Kazeta Shimano-náhradní kolečka

21 nepřečtených
  • Tušák

    Rád bych dostal radu jestli je možné sehnat náhradní kolečka, ty nejmenší 11z a výš. Mám kazetu Shimano HG50–10, 11–36 zubů a protože jezdím na elektrokole MTB a to nejmenší dostává nejvíc zabrat tak už mi po 1000 km začlo občas přeskakovat. Představa že bych kuli jednomu kolečku každýho čtvrt roku kupoval celou novou sadu se mi vůbec nelíbi Na netu jsem nic nenašel.Na udržbu řetězu atd. jsem pedant, takže v tom chyba asi nebude. Dík za rady.

    0 0
    • kejda  

      Řešíš 550 kč? Pokuty najezdíš 4 litry za rok, tak tě víc budou stát pláště…u laciných kazet nebývá zvykem možnost výměny pastorku.

      Zkus ubrat energii a jezdit lehčí převody

      0 0
    •  

      tak tohle šlo tak před cca 20 lety-ještě se daly koupit pastorky extra do kazety…nyní je to už utopie!

      opotřebuješ na kazetě 2–3 kolečka a zahodíš přitom celou kazetu za x-tisíc-u systémů 1×12 to je skutečně „darda“…ale to je prostě dnes už u všeho…Bohužel. Ani o nějakém využití potenciálu materiálu kazety se mluvit nedá…vlastně zahazuješ 7–8 koleček-pastorků zbytečně , přestože jsou v podstatě nejetá..

      řešením by bylo možná přeladit převody „výš“ dát tam větší převodník…a zase více zatěžovat pastorky s větším počtem zubů…

      PS: možná by se toho mohl nějaký výrobce chytit a zase dělat extra pastorky…třeba by to to nemuselo být ztrátové(?)

      0 0
      • oddie  

        Nevím, co to blábolíš o utopiích, ale třeba na BD nebo BC jdou koupit náhradní pastorky k lecčemu.

        0 0
      • mr.ricardo  

        Uz zase ucitelskej? Proc mas neustale snahu komentovat kazdy zalozeny vlakno? Vyprdni se na to a bez chvili onanovat na mimibazar, tam se stopro uchytis.

        0 0
    • nooski  

      V prvé řadě by bylo zajímavé zjistit, jaký máš nejtěžší převod. Potom by byla zajímavá informace, do jaké rychlosti to elektrokolo vypomáhá. Levná kompatibilní kazeta je třeba zde https://www.kupkolo.cz/…rom_z102025/ samotný pastorek je pak k sehnání z německa https://www.bike-discount.de/…/wg_id-10431

      0 0
    • Tušák  

      Tak už jsem to vyřešil jak mi tady poradil Scota, koupil jsem u nich XT kazetu 11–36, + 4 náhradní pastorky 11 zubů. S tím bych už měl dlouho vystačit jelikož oproti původní je kvalitnější. Škoda jen že nemají na skladě i 13zub pastorek, ten by se taky hodil.

      Dík i ostatním za odpověď. Pro upřesnění, potřeboval jsem to na Giganta full e 1.5 pro, ten má středový motor a vepředu dvoutác.

      0 0
      • Singlespeed  

        Stačilo prohrábnout kovový odpad většího cykloservisu a našel bys téměř nejetých jedenáctek a třináctek hromadu a zadarmo (vlastní zkušenost).

        0 0
        • Tušák  

          Že bych se stal cykolohoumelesem?? To ještě Tv Nova nevysílala.

          0 0
          • Singlespeed  

            Voják se stará, voják má. V sáčku je přes 1,5 kg zbytků nových řetězů, takže po snýtování bude ještě pět nových řetězů, taky zadarmo (celý nový řetěz jsem už nekupoval snad 5 let) :-).

            0 0
            • Smazaný účet  

              Samozřejmě jsi nikdy neroznýtoval, nové zaváděcí čepy nepoužíváš?

              0 0
              • Singlespeed  

                Jednou se mi jeden spoj u 10-speed řetězu roznýtoval, ale to bylo v začátcích někdy před pěti lety. Zaváděcí nýty používám jen v případě, že nějaký zapomenutý najdu mezi články, jinak vše nýtuju původními. Novými nýtovanými řetězy zásobuji i široký okruh příbuzných a známých, mám jich toho času plnou krabici (asi 18 kusů) + cca 5 v rozloženém stavu v sáčku :-).

                0 0
                • Tušák  

                  Tak to máš zlatý důl ale pro mě by to použitelný nebylo, já tam potřebuju vysokopevnostní řetěz pro e-biky. Když jsem ho poprvé přetrhnul tak nebylo možný u nás sehnat náhradní články a nakonec jsem koupil nový extra dlouhý v německu. U nás byl k mání jen krátký a dražší o 30%, tak jsem koupil v DE dlouhý a přebytečný články používám jako náhradní.

                  PS: Za 4 rychlospojky na e-řetěz můžu raději pořídit celý nový řetěz.

                  0 0
      • Vilém  

        Kvalitnejsi v jakem smeru? Ze ma lepsi pastorky 11z?

        Ta kazeta je maximalne lehci, coz tebe moc nezajima, tebe zajima nejmensi pastorek.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.