme volili nějakou stranu (případně konkrétního poslance či senátora) podle toho jaký je, co hlásá a co slibuje. Od začátku očekávám, že to všechno bude hlásat nadále a prosazovat to co sliboval. Stejně tak je to s prezidentem, zvolili ho poslanci a oni přece věděli jaký je, co říká a prosazuje už celá léta. A teď by měl najednou říkat a prosazovat něco úplně jiného? To by musel být bezpáteřní loutka. Prezident není žádný mluvčí nebo vylsanec vlády či lidu, je to dle naší ústavy jakási další pojistka proti neústavním krokům parlamentu, které může vetovat (nepodepsat) a v době ohrožení vrchní velitel ozbrojených sil. A už jako takový by to měl být člověk rozhodný a pevný ve svých názorech.

            0 0
            • Daník  

              …byť jsou jakkoli mylné :-). Rozhodnost a pevnost v často nesmyslných názorech a schopnost prosazovat je za každou cenu i z pozice síly byla opravdu devizou historicky nejslavnějších politiků…bohužel často na to doplatily miliony lidí…

              0 0
            • pepek  

              …které může vetovat (nepodepsat). A že při té perzekuci novinářů teď byl taky tak rozhodný, že?

              0 0
              • Karlos009  

                Víš alespoň tak trochu o čem v tom zákoně (úpravě) jde? Jde o „uniklé“ policejní odposlechy zveřejněné ještě před rozhodnutím soudu o vině či nevině. Dokud soud někoho neodsoudí, je neviný a do jeho hovorů nikomu nic není. Novináři mohou dále pátrat jak chtějí, nahrávat si nadále skryté kamery a pod. jenom nesmějí zveřejňovat policií pořízené a nezákoně poskytnuté odposlechy.

                0 0
                • pepek  

                  Ano, v normálním státě  to „Dokud soud někoho neodsoudí,“ dosela platí. Uveď tedy jediný příklad, kdy naše soudy nějakého politika v podobné záležitosti odsoudily. V Bělorusku to mají podobné.

                  0 0
                  • Karlos009  

                    To je sice pravda, ale nejde jeden bordel řešit druhým bordelem. Novinář nemůže suplovat soudce a ani novináři nejsou svatí.

                    0 0
                    • pepek  

                      Aha tak to jo. Pokud jde o tak vznešené zásady, tak to tak musí být. Já blbec jsem si myslel, že jde jenom o to, že se Nečas, Tlustý a kdovíkdo ještě bratřili s nejakým Mrázkem. (který byl pak stejně zastřelenej na státní objednávku, takže stejně o nic nejde)

                      0 0
      • vlk  

        Já také Klause právě za ekonomické „chyby“ ať už byly náhodné nebo úmyslné nemusím.

        Ale v některých věcech s ním musím souhlasit.

        Ten projev nebyl až tak špatný.

        Pro ty co kritizují a neví o čem, tak náhodou tady http://www.blisty.cz/…rt45444.html jsem našel doslovný přepis toho projevu.

        Stačí použít Google.

        Pro případné kritiky-když už se vyjadřujete tak strašně popudivě díky tomu projevu, tak napište, který bod projevu se Vás dotkl a který dle Vás je mimo či nemluví o pravdě.

        Neměli byste tak moc věřit televizi.

        Asi se budete po přečtení projevu divit, že si televize vytáhla jen některé části(ty které se jim hodily) a vytrhla je často z kontextu. Dokonce si v některých komentářích i redaktoři vymýšleli.

        Dost často se stává, že si zdělovací prostředky přikreslují události nebo si je upravují tak, jak se jim to zrovna hodí. Často z toho vyjde i zpráva která je opakem pravdy.Nebo aspoň je její orientace či smysl pootočen jiným směrem.

          
        0 0
        • autor_trek  

          Je to o novinářích o jejich přehledu a způsobu získávání informací, pokud získal informaci z agentury „jedna paní povídala“ a líbila se jim, tak jí ještě trochu „vylepšil“ – většinou když jsem si přečetl fundovaný článek o věci, kterou jsem znal, tak jsem se nestačil divit.

          Potom někteří jedinci podávají médiím, hlavně pokud je zastupuje „profesionál“, který všechno zná a ví, záměrně „vylepšené“ informace (také k nim patřím) a potom se baví jakou pitomost v novinách napsali.

          Například vojenští piloti nakukali novinářům, že MiG-29 je tak rychlý, že přeletí republiku v řádově minutách a v této rychlosti je problém zatočit tak, aby nepřeletěl hranice. Vylezlo z toho, že jsou pro nás zbytečné a politici je vyměnili za polské vrtulníky. Přitom MiG-29 je jedna z nejobratnějších stíhaček díky výkonu motorů a točí se na „pětníku“.

          0 0
        • náčelník  

          To, co jsi napsal k tomu projevu platí i o těch „ekonomických chybách.“

          0 0
    • Radek Broz  

      Už jsem to psal včera na facebooku – obrovský palec nahoru! Škoda, že je to jedinej člověk, kterej na něco takovýho má koule. Sice ho tu teď začne kritizovat spousta lidí, co ten projev ani neviděla (protože v tý televizi přece říkali, že on popírá t oteplování a taky rozkradl ty podniky, že jo), ale podle mě má v tomhle naprostou pravdu.

      0 0
      • pepino  

        Moje řeč. Vůbec jsme neměli do EU vstupovat, ale radši jsme mohli být 57 nebo jakym státem USA. I když teď asi ne, když je prezidentem černoch, což?

        0 0
    • Martin  

      jako euroskeptik jsem rád, že klaus mluvil tak, jak mluvil. sice je to jenom gesto, ale ukázal, že ne všichni mají tendence lozit EU do ******.

      přestože pana profesora moc nemusím kvůli tomu, co prováděl v 90. letech, jeho současné postoje se mi líbí. zdá se, že v některých otázkách prezentuje sdravý rosum.

      0 0
      • Vilge  

        Sdravý rosum je dfensština, nemá to má nějaký hlubší, mně utajený, význam?

        0 0
        • Vilge  

          …nebo to má…

          0 0
        • hribik A1  

          technicka! sdravy rosum © neni dfensstina, to je aleffovcina

          0 0
          • cabbage  

            spíš parodie na JJ …

            0 0
            • hribik A1  

              ano, to si robil aleff prdel z OC a JJ. pre mna nezabudnutelny kusok bola tato jeho veta:

              semřeš či budeš smrsačen scela sbytečne a nepomohou ani tvé konsservativní postoje a sdravý rosum

              0 0
              • Vilge  

                Já se bez mučení přiznám, že se v dfensovské genealogii moc neorientuju, ale přišlo mi, že prapůvodně si takhle dělal JJ srandu z Roota.

                0 0
        • Martin  

          sdravý rosum je skutečně aleffština a já to velice rád používám v tématech, která se zdravým rozumem zabývají :-)

          0 0
    • kubad  

      v něčem ho chápu v něčem ne, každopádně má na svůj názor právo a nikdo by mu ho neměl brát.

      0 0
    • Hejdik  

      Myslím,že to jak mluvil ,je jeho dlouhodobý postoj,čímž mě osobně nijak nepřekvapil.A k ob­sahu: no  v lecčem má pravdu,ale na druhou stranu chtěli být všichni v Evropě i Helena Růžičková říkala v slunci -seno…„Všechno bude,to jasně vidím,vždyď jsme už jednou nohou v Evropě!“ Tak nevím.

      0 0
      • Radek Broz  

        I on říká, že k t členství není alternativa, jen kritizuje, kam se to řítí.

        0 0
        • Hejdik  

          Musím uznat,že jsem docela rád,že president ČR ukázal,že nejsme úplný vlezdořiťky a docela se mi ten projev líbil.Vždyť všichni ti velcí Evropani museli být úplně paf,když jim to tam někdo nasolil na plnou hubu :-)

          0 0
    • BB  

      Nemám ho rád, je samolibý (ale určitě ne hovado Wartburgu), ale to jak ho zadupávají do země, tak vlastně pouze potvrzují to, co říká, že EU trpí nedostatkem demokracie a v tom má pravdu.

      0 0
    • burnout/syndrome1  

      Ale jo,s mnohým,co měl ten senil v tom projevu,sou­hlasím

      0 0
    • M_ishak  

      Jediné, v čem s Klausem souhlasím, je otázka globálního oteplování – jde o naprosto normální jev, v horizontu několika desítek milionů let, tu byla globální oteplování a ochlazování mnohokrát. To že médii zmanipulované nepřemýšlející stádo ho za tuto pravdu neprávem považuje za hlupáka, není Klausův (ani můj) problém.

      Jinak však tohoto pána pro jeho aroganci vůbec nemusím.

      0 0
      • pepino  

        Tady jde spíš o to, že před miliony let na to oteplování neměl člověk tak nějak vliv.

        0 0
      • Daník  

        o jak dlouhý výzkum svůj názor opíráš ;-))?

        0 0
        • juice  

          tyto články se moc v tisku neobjevují…:-(

           
          0 0
          • jan 2  

            A nebudou, jsou považovány za nepodložené

            0 0
            • juice  

              já ti podklady dal, dej mi nějaké ty. pokud možno pravdivé :-o

              jen ne od experta typu al gora :-(

              0 0
              • jan 2  

                To není můj názor, já to myslel jako takovou tu všeobecnou frázi

                0 0
          • Daník  

            ach jo, nechci se pouštět do nekončící diskuze, navíc je tady na to jiné vlákno. Netvrdím ani ano, ani ne! Existují desítky různých teorií a v podstatě rozdělují klimatology na  části (přičemž ta větší hovoří o oteplování). To ale neznamená, že tomu tak je. Existují nepochybně jiné velmi vlivné faktory..ener­getické toky, uvolňování metanu, CO2 z přírodních zdrojů atd. Vždycky mě ale pobaví, když tam, kde na zodpovězení otázek nestačí letitá práce vědců, se objeví někdo, kdo o tom nemá páru (na tom nic nezmění přečtení dvou článků), nazve je všechny idioty a hlásá nějaký názor, na jehož vytvoření potřeboval cca 5 minut. Ať je to jakkoli, nemyslím, že je moudré vyzývat k podceňování opatrnosti. Nelze vyloučit, že i ten relativně malý příspěvek člověka může rozhodujícím způsobem pohnout ručičkou na vahách! Kromě toho redukce skleníkových plynů sebou nese částečně i redukci jiných škodlivých látek, které jsou souběžně produkovány a jedná se o prokazatelné sračky, které všichni dýcháme třeba cestou na kole… a tvrdit, že „zelená“ opatření zbrzdí nebo ohrozí náš nekonečný ekonomický růst k totálnímu blahobytu…to už je ultrahovadina­. Howgh

            0 0
            • juice  

              v podstatě s tebou souhlasím (počty teorií, rozdělení na oteplovače a ochlazovače).

              s čím nesouhlasím je, že je nazval idioty (alespoň v osn v ny).

              pokud si pamatuju, tak navrhnul, aby to byly 2 týmy a sledovaly a porovnávaly výsledky…

              0 0
            • Daník  

              ..a krátká poznámka k původnímu tématu: leccos z projevu mi výjimečně znělo i na místě, když ale volá Vašík po větší pluralitě a demokracii názorů – on který všechny opačné názory zesměšňuje a názorové oponenty nazývá teroristy, je mi jasné, že překlad z klausovštiny do normálního jazyka by zněl asi takto: „vlastně si přeji více prostoru pro názory mé a mých stoupenců!“..

              0 0
            • hribik A1  

              skor o premiestnenie produkcie tychto skodlivych latok z nasich krajin do ciny a tam ich produkcia v este vacsom mnozstve

              0 0
    • bagr84  

      Myslim si, ze prezident by mel zastavat nejaky spolecny narodni zajem, prosazovat politiku vlady a ne „jet na sebe“ (ted mluvim o Klausovi obecne, projev jsem cely necetl, jen ten vycuc ve zpravach, proto nehodnotim).

      To ze se s Klausovejma vyrokama a nazorama ktery rad ventiluje casto neztotozni vlada ani jedna z parlamentnich stran (ktere ho mimochodem voli) vidim i jako chybu volebniho systemu – v prvnim volebnim obdobi mel Klaus duvod „chovat se slusne“, jinak by jako prezident v pristich volbach neuspel. Ted uz bohuzel zadnej duvod nema, cili nad nim neni zadna kontrola.

       

      Myslim ze president by mel byt tymovy hrac, to Klaus podle me neni :(

        
      0 0
      • kubad  

        To nemyslíš vážně s tím kopáním za vládu že ne?

        Teď je u kormidla ODS za půl roku můžou vládnout socani, časem třeba i komanči a prezident by měl svoje názory přizpusovovat tomu do zrovna vládne – proč?

        0 0
        • bagr84  

          Kdyz se snazi ziskat pro svuj mandat hlasy a prizen u poslancu a senatoru, tak se asi neceka ze pak proti nim otoci… Proc tady s tema svejma radikalnima postojema nevyrukoval pred volbama?

           

          Hlavne se dostat na hrad, nakonec ani ti komunisti mu chvili nevadili, hlavne ze ho tam protlacili…

          hadat se tu nechcu, to je muj nazor na nej.

          0 0
          • kubad  

            vždycky někdo někoho musí někam protlačit, bohužel to je dané výsledkem voleb u nás relativní remízou a spůsobem volby.

            A nemyslím si že by Klaus nějak měnil názory od voleb

            0 0
        • Vegan  
          1. to o cem mluvis je pripustne pokud bude volen primo ne pokud bude volen neprimo
          2. co se tyce zahranicni polytyky mel by byt postoj zeme ve svete jednotny abychom nedopadli jako polaci v davosu
          0 0
      • Radek Broz  

        To je stejnej nesmyls, jak chtít vládní názor po hejtmanech. Prostě byl určitej člověk zvolen prezidentem, jeho názory byly známy (narozdíl od prakticky žádných názorů Švejnara) – prezident nemá být tiskový mluvčí, ořekává se od něj, že bude myslet sám. Já jsem ohromě rád, že Klaus svými postoji aspoň trochu vyvažuje vlezdoprdelky z vlády.

        0 0
    • jan 2  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • prvniodkonce  

      Nesouhlasím s ním. Víc se k tomu nemá cenu vyjadřovat.

      0 0
      • karliner  

        naštěstí tvoje názory jsou ještě nedopečené :-)

        0 0
        • prvniodkonce  

          Názor o Klausovi nijak dopékat nepotřebuju a na 100% vím, že se nezmění.

          0 0
          • teepeex  

            ?

            mladi a neklidni:) jeste si to pamatuju(ac se nechce verit)

            nenech se zviklat,

            ale stejne se casem budes posunovat

            nedokazu ti to v tuhle chvili, ale kazdeho nazor na svet, se pochopitelne meni

            a ani ty nebudes vyjimka

            0 0
    • Mr.Cookie  

      jak ho nemám rád, tak musim uznat, že jim to řek' fakt dobře =)

      0 0
    • Tomínos  

      Mně se ten projev líbil, myslím si, že v lecčem to byla trefa do černýho, asi proto borci bučeli, ono se říká, že potrefená husa nejvíc kejhá, tak co asi může dělat potrefenej vůl.

      0 0
    • Al_Bunda  

      Jsem dost zklaman, ne z projevu, ale z jeho reakci na nej. V projevu se mi neco libilo neco ne. Jen me zarazilo chovani europoslancu. Je videt, ze pokud nekdo neprijde a hned jim nevleze do zadku je spatny. Bohuzel mi to cim dal vice pripomina chovani komunistu. Kazdy kdo mel jiny nazor nez oni byl take spatny. Podle me je videt, ze v EU neni zadna demokracie. Bohuzel. Driv nas ridili z Moskvy ted chteji ridit z Bruselu. To jsme si tedy moc nepomohli.

      0 0
      • spita  

        Reakce europoslanců na projev prezidenta členské země EU je klasická ukázka demokracie v EU. Myslím, že se v Socialistickém federativním státě evropská unie, do kterého směřujeme, máme na co těšit. Bůh nás ochraňuj před evropskou unií.

        0 0
      • gazman  

        Europoslanci přece nemůžou tleskat někomu,kdo v podstatě říká že jejich práce je na prd,jde jim o koryta a ty koryta jsou plné až po okraj. Jinak KLAUS DOBŘE !!!

        0 0
      • pepino  

        Část bučela, část tleskala. A co jako?

        0 0
    • Luk02  

      Občas mi příjde, že lidem se nelíběj názory, které zpochybňují některé funkcionality v EU jen  protože mají často racionální základ…

      0 0
    • Maynard  

      já můžu říct jen: Dobře on!!!

      0 0
    • MARIN  

      Fandim mu v tom jeho osamelem boji

      0 0
    • Airbag  

      Ano, je arogantní a namyšlený, ale NIKDO mu nesmí upírat nárok na názor, jinak je to proti svobodě projevu.

      Mě se taky mnohé jeho názory nelíbí, ale velmi si cením na něm jedné věci: stále stojí za svým, přestože je se svými názory téměř sám a nebojí se své názory prezentovat, přestože ho ta většina za to odsuzuje. Ovšem, to se dá také považovat za paličatost a samolibost.

      0 0
    • kovar  

      a co říkal?

      0 0
    • Karlos009  

      I já jsem tomu rád, že máme prezidenta a ne „přizdisráče“, bohužel nám to asi nebude moc platné, těch přizdisráčů a obchodníků s mocí je v našem parlamentu většina.

      A něco málo pro zlepšení nálady (tedy některých). :-)

      0 0
    • Vilém  

      Asi tak :)

      0 0
    • Volf  

      Já sice Klause úplně nemusím, ale ten jeho projev byl super a já se zase chvíli cítil jako příslušník svobodného národa, který má prezidenta co se nehrbí. A když si přečtu Lisabonskou smlouvu, tak mám dojem, že je jedním z mála politiků, který ji vážně četl a mysle u toho. http://propravo.clanwars.cz/…_smlouva.pdf 

      0 0
    • Sobi  

      Ják mi určitou dobu byl silně nesympatický, tak poslední dobou mi připadá, že je to snad jediný politik, který nazývá věci pravými jmény… Souhlasím s ním a jsem rád, že to konečně už někdo řekl veřejně!

      0 0
    • elbandito  

      Musím se přiznat, že tato diskuze mě příjemně překvapila:-) Vypadá to, že Klaus má víc zastánců a stoupenců, než o čem se nás snaží přesvědčit většina médií, naši novináři z něj dělají většinou vola (proč probůh?).

      0 0
    • Skalamander  

      trochu taky k tématu :)

      Výňatek z dopisu poslance EP Vladimíra Železného ministru zahraničních věcí ČR Karlu Schwarzenbergovi: 

      Vážený pane ministře, když už hovoříme o Přístupové smlouvě a o Lisabonské smlouvě, dovolte mi, abych přičinil poznámku. V rozpravě o Lisabonské smlouvě jsem ocenil Vaše vtipné podobenství o bohaté nevěstě s vilou, kam jsme se jako chudý chasník přiženili a najednou se zdráháme plnit povinnosti. Myslím však, že v tom příběhu je třeba připomenout i to, co se dělo po bujaré svatební májové noci plné šampaňského a radostných ohňostrojů. Brzy po svatbě náš chasník zjistí, že do mnoha prostor vily, kam se k nevěstě nastěhoval, stejně nemá přístup (omezení volného pohybu pracovní síly, zákaz volného pohybu služeb podle Bolkensteinovy direktivy a další regulace), zatímco jiní milenci jeho partnerky se tam pohodlně roztahují. A pokud mu do některých lépe vybavených prostor vily, přece jen výjimečně dovolí vstoupit, pak až po ponižující proceduře, kdy musí prokázat, že si umyl nohy, má čisté uši, nejedl česnek a ráno se postříkal deodorantem francouzské nebo německé výroby (právo na prodloužení embarga na volný pohyb pracovní sily podle úvahy a benevolence původních členských zemí). Chasník sice podle předmanželské smlouvy věděl, že nevěsta je silně promiskuitní a že si s ní bude moci užívat manželské radosti jen každou pětadvacátou a později jen sedmadvacátou noc a v nocích ostatních se bude nevěsta oddávat jiným milencům. Jenže náhle mu podstrčí k podpisu úplně odlišnou manželskou smlouvu (Ústavu či Lisabonskou smlouvu), kde s překvapením zjistí, že se nevěsta jmenuje jinak, než ta, kterou si vzal, a navíc mu ta smlouva sdělí, že počet nocí, kdy bude připuštěn, bude napříště stanoven na základě většinového rozhodnutí ostatních milenců, že se však v každém případě na jeho úkor zdvojnásobí počet nocí, kdy nevěsta bude muset být po vůli často neobvyklým choutkám německého milence (zavedení většinového systému v EU a zvýšení volební váhy Německa v EU na dvojnásobek, z 9 % na 18 %). A když už se náhodou nevěsta uvolí k manželské noci s naším chasníkem, pak okázale předem spolyká hrst antikoncepčních pilulek, jen aby z toho spojení náhodou nebylo počato něco smysluplného. Náš chasník navíc zjistí, že nová manželská smlouva předepisuje, že když už bude moci uplatnit svá manželská práva, pak často jen ve spolupodílnictví s jinými uchazeči o rozkoš, a to přesto, že na skupinový sex s německým a francouzským milencem své partnerky nemá zrovna chuť (sdílené předsednictví, disproporční počet komisařů). Až dodatečně si náš chasník povšimne, že nová manželská smlouva má také závazný dodatek, že při každém sexu s manželkou má právo být přítomna i tchýně (Charta základních práv EU), která může průběžně posuzovat jeho způsobilost k manželskému životu (nové pravomoci soudu EU v Lucemburku). A navíc ho tchýně může, třeba i po milostné předehře, vykázat z manželské postele, protože ještě neuhradil bolestné jinému chasníkovi, se kterým se kdysi dávno popral v hospodě a tomu druhému chasníkovi z toho dodnes zůstal pěkný monokl pod okem (odškodnění Sudetským Němcům za zabavený majetek, o kterém už nadále bude rozhodovat podle Charty jen soud EU). To všechno zjistí náš chasník, až když novou manželskou smlouvu neopatrně podepíše, aniž se ten venkovský trouba předem poradil s právníky. A teprve dodatečně si uvědomí, že v nové smlouvě je také článek, ve kterém se zavazuje, že se sám dobrovolně nechá vykastrovat (zrušení 62 práv veta členských zemí vůči rozhodnutí EU v Lisabonské smlouvě). Jak dlouho byste, pane ministře, v takové přepychové vile setrval?

      0 0
      • karliner  

        To by zasloužilo vytesat do kamene!

        0 0
      • kassar007  

        Tady pan Zelezny ukazal jak je omezeny a jeho znalosti o EU, pristupovych vyjednavanich a pod. jsou opravdu smutne a pod uroven. Je zde nadherne ukazano, jak manipulace s medii a neinformovanosti siroke verejnosti dokaze vytvorit nadhernou iluzi. Opravdu se tomuto clanku srdecne smeji :-)

        0 0
        • karliner  

          můžeš jen, klidně stručně, ale prosím konkrétně naznačit v čem se mýlí?

          0 0
          • kassar007  

            No to urcite neni problem :-)

            Zaprve – to, ze jsme nevedeli do ceho jdeme :-) .......... to je pro me velmi usmevne. Vse bylo pomerne presne specifikovano v pristupovych smlouvach a to predchazelo samozrejme vyjednavani (jsou i na internetu). Neni to tak, ze neco podepisi a pak se najednou vyloupne 50 listu pozadavku a omezeni. Pokud si tedy nasi zastupci neumi vyjednat lepsi podminky nemohou se tedy o nekolik let pozdeji vymlouvat na to, ze o necem nevedeli.

            Premena hlasovacich pomeru – ono to je cele velmi slozite. Hlasovani v Rade napr. – je presne popsano a v LS je to pouze prepocitano pomerneji k sile statu (ale to me neprijde spatne – proc by treba malta s 200 000 obyvateli mela mit stejne halsu jako CR). V urcitych vecech (zasadni otazky smerovani EU, atd.) stejne funguje system jednomyslnosti. V nekterych jinych mene dulezitych pripadech je treba halsovani brano jako „Pomerne“ – pomer hlasu je rozpocitavan tak, ze jen pocet hlasu nerozhoduje, ale je zapotrebi i urcity pomer statu malych a velkych (omezeni sikany jak ze strany velkych statu tak i malych) ............

            Dekrety – to uz snad ani nebudu komentovat. Populistycky slogan vtahujici se na vse  :-) ....... to se vubec neresi v ramsi EU ......... je mi stale zahadou jak nekdo muze spojovat dekrety s lisabonskou smlouvou. LS resi hlavne institucionalni problematiku, legistalivu, … ne ty zvasty co se resi v mediich. Zajimalo by me, jestli vubec nekdo z lici co se vyjadruji k lisabonske smlouve, ji vubec videl .......... aspon jako tistenou knihu :-). A cca rok jiz existuje konsolidovana ver­ze.

            Mno nebudu to rozepisovat dale ........ je toho hromada co je tam za dalsi blbosti. Doufam, ze ti to aspon takto staci :-)

            0 0
            • karliner  

              stačí, udělal jsem si o tobě dostatečný obrázek

              0 0
              • kassar007  

                heh :-) ...... doufam ze dobry :-) ......... ne ted vazne ........ ja se hrozne nerad o necem takovem bavim, ale kdyz jsem videl toto neodolal jsem

                0 0
              • pepino  

                Co to trochu rozepsat? Takhle kecá na netu každej, nějaký argumenty by nebyly?

                0 0
            • kassar007  

              a kruci .......... to je cestina :-( ........... ne neni dobre psat trochu v rozlicenem  stavu :-) ..... omlouvam se

              0 0
    • Jogador  

      A neni blokování příspěvků, které se ti nelíbí, dost podobný tomu, co se klausovi nelíbí?Ať žije demokracie, ale pouze těch, co si myslí to samý, co ty co… Na tom projevu mi nepřišlo nic tak špatného, ale media dělaj ze všeho bublinu, a nejvíc kecaj, ti co ten projev vůbec nečetli, to je to samé jako z chobotnicí, nejvíc nani nadávají lidi, kteří neviděli ani model, a soudí jen z obrázků… Jinak jsem pro odblokování příspěvků, přijde mi to trošku ubohé schovávat názory, který se neschodují s tím tvým, jinak samozřejmě vim, co tam psal, četl jsem to ještě předtim, než jsi to bloknul, a neni problém si to přečíst znova…

      0 0
      • Honza729  

        Ne. Precti si, co jsem v uvodu psal do zavorky kurzivou. Aby tu kdokoliv posilal kohokoliv do pí*i, to mi staci pro zablokovani, at ma nazor jakykoliv. To je vse, vic v tom nehledej.

        Jinak ostatnim fakt diky za super diskuzi. Souhlasim s temi, kdo si prezidenta vazi, a to nejen za tento projev. Ale respektuju i nazory druhych…

        0 0
        • Sobi  

          Nemám rád cenzuru, třeba tu jakou používá čemba, proti svým oponentům, ale jak už jednou psal, cenzura má přijít, když někdo nabádá nebo páchá trestnou činnost, nebo poku někdo začne vulgárně někoho urážet a napad…

          0 0
          • Honza729  

            Cembu sem, prosim te pekne, netahej. Nebo te zablokuju :-)))))))

            0 0
            • Skalamander  

              jaký má čemba oficiální postoj k evropské integraci? :o)

              0 0
              • Honza729  

                Me se neptej.....mne je to jedno :)

                0 0
              • Sobi  

                Jeden obrovská eurosingltrek z welsu přes ČR až do Rumunských karpat! :-D, ale nevím jak to přemostí… ale jsou to takový odborníci, že si s tím úplně hravě, narozdíl od nás eurosinglskeptiků porádí :-)))

                0 0
                • hribik A1  

                  cez lamač* bude singláč vedený na kľukatom násype :-)

                  *la manche

                  0 0
            • Sobi  

              Promiň… :-D to si o to říkalo samo :-D, ještě mám v krvi poslední setkání s TK… ale to je out…

              0 0
    • kankrlicek  

      Velmi se blížím k názoru Wartburga, lépe je to psáno zde.

      0 0
    • Jirik123  

      Klause moc nemusím, ale co se týče EU, tak má bohužel většinou pravdu.

      0 0
    • madcat  

      Souhlasím s ním téměř do posledního písmenka. Je dobře, že takoví lidé jako Klaus existují a že se nebojí ozvat se se svým názorem. Bylo by jedině dobře, kdyby se těm slepým nafoukaným byrokratům v Bruselu podobnýma projevama snažili lidi otevírat oči co nejčastějš, aspoň by za ty svoje statisícový platy přestali vymýšlet doslova p***viny a lidská energie, tvořivost a v neposlední řadě peníze by se investovaly do něčeho rozumnějšího.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.