Karbonový rám za 15K, Author, Spyder?

23 nepřečtených
  • stip1978

    Šel bych do novýho rámu na silnici. Jde mi o něco levnýho s „tréninkovou“ geometrií. Rozpočet je okolo 15 tisíc. Za to se dá už sehnat uhlíkový Spyder Skelet nebo Author CA 5500. Má to cenu? Nebo si nechat svařit hliník s karbonovou zadní stavbou u LUCASe? Nebo se na karbon vykašlat, ušetřit, koupit RB RR a zbylý peníze utratit za vylepšení komponentů. Svaření rámu má výhodu v možnosti geometrie na přání, ale mám poměrně konfekční postavu 186 cm tak to asi nebude nutný.

    Anketa: Jaký rám?

    8x
    100%
    0x
    0%
    0 0
    • romanholy  

      Presne stejnou vec ted resim taky. Moznosti je ale vic. Do 15 se da koupit Cube s vidlici z Nemecka. Mam o 3 cm vic.

      Myslim ze poradny ram je zaklad.

      0 0
    • Li Tms  

      Author mají výprodeje rámů CA66 a jiné od 12990,– stačí mrknout na www.prolog.cz, nebo zkusit rámy z číny… http://www.aliexpress.com/…1053564.html

      0 0
      • stip1978  

        No dyť vo tom mluvim, proto zjišťuju co si o těch rámech ostatní myslí. A čínský „Pinarelo“ fakt nechci to už je za hranicí slušného chování a podporovat to nebudu.

        0 0
        • romanholy  

          Nemyslim ze cina by byla kvalitou nejak spatne, ale kdyz uz, tak jako noname bez znacek. Delaji i slusne ramy pod vlastni znackou, ale chteji cca 650 usd. Coz s clem a dph udela uz dost penez :(

          0 0
          • stip1978  

            Jasně, já kvalitu čínských výrobků taky obecně nezpochybnuji. Všechny výše zmiňované rámy od Cube, Authora atd. jsou beztak vyrobený tam, ale jde o to jak k tomu došlo. Když někdo nechá na rám napsat jméno svojí firmy, nejde jenom o to, že to vypadá líp, ale hlavně že za ten svůj výrobek přebírá určitou zodpovědnost. Že jde se svojí kůží na trh a to ve mě vyvolává větší důvěru, než systém zaplať za anonymní výrobek a už se nevracej. To že někdo na rám napíše jméno cizí firmy je už vůbec přes čáru.

            0 0
      • maajkee  

        Co jako s tím odkazem na prolog?

        0 0
        • stip1978  

          Nic, jen že na tom odkazu nabízejí uhlíkové rámy od Authora za 13–17000 Kc. Třeba A 9900 byl ve své době (2011) osazován na kola za 150 000Kč – což mimochodem považuju za úlet, když ho za 3 roky prodávají za 16 500Kč. Nicméně přesto asi nebude špatný, nebo bude?

          0 0
          • Li Tms  

            rám od Authora není špatný, sice není slopingový, ale komu to nevadí, tak nyní může pořídit rám za slušnou cenu a to prodejce na tom stále ještě má rabat, cena totiž je ještě níž

            0 0
          • romanholy  

            Podivej se na velikosti, moc na vyber neni. Na nasi vysku Author 56cm. Aspon tedy podle jejich webu.

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              No, manželce jsem tam koupil CA8800 nejmenší vel. 48. Je celkem tvrdý, ale zato nadprůměrně jede.

              Sám při 183 cm bych u Authora volil asi 54. Rámy jsou neslopingové a relativně dlouhé s nevysokou hlavou, mně až tak moc tréninkově geometrií nepřipadají. Určitě bych si to někde vyzkoušel.

              0 0
          • maajkee  

            Já teda nevím, ale mě to hází nějaký stránky s výpočetní technikou :)

            0 0
    • romanholy  

      Tak co, uz jsi to nejak vyresil?

      0 0
      • stip1978  

        Nevyřešil, jsem strašně nerozhodnej. Je to dáno tím, že mám na čem jezdit, tak se ne a né rozhoupat. Taky mě zaujalo tohle:

        http://www.kursport.cz/silnicni-ramy

        Dražší, ale Spešl vypadá dobře.

        0 0
        • bochov  

          Měl bych také tady dotaz jezdím na Authoru A55 a chtěl bych ram vyměnít za karbonový myslíte,že bych vzhledem ke své hmotnosti 110kg měl s karbonem problém s tou A55 žadny problém není.

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Náš prodejce kol tvrdí, že běžné silniční karbonové rámy vydrží těžkým jezdcům na silnici víc než hliníkové. Demonstruje to mj. na svém zákazníkovi olbřímího vzezření, který hliníky rušil jeden za druhým, ale karbon mu vydržel několik let až do srážky s autem (dodávka mu hodila myšku a vzal ji zezadu).

            Soudě i podle vlastní zkušenosti mu nemám důvod nevěřit.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.