Kazeta campa 10s veloce-úprava pastorků

14 nepřečtených
  • josefnekuda

    Mám kazetu campa veloce 10s 12–25(12–13–14–15–16–17–19–21–23–25).Jezdím kopce-delší vzdálenosti,pot­řebuji 12–29(byl jsem na to zvyklý u starého kola-28 největší pastorek,ale chci o zub výše),když dokoupím pastorek miche 29zubů,půjde to upravit?,tzn.na­montovat za pastorek 25 zubů,je potřeba ještě nějaké podložky,vynechal bych třeba pastorek14 zubů.Přehazovačka by to měla pobrat.Abych to nekoupil a nešlo to tam dát.Koupil bych to u cykloškoda,volal jsem tam,ale on to na jistotu neví.

    0 0
    • Vilém  

      A proc znova stejne vlakno?

      0 0
    • mr.ricardo  

      Covece, ty jsi fakt marod. Neustale se ptas na to samy, v tom predchozim vlakne to bylo rozebrany pomerne do detailu. Jeste mas moznost objednat tu 29z primo od Sirera, bude to origo campa a teoreticky by to mohlo sedet.

      0 0
      • josefnekuda  

        Bud klidu,potřebuji hlavně upřesnit,zda jde pastorek 28 nebo 29 miche za komponovat do original veloce kazety a zárověn jiný vindat a co to obnáší-podložky a pod…

        0 0
        • kubad  

          a věříš tomu že to bude z 23 na 29 řadit?

          i kdybys to tam narval?

          0 0
          • josefnekuda  

            ale ne z 23,bylo by to z 25 na 29,jestli mi dobře rozumíš,vyhodil bych třeba 14 nebo 15

            0 0
        • plzakj  

          Dej si sifon a mliko

          0 0
        • mr.ricardo  

          Pokud si dobre vzpominam, tak mikikuba ti psala, ze miche a campa pastorky kombinovat nejde, zkousela to. A s jejima najezdama bych ji veril. Nejjednodussi reseni je koupit kazetu 13–29, vzhledem k tomu, ze do kopce potrebujes 29z, neverim, ze nejak casto vyuzijes 11 nebo 12 zubu. Vyhodit 14 nebo 15 je nesmysl, protoze jsou to pastorky, na kterych prerazeni o 2 zuby poradne znat, bude ti chybet. Nebo dat kompakty, ale to uz jsem ti taky psal.

          0 0
          • kubad  

            +1

            0 0
          • Prazak0  

            Ať si koupí tu kazetu Miche ve verzi Campagnolo, pastorky si tam navolí všechn, jak chce a bude to chodit. Pochopitelně může pak i zkusit vzít třeba největší pastorky s dosavadní kazetou, ze které vyndá dva stávající pastorky. Když si to navolí celé sám, tak si může udělat rozumnější sestavu, než vyhazovat pastorky 14 a 15. Ani já si nemyslím, že by tolik využíval pastorek 11 nebo 12 z (pokud má 11, tak musí následovat 12, tak to Miche má). To jsou pastorky vyloženě pro jízdu z prudkého kopce, rychlosti přes 60 km/h. Kdežto pokud není top závodník, tak daleko víc potřebuje ty lehčí převody. Myslím, že i Froome má nejlehčí převod 38/28, jeho výkonnost je jinde, on je schopen jet do prudkých kopců rychlostí kolem 25 km/h

            0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Jestli si chceš ohlodat ořech, tak bastli největší pastorek – já bych to svým kolům neudělal. Jak píše níže mr.ricardo, tak řešením je rovnou velká kazeta nebo kompaktní převodníky, já dodám: nebo obojí – ale na staré kliky s velkou roztečí BCD nic malého dát nejde. Klidně sháněj jetou kazetu, velké pastorky se neoběhají zdaleka tolik, jako malé.

      Abych to shrnul, jsi zatím docela v pasti. Nový rám krátký a nízký, k tomu čerstvě prasklý atypický zadní 3G ráfek 27 děr s problematickým výhledem na výměnu, nevyhovující skladba převodů s malou kazetou. Opravdu výhodná koupě. Co tam máš dál?

      To už se Ti podařilo zajistit výměnu ráfku nebo sehnat další Campa záplet, že řešíš Campa kazetu? Nebo je to na staré kolo?

      Budu se opakovat, řešil bych to SH zadním zápletem a SH kazetou, do které bych nasypal volné podložky ze stávající Campy (na unašeči Ultegry jsou přinýtované jen největší 3). Jak psali před lety na B-F jiní, tak kompatibilita na 10sp přiměřeně funguje.

      0 0
      • Prazak0  

        Ano, já bych tak pořídil nové zadní koho pro kazetu Shimano. Na tu kazetu může dát pastorky Shimano a distanční podložky Campagnolo, nakonec právě kazety Miche jsou dělané témto stylem. Buď ve verzi Campagnolo, nebo Shimano a nebo kombinace na ořech Shimao a řazení Campagnolo. Co se týče jiných vzdáleností mezi pastorky, tak celkem nedávno jsem zkoušel dát devítkovou kazetu na osmičkové řazení.Kupodivu to běhalo dobře, zkoušel jsem na dvou kolech. Jen jsem jeden pastorek, ten nejmenší, měl vyřazený. Navíc jsem to zkoušel na sedmičkovém řetězu 7,3 mm, nikde to nedrhnou ani se nedotýkaly nýty pastorků. Campagnolo má myslím ty vzdálenosti trošku větší, dle mého názoru by to chodilo i na čisté Sh kazetě. Pochopitelně není důvod to nepřeskládat a nedostat se ne zcela správý rozměr.

        I já si myslím, že většině zdejších jezdců budou lépe vyhovovat kliky s BCD 110, kde jde použít převodník 34 zubů.

        0 0
      • josefnekuda  

        ok

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.