• saintjv

    Ahoj dotaz, je křupani ve středu důvodem k reklamaci? Myšleno tak ze po oservisovani originálním servisem . Spesl a jeho pressfit.

    0 0
    • Člověk a jeho svět  

      Problém je, že to střed být může a nemusí… Nebo jinak – máš jistotu, že to je střed?

      0 0
    • saintjv  

      99%

      0 0
    • rockab  

      Podle me to dela sedlovka :-D To se tu uz resilo 100×.

      0 0
    • jaja01  

      uz jsem to psal – pokazde, kdyz mi krupe ve stredu nebo u rizeni, vyndam a vycistim sedlovku a hned je po krupani ;-)

      0 0
    • DrinkUP  

      Jestli je to rok starý kolo, tak bych to spíš viděl na to ho rozebrat, vyčistit, vyměnit střed (jestli to nejsou pedály) a zase složit. Reklamovat lupání bych si dovedl představit tak v době do garanční prohlídky a i tak ti můžou říct, že sis to způsobil sám (rána do klik, převodníků, agresivní čistidla v okolí středu apod.), ale Spešla nevozim, tak nevim jak to tam chodí…

      0 0
    • maajkee  

      A dělá to opravdu jen ve středu? Ostatní dny je to tichý?

      Ne vážně, je potřeba zjistit jestli to dělá opravdu střed, dost často mám zkušenost to dělá bordel pod patkou přehazovačky, jak to rezonuje, tak se může zdát že je to ze středového složení. Pak ti prostě jen může křupat v ložisku a reklamovat to zkusit můžeš, buď to uznaj, nebo řeknou že ložisko je opotřebé provozem a vymění ti tam za peníze nové, pokud se jezdí v dešti, v mokru tak všechny tyhle systémy jsou náchylný a ložiska odcházejí. Nedejbože když na to někdo stříká wapkou.

      0 0
      • saintjv  

        Hele patka rozebrana namazana, , kazeta dole namazana procistena, hazka nove lanko vse promazano zaloktitovano,stred rozebran namazano vycisteno, sedlovka novy bowden, taky vycistena… Moc vic veci si uz neumim predstavit…

        Umim si predstavit ze sem si to posral sam svou chorobnou touhou neustale mit bajk cistej:(

        0 0
        • pierogross  

          Ahoj. Máme na spešlu ten samý problém. Necelý rok staré kolo. A úplně nejlepší je, jak všichni tvrdí, že to je asi „něco“ jiného. Ne, není. Dělá to při otáčení klikama, nepravidelně, prvních 10 – 20km nic, pak to začne. Zkusil jsem výměnu pedálů, nepomohlo. Takže to JE střed. V servisu tvrdí takové šílenosti, že to ani sem psát nebudu…

          0 0
          • Johnnyxjr  

            Já jsem to na svém spešlu BB30 odstranil tak že jsem sundal kliky a položil kolo na bok zastříkal jsem obě dvě ložiska WD co jsou ve středu a nechal tak pak po cca 6 hodinách jsem tohle opakoval druhý den ten stejný postup ale na druhé straně pak jsem pořádně namazal kliky vazelínou a přestalo to. jezdím cruxe dostává celkem kotel ale ted nevrže a nekřupe.

            0 0
            • pierogross  

              Díky za tip, třeba pomůže i zakladateli.

              0 0
              • Johnnyxjr  

                Není zač mě to pomohlo samo že předtím jsem projel všechno od sedlovky patky pedálů atd tohle zabralo.

                0 0
              • Čipera  

                U holowtech 2 nejčastěji křupe voda ve středu nejlepší je to rozdělat pořádně vyčistit, závit namazat grafitkou a zase dát do kupy.

                0 0
            • Člověk a jeho svět  

              Zajímavé (mj. proto, že WD není úplně to nejlepší).

              0 0
          • satch  

            Pokud mají kliky demontovatelnýho pavouka, může být povolenej ten pavouk.

            0 0
    • jimac  

      Měl bych dotaz, kolik km vám přibližně vydrží střed typu Hollowtech II? Přijde mi, že to nic nevydrží :D a to umývám kolo pouze zahradní hadicí a ne proudem.

      0 0
      • Strakááč  

        mělo by to vydržet dost.. a když to stojí do 4 stovek tak se to dá měnit i jednou za půl roku.. :D

        0 0
        • jimac  

          Jojo, na to už jsem přešel, kupovat Deore za ani ne 300 :D ale nebaví mě to každej rok řešit. Ale asi to je prostě špatně utěsněný. Nějaké zkušenosti, porovnání co se týče životnosti při jízdě v „bordelu“ např. se čtyřhranem někdo nemáte?

          0 0
          • Strakááč  

            nejni to špatně utěsněný. podlě mě :D

            já bych ale řekl že ten střed vydrží víc než dost.. a co se ti nezdá že to podle tebe nevydrží ? nebo nevydrželo :D jak se to pak chová ? :D

            0 0
            • Fidži_CZ  

              No pročti si tady fórum na téma ložiska HT2 a uvidíš, že to je bída.

              0 0
              • Strakááč  

                tak když střed stojí okolo 3 stovek tak co se dá čekat :D příští rok na jaře ho taky vyměním :D

                jdu to počíst :D

                0 0
                • jimac  

                  Jde o to, že i dražší středy než deore za 300, jsou stejně utěsněný a vydrží stejně dlouho. Samozřejmě u středu za 300 je mi vcelku jedno, že ho třeba za 2000km zahodím, ale koupit dražší a zjistit, že vydrží ± stejně, by mě asi naštvalo :D

                  0 0
                  • Strakááč  

                    taky jsem přemejšlel jestli nekoupit lepší střed.. nakonec jsem taky něco slyšel o tom, že to vyjde nastejno, tak jsem volil nejlevnější variantu :D

                    0 0
            • jimac  

              Víc než dost, bych si představoval déle než jednu sezonu a to toho moc nenajedu… Jak se to pak chová? V záběru křupe nebo vrže. Na funkčnost asi v tomhle stádiu žádný vliv, pouze to týrá psychiku (jet třeba 5 hodin s vrzajícím a křupajícím kolem, nic moc zážitek :D ). Ale u jednoho středu se mi stalo, že se prostě ložisko přestalo točit :D

              0 0
      • DrinkUP  

        Já ho měnil asi po 2,5 tis. km, ale dostával celkem zabrat, hodně nastoupáno a pravidelně myto hadicí. Většinou stačilo sundat kliky, všechno pořádně vyčistit, namazat a zase složit, ale po 50 km se lupání zase objevilo, takže jsem se rozhodl dát novej střed (asi by stačilo vyměnit ty plastový výčka/pouzdra, ale ty se zvlášť neprodávaj). Ložiska byly relativně v pohodě, jen u levýho byl trošku víc cejtit krok a byla u něj víc vyleštěná osa. Takže po těch 2,5 tis. km tvrdšího zacházení střed uplně na odpis nebyl, ale chtěl jsem mít kolo „vyladěný“ a nechtěl každejch 100 km sundavat kliky, takže jsem nasadil novej střed a je všechno v pohodě. Jen mam takovej pocit, že po pár set km budou na odpis i pedály (M520 si po 4 tis. už taky občas lupaj).

        0 0
      • blaf  

        Na silnici roky. Na bajku taky, ale na tom moc nejezdím.

        0 0
      • jecnak  

        Procti si tohle vlakno

        0 0
    • Strakááč  

      křupání ve středu jde vyřešit jedině jízdou v jiný dny :))

      křupání ve středu na to na co jsi se ptal se zbavíš když vemeš nějakej kus tyčky, trubky, drátu nebo tak vemeš hadr dáš kolo vzhůru nohama vemeš třeba cyklostar namočíš ten hadr vytřeš to v sedlovej trubce do čista to samý na sedlovce a jestli nehejbeš se sedlovkou tak bych jí ještě napatlal vazelínou aby se tam nedostával prach když zapší tak to pěkne voda veme až dolu a ty kamínky atd.. a pak to křupe no :D a ještě bych vzal starou duši a převlíknul jí přes obímku..

      0 0
    • pavlos12  

      Nechci zakládat další vlákno,tak to hodím se mám Lectora 6,po ujetí asi 500km se začalo ozívat ze středu nepříjemné křupaní,říkal sem si že by tam mohl být bordel,tak sme to vyčistily,a 50km a klid,a pak zase ten stejný problém,vyzkoušely sme vyměnit střed,a po cca 200km je to tu zase,neví někdo co by to mohlo způsobovat,už sem stoho fakt na prášky.

      0 0
      • Strakááč  

        Jezdi jindy než ve středu :))

        .

        neřeš to.. to bude nejlepší

        0 0
      • Vilém  

        Holky, vyserte se na to.

        0 0
      • MartinM  

        To bude sedlo.

        0 0
      • Lachtis  

        To může být fakt cokoliv… Taky s tím teď bojuji, vyzkoušel jsem už mnoho variant, pedáky, kliky, převodníky, střed, patku, pevné osy, kazetu, sedlovku, představec s řidítky a stejně zatím k prdu, ale je pravda, že ještě zbývá ořech, náboj, hlávko atd. :-). Jak už mnoho jiných uvedlo, nejlepší je to celé rozebrat a následně poskládat :-D.

        Spíš to vidím, že se na to vys.ru, cvakání/křupání mi dělalo každé kolo, někdy se mi to podařilo na chvíli odstranit, někdy to dělalo sem-tam, někdy neustále… Když člověk jezdí i ve sr.čkách, tak to prostě k tomu bohužel patří.

        0 0
      • tonik666  

        stred to byt nemusi, v zaberu se tahem retezu hybe skoro vsechno.

        zkus experimentovat jestli zvuk nejak vyloudis mimo jizdy a hledat. muze to byt cokoliv

        0 0
      • peky  

        Při posledním krupani ve stredu co se začalo ozivat i ve ctvrtek a pak po cely týden, sem zjistil po vymene stredu, klik a pedalu, ze streda je dobra. Měl sem uplne v pytli zadni nabu. Dej pozor opravdu to může byt cokoliv jineho.

        0 0
    • pavlos12  

      Noo,ono se to víc a víc zhoršuje,ten střed mě napadl stoho důvodu,že sme to vyměnily,a bylo ticho,a teď je to úplně to stejný ne-li horší,ale skutečně si myslím že to jde od něj včera to jen křupalo,a dneska už to začalo i divně vrzat :( kdyby to dělalo občas,tak to nebudu ani řešit,ale ono to dělá skoro pořád.

      0 0
      • LM  

        Tady máš nějakou inspiraci co všechno to může nebo nemusí způsobovat.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.