• Buchznebe

    Aloha lidi, povězte,kam dáváte všechny ty hračky na kole? Mě se na řidítka vejde jen GPS a tacháč,rád bych tam ještě narval pulsmetr a světlo. To tam musíte mít nějakej výložník,ne? :-D Jinak ať už je tu konečně jaro :-) Jinak fota s nápadem ocenim (budu rád,žádný dárky :-D )

    0 0
    • Martin  

      tepák na ruku a čelovku, ne???

      no tacho se dá umístit na představec a jinak jsem v krámě zahlídl takovou věc, co se umístí na řídítka a umožní přidělat světlo a ještě jednu věc…

      na silničce mám místo na tři krámy: tachometr nad přestavcem, světlo vlevo a tepák vpravo

      0 0
    • miki  

      budeš se muset učit v zahraničí!!.

      0 0
    • Veeteck  

      Vsechny ty hovadiny jsem prestal vozit, pac me znervoznujou…

      0 0
    • goofy  

      Vozim jenom predni a zadni svetlo, ale to jeste vzdycky zhazuju i s objimkama, pac:

      1. to vypada blbe
      2. nemuzu pak soupat se sedlovkou, kdyz tam mam objimku od blikacky ;-)
      0 0
      • Toams  

        nooo, moznosti je viacej:-) a jak som cumel na tvoje bajky, tu objimku by si po sedlo urcite zmestil …

        0 0
        • goofy  

          No jo, ale ma to 2 chyby: mam trubku 34.8, a pak se ten drzak tezko upina, a hlavne mam 16" ram, a kdyz tam hodim blikacku, pod tu objimku, tak blika tak leda na pneumatiku, a to mi je abych pravdu rek k nicemu… Proto to radeji montuji na vysunutou sedlovku. Je to otazka 1–2 minut namontovat na riditka i sedlovku, a aspon to nezavazi.

          0 0
    • RUR  

      Narval jsem to všechno do krabice od bot. Maximální spokojenost:-))

      0 0
      • coyot  

        A tam se to v klidu vejde vsechno – vc. notebooku! ;-)

        0 0
    • raceman  

      tacháč na představec na jednu stranu řídítek GPS, na druhou tepák blikačky dávám vpředu i vzadu na hadičky od hyder, objimky nepouživam..

      0 0
    • kolombo  

      Já to mám zhruba takhle, viz foto. Jen jsem světlo mezitím posunul více do strany a na jeho místo přemontoval cyklokomp, ale asi to ještě prohodím obráceně, moje světélko nemá natočení do strany a tak nesvítí dopředu :-(

      0 0
    • MlokCZ  

      GPS, tacháč a tepák. To máš zbytečně o přístroj navíc. Buď to chce tacháč s tepákem v jednom nebo když máš GPS, tak ten tacháč fakt nutný není.

      0 0
      • pepino  

        Nebo když nejezdíš po Grónsku a nemáš orientační smysl jak sádrovej pstruh tak není nutná ani ta GPS:-)

        0 0
        • MlokCZ  

          Samozřejmě, že se dá v pohodě jezdit bez GPS a nutná není, ale s GPS se dá mnohem více a otevírají se nové možnosti. A orientační smysl i když máš solidní, tak tě bez GPS nezachrání.

          S GPS-kou jsem začal jezdit mnohem více neznámých cest (a to pěkný terénější i malé cestičky + se dá lecos projet při krátkých úsecích úplně mimo cestu jen tak lesem), což bez GPS bylo naprd. I když si vemeš bez GPS mapu, tak když ti cesta skončí nebo se začne stáčet jiným směrem (což se děje neustále, když zkoušíš nové cesty v lese, které v mapě nejsou), tak pak pořád musíš vyndavat mapu a stejně pořádně nevíš, kde přesně jsi, což je zcela zásadní. Protože pak skoro na každé takové vyjížďce se projíždí kousek mimo cestu úplně jen tak lesem, protože v GPS vidím za 200m další cestu (a přeci se nebudu kvůli 200m vracet 5km a objíždět to). Pokud ale nemám GPS, tak nevíš, že je to 200m, ale často je to pak klidně třeba 800m (a nebo taky hodinové táhnutí nesjídného úseku lesem) a to v hustém terénu při prodírání a tlačení naštve. U GPS prostě na základě přesné zvdálenosti a terénu snadno rozhodnu jestli těch 200 metrů hustého roští a velkého srázu má cenu nebo je lepší se vrátit. Navíc bez GPS, když je neznámý úsek delší (třeba i 10km a už se 5× vracíme pár set metrů a bereme to další cestou, která je v lese a není v mapě) a jen se snažíme držet celkového požadovaného směru, tak bez GPSky se snadno odchýlíš úplně i od požadovaného směru.

          Dřív jsme takové nové trasy jezdil jen občas i bez GPS a mnohokrát to skončilo v prodírání nesjízdným terénem i více km a to už pak bylo o ničem a z toho důvodu jsme jezdili většinou více po známých cestách nebo cestách, co v mapě jsou.

          Navíc i v neznámé oblasti, když se naplánuje nějaká pěkná cesta (po cestách, který v mapě jsou) s hodně odbočkami se jede s GPS lépe (i když takovou vyjížďku zvládneš v poho i bez ní). Vždy jen na rozcestníku (kde je většinou více cest a nejedeš zrovna po značený cestě) mrkneš na GPSku a hned víš kam. Hrozně to vyjížďku urychluje a nezdržuješ se neustálým vyndaváním mapy a ve chvíli kdy zvolíš cestu špatně (když jsou správným směrem 2 téměř souběžné cesty, tak to zvolíš snadno jak jen s mapou, tak i s GPS), tak s GPS po 100m hned víš, že to byla špatná odbočka (bez ní to zjistíš většinou až po několika km, pokud zrovna ta špatná cesta se hned nestočí úplně jiným směrem).

          Samozřejmě pro toho, kdo jezdí jen značené cesty nebo hlavní široký cestky, který jsou v mapě dobře značené, tomu GPS nic moc nepřinese (kromě záznamu projeté trasy).

          Teď s GPS + XC full je to prostě úplně o něčem jiném.

          0 0
          • Bea  

            Souhlas, i kdyz osobne GPS vozim v batohu a vyndavam v nutnych pripadech.

            0 0
          • pavelr  

            To by mě zajímalo, jestli je v GPS-mapě tolik chyb jako v papírový. Protože jestli jo, tak ti ani GPS nepomůže.

            0 0
            • MlokCZ  

              Jsou tam chyby úplně stejný, protože podklady pro ty mapy jsou totožný. Topo Czech V1 vychází z podkladů Shocartu. Teď slibují, že v nejbližší době hodně zapracují na kvalitě mapy a zajistí lepší podklady, tak jsem zvědav.

              Máš pravdu, že se sem tam stane, že i s GPS nastane problém (výš přesně, kde jis, vidíš, že za 100m krz hustý porost je cesta, tak se tam probiješ a ona tam ta cesta pak neni, protože je chyba v mapě), ale není to tak často. Jen zřídka se stává, aby cesta v mapě byla a ve skutečnosti ne. Častý je jen opačný problém, že cesty v mapě chybí. Ale stejně si na tom s GPS mnohem lépe.

              0 0
              • MlokCZ  

                Pro srovnání je mapa v GPS (Topo Czech v1) cca na úrovni turistických Shocartů, sem tam o chlup lepší. Tištěné KČT jsou o chlup lepší. U GPS taky hodně pomůže, když je terén problematický a mapa špatná, že už přesně v tý mapě vidíš, kudy jsi tam dojel (což je někdy opravdu zajímavá křivka při špatných podmínkách).

                0 0
          • pepino  

            Trocha adrenalinu neškodí:-)

            0 0
            • JaP  

              Ano, a kam se poděla romantika a dobrodružství…

              0 0
    • Peslezedirou  

      Po nějaký době jsem sundal tacháč – pohoda :) Používám tam kde to nezná, papírovou mapu. Poznámky si neukládám do mobilu, ale zas je píšu do diáře, čím míň techniky, tím větší svoboda :o)

      0 0
    • gobike  

      No ja vozim maximalne na riditkach tepak, jinak nic, ale kdybych to musel vsechno vozit, tak tepak na ruce, tachac na predstavci a zbytek se na riditka vejde, ne?

      0 0
    • Buchznebe  

      Tak jo :-D kouknu jak se dá chytit tacháč na představec,tim se to asi vyřeší,páč vedle tepáku se asi světlo vejde :-) a na druhou stranu dam tu GPS. Jen doufám,že nevymyslej nějakou novou hračku,kterou budu chtít :-D,to bych pak už musel instalovat něco jako satelitní výložník :-D

      0 0
      • MlokCZ  

        Jestli máš rovný řídítka, tak by to jít mělo. Mě na vlajdách to tak nejde, protože když už dám GPSku k představci (a dám ji co nejdál od něj, aby byla ještě před prohnutím – to je ale tak maximálně 1cm dál od představce, víc to nejde), tak se mi stále tepák na představec nevejde (asi o 0,5cm si to překáží). Takže jsem musel dát tepák až těsně za prohnutou část, skoro až k pákám (ale nakonec se to ukázalo jako docela dobrý, i když se mi to nejdřív vůbec nelíbilo, že je to daleko od středu).

        0 0
      • Lišák  

        Nemám GPS, ani tepák, tak omluv moji neznalost.

        Zaráží mě, použití těchto dvou přístrojů současně. Když jedeš podle tepáku, tak je to trenink a ten bych spíš očekával ve známém terénu. Když jedeš podle GPS, tak si, podle mne moc nezatrénuješ. Spíš hledáš cesty, ne? Nebo jsem nepochopil smysl těchto přístrojů?

        0 0
        • JaP  

          Asi máš pravdu,ale přece nebudeš furt sundavat držáky a měnit jeden za druhý, podle druhu vyjížďky. To bych ohrál a raději tam nedám nic.

          0 0
    • jankohrasko  

      Podarilo sa niekomu pri pade znicit vypoctove stredisko na riaditkach? Ja by som sa bal takto nosit niekolko tisic korun…

      0 0
    • rock  

      Hledej v sekci „řidítka“ … www.acor.velo-cz.cz/…usenstvi.php

      0 0
      • rock  

        … samozřejmě u Acoru …

        0 0
      • ihik  

        to je ale úplně k ničemu. zabere ti to na řídítkách tolik místa, kolik získáš vepředu, váží to půl kila a stojí půl litru. a jmenuje se to organizér :) nevím, nevím, ale mě se to moc nezdá…

        0 0
    • johny.h  

      Zkus tohle. www.kolokram.cz/…uct_info.php?…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.