• jecnak

    V jinem threadu je videt, ze vas je spousta z vychodu Prahy. Pokud vam neni lhostejny osud Klanovickeho lesa, pripojte se k teto petici proti stavbe golfoveho hriste: www.ujezdskystrom.info

    Nemam nic proti golfovym hristim, ale preci jen je jich uz i na vychode Prahy celkem dost. Likvidovat kvuli dalsimu velkou cast vzrostleho duboveho lesa mi prijde dost spatne. Jedna se o nejrozlehlesi les v Praze a v tomto pripade se da opravdu hovorit o lese – jsou tu zajici, bazanti, divocaci, srnky, lisky a spousta dalsich zvirat. Jsou tu nadherna mista a pritom je to co by kamenem dohodil od metra (ucastnici 1. rocniku Lost in Prague to jiste potvrdi).

    Vim jak pohnuta historie zdejsiho golfoveho hriste byla, ale to automaticky neznamena, ze se dnes muze vykacet les.

    Anketa: Golfove hriste?

    19x
    79%
    0 0
    • Luka  

      no, cemba se v tom trochu angazuje. zatim je faze vyjednavani…

      ovsem jako jedinec jsem petici podepsala a rozeslala to vsem, koho by to mohlo zajimat.

      nejde ani tak o hriste, ale hlavne o to, dostat se k tem pozemkum.. tedy, suska se, ze misto hriste tam budou baraky… ale kdo vi… kazdopadne milej investor je firma, ktera 5× zmenila nazev, ale i tak dluzi 176milionu Prazske radnici… toz jentak pro predstavu, kdo za tim stoji.

      proto jsem ten dred zalozila, abych zjistila, koho by to mohlo zajimat.

      Sdruzeni za zachranu lesa nabidlo moznost protestni cyklojizdy lesem… + zadaji o rozmisteni baneru na strankach, aby se o tom dozvedelo co nejvic lidi…

      0 0
    • Medunka  

      Na ten mail, co jsem rozesilala, jsem dostala odpoved: „to si ze me delate p..... je to nesmysl a predevsim politika. 30tis stromu? to tam ani neni. nikdo kvuli golfu nechce vykacet 30tis stromu ani nicit klanovicky les. je to jen fraska.“

      0 0
    • climber  

      Petici jsem už podepsal, taky jsem ji rozeslal všem co znám. Pokud jde o historii klanovickeho golfu, tak na www strankach újezdského stromu je docela zajimavé počtení (ona ta historie nebyla ani tak slavná ani tak dlouhá, jak se nám paní Bažantová, zástupce investora, snaží namluvit).

      Vzpomínám si na jednu televizní debatu, kde se paní Bažantové zeptali, jak chtějí jako provozovatelé hřiště řešit problém divoce žijících prasat, které jim hřiště rozryjí, bez toho aby bylo celé hřiště oploceno (závazek investora neoplotit areál). Paní Bažantová se s vážnou tváří obrátila na přítomného zástupce Lesů ČR a řekla: „tak je vystřílejte“. Jo co golfista to přírodomil.

      Takže jestli můžu apelovat na všechny pražské bikery: PODEPIŠTE PETICI A ROZEŠLETE JI DÁL. Docela mi na tom záleží, bydlím v Újezdu cca 100 metrů od Klánovičáku.

      0 0
      • ondratej  

        Doporučuji si přečíst shrnující článek Martina Komárka v MF asi před týdnem … neviděl bych to tak jednoznačně, jak to tu prezentujete ..

        např. vykácení stromů se týká menšího objemu, než těží každý rok Lesy … je to max. 1–2 procenta celkové rozlohy .. atd

        spíš mi to přijde jako místní válka … a teď už i s politickým rozměrem

        0 0
        • Medunka  

          Staci si precist dnesni MF Nic neni nikdy jednoznacne, jen mi prijde zbytecne stavet dalsi golfove hriste, kdyz o kousicek dal jedno uz je. Les je hodne navstevovany a nedokazi si predstavit, ze bych tam mela jezdit na kole a cekat, kdy me sejme nejaky zatoulany micek ci kulka. Proc neudelaji golfove hriste nekde na louce a chteji budovat golf uprostred lesa?

          Klánovický les: golfisté, nebo myslivci? Klánovice – Mnohaletá přetahovaná, zda se cvičná golfová louka v Klánovicích rozroste na osmnáctijamkové hřiště, nebo tu dál porostou smrky, se měla konečně vyřešit. Pražské zastupitelstvo totiž mělo rozhodnout, jestli se kus Klánovického lesa v územním plánu přemění z rekreační zóny na les. V tom případě by společnost Forest Golf Resort Praha, která tu chce obnovit sportovní areál z konce třicátých let minulého století, musela svůj golfový plán opustit. Řešení se však odsouvá. Prozatím na neurčito. „Důvodem je, že není dopracovaná dopravní studie,“ vysvětluje zdržení zastupitelka Eva Tylová (SZ), která proti hřišti bojuje už delší dobu. Střety mezi příznivci a odpůrci golfu trvají už řadu let. Obě skupiny se střídavě obviňují ze zamlčování informací a z manipulace s veřejným míněním. Naposledy společnost Forest Golf Resort Praha přišla s tím, že pokud v lese hřiště nebude, budou se tu místo golfistů prohánět lovci s puškami.

          Golfisté: Honitba je nebezpečná

          „Zřízení honitby zásadně omezí sportovní a rekreační využití Klánovického lesa i stávající cyklostezky a turistické trasy. Nebezpečí plynoucí ze zřízení komerční honitby téměř umrtví život v této lokalitě. Navíc má honitba být v bezprostřední blízkosti obytných domů,“ píše v tiskovém prohlášení místopředsedkyně představenstva společnosti Forest Golf Monika Bažantová. Plánům myslivců podle ní zatím překáží současná podoba územního plánu. Ta počítá s tím, že tuto část lesa budou lidé využívat ke sportování. Správcem Klánovického lesa jsou lesníci z Mělníka. Šéf mělnické lesní správy Zdeněk Žára nevidí na plánech myslivců nic problematického. „Honitby jsou zcela běžné. Navíc to rozhodně neznamená jenom střílení zvěře, myslivci se o zvířata i starají a dokrmují je,“ vysvětluje Žára. Podle něj se lesní správa snaží co nejvíce vyjít vstříc obyvatelům Klánovic a dlouhodobě spolupracovat s místní radnicí. S obavami, s nimiž přišli zastánci obnovy golfového hřiště, nesouhlasí i zastupitelka za Stranu zelených Eva Tylová. „Ve východní části lesa honitba bez problémů funguje a rozhodně nikoho neomezuje nebo neohrožuje,“ oponuje Tylová.

          0 0
          • Michal.J  

            Jestli se do toho vložili myslivci tak by se nebál že tam vůbec něco bude, myslivco jsou úplně nejvyšší lobby liga:-)

            0 0
        • climber  

          Tak to je pěknej kec, argumentovat tím, že se jedná o těžbu srovnatelnou s roční těžbou LČR nemá hlavu ani patu. LČR totiž vytěženou plochu znovu zalesní.

          0 0
          • ondratej  

            já se nepřu, nevidím do toho a netroufám si dělat nějaký závěry … jen doporučuji se podívat taky z druhý strany (např. je vytěžení 1 procenta lesa opravdu taková katastrofa?)

            navíc jako golfistovi je mi myšlenka obnovení prvorepublikového hřiště sympatická

            ale i když se tam hřiště nakonec postaví, těžko tam někdy půjdu hrát, hřiště v rovině mě stejně nebavěj ;-)

            0 0
            • Luka  

              www.ujezdskystrom.info/rmace/index.php?…

              doporucuji precist… jak je to s tim prvorepublikovym golfem…

              0 0
              • ondratej  

                já to vím, to je ten článek M. Komárka, který výše zmiňuji ;-)

                0 0
                • Luka  

                  mno. rekla bych, ze to je neco jineho. ten v MF dnes jsem cetla, ale tohle je mnohem rozsahlejsi a myslim, ze lepe zpracovane argumenty. ale to je fuk. at si kazdy udela svuj nazor, ale komu na lese zalezi, ten at podepise petici. tech par minut nikoho nezabije.

                  0 0
                  • ondratej  

                    jo je, viz oprava níže

                    0 0
                    • ondratej  

                      „at si kazdy udela svuj nazor, ale komu na lese zalezi, ten at podepise petici“ :-D

                      no nic

                      0 0
                      • Luka  

                        nojo, zrovna to neznelo kosher… uznavam. ja jen, ze dneska lidi si jeste porad nezvykli, ze ne vsechno se musi prijmout tak, jak to urednik naserviruje.

                        Svagrice mi tuhle rekla „nojo, nesouhlasit, ale co jako s tim chcete udelat?“ Rikam „No proste dat vedet svetu, ze s tim nesouhlasime, ze tohle nechceme“ a ona mi na to rekne „No, ale k cemu to je? Co to zmeni?“… tenhle pristup me zveda ze zidle. Proste pulka naroda tu brepta nad pivem, jak je vsechno hrozny, a nic proti tomu nedela…

                        tenhle dred vznikl proto, aby lidi videli, ze se bude brzo rozhodovat (melo se 20.9, ale odlozili to), a kdo chce mit les cely, mel by se rozhoupat a podepsat. Kdo chce hriste, at si zalozi vlastni petici, a komu je to fuk, tak at to nepodepisuje… ze…

                        0 0
              • Luka  

                komu se to nechce cist, tak jedno za vsechny: //"Golfové hřiště, pokud bude vybudována v současné redukované rozloze bude maximálně devítijamkové. Ve srovnání s 18 jamkami, které se připravují v Dolních Počernicích a na Černém Mostě, 27 jamkami ve Vinoři a 18 jamkami v Mstěticích bude vždy pouze malým hřištěm uprostřed velmi blízko umístěných rozsáhlejších a zajímavějších (viz růstový potenciál) hřišť. Jeho dopad na rozvoj území bude malý. V případě, že by mělo hřiště růst, bylo by třeba se předem smířit s postupným zánikem další velké části lesa, což dnes nikdo nepředpokládá a ani nechce.

                Naopak les samotný, který je v Praze ve své velikosti jedinečný a jde prakticky o jediný skutečný pražský les, má daleko větší potenciál na přilákaní většího a více žádaného typu turistiky, tzv. soft turistiky (pěší, kola, jogging apod.) nevyžadující mechanizaci ani koncentraci uživatelů skrze zatěžující dopravu auty."//

                0 0
                • ondratej  

                  sorry, oprava … tohle je ten článek M. Komárka www.ujezdskystrom.info/rmace/index.php?…

                  0 0
                • JIRA  

                  V Dolních Počernicích mělo být hřiště místo pole. Přímo vedle domu mých rodičů. Proč ne. Určitě se z trávy tolik nepráší jako z hlíny a golfisté obyčejně moc neřvou. :) Najednou se ale na vývěsce objevilo, že místo hřiště budou baráky. Asi 50. No dobrá. Pak jich ale najednou mělo být 100 a hlavní obslužná komunikace měla vést naší klidnou ulicí, kde by najednou místo 20 auto denně jich jezdilo odhadem 300. Takže taky petice ..........a jsem jen zvědavý jak to dopadne.

                  0 0
                  • ondratej  

                    jj .. tohle je věc, který bych se fakt bál

                    0 0
                  • Luka  

                    mam obavu o to, jestli takhle „nahodou“ nema dopadnout i klanovickej les

                    0 0
                    • ondratej  

                      no když ty pozemky patří Lesům, tak se není čeho bát, ne? ;-)

                      0 0
                      • climber  

                        Ale je, LČR jsou státní podnik a lobbyismus tam jen kvete.

                        0 0
                        • ondratej  

                          což ale pramálo hovoří o golfistech … říkáš tedy, že problém je u Lesů, ti by totiž pozemky pro stavbu domků nakonec prodávali, ne golfisté

                          0 0
                      • Luka  

                        dokud lesum patri… coz neni pro schopneho „investora“ problem…

                        0 0
                        • ondratej  

                          Lesům mají patřit i nadále … golfisti tam mají být pouze v dlouhodobém pronájmu, ne?

                          0 0
                  • JIRA  

                    Hm… Škoda, že to hřiště nebude větší a na ty baráky tam bude bohužel místo. :(

                    www.sweb.cz/…_prehled.jpg

                    0 0
                    • jecnak  

                      Zrovna tady si myslim, ze bude Golfove hriste jen ku prospechu.

                      0 0
              • Michal.J  

                No já to vidím tak že tam měli hřiště a pak jim ho komunisti sebrali. Oni to teď chtějí zpátky.

                Jestli tam ten golf hráli 5, 10 nebo 50 let v tom podle mně nehraje roli. Nebo když někomu ukradnu něco co používá krátkou dobu je to menší krádež než když to používá léta?

                Čistě subjektivně bych byl radši kdyby se nic nekácelo a les tam zůstal. Ale mám pocit že v tomhle případě jsou prostě v právu a měli by mít možnost si to hřiště obnovit.

                Chápu že ti co k tomu místu mají nějakej vztah a zažili to jako les a podobně to uvidí jinak, ale to je holt daň za to že tady byl komunismus.

                Pokud to ale někdo pak začne měnit, a bude tam chtít stavět byty, supermarket nebo třeba aquapark budu proti a podepíšu klidně několik petic:-)

                0 0
                • ondratej  

                  tak to jsme na tom názorově zhruba stejně ;-)

                  0 0
                • Habib  

                  Jenze pak uz by taky mohlo byt pozde neco prtoti tomu delat..

                  0 0
                  • ondratej  

                    nojo, ale zase když to trochu přeženu, tak všechno odmítat „jen“ proto, aby se něco „nestalo“, to taky asi není úplně ideální … ne?

                    0 0
            • climber  

              Když se to podá tak, že se vykácí 1% tak to samozřejmě nevypadá nijak dramaticky. Problém je, že vím jak vypadá les v místech kde by hřiště mělo být a kolik by ho chtěli kácet. Garantuji ti, že celá část klánovičáku mezi Klánovicemi a Újezdem tím bude zasažena (zásahem nemyslím samozřejmě jenom samotné kácení, ale vybudování kominikací atd., pak už jenom chybí aby tam golfisti začali drandit v těch jejich elektrovozíkách). Navíc jak říkáš, je to absolutní placka, takže jako hřiště to asi nebude až tak super.

              Když se podíváš na východní stranu Prahy tak Klánovičák je jedinou velkou zelenou plochou. A tím je pro mě celý problém vyřešen. Vykácení lesa kvůli zábavě je pro mě zvěrstvo.

              0 0
              • ondratej  

                možná máš pravdu, a to i přest, že argument „Vykácení lesa kvůli zábavě je pro mě zvěrstvo.“ zrovna neberu …

                0 0
        • Volf  

          Byl by jsi stejně nekompromisní, kdyby tam byl dříve bikepark a někdo ho dnes chtěl znovu postavit a musel vykácet nějaký stromy?

          0 0
          • jecnak  

            Myslim, ze pri stavbe Bikeparku se zrovna da obejit prakticky bez kaceni – max. neco u zazemi dole, ale to vetsinou uz stoji (lanovka).

            0 0
            • Michal.J  

              To ale trochu uhejbáš ne?:-)

              0 0
              • Manas  

                Ne, proc? V bikeparku by spravne vubec nemelo jit o kaceni ale o postaveni stezek tak aby teren vydrzel a neposkodilo se to. Napriklad na Spicaku je to docela dobre natoceny lesem a pritom se nemuselo nic kacet.

                V pripade golfoveho hriste uz toho kaceni je podstatne vic …

                0 0
                • blue  

                  rozhodně to tam ale nevypadá jako v nedotčenym lese :-) a co jsem slyšel (možná to tak není, nevim, je to od kámoše, co tam jezdí) o vyjetý, ale oficiálně stále neotevřený sjezdový trati, to tomu bikeparku asi taky moc v boji proti chko nepřidá

                  0 0
                  • Manas  

                    K ty sjezdovy trati – je tam videt stopa, ale staci potom tak 14 nejet a nebude to videt – viz treba Jested. Jinak je jasny ze ten les nevypada nedotcenej, ale mel sem na mysli spis kaceni stromu apod. Dalsi, to co vadi CHKO jsou 3 klopenky a dve lavice nahore, to je dle nich vyrazny zasah do prirody … no to mi moc neprijde obzvlast, kdyz vedlo toho stoji bufac a stanice lanovky nad tim. Ale to je na jinou diskuzi :-)

                    0 0
          • climber  

            Byl. Zajímavá, zalesněná krajina je rozhodně důležitější než golfový hřiště nebo bikepark.

            0 0
    • martt  

      co tak tlacit na investora aby na golfovom ihrisku postavil aj bikepark, pripadne nejaky singletrack?

      0 0
    • Mnour  

      Jsem z Újezda a moc bych se golfového hřiště nebál, jedná se o docela malé území, kde je hodně bažin a víceméně neudržovaný les, křoví atd… . Kdyby byl investor nucen trochu přispět k obnově zbytku lesa, možná by výsledek byl lepší než současnost.

      0 0
      • ondratej  

        hm, takhle to na mě po přečtení řady článků působilo … no a když to říká místňák ;-)

        0 0
        • climber  

          Jenže v tom to právě spočívá. Každý opravdový les je „neudržovaný“. Až ho začnou udržovat tak v něm budou uhledné asfaltové cestičky, ale už to těžko bude opravdový les. Taky jsem místňák, pravidelně chodím běhat do míst, kde by mělo hřiště být.

          0 0
    • Din  

      Mě přijde, že stavba golfového areálu krajině jen a jen prospěje, sice se část vykácí, ale ten zbytek se zušlechtí na maximální úroveň, navíc zmizí ty podmáčené a bažinaté plochy. Budete se všichni moc divit jak to za nějakou dobu bude vypadat k světu!Jinak golf aktivně hraju, je to super zábava a jako bikera mě osobně Klánovický les moc nebral, ačkoliv jsem jeden čas bydlel nedaleko.

      0 0
      • cabbage  

        pleteš si les s japonskou zahradou…

        0 0
      • Manas  

        Jenze prave podmacene a bazinate plochy jsou pro les dobre, nejsem nijakej odbornik, ale rozhodne mi to prijde lepsi nez vetsi zasah melioraci apod.

        0 0
        • jecnak  

          Zrovna tyhle plochy jsou v nekterych mistech oznacene jako prirodni pamatka, jelikoz tam rostou ruzne chranene rostliny.

          0 0
          • Manas  

            Tak to jsem si myslel. Tim lepsi to ponechat. Mokradu uz je fakt malo …

            0 0
    • capo  
      1. jsem z Klánovic
      2. jsem proti golfu

      Rád bych řekl jen tolik. Většina občanů z Klánovic je proti golfu, což jasně ukázali ve volbách. Nemá smysl žít z minulosti, nebo si myslet, že lze obnovit nějaká sláva. V minulosti bylo toto hřiště jedno z mála v celé republice. Nyní je několika čtverečních kilometrech hrišť opravdu hodně. Dolní Počernice, Černý Most, Mstětice, Vinor, Hostivař… To vše v okolí max 20km. Les je v tomto okolí víceméně jediný. Dělat něco, co občané v okolí nechtějí, navíc na úkor jediného lesa mi nepřijde jako geniální nápad.

      Rád bych ještě doplnil, že nelze si dělat obraz na základě názoru jedné osoby. Narážím na zmiňovaný článek p. Komárka. Pan Komárek podle nevystihl některé fakta zrovna přesně. Pokud si někdo chce udělat jasnější názor, nechť prosím naslouchá více zdrojům, ne jedinému.

      Howgh

      0 0
      • jezevec2  

        je tragickou skutecnosti, ze parky a lesy jsou prvni na rade, kdyz si nejaky developer umane neco postavit a na necem vyrejzovat. Argument, ze kdysi to golfove hriste nekomu patrilo a tudiz se k tomu vaze nejaka tradice by mel byt dnes irelevantni, protoze uzitna hodnota lesa je daleko vyssi nez uzitna hodnota hriste. Les ,,pouzije,, kdokoli – kojenci pocinaje, duchodci konce. Golf hraji vetsinou podnikatele a nebo,,podnika­tele,, – navic pravidelne vidim na Palmovce a v Modranech poloprazdne hriste kde je par osamelych postav v oplocenem arealu urceneho pro ,,cleny clubu,, a par metru vedle se mackaji a propletaji bikeri bud mezi auty (Libensky most) nebo mezi chodci a bruslari (Modrany). Zkratka v precpane a zasmogovane Praze, kde soudruhy z radnice nenapadne vyznacit pruh pro kola ani behem nakladnych rekonstrukci mostu (pod Letenskym tunelem) nebo behem stavby novych silnic (napr. Svabky – LIben) mi prijde likvidace zelene jako nesmysl.

        0 0
        • ondratej  

          z argumentů typu, že golf hrají jen podnikatelé či „podnikatelé“ se mi dělá fakt mdlo … jsem aktivní golfista, mám hromadu kamarádů golfistů a podnikatel či „podnikatel“ není ani jeden … tohle mi hodně zavání takovým tím čecháčkovským „zbohatlíci vykácí cenný les kvůli své zábavě“

          na druhou stranu si ale samozřejmě jako nemístňák netroufám odhadnout „prospěšnost“ stávajícho lesa místním vs. golf

          0 0
          • Jenda  

            no dobre ale prinejmensi jses ochotnej uznat ze lidi bydlici na sidlistich kolem Klanovickyho lesa se asi prilis golfu nevenuji ne? A ze je to narozdil od prochazek ci projizdek v lese zabava pro spise movitejsi cast spoluobcanu asi taky nevyvratis?

            0 0
            • ondratej  

              no zrovna v Klánovicích mi přijde že bydlí spíše lidé movitější … co se sídlišť týče, tak to určitě bude spíš naopak

              ale to bychom se dostali k hodnocení prospěšnosti těm a oněm a už se zase trochu vzdalujeme …

              ale jak říkám už výše … netroufám si činit závěry, jen odmítám zjednodušenou argumentaci, politikaření a halekání pro masy

              0 0
              • OCG  

                nejsem sice ani od Phy, ani z Čech, ale když tě tak čtu, tak už jsem se musel ozvat, z tebe je ten aktivní golfista cítit až k Brnu… :o) dostali k hodnoceni prospěšnosti pro ty a ony, píšeš, a prý se to trochu vzdaluje od původního tématu. To si nemyslím. Opravdu je podle mě potřeba před každou takovou stavbou zvážit její přínos. Velmi zjednodušeně: jaký bude přínos/prospěch golf. hřiště pro „movitější“ klánovické nebo pro ty, kteří bydlí v sídlištích okolo, tedy pro ty, kteří žijí v jeho blízkosti? Golf. hřiště není dálnice nebo jiná obecně prospěšná stavba, kterou vybudovat by bylo v zájmu všech. Srovnejme přínos lesa a golf. hřiště pro obyvatele Prahy; srovnejme, kolik lidí je bude využívat (využívá), vezměme v potaz skutečnost, jaký dopad bude mít zničení jakkoliv malé části lesa na něj samotný?

                Jak se zdá, tak ty moc nějaké argumenty nebereš, ale vysvětli mi jediné, aktivní golfisto :o) PRažští píšou, kolik je kolem Prahy golf. hřišť. Proč by se mělo stavět další a ještě v místě, které pražští označují jako jediný les v okolí Prahy? Tohle mi hlava moc nebere…

                0 0
                • ondratej  

                  kdybys pozorně četl, co píšu …

                  vadí mi např. zjednodušená argumentace … řada lidí teď z boje proti „zbohatlíkům“ tříská politickej kapitál

                  golf tam dřív byl, komunisti to sebrali a tak by se to podle mně mělo logicky „vrátit“ … nehodnotím 9 jamek vs. 18 jamek apod

                  a jestli ti vadí výraz „aktivní golfista“, tak se s tím budeš muset poprat sám — to zase z tebe cítím já :-P

                  a na závěr, pokud tě to uklidní, tak jen zopakuju, že já tam hrát těžko někdy půjdu, protože hřiště v rovině mě fakt nebavěj

                  0 0
                  • Luka  

                    ano, golf tam byl.. jen proto, protoze v modranech se hriste rusilo kvuli nemocnici a protoze sudety (kde byla vetsina hrist) byly odtrzeny od republiky…zbourejte nemocnici, postavte tam hriste. bo tam bylo od roku 1906

                    0 0
                    • ondratej  

                      strom máš načtenej dobře … my jsme to spolu včera už uzavřeli, ne? :-P

                      0 0
                      • Luka  

                        s nikym jsem nic neuzavrela.

                        0 0
                        • ondratej  

                          tohle jsem tedy mylně považoval za uzavření naší debaty: „tenhle dred vznikl proto, aby lidi videli, ze se bude brzo rozhodovat (melo se 20.9, ale odlozili to), a kdo chce mit les cely, mel by se rozhoupat a podepsat. Kdo chce hriste, at si zalozi vlastni petici, a komu je to fuk, tak at to nepodepisuje… ze…“

                          0 0
                          • Luka  

                            ty to tu rozdmychavas do absurdna. nejde nereagovat… jak vidno, reaguji i jini, takze asi to uzavrene nebylo…

                            0 0
                            • ondratej  

                              ale houby rozdmýchávám … ;-) … přijde mi, že prostě nemůžete překousnout, že s vámi někdo bezvýhradně nesouhlasí … a než se na mě zase vrhnete, tak opakuju, že nejsem výhraněně PRO to hřiště …

                              0 0
                    • treatt  

                      Aniz bych chtel nejak lichotit – brilantni poznamka!!! Tleskam :-)

                      0 0
                      • ondratej  

                        ano — argument ze Stromu ;-)

                        0 0
                        • Luka  

                          nojo, chudak strom, je povazovat za univerzalni vsevedeni, alespon tebou…

                          zkus se kouknout treba na toto: old.golf.cz/his­toriemain.htm …

                          argument typu „nojo, ale to je ze Stromu“, tedy prelozeno ze to pochazi ze zaujateho a prakticky absolutne bezcenneho zdroje, aniz bys vubec vedel, kde jsem k informaci prisla… tak tomu tleskam zase ja… demagogie. ale coz… politika je svinstvo,ze?

                          0 0
                          • ondratej  

                            jak si to překládáš ty je tvoje věc, já to tak nemyslel ;-)

                            hele a už se nehádám, s vývojem situace za poslední týdny jsem se stejně začal přiklánět spíš na „vaši“ stranu :-P

                            0 0
                            • Luka  

                              ja se taky nehadam… ja mam jasno, na ktery strane jsem :)

                              0 0
                              • ondratej  

                                tak přístě zkus míň „překládat“ ;-P, protože podsouvat mi demagogii, no sorry … a nebo ne, je to stejně fuk

                                0 0
                            • Smazaný účet  

                              se ti nedivim. luka by měla dělat nějakou lobbistku. myslim že s ní každej nakonec radši souhlasí, než aby se s ní hádal. ;o)

                              0 0
                              • ondratej  

                                taky mi to tak přijde :-D

                                0 0
                              • Luka  

                                me nevadi jiny nazor (ondratej), ale styl podani toho nazoru… kdy odpurce, nedejboze nekdo kdo umi cist text a argumentovat prectenym (nezadoucim) textem, je proste ten spatnej.. no.. tak mi to tady pripada a proto reaguju. ale koncim…

                                0 0
                                • ondratej  

                                  možná proto to „lobbisti“ jako ty nemají vůbec jednoduchý … pořád si něco přidáváte k tomu, co kdo řekl, všelijak překládáte řečené apod. …

                                  o žádném textu jsem neřekl, že je nežádoucí, argumentovat tím, že mi dokonce vadí odpůrci, kteří umí číst text, mi přijde už laciný

                                  je to zbytečný, přijde mi, že odpůrci vadí spíše tobě (a to já navíc nejsem vlastně žádný odpůrce, jen jsem vyzýval ke zvážení argumentů obou stran)

                                  0 0
                                  • Luka  

                                    myslim ze narazili dva, co si proste nejsou schopni porozumet. Me prijde tvuj styl preziravy, opovrhujici a urazlivy. ne nazory, jen proste sloh…

                                    konec finito schluss ende… :)

                                    0 0
                                    • ondratej  

                                      souhlas … mně zase přijde tvůj „sloh“ matoucí a podsouvající, prostě vše podřídit té svojí jediné správné pravdě a kdo s tím na 100 procent nesouhlasí, má určitě k Vánocům objednanou Husquarnu :-)

                                      howgh

                                      0 0
                  • OCG  

                    četl jsem pozorně. Nejde o boj proti zbohatlíkům, to nech na Paroubkovi, Filipovi a jejich kámošům. Ano, komunisti to sebrali, ale o co jde mně, je zda je takové další hřiště nutné a zda je vůbec prospěšné. Kdesi jsem četl argument, že ve 40. letech bylo klánovické hřiště jedno z mála v okolí Prahy. Teď je situace malinko jiná a já se ptám, zda je další hřiště u prahy potřeba. Teoreticky by mi to mohlo být jedno, do prahy jezdím jen když musím, ale… Aktivní golfista byl používán ironicky: vůbec jsi to nemusel psát, protože z charakteru Tvých příspěvků je to velmi znát ;o)

                    Každopádně jsi mám pocit nenapsal jedinej pádnej argument, proč by tam to hřiště stát mělo; píšeš, že ti vadí zjednodušená argumentace. Mně vadí, když se lobbuje pro líc, ale rub se nezmíní ani šeptem… Tedy když nacházíš argumenty pro a ty proti pro tebe a priori neexistují.

                    A mám pocit, že pokud jde o složité problémy, jinak, než zjednodušenou argumentací se nikam nedostaneš, tedy ani to neodprezentuješ veřejnosti… Viz. přesun brněnského nádraží. Ale to je jedno :o)

                    0 0
                    • ondratej  

                      proto jsem tady zmiňoval Komárkův článek, tam je argumentů jak pro, tak proti hromada … netušil jsem, že sem nestačí dát odkaz

                      takže obviňovat mne z toho, že argumenty proti nevidím, je přinejmenším laciné, na te článek jsem se odvolával hned na začátku

                      a všude říkám, že si to netroufám hodnotit, takže tě lehce podezřívám z toho, že to, co ti skutečně vadí, je právě ten „aktivní golfista“, ale třeba se pletu

                      0 0
                      • Luka  

                        nejen Komarkem ziv je clovek… je vice argumentu, a staci si procist i nazory mistnich mistnich.

                        neni to jen o Stromu, nebo o Komarkovi. Kazdy by si mel ten nazor udelat svuj a za nim si stat. Pro me je proste ten les natolik dulezita plocha, ze se ji zastanu, kdyz jde o zasazeni do jeji nechranenejsi casti (a i kdyby slo o jinou, mene vyznamnou, ale stejne velkou cast). tvojim argumentem, jak to tu tak pozoruji je predevsim to „jsem aktivni golfista“… alespon tak to tu prezentujes.

                        myslim, ze oogovi nevadi ze hrajes golf.. vazne ne… :/

                        0 0
                        • ondratej  

                          já vůbec neberu Komárka za jedinej zdroj infomací …

                          asi se vyjadřuju blbě

                          0 0
                      • OCG  

                        ne ne, sice mi golf přijde jako divná hra, ale když jsem byl v roce 2000 na Millenium Open v Mekkce golfu, hřišti v St. Andrews, docela jsem se bavil… (byť spíš než hrou, tak tím, jak se před odpalem zvedají cedule s nápisy SILENCE a jak na nás lidi syčeli, když jsme – neznalí golfové etikety – v tomto momentě nahlas mluvili) Proti aktivním golfistům nic nemám.

                        Přečetl jsem si článek a asi jsem hlupák, ale já nenašel jediný JASNÝ argument pro (to, že tam jsou bažiny, les je nevzhledný a chybí mu genius loci nebo skutečnost, že ho protíná dráha jako argumenty pro nemůžu vzít). Panu Komárkovi se podařil dobrý text, plný ironie a sarkasmu, co se týče hlavních akterů informativní, co se týče problémů, tak lehce zamlžený. Z celého článku mám pocit, že spíš než na „ekologický“ problém poukazuje na neprůhlednost, bizarnost a podivnost celého toho kolotoče, a to z obou stran (velká politika v malém měřítku), což by se dalo doložit závěrem:

                        „Scénárista doporučuje postavit golfové hřiště. Proč? Když se nepostaví, nikdy se diváci nedovědí, kdo byl vlastně padouch a kdo hrdina, kdo měl jaké úmysly.Navíc filmy, kde se něco děje, jsou lepší než ty, kde se nic neděje. A bez golfového hřiště se dít nebude. Než někdo postaví domky…“

                        Tu poslední větu chápu jako nadsázku… Ale možná to celé chápu špatně…

                        0 0
                        • ondratej  

                          ale to já možná taky … skoro lituju, že jsem se do týhle debaty pouštěl

                          kde jsem mohl, tak jsem nalepil, že si netroufám, jakožto neznalý místní problematiky apod dělat závěry, a stejně to nepomohlo :-)

                          a btw, golf mi ještě zcela nedávno přišel taky „divnej“

                          0 0
                          • OCG  

                            lítost není na místě. prostě ty máš takovej názor, já – byť jsem 200 km od Phy, mám názor jinej. Diskuse… Ovšem to, že jsem neznalý problematiky (tedy jak to vypadá, tak pletich a zákulisních machinací) mi nemůže zabránit v selském uvažování, že les je lepší než golf. hřiště, obzvlášť pokud těch je v okolí Phy dostatek… A jen tak mimochodem si myslím, že golfové hřiště lepší domků… ;o)

                            0 0
                • hawrda  

                  Na území Prahy jediný les.I když na samém okraji.Jinak občas tam jedu na biku a můj názor je:golf hřiští je v Praze a okolí hafo,takže Klánovice zachovat!

                  0 0
              • treatt  

                Moviti, nemoviti…hlavne ta zvirena a rostlinstvo, pro ty to bude prospesny, co? Kdyz jsi byl u cechackovskyho pristupu, tohle mi zas prijde ciste lidske. My a po nas potopa, z prirody se musi vyzdimat a vytezit, co to jen jde

                0 0
                • ondratej  

                  kurňa říkám někde, že se má kácet?

                  0 0
                  • Luka  

                    „jako golfistovi je mi myšlenka obnovení prvorepublikového hřiště sympatická“ … tedy.. ano, prakticky si napsal, ze je ti to kaceni sympaticke… ;)

                    0 0
                    • ondratej  

                      aha tak jo … to nemá cenu, ahoj

                      0 0
                      • Luka  

                        nevim jestli to ma cenu, nebo ne.. ale tady sis trochu nabehl. proto na tebe vsichni utoci, protoze prakticky ses postavil na stranu golfistu, kterym neprijde 1%lesa vykacet tak moc,a prakticky protoze si tu vsichni mysli, ze golf neni v teto lokalite ani za mak prinosny pro obyvatelstvo (minimalne pro ty, co les k rekreaci plne vyuzivaji v jeho stavajici podobe), jsi je nazval cechacky a zaostalce, kteri nechapou, o cem golfistum vlastne jde… takhle mi to vyznelo, proto jsem se opet zapojila do debaty…

                        0 0
                        • ondratej  

                          tak to ti to vyznělo jinak, než to myslím …

                          a jen tak na okraj, nikoho jsem nenazval čecháčky a už vůbec nikoho zaostalcem … nevkládej mi to do úst, prosím

                          0 0
                          • Luka  

                            cetl sis to po sobe???… no nic. peace… nechme slovickareni a venujme se tematu… a ne tomu, jestli golf hrajou zbohatlici, ok? :)

                            0 0
                            • ondratej  

                              slovo „zaostalec“ se na této stránce vyskytuje pouze jednou ;-)

                              0 0
                            • ondratej  

                              ale souhlas .. mír … ;-)

                              0 0
                              • climber  

                                Krásný závěr. Vykouřili jsme dýmku míru. ALE DOUFÁM, ŽE VŠICHNI PRAŽÁCI CO TADY ARGUMENTOVALI PROTI HŘIŠTI PRO TO TAKY NĚCO UDĚLAJ A PODEPÍŠOU PETICI.

                                0 0
    • Floydie  

      Lidi, ten les je strasne nudny, je to uplna placka. Asi jsem zhyckany Posazavim.. Kazdopadne golfove hriste by tam byt nemuselo.

      0 0
      • climber  

        Taky tam nechodím bajkovat, ale běhat. Bajkovat jezdím dál směrem na Sázavu a Černokostelecko.

        0 0
    • Smazaný účet  

      ten odkaz mi nefachá (403 forbidden)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.