• smartm

    Čau, chystám se s kámošem jezdit tak 3 dny na jižní moravě, oblast Znojmo, Vranov nad Dyjí a okolí. Nemáte někdo tipy kudy jet, kam se podívat, atd.? Díky za info.

    0 0
    • pepek  

      Zadní Hamry, co jiného?

      (A pak Šobes, Sealsfieldův kámen, Havraníky a kolem řeky do Znojma a z5)

      0 0
    • Smazaný účet  

      a muzes si zajet i do rakouska na hrad hardeg (nevim jak presne se to pise) je tam peknej vyhled. a vede z tama pak pekna turisticka cesta do vranova

      0 0
      • voytaa  

        Myslím, že to má dvě „g“,ale i tak to na mapě určo najde, je tam fakt krásně. Tam je to paráda, loňský léto jsem tam byl s bývalou třídou. Jel jsem na půjčeným crossu od kámošky:-D Byla to paráda, jednou za rok je ta cykloturistika i docela zábava..

        0 0
      • Tomcat  

        výborný , můžu taky doporučit

        0 0
    • smartm  

      btw. za odměnu se můžete pobavit u tohodle videa :D http://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • Karlos009  

      Podle toho co a na čem chceš jezdit? Budeš jezdit na trekingu po vyhlídkách, nebo nějaký delší chrtí švihy v mírným terénu, nebo taději nějakou techniku?

      0 0
    • smith22  

      Zdar.Chci si projet Podyjí a potřeboval bych zkontrolovat tuto zběžně načtnutou trasu.

      V životě jsem tam nebyl tak uvítám každou radu k úpravě trasy.Jak říkám je to na rychlo načrtnuté tak mě když tak opravte kdyby to vedlo nějak nesmyslně nebo kdyby se po určitém úseku nedalo jet, nebo pokud jsem vynechal nebo minul nějaké zajímavé úseky.Dal jsem tam i úseky po červené a le nevím jak je to sjízdne nebo jestli se tam může.

      Chtěl bych projet v rámci možností všechny zajimavá místa jako jsou vřesoviště, Sealsfieldův kámen, Šobes, Hardeggská vyhlídka, Hardegg, Zadní Hamry.

      No jen co koukám na tu mapu tak je tam toho docela dost.

      Co se týče délky trasy tak bych se chtěl vlézt max. do 80km celkem, tzn. tam i zpět, tzn. jeden směr cca 40km.

      A taky by mě zajímalo z jakého směru to je lepší jet.Ze Znojma na Vranov nebo obráceně?

      Všem díky za tipy rady.

      0 0
      • mOZZek  

        Tu červenou, kde není značená cyklotrasa, určitě vynech. Je to Národní park, takže na kole jen po značených trasách.

        0 0
        • Kysky  

          Aj karamba. Jezdím tu takových let a nikdy jsem si toho nevšiml :D

          0 0
        • Ancient  

          No, je pravda, že ochranáři v Národním parku Podyjí jsou občas pěkní protivové… a už mě párkrát buzerovali i jen kvůli ježdění po červený… Takže pokud to má být pohodovej víkend s rodinkou, raději v NP Podyjí po značenejch cyklo…

          0 0
        • RomanH  

          Jasne, kolo je zlocin, zato rozryt to cilene traktorem , to je jina…

          U místních to však vyvolalo vlnu nevole a ochranáři je museli o prospěšnosti zásahu dlouho přesvědčovat. „Narušování povrchu vojenskou technikou je velmi účinné a rychlé opatření,“ vysvětloval tehdy místní ekolog Martin Hanousek.

          S vama zelenejma je vazne prdel.

          0 0
          • Kysky  

            To jsou čurymrdi. Pak nám můžou vyhrožovat že tam bajkujeme

            0 0
            • RomanH  

              Ale s tim rozrytim maji celkem pravdu. Jen me udivuje, ze nas (podle sve reakce pod falesnym nickem) nevahal naprasit, kdyz jsme tam planovali vylet.

              Stejne tak kdyz ochranari vypaluji klec v Jesenikach, pochvaluji si laviny, ale beda, kdyz Te uvidi na kole.

              Takze suma sumarum, jde jen o vykazani cinnosti a toho, ze nejsou zbytecni. At ziji dotace a prispevky.

              0 0
              • gerrard  

                Jen doufam, ze nikoho z parku nenapadne na zaklade skusenosti s tema co nerespektuji pravidla a jezdi kde se nema vykazat cyklisty pouze na asfaltky, jak v rakouske casti parku a ze uz jsem tam takovych za tech par navstev potkal. Kdyz se Vam nechce jezdit jen tam, kde je to dovolene, tak tam prosim nejezdete.

                0 0
                • Excel  

                  Já myslím, že pokud to má bejt park, tak tam nemá co dělat vůbec nikdo, tj. ani cyklista ani pěší turista (potažmo tank, traktor s pluhem apod.). Víceméně bych to celý zavřel jako vojenskej újezd a nastolil bezletovou zónu. Sledoval stav maximálně satelitně, nebo s cvičeným bobrem. Jestli jsou tam nějaký asfaltky tak samo zorat.

                  V rámci „ochrany“ klidně rozrývaj zeminu aby se tam dařilo některým „správným“ živočichům, kteří ubývaj a to nesprávné, co tam dle nich nepatří, se snaží vyplenit. Také by mě zajímalo co v tom parku rostlo před 100 lety, 300 lety, 1000 lety ..milionem let..atd.

                  Působí to celý směšně a když ten odkaz na článek čtu tak bych je všechny nahnal do mišelinky tahat pneumatiky.

                  0 0
                • RomanH  

                  Vidis, a ja zase doufam, ze se nekdo konecne chytne za nos a postupne se podminky zlepsi. Souhlasim s tim, co psal Excel nize. Bud neco chranim a pak tam nema pristup nikdo, a nebo na ty znacene cesty budou moci vsichni, kteri se hybou vlastni silou (turista, cyklista, bezkar,…).

                  0 0
                  • gerrard  

                    To bych byl taky rad, pokud by se sit kudy se da jezdit rozsirovala, ale dokud se to nestane, tak budu respektovat stavajici stav. Obavam se ze nerespektovani nepovede k povoleni, ale k vetsim represim. Respektovat to budu i proto, ze jsem tam uz nekolikrat potkal spravce a pokazde me slusne pozadal o respektovani a jeste za to podekoval a toho pristupu si vazim.

                    Zajimave ze nikoho nenapadne drtit to na rychlebkach v protismeru, ale jezdit mimo povolene trasy v nadornim parku je ok, taky to je o respektovani pravidel.

                    Ad. ochrana krajiny, ktera nedava smysl, taky me to nedava smysl, ale byl jsem jednou poucen, ze nektere druhy se vytraci z prirody diky prilisne ochrane a peci, proto ted treba v karpatech secou louky na nekolikrat, aby zachovali rozmanitost, ale jak rikam tomu nerozumim, jen jsem nakrmeny informacemi. Ale alibi si z toho delat nebudu, kdyz muzou oni, tak ja taky.

                    0 0
                    • pepek  

                      Máš pravdu. Taky jezdím zásadně jen a pouze podle pravidel.

                      Zelení fašisti to s námi myslí určitě dobře – i s těmi tanky a buldozery, vypalováním a kácením „zlých“ stromů.

                      (Ale ten žlutý sjezd Sealsfieldův kámen-mlýny je fakt boží!)

                      0 0
      • pepek  

        Od Šobesu jeď kolem mlýnů po žluté na Sealsfieldův kámen. Je to tak pěknější, i když trochu asi budeš tlačit. A zadní Hamry zkus po asfaltu (jestli tam ještě nějaký je)-je to větší stojka.

        0 0
        • smith22  

          Díky za info.No původně když jsem kouknul na mapu tak jsem to chtěl jet po žluté už ze Znojma jak to tam vede těsně kolem vody.Ale není to cyklostezka a ani na satelitních snímcích není přes ten les vidět jak je to sjízdne a taky nevím jestli tam nejsou zákazy apod.A potom i zde na B-F všichni psali a radili trasy přes Konice – Havraniky kde se jede přes ty vřesoviště tak jsem myslel, že žlutá není sjízdná nebo se přes ní běžně nejezdí.

          0 0
          • pepek  

            žlutou jsem myslel jen ten kousek od mlýnů po sealsfieldův kámen (ve směru od Vranova). Směrem od Znojma jsem to nejel, tam by byl asi právě dobrý sjezd po té žluté od kamene. Řekl bych, že to může být takto i celý lepší.

            0 0
            • smith22  

              Ano vím přesně, kterou žlutou jsi myslel.Já jen psal, že jsem tu žlutou chtěl jet už od Znojma ale nevím jak je sjízdná.

              A díky tvému tipu( po žluté k Sealsfieldovu kameni) mě napadlo přesně to co tebe – jet to obráceně – ke kameni to vezmu asi z Havraníku po cyklostezce a z tama pak sjezd po té žluté co jsi mi radil až k Šobesu.

              0 0
              • pepek  

                Z Havraníků je myslím lepší ta první zelená přes to Touš. udolí. Ta žlutá ze Znojma dole u vody asi bude neprůjezdná, kdysi jsem to myslím zkoušel a byly tam šutry až k vodě. Ta červená nahoře nad údolím je fajn, když je horko, tak to tam krásně voní douglaskami, které ovšem zelení fašisti chtěli vyklučit, tak nevím, jak je to teď.

                Ledový sluje za Čížovem je dost nosička, objížděl jsem to vrchem. Celý Vranov-Znojmo-Vranov to dávalo tak 70 km

                0 0
                • smith22  

                  O.K. Díky za rady.Ještě jen – Pojedu tedy od Znojma – chci se stavit na ten Hardegg.Myslíš že bych to mohl objet tudy Rakouskou stranou abych se nemusel vracet zpět na Čížov a z tama teprve na Hamry?Myslim jestli nemohu narazit na nějaké potíže na Rakouské straně.

                  0 0
                  • scoty  

                    Ještě počerpej tady:

                    http://www.bikeboy.cz/index.php…

                    Třeba tě tam provede, když se domluvíte…

                    0 0
                    • smith22  

                      Tam už jsem koukal.Ale k Vraní skále, kterou mají pěkně nafocenou a kterou tak pěkně popisují se stejně nedostanu :-).

                      0 0
                  • pepek  

                    přijdeš o zadní hamry a v rakousku jen po asfaltu, všude v lese jsou tam odporný tabule. (U těch podmyčů mě kdysi kolem 1995 v lese chytil rakouští policajti a vrátili mě z5, ale to teď už nehrozí :-)

                    0 0
                    • smith22  

                      O zadní Hamry nepříjdu – chci tama jet zpět do Znojma.Co se týč toho Rakouska tak mě šlo spíš o ty policajty, ochránce aby mě tam někde nestopli.Ale tama kama jsem to načtrnul tak ta fialová(cyklotrasa) vede – tak by snad neměl být problém.

                      0 0
                  • gerrard  

                    Urcite zajed mrknout na Novy Hradek a vevnitr v parku doporucuju jezdit jen po znacenych cyklotrasach, pohyb mimo ne je v NP zakazany. At si o tom muzu myslet co chci tak to respektuju, i tak uvidis pekne veci.

                    0 0
                    • smith22  

                      jj, odbočku na Nový hrádek začlením do trasy – je to kousek.

                      0 0
                • smith22  

                  Myslíš Trouznické údolí ?Nebo Trauznické – na té mapě jsou nazvy dva :-) – ale to zas nevede z Havraníku jak jsi psal ale kdesi mezi Konicema a Popicema.

                  0 0
          • Ancient  

            Tu žlutou směrem ze Znojma nedoporučuji, projet se to sice dá a je to i zábavný, ale je to spíše takovej tréning na traily pro enduro ježdění…

            0 0
            • scoty  

              Proč? Když to pojede dolů, tak ty placáky na stojato krásně přeskáče. To opačným směrem ve výjezdu se tam dost defektí…:-)

              0 0
      • pepek  

        Když projedeš kolem vody žlutou a zelenou, tak chybu neuděláš a ten poloostrov s hradištěm Chvalatice je taky sehr gut

        0 0
        • RomanH  

          Tak me napada, ze bychom to mohli jeste do zimy dat ;-)

          0 0
          • pepek  

            Jawohl! Teď když jsem koukl na toho bikeboye, tak vidím, že jsou tam eště místa, hodná prozkoumání(když nás bude víc, nebudem se bát vlka nic :-)

            0 0
            • scoty  

              Někdo tu kdysi tvrdil, že to jde od Šobesu proti proudu kolem řeky vlevo až do Hardegu…, ale mimo sezonu, což teď bude, soudruzi…;-)

              0 0
              • pepek  

                Tak místama je vidět i stopa od auta, ale někde to zase vypadá na hrubou nosičku – to bych jako průzkumník dělat nechtěl

                0 0
            • scoty  

              dobrý sjezdík je ze syflového kamene do toho údolí…:)

              0 0
    • Charles2k  

      Jezdím obdobnou trasu každoročně, kolem ledových slují to ale může být problém jet, nehledě na to, že je to NP. Dole pod Šobesem si ještě dělám odbočku na Heliger Stein a zpět od Znojma pak pokračuji Granickým údolím, pak na Hradiště a po 5000 na Králův stolec, Podmolí…

      0 0
      • smith22  

        A k tomu Heiliger Stein jedeš od Šobesu po žluté nebo po té fialové 5239?

        0 0
    • smith22  

      Tak kompletní trasa tam a zpět naplánovaná zatím taktoQy0sFlfSfVgf­ilg6×fhbgpQfhYg-Fga1BZgNGZTgk2gODg-egRh6TWQA3gfSF­BZk8IhCMfkUg5Sfb9g­hWfC0goFegCgkWf8ngRNg-bgpBgRBfkygiB­hIFWXgbafL0GBfT9g7iV­zhr9fTef1kehPU9fZPf1fe­Yc5zW3VTgSXfM0hKhe­Bih5IfCf5FafNaW­xekghu0eW2hxSfl­shHLf6-g-uX9gUsgjsg-mKpgODgXKgpkf8cg-3hmqfhohAoggnUT-9g.YgkeAqg7-GXg-LfHpggf3×-gj3Vy0w5LqgaES­G8w50.5nmVPI.gh­.g5fQOgPMg66gZxfj4Y1-jAvg7l2gg5FgU­AGAY4fl4E9fhE­gUBfW1gPTKdVcff­vgNIJTgPnfevWEf­Z6F2KLASJ2IgfgIQ0CTgVsAN

      některá místa, úseky jako Trauznické údolí budu ještě upravovat po domluvě s kámošem.

      0 0
      • smith22  

        jo, málem jsem zapoměl.Kde se tam na té trase dá dobře najíst? – nejlépe nějaká zahrádka – však to znáte – abych viděl na kolo.Co Čížov, je tam něco? – a je ideálně i v půlce trasy.

        0 0
        • česílko  

          V Čížově jedna spolehlivá hospoda je.Ta je asi nejvíc,jinak je to s jídlem bída.Trasu máš naplánovanou celkem dobře.Jezdím to podobně Znojmo-Vranov-Šobes.Zajímá mne ta otočka přes Reich,tu neznam,ale děkuji za tip.Jestli máš vhodný termín tak tě můžu provést jako průvodce.

          0 0
          • smith22  

            Díky za info.Myslíš tu hospodu u Švestků?Jinou jsem na mapě nenašel.

            0 0
            • smith22  

              Má ta hospoda U Švestků zahrádku nebo ne?Neví někdo z místního okolí?Diky.

              0 0
              • Jezevec70  

                Zahrádka mají. Je to vlastně uzavřený dvůr a kolo si můžeš vzít dovnitř.

                Další dobrá hospoda byla v Lukově – U Všetečků, bohužel je v současnosti zavřená.

                Nebo pak ve Vranově, tam je možností hodně.

                0 0
        • scoty  

          S jídlem je to v blízlosti kaňonu tragické, ale 2× jsme se dobře najedli v Šaldorfu hospoda od Znojma vpravo směr Havraníky.

          Je to sice na začátek nebo konec trasy, ale dobrý jídlo.

          tady

          0 0
      • pepek  

        Za Podmyčama můžeš jet souběžně lesem po té čárkované cestě, nebudeš přece ztrácet výšku na asfaltě. Dojedeš k zámku zespodu a hned pod ním doprava na uzkou stezku, vyjedeš až dole u vody -dobrej singlík.

        0 0
        • smith22  

          mrknu na to.

          0 0
          • pepek  

            a pak pokračuješ samo po telený TZ, před hamrama přejedeš po mostě na druhou stranu

            0 0
        • smith22  

          Ještě se radši zeptám.Myslíš tadyma těch čárkovaných je tam totiž víc, i na druhé straně přes tu hlavní cestu za Podmyčema tak budu radši když to budu vědět stoprocenteně abych tam někde neztroskotal :-) dík

          0 0
          • pepek  

            Richtig. A pak pokračuješ hned po zelené kolem řeky.

            0 0
    • smith22  

      Poslední věc!Můžu to tady od Andělského mlýna střihnout ke Kralovu stolci po té zelené?Je to sjízdne nebo to musím objet po té cyklotrase 5000 ?

      Dík.

      0 0
      • Jezevec70  

        Sjízdné je to v pohodě, jen je tam zákaz!

        0 0
        • smith22  

          Aha, toho jsem se taky obával.Tak díky za info.

          0 0
          • scoty  

            no jestli tam chceš dodržovat všechny zákazy, tak si neber mtb…

            0 0
            • gerrard  

              Tak jen doufam, ze vetsina lidi se ridi pravidly pro uzemi NP a nema potrebu je porusovat a vyuziva znacene cyklotrasy, na kterych jedinych je pohyb po NP na kole povoleny. I tak se toho da videt hodne a na narocnejsi teren se da zajet jinam. Az nedodrzovani pravidel nekoho zacne srat, tak dopadneme jak za rekou v rakousku, kde je pohyb po NP povoleny jen po asfaltkach.

              0 0
              • witcherrr  

                Čau lidi,

                Ted' jsme první měsíc na znojemsku „Jaroslavice“ tak by mě zajímalo, náké dobré trasy pro mtb, popř, asi by se někdo nechtěl někam zajet, ale určitě nechcu z5 tlačit kolo :P.

                0 0
                • RomanH  

                  Ber v potaz to, ze Podyji je NP, ja Te k nicemu nenabadam a musis si to zvazit sam ;-)

                  Ofiko cykoltrasy jsoou siroke lesni a polni cesty. Paradni sjezdik by byl ze Sealsfieldova kamene (na obe strany), cesta k nemu pres Trauznicke udoli, pekne je to i u Ledovych sluji (kousek by jsi prenesl), a pak okoli Vrani skaly (tam nesmis ani bez kola, mimo cestu k rece pro rybare).

                  Pokud tam pojedes, Zeleni maji zakladnu kousek pod Podmolim (Nivky). Zde na foru jsou bonzaci – Mozzek, kterej si leci komplexy a nevahal by Te naprasit.

                  0 0
                    • witcherrr  

                      Dík za tip

                      0 0
                      • mOZZek  

                        Pokud chceš jezdit po Podyjí, tak si přečti, co píše v tomhle vlákně gerrard. Naopak doporučuji ignorovat kecy bohorovných vševědů jako RomanH, kteří ví všechno nejlíp, všemu rozumí a proto nemusí respektovat pravidla, která nastavili hlupáci ve vedení parku, kteří podle něj ničemu nerozumí.

                        Jaroslavice jsou podle mě ideální základna pro silničku. Přejedeš kopec do Seefeldu a pak už si jen užíváš perfektní asfalt v Rakousku.

                        0 0
                        • witcherrr  

                          Jo určitě, bydlím tu teprv měsíc a něco, jsem původně ze Slezka, Takže jsem vlastník mtb29 snad budu zdatný ujet takové vzdálenosti :)

                          0 0
                          • witcherrr  

                            Tak dneska. Jaroslavice – Znojmo – Konice – Popice – Sealsfieldův kámen – Kraví Hora – Znojmo – Jaroslavice, celkem pěkný až na to teplo.

                            0 0
                            • pepek  

                              Takže jsi moZZka zarmoutil a ten báječný sjezd k mlýnům jsi stejně nedal. To je špatný kompromis.

                              0 0
                              • witcherrr  

                                No nevím asi je tam naký sjezd, díval jsem se na značky a k mlínům tam myslím nic nebylo. Zas znojemsko moc neznám :D

                                0 0
                        • RomanH  

                          Ale vubec ne, ve vedeni parku nejsou zadni hlupaci, uvedomuji si, ze se musi necim zivit. A co muze byt lepsiho, nez vykazani cinnosti, aby se vedelo, kolik lidi je tam potreba ;-)

                          Witcherrrovi radis silnici. Jo, on se tam nastehoval, mohl si to zjistit dopredu. Bude mi ale lito lidi treba z Kokorinska, pokud jim tam urednici udelaji NP. Celou dobu nekde zijes a lidi odjinud Ti naraz budou diktovat podminky. Ty by jsi za barakem take urcite nechtel prumyslovou zonu.

                          Kdyby jsi mel koule, tak misto uboheho bonzovani s nami pojedes treba na nejakou vyjizdku a umlatis nas tam argumenta. Zrovna my nejsme z tech, co by nejak vedome nicili prirodu. Spise je mi smutno, ze kdyz chces bivakovat v CHKO, musis si to vysoudit Nadavate nam, ze zpusobujeme erozi, a pak vysekavate klet, aby nebrzdila laviny, ze je eroze potreba. Totez v bledemodre ted v Podyji s temi traktory.

                          Jak uz jsem tu nekde psal, pokud se ma neco chranit, nema tam mit pristup nikdo. Pak to ma smysl. Ale takhle ? Kdyz to vezmu do extremu, co vozickar, matka s kocarkem, kolobezkar ? Dokazi pochopit jeste prechodne zakazy (mladata, rostliny, mekke podlozi, casove obdobi…), ale plosnej zakaz nikoliv. A protoze neverim, ze by se mohl zakon jen tak zmenit, zbyva mi jen obcanska neposlusnost. Se svym svedomim to mam vuci prirode v cajku a tydyti me nezajimaji.

                          0 0
                          • witcherrr  

                            Čau,

                            Je hezké jak se tu dohadujete, upozorněno bylo, myslím že každý s nás umí číst, kde se může a naopak. Já osobně si myslím tak kde může traktor, pěší turista apod, tak může i kolo.

                            Samozřejmě není cyklista jako cyklista, najdou se i invididua, kteří si dají energy tyčinku a hodí ji volně na zem, pro takové ten zákaz platí určitě.

                            hele asi to dobře chápu, někdo tu napíše jede přes zakázanou trasu v tolik a tolik a on ho napráší? Asi jo tak je to vážně pokleslé chování a nemůže se považovat za cyklistu ani..

                            Jinak asi někdo bude chtít pojezdit po okolí tak bych se přidal, samozřejmě mtb.

                            0 0
                            • RomanH  

                              hele asi to dobře chápu, někdo tu napíše jede přes zakázanou trasu v tolik a tolik a on ho napráší? Asi jo tak je to vážně pokleslé chování a nemůže se považovat za cyklistu ani..

                              Bohuzel, presne tak.

                              0 0
                          • mOZZek  

                            Jen potvrzuješ, co sem napsal. Správa parku je tam podle tebe jen proto, aby brala peníze za nic a ty víš nejlíp, kde má být jaký NP a jak se v něm má kdo pohybovat.

                            Jaký máš vzdělání a zkušenosti v oblasti přírody, že si dovolíš polemizovat s odborníky? Pokud si takový expert, jak se tu prezentuješ, tak se přihlas do příštího výběrového řízení na ředitele parku. Jistě vyhraješ a můžeš to pak dělat po svém.

                            Taky nevím, na základě čeho soudíš, že někomu nadávám za způsobování eroze nebo že vysekávám nějakou kleč. Nikdy sem tu nenapsal, že sem nějaký ochránce přírody nebo zelený aktivista. Mám prostě jen elementární slušnost a respekt k zákonům a pravidlům naší společnosti a k lidem, kteří je vytvořili. Věřím, že ta pravidla vytvořili odborníci, kteří věděli, proč to udělali tak a ne jinak. Tenhle respekt očekávám i u ostatních a nemám rád svévolné porušování na základě toho, že si dotyčný myslí, že je nějaké pravidlo hloupé.

                            Takže pokud někdo, kdo bydlí v Brně, které je obklopené lesy, se rozhodne, že musí jet bikovat zrovna do lesa v Podyjí, ve kterém to podle odborníků není vhodné, tak se u mě nesetká s pochopením ;-)

                            0 0
                            • witcherrr  

                              Ted' je otázka. C na to Ti, kteří nebydlí v lese?

                              Jinak jako aktivista vypadáš, jinak by sis nevynaložil tolik úsilí tady psát. „Zákony jsou od toho, aby se porušovali“. Jinak asi je každý zákon svatý a podle tebe „odborný“ no budiš to ti nikdo nebere. Já třeba dost pochybuji o tom. Trošku mi to připadá že se modrý/zelený pták ozval.

                              Ale bavme se o tom kde jezdit a né okolo každého poučovat, každý má svůj vlastní rozum a měli by jsme se zaměřit na účelné body této diskuze.

                              0 0
                              • mOZZek  

                                Ti co nebydlí v lese holt musí jezdit jinde nebo se přestěhovat k lesu. Nebo si najít jinýho koníčka. Nevím, jak dlouho tebe bude bavit jezdit 20 km tam a 20 zpátky, než se dostaneš do nějakýho lesa. Ty Jaroslavice fakt nejsou žádná biková oáza.

                                Ale jinak se ti tam bude líbit, když nemáš rád zelený a modrý. Je to tam samej rudoch a socan:-)

                                0 0
                              • witcherrr  

                                No bydlel jsem v Havířově takže k Horám jsem to měl přes 20km a neomrzelo mě to :). pořád lepší jak jet 5km do lesa a 5km z5 to je jako nejezdit na kole a říkat si „Pan“ cyklistika.

                                0 0
                                • RomanH  

                                  Abychom se vratili k tomu kolu. Na bika to tam mas opravdu daleko. Nejblize mas NP Podyji a Palavu (i tam je ale misty NPR, kam ofiko nesmis – singliky tam jsou ale pekne ;-)). V Lednicko – Valtickem arealu jsem byl pred mnoha lety (tenkrat tam zakazy na kola nebyly), a mam to zafixovane jako placku s mnozstvim komaru, zajimavych staveb, a lidi.

                                  O kus dale mas pak Chriby, Male / Bile Karpaty, Povazsky Inovec, ci udoli Oslavy / Jihlavy – tam je to paradni. Budes se sem ale muset dopravit autem / vlakem – predsi jen napriklad na Oslavu to mas cca 60km.

                                  0 0
                            • scoty  

                              Jestli sem nehodíš alespoň 3 věrohodné studie, že lidé na kole ničí přírodu více než pěší, tak prohlašuji, že vyznáváš falešného boha…

                              0 0
                              • mOZZek  

                                Já nikde nepíšu kdo co ničí, jen že by se měly dodržovat nastavený pravidla.

                                0 0
                                • RomanH  

                                  Na stari se to pry zhorsuje. Jestli zacnes klast jezky a natahovat lanka, tak potes koste :-(

                                  0 0
                            • Jezevec70  

                              Správa národního parku by si měla nejdřív sama zamést před svým prahem, něž začne někoho buzerovat.

                              Třeba to, jak se chovají k místním lidem. Když chce někdo opravit střechu, musí použít jen střešní krytinu, kterou mu určí NP a to bobrovku. Stejně tak je možno postavit jen zděnou stavbu, ne dřevěnou. Ale NP tohle přece dodržovaz nemusí. On si může postavit co chce – viz srub u Podmolí na místé bývalé pohraniční roty.

                              0 0
                              • mOZZek  

                                To tady asi nevyřešíme, ale když tě to trápí, tak napiš třeba Ing. Svobodové svobodova@nppodyji.cz, referentce pro územní plánování a stavební řád ze správy NP, ať ti to vysvětlí.

                                0 0
                            • RomanH  

                              Dekuji za nabidku, ale radeji zustanu jeste chvili u programovani. Nejak mi nesedi pocit, ze bych byl zavisly na dotacich a prispevcich. Navic, reditel NP toho moc zmenit nemuze, musi jet podle zakonu, a kdyz mu tam nejaky zalobnicek posle e-mail, musi jednat. A ze by se jen tak zmenily zakony, o tom si nedelam iluzi. Ja chodim k volbam abych mel ciste svedomi, ale to je tak vse, co s tim muzu udelat.

                              Rikas, ze Ti nejde o erozni ryhy. O zver taky ne, pac diky pesim je na lidi stejne zvykla. Nemame tu kanadske hvozdy. Takze jedinej argument muze byt srazka s pesaky. Uprimne, pokud nekdo jezdi jako hovado, stat se to muze, ale to by jsi musel komplet zakazat i automobilovej provoz. Navic, jaky je rozdil pri jizde mezi pesaky v NP a v okoli mest, v CHKO, proste vsude jinde ? Proc nesmim na kole po silnici z kostek, co vede na Snezku, ale na Praded se muze ? Vim, Krkonose jsou na rozdil od Jeseniku NP. Ale argument KRNAPu je prave ohrozeni pesaku.

                              0 0
                              • Excel  

                                Argumenty Mozzka mi připomněly toto :-) Soudruzi, já doufám, že když se to vyžaduje, že my všeci, uděláme tak, jak má byt, protože tak je to správné, soudruzi, tak to má byt.

                                0 0
                                • gerrard  

                                  Ja jsem si puvodne rikal, ze nema cenu sem neco psat, protoze vsechno dulezite uz tu zaznelo a tocit se tady dal do kola v kruhu nema moc vyznam a dalsi boj mezi modro a cerveno capkari vyresi az cas. To ze anarchismus ve stylu, kdyz nas nikdo nechyti tak se muze vsechno tady provozuje mladez a mladi muzi me jaksi neprekvapuje, tam to patri k veku. Ale dospeli chlapi, to me porad prekvapuje. Vas vytrvaly boj za to si omluvit, ze pravidla se dodrzovat maji jenom ty, ktere me vyhovuji a ty ktere ne, tak si klidne omluvim tim ze to je blbe pravidlo me pokazde pekvapi. Kde je ta hranice kterou si kdo urci co je jeste spravne a co ne? Co se divite, ze se porad krade spousta kol, taky si jen nekdo posunul pravidlo nekam jinam a kradez kola pro nej neni nic spatneho. To same rychlost na silnici, jizda do zatacek v protismeru apod. O to tady jde v prvni rade. A pro ty co se tu ohani totalitou, tak si vzpomente, ze za totace by jste se na cele podyji divali jen zdalky a rozhodne by jste z neho nic nevideli a kdyz by jste to zkusili tak budete mit zasadni problem.

                                  Kdyz Vam tak vadi, ze vyznacenych tras je v podyji malo, tak Vam nikdo nebrani to zkusit zmenit, ale chapu ze to je slozite a vysledek nejisty. Je to Vase volba dodrzovat pravidla nebo ne, ale porad tady do kola resit jak uminene decko, ze me nekdo nekam zakazuje jezdit a ja si myslim, ze to je v pohode a nic tam neudelam wtf? Kdyz tam jezdite, tak tam jezdete, nikomu to nerikejte, doufejte ze Vas nikdo nevyhmatne, ale propagovat to tady jak je to super jezdit, kde to neni povolene, kdyz existuji povolene trasy na kterych taky neco uvidite me prijde trochu mimo obecneho chapani zodpovedneho cyklisty.

                                  0 0
                                  • witcherrr  

                                    A opět jsme u politiky… Jinak ohánět se věkem je sice pěkný, ale proč dotyční mají věk brno, věk 1? Tohle je cyklo forum tudíš by se tu měli řěšit srazy, výjezdy, trasy, koupě apod. Ale spíš mi připadá že tu chodí pár zamindrakovaným lidí co se ohání pravidly. Podívejme se kde jsme se dostali za těch 20 let +/-, okolní státy s námi můžou jen mávat a mi blbý češi si podkopáváme nohy. Takže tu řešte trasy, vyjíždky a ne politiku a zákazy, stejně to neovlivníte a na reputaci si nepřidáte.

                                    0 0
                                  • scoty  

                                    …a proč se tam nesmí jezdit na kole?

                                    0 0
                                    • witcherrr  

                                      a proč ne-postavit silnici 3× dráž? Jinak v NP jsem žádný zákaz neviděl max držte se „značených“ cest, což není zákaz, ale vaše riziko, pokud' např tam bude větší sjezd a vyseká se tak je to na dotyčném.

                                      0 0
                                      • RomanH  

                                        Pockej, ono je to trosku jinak. Ze zakona v NP, v NPR opravdu nesmis mimo oficielni cyklostezky – zakaz tam davat nemusi. V Krkonosich / na Sumave je pro lepsi orientaci skoro na kazde ceste, v Podyji jen na par, ale to nic nemeni na tom, ze tam nesmis. A ver mi, ze me treba na Sumave hodne zarazilo, ze cesta byla pristupna pro auta, ale kolo bylo skrtnute :-(

                                        0 0
                                  • RomanH  

                                    Tak jak pise McBlacky v uplne jinem tematu, buzerace jen do urcite miry.

                                    S Podyjim jsme udelali chybu (nepredpokladali jsme na foru zalobnicky), ostatni veci mame za X let projete v tichosti. U me to treba neni to o tom, ze nejezdim cilene do zakazu, ale ze se snazim projet CR krizem krazem. V podstate mi uz zbyva jen severozapad Cech a Beskydy, ktere mam prochozene pesky a na bezkach.

                                    Mozna se ale tim, ze se tu o tom mluvi verejne, podari dosahnout postupne nejake zmeny. Naivne doufam, ze k lepsimu. Lidi jsou cim dal vice lini. Podle me by stacilo u spousty cest vyvesit ceduli Stezka nesjizdna pro kola, hodit tam par fotek, a vyrizene. Kolik lidi je ochotno dobrovolne tahnout kolo treba pres Ledove sluje, cervenou na Oslavce, a podobne ? Vetsina cyklistu chce zpevnene cesty (asfalt v lese mi vuci prirode prijde jako vetsi zverstvo). A tech par jednotlivcu, kteri jsou ochotni trmacet se s kolem pres skaly, snad park neohrozi.

                                    0 0
                                    • Jezevec70  

                                      Přesně jak píše!.

                                      Nechápu například proč je pro kola uzavřená část červené od rozcestí U milíře k rozcestí Nad šobeskou cestou. Vždyť je to široká lesní cesta, částečně zpevněná a vede po rovině.

                                      Stejně tak na Ledové sluje by se dalo dojet po asfaltce přímo z Čížova.

                                      0 0
                                  • obda  

                                    Jenom technická, za totáče byla jistá část dnešního Podyjí přístupná. Dalo se normálně dojít/dojet po turistické značce na Králův stolec a Sealsfieldův kámen. Na tuhle diskusi to nemá vliv, ale nerad vidím, když se nepřesně nakládá s fakty.

                                    0 0
                                    • gerrard  

                                      Pardon to sem netusil, tak velky pametni zase nejsu :).

                                      0 0
                                    • Jezevec70  

                                      Nebýt totality, tak žádné Podyjí není. Příroda zůstala zachovaná hlavně díky tomu, že byla 40 roků zadrátovaná a většina lidí tam nemohla, a také se tam až na výjimky nemohlo nic stavět. Před válkou to byla turisty velice vyhledávaná oblast.

                                      Pocházim od tam a můžu říct, že se mohlo na dost míst. Po revoluci se to uvolnilo a jsem moc rád, že jsem v letech 90– 95, projel a prochodil co nejvíc míst, kam už se asi nikdy nepodívám a budu jen dětem vyprávět jaké to bylo.

                                      Protože dnes bych oficiálně nemohl ani pár set metrů „za chalupu“.

                                      0 0
                                      • pepek  

                                        Tak. I tu asfaltovou výzvu u zadních Hamrů zrušili :-(

                                        0 0
                                      • scoty  

                                        Přesně jsi to vystihl, včetně těch let, kdy nastalo uvolnění.

                                        Ono totiž primárně soudruhům nejde o ochranu přírody, ale o to , aby do ní lidé nevstupovali. Aby ji mohli využívat k vlastním potřebám…(těžba dřeva, lov) a nikdo jim do toho nestrkal čumák.

                                        Cyklistika/biking je zakázán v NP právě proto, kvůli matematice. Není problém si spočítat, jakým způsobem se lidi za posledních 10let pohybují v lesích nejčastěji.

                                        Sám jsem si udělal takový menší průzkum v NP Šumava na frekventovaných místech v červenci a vyšlo mi to cca 3:1 pro cyklisty…

                                        0 0
                                        • witcherrr  

                                          No co už..asi si budu říkat Zlaté Beskydy a někdy tam skočím na dovču nebo do Rakouska, asi budou prachy.

                                          0 0
                                        • obda  

                                          Zrovna Šumava není dobrý příklad, ta je na pěší turistiku dost vopruz. Spousta zpevněných cest/asfaltek (po kterých je vedena většina TZ), málo pěšinek, všude daleko. Na Šumavu jedině na kolo.

                                          0 0
                                        • RomanH  

                                          Mas pravdu

                                          Ono vubec, kdyz si das v danem deniku do vyhledavani jmeno jejich reditele, dozvis se spoustu zajimavych veci. Tady opravdu nejde o prirodu.

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            Nevím, proč se tím furt zabýváš, prostě tam s hajtrou nepáchnu a hotovo. Na Květnici taky nikoho s bikem nepotkáš (alespoň místního), i když tam „asi“ omezení není…

                                            0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              Květnice byla SPR (dnes NPR), podle nového zákona o ochraně přírody z r. 1992 downgrade pouze na přírodní památku…

                                              0 0
                                            • RomanH  

                                              S tim, ze na Kvetnici nikoho na biku nepotkas, to nemyslis vazne, ze ne ;-)

                                              Stve me, ze se nekdo schovava za chranu prirody, a pravy duvod je uplne jinde. Nechci si nechat srat na hlavu, tot vse. Ted jim tam Rakusaci jeste do toho postavi vetrniky :-) Nebo spise :-(

                                              0 0
                                              • Smazaný účet  

                                                Úplně jsem se odstěhoval před nějakými deseti lety, v životě jsem tam kolo nepotkal…

                                                0 0
                                          • scoty  

                                            To je drsný:(

                                            Pro dokreslení ještě popíši jednu situaci, kterak jsou(nemohu napsat nesmyslná, neboť jsou účelová a mají pro soudruhy smysl)nařízení uplatňována/ob­cházena v praxi. Použiji nádherné údolí Hamerského potoka na Šumavě, ale je to stejné např.v Krkonoších.

                                            Před lety tímto údolím vedla příjemná lesní cesta, kterou bez problémů využívali všichni. Nyní se rozšířila na trojnásobek, zpevnila, zasypala jemnou drtí ..a zakázala cyklistům…

                                            A realita? Turisté pěší chodí pěšinou podle potoka(nezákoně).

                                            Cyklisté jezdí po zpevněné(nezákoně). Pouze harvestory, traktory, náklaďáky jsou zde legálně…

                                            mapa:http://www.mapy.cz/s/a76b

                                            0 0
                                            • witcherrr  

                                              Úsměvné, ale je to tak.. Hele asi bude někdo mít čas, tak by se mi hodila načrtnutá mapa na Králův stolec, nejsem si jistý asi se tam jde jet ze spoda kolem popice apod, nebo horem, radši na email, jsou tu zelení aktivisté :) dík.

                                              0 0
    • d69  

      Oživím téma: nevíte někdo jestli se dá projet od Čížova na Lukov

      po bývalé signálce která vede podél zbytků žel.opony ?(nemyslím červenou ani modrou TZ,myslím přímo tu signálku).Na mapě je tam dole potok a je přerušená-takže to asi tudyma nepůjde (nebo jo?).Dík zy radu.

      0 0
      • Charles2k  

        Mám přesně stejný dotaz. Fakt nikdo neví?

        0 0
      • RomanH  

        Tak to klidne prubni, vzdyt se jedna o usek 120m (kde chybi ta nakreslena cesta), pripadne 700m komplet. Jen tak nejak tusim, ze Ti tu nekdo napise, ze tam nemas co delat, protoze N,P a navic toto neni ani znacena tur. cesta.

        Jinak treba vim, ze zrovna ta cesta na mape, co je kreslana pod tou Tvoji (kousek nad Hardeggskou vyhlidkou) a pak se napojuje na cervenou, tam neni. Respektive je, ale kousek v lese se ztrati.Nicmene projit to jde (pres kaliste prasat).

        0 0
      • Charles2k  

        Tak jsem se tam byl před týdnem mrknout. Projet se to nedá. Asfalt tam v lese končí, resp. možná jsou nějaké zbytky pod zeminou. Hlavně je tam mraky zlámaných stromů přes cestu a je zarostlé křovinami, takže se místy ani neprojde (a je od Čížova v prudším klesání). Asi by to sice šlo vždy nějak obcházet, kolo by se ale muselo vést. Podle mně ale toto nemá smysl zkoušet a je lepší jet klasickou trasou kolem Čížovského rybníka.

        Z druhé strany na Vranov to jde (zvětralý asfalt zůstal), ale sešup od rozcestí Vranovská brána je jednak pekelně prudkej a pak jsou tam rovněž přes celou cestu na řadě míst zlámané stromy (přijde mi skoro, že záměrně), takže lépe vedle po červené, což je ale zase proti pravidlům NP…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.