Kam na dovolenou s dětmi k moři?

91 nepřečtených
  • Kouba_2005

    Zdarec. Čas kvapí, zájezdy firstminute už jsou k dispozici, jen se rozhodnout kam. Máte nějaký tip, nejlépe z vlastní zkušenosti, na vhodnou destinaci pro tříčlennou rodinu se čtyřletou slečnou?

    Požadavky jsou :

    1. moře ve velmi blízkém okolí, ne několik km :-)
    2. možnost i jiné zábavy než slunění a projížďky na velbloudech
    3. cena do 50k komplet.
    0 0
    • Joseph de Sax  

      na nějakou velkou loď, kde se v poslední fázi bude dát i zaplavat podél pobřeží, než vylezeš na neobydlený skalnatý ostrov bez vegetace…

      0 0
    • ZuzicK  

      Samý konstruktivní komentáře zatím :-) Já ti neporadím s lokalitou, mám hodně omezený rozhled. Jen doporučuju, pokud je to možné (máte zatím škvrně) jet na dovču až v září, má to samý pozitiva. Teplo stále je, moře je vyhřátý, míň turistů, levnější ubytování, když vylezeš na sluníčko, tak se hned nespálíš a neuvaříš, dá se na výlety, …

      0 0
      • Kouba_2005  

        Loni jsme byli na začátku června v Bulharsku na Slunečném pobřeží a bylo to tak akorát. Vedro bylo jako v létě, moře čisťoučký, ale začátek sezony, takže po hotelu pusto a prázdno a i na výběru ovoce to bylo dost znát. Letos bychom chtěli zkusit něco jinýho, Bulharsko je kromě letovisek přece jen cigánov a to máme doma po celý rok :-)

        0 0
        • ZuzicK  

          V tom bych řekla je lepší to září. To už i to ovoce je zralý :-) My byli min rok u Ligurského pobřeží až na přelomu září/říjen, teplo taky ještě bylo (26–30°C na pláži), moře 25°C, dalo se potápět (spíš teda plovat na hladině :-)), na kajak a už se dalo v pohodě i na kolo. A lidí teda bylo dostatečně dost.

          0 0
      • kolda  

        souhlas, dokud nejsou deti skolou povinne, tak je magorina jezdit na jih Evropy v hlavni sezonu… pozitivum zadny.

        vedro jak prase, mraky lidi, dopravni zacpy, nejvyssi ceny…

        0 0
    • Meluzina  

      zkušenost s Kudrnou prozatím nemáme, ani s destinací, ale myslím, že neprohloupíme, zřejmě zkusíme toto:

      http://www.kudrna.cz/…epsovny.html

      0 0
      • peeto  

        Před 2 roky jsem byl v Baška Voda, což je hned vedle a paráda. Baško Polje už je mimo hlavní ruch, ideální pro děcka. A podle mně nejhezčí plážičky a skalky jsou v Brele. A Makarska je šílená, kolik je tam lidí. Ale věřím, že si to tež podél pobřeží celé projdete. ;-)

        0 0
      • plevka  

        minulé léto jsme strávili v Podgoře , což je taky hned vedle a super. Dost blízko je národní park Biokovo, kde se dá udělat pěkný výlet nebo pujčit kola a vyrazit třeba na Sveti Jure nebo kaňonem Cetiny :)

        0 0
        • Meluzina  

          tak jsme opět nebyli s cestovkou:-) pronajali jsme si domeček v již nám známém Rakalji, děti ve věku 11 a 7 let naštěstí nepotřebují žádné „animační programy“, bohatě jim stačila síťka na rybky, potápěčské brýle a ploutve, zkaměněliny na pobřeží, záhadná „zbořenina“, mořská bouře se šíleným větrem, mořské akvárium v Pule atd.:_)

          cena 6,5tis za domeček, 4tis. benzín, cca 5tis. bašta…

          k tomu si dcera sedla na mořskou sasanku, popáleniny 2. stupně, z pojistky uhrazen pobyt a něco hezkého jako bolestné:-)

          0 0
    • Alibaba  

      My jsme byli předloni v Pakoštane. 24 tisíc za týden pro čtyřčlenou rodinu. Plná penze (fakt dobrý jídla), polynézské bungalovy, celý areál až k moři krytý piniema (ve vedru paráda), moře cca 100m, + písečná pláž, ježdění na kajaku, plachetnici, tenis, lukostřelba, stolní tenis, vodní aerobik v ceně. Děti (9 a 6) si to užili moc…my taky. Byli jsme tam přelom červen/červenec – přijatelně lidí, moře chladnější ale vpoho. Konec sezóny nebo začátek září by byl asi příjemnější (vloni v Ribarici potvrzeno).

      http://www.firotour.cz/…tane-ykp276/

      0 0
      • Joseph de Sax  

        já jako opbvykle zalezu na celou dovolenou do garáže a budu všem známým posílat emailem fotky ze všech koutů vesmíru, jak je tam krásně…

        0 0
    • roman 3D  

      Novalja – ostrov Pag – loni jsme byli a letos jedeme znovu.

      Kdo nechce k moři tak térmály Velký Medér – tam se děti krásně vyblbnou na atrakcích a dospělí si zregenerujou tělo.

      0 0
      • Cavendish  

        Můžu potvrdit.Na Pagu jsme byli 2× a pokaždé paráda.Jestě jsme byli víc na jihu na Peljšacu,ale zrovna jsme trefili chladné počasí,ale též je tam krásně.

        0 0
    • Horyna  

      Taky mám dost omezenej rozhled. Absolvovali jsme zatím mockrát akorát chorvatsko páč strašně rád řídím :-) a nejvíc nejúžasnější byla taková ospalá díra na poloostrově Pelješac kde jsme byli akorát ve 4 a nikde nikdo.

      Se 4letým mládětem ale absolutně nevhodný.

      To bych doporučil ostrov brač a tam letovisko Bol a nebo Ostrov Murter. V obou lokalitách super pláže s pozvolným vstupem do moře a pískem. Vůbec super ten Murter co se pláže týče. Tam by malá stačila ještě 20 metrů v moři.

      Každopádně ale červenec-srpen bych tam nejel, je to boj o místo na pláži. Nejlíp to září.

      0 0
      • volodaj  

        Tak isto Lopar na ostrove Rab. Plytké piesočné pláže, ako stvorené pre deti. Dospelí keď chcú prebehnú na druhú stranu, kde sú skaly, ale hlbšia voda super na potápanie. My sme boli partia, kde mali niektorí aj deti a veľmi si chválili. Len počas hlavnej sezóny hlava na hlave, mimo sezóny neviem. Bol som tam prvý krát.

        Okrem toho som bol aj na Murteri a na Pagu, tiež sa tam dajú nájsť super miesta pre rodiny s deťmi.

        0 0
        • Drno  

          Na Rab doporucuju prijezd/odjezd v pracovni dny. O vikendu jsou dlouhe fronty na trajekt.

          0 0
          • obda  

            Od lonska je novy terminal ve Stinici, takze to uz odsejpa.

            0 0
      • Meluzina  

        My měli dvakrát pronajatý dům ve vesničce Rakalj nedaleko Puly, koupání na divoké pláži, nikde nikdo ani uprostřed sezóny, super:-)

        0 0
        • Horyna  

          jj my na tom Pelješaci byli taky sami až na skupinku asi 6 potápěčů ale ti den co den ráno sebrali člun a vyrazili kamsi a vrátili se v podvečer.

          Bydleli jsme u rodiny co žila z vína a lovem ryb a nějakou tou kunou z pronájmu apartmánu. Večer co večer napekli ryby a nalili vína. Bylo to kouzelný. Bohužel jsem toto absolvoval s bývalou přítelkyní a jelikož se zná s manželkou a neodpustila si poreferovat jaké to tam bylo tak si ani netroufám navrhnout dovolenou v téhle lokalitě :-)

          0 0
          • Meluzina  

            :-) nezáviděníhodná situace, já doufám, že naše čtrnáctileté manželství ještě příští dovču vydrží:-) i když někdy se musím hodně rozdýchávat:-) ale to manžel taky, takže jsme si kvit:-)

            0 0
    • RUSH  

      Taky jsem omezen Chorvatskem. Podívej se sem:

      http://www.novalja.cz/

      My teď jezdíme autem na Pag nebo na Rab každý rok.

      0 0
    • Jenda  

      Me se libilo na Lefkade (Gr), spatny mi neprisly ani plaze na Garganu (It). Slunecny pobrezi mi prislo jako nic moc. Hezky je to i kolem Antalie (Tr). Nadherny more je i jizne od Neapole ale s malym ditetem to nebude uplne to ono.

      Pokud letadlem tak bych klidne zkusil Sicilii (treba az konec zari). Myslim ze nema smysl 4lety dite tahat do Egypta a pod kde akorat dostane sracku.

      0 0
    • Corbett  

      Mám dcerku, 7 let a kluka 1 rok a doporučuji Turecko. Byli jsme v Chorvatsku, dvakrát v Turecku a než se narodil malý, tak jsme stihli ještě Řecko. Až malý vyroste aby z toho měl, tak to bude opět Turecko. Do 50k se vlezeš s dovolenou v **** hotelu a All a veškerým komfortem co k dovolené potřebuješ. Nemusíš se strat o jídlo, zábavu, kam se půjdeš koupat a kde se děti vyblbnou. Moc se nám líbilo v http://www.lonicera.com.tr/index_eng.html byli jsme tam s CK Alex – http://www.ckalex.cz/

      Doporučuji letět v září.

      0 0
      • Kouba_2005  

        Tak ta Lonicera vypadá bombasticky! Mno jo, v září, tak to budeme muset ještě na nějakou dovču před, páč to do tý doby nevydržíme, ale to asi tak pod stan :-)

        0 0
      • Meluzina  

        Tak z komfortu letovisek by mne asi kleplo:-(, z organizovaného programu taktéž, ale proti gustu žádný dišputát:-)

        0 0
        • Kouba_2005  

          Organizovaný program se určitě nekoná. Jo, jsou k dispozici různé výlety a akce v hotelu, ale účast je na každém jednotlivci. A komfort … je to dovolená :-) Já zas nechápu, jak si na „dovolenou“ může někdo nabalit kufr konzerv a ingrediencí k vaření, aby se tam měl jako doma. Starost s nákupama, co uvařit apod. Toho si myslím užijeme za celý rok dostatečně :-)

          0 0
          • Meluzina  

            zas tak to nepřeháníme s vařením, ale milujeme v Chorvatsku chleba, pršut a mlíko, k tomu čerstvé ovoce a zeleninu, více netřeba…

            0 0
          • La Piér  

            Je to o přístupu. Hotelové komplexy jsou po celém světě stejné. S trochou nadsázky člověk nepozná, jestli je v Egyptě, Turecku nebo Itálii. A to je hypernuda.

            0 0
            • Corbett  

              Měl jsem z takové dovolené strach a nakonec jsem zjistil, že deset dní v roce se nudit není zas tak špatné. Na rodinou dovolenou nejezdím proto abych byl spokojený já, ale proto aby byli spokojení mí nejbližší – děti a manželka. Za celý rok si toho v práci užije až nad hlavu, tak proč bych jí nevyšel vstříc pěknou odpočinkovou dovolenou, když ona mi vychází celý rok vstříc tím, že mi toleruje moje zájmy. U dětí mám naprosto jasno – až prcek vyroste tak aby z toho něco měl, tak opět Turecko. Chorvatsko neodsuzuji, ale když to polopatě srovnám – musíš mít auto v pohodě, dopravit se tam, každý den se starat o jídlo, o to kam se jít vykoupat o zábavu a když to potom spočítáš, tak zjistíš, že tě to vyšlo stejně jako dovolená s All v Turecku, kde se nemusíš starat absolutně o nic. Dcera s námi byla v Chorvatsku, pak dvakrát v Turecku a nakonec v Řecku na Zakynthosu (Laganas) a také by volila Turecko.

              0 0
              • La Piér  

                Nejsem bůhvíjakým zastáncem Chorvatska, ale to, co píšeš, o NUTNOSTI starat se o jídlo, koupání atd., to je holý nesmysl.

                Nepochopil jsi, co jsem psal. Neříkám, že na dovolené má člověk denně vařit a bydlet 2 km od pláže. Jen jsem napsal svůj názor na unylá ghetta v podobě uzavřených hotelových komplexů.

                0 0
                • Horyna  

                  Přesně tak, vadilo by mi už jen třeba jak vyprávěl kamárad o Egyptu. Žiješ si tam v pohodičce a luxusu ale nedej bože aby jsi se dostal za zeď kde začíná jinej svět. Vím že tam rozhodně nikdy nepojedu. No jestli to tam vezmou do ruky ti Šáríakové co by rádi oddělený pláže pro holky a kluky tak už jim tam z Evropy moc lidí nepřijede, max. kamarádi z Francie a Anglie.

                  Taky nejsem žádnej bojovník za Chorvatsko ale mám ho rád právě proto že se sebereme, vezmeme auto, za pár hodin jsme tam a můžeme se svobodně pohybovat podle nálady a prozkoumávat kraj, tu si dát jídlo v hospodě, zajít si pro 2 dny starý lidovky a přečíst si je u kafe v hospůdce na pláži, zajít nakoupit do krámku nebo na trh a něco uvařit apod. Ale naprosto chápu že pro někoho a navíc s dětma je to třeba bez starostí spíš v tom komplexu. Každej ať se zařídí jak mu to vyhovuje.

                  Akorát mám vždycky husí kůži co přijde protože když jedeme do Chorvatska tak mám v těch 2 dny starejch novinách celej tejden skoro stejný zprávy. ponorka Kursk, nehoda Hlinky, masakr na ostrově Utoya apod. Nevím čím to je ale snad za to nemůžeme. Je fakt ale že když jedeme na Mácháč tak je ve světě poměrně klid.

                  0 0
                • Corbett  

                  Referuji a předkládám moje zkušenosti a pocity. V Chorvatsku jsme bydleli v obci Marušiči kousek za Omišem v pěkném apartmánu. Jídlo se nám samo nepřipravilo, museli jsem si tu snídani udělat sami, jídlo někde nakoupit. Obědvali jsme někde u vody, ale najít pěkné místo u moře taky nebylo zadarmo. Přejížděli jsme autem. Večeře v hospodě. To jsou všechno starosti o kterých si myslím, že se bez nich na dovolené obejdu. Ženská běhá kolem kuchyňského pultu celý rok, tak proč by si nemohla odpočinout. To je ale jen můj názor. Ono – jak by to na tom světě vypadalo, kdyby každý preferoval stejný způsob dovolené. Ono, jak budou jednou děcka veliké, tak se do Chorvatska vrátím velice rád, na poloostrov Pelješac, kde se nám s manželkou za svobodna velice líbilo. Mám kolegu, ten sebere rodinu, naloží auto a 14 dní trajdá třeba po Ukrajině. Přejíždí z jednoho místa na druhé a užívá si jak jen to jde. Když slyší slovo moře, tak mu vlasy stávají hrůzou na hlavě. Proti gustu …

                  0 0
                  • La Piér  

                    No vždyť jo. Jen si nesmíš myslet, že ten způsob pobytu v Chorvatsku, jaký jste zvolili vy, je jediný možný.

                    Lze bydlet pár metrů od pláže s plnou penzí a přesto ne v hotelovém ghettu.

                    0 0
                    • Corbett  

                      Jasně, takto by jsme se mohli bombardovat argumentama do nekonečna. Teď máme mimčo, tak na moře kašleme. Loni jsme byli týden na v lokalitě Třeboňských rybníků, bydleli jsme na samotě na statku mezi dobytkem a prasaty, jezdili jsme na kole, chodili po památkách a také se nám moc líbilo. Dcera se stala vrchní dojičkou krav a byla v sedmém nebi. Mimochodem i když jsme lítávali k moři, tak jsem si nemohl odpustit aspoň týden někde v Čechách plus na jaře prodloužený víkend v nějakém pěkném koutu v ČR. Letos jedeme do Českého Ráje a už teď se moc těším a vo tom to je :-)) Zdarec

                      0 0
        • Ruprt2  

          A přesně proto se chceš zúčastit né organizované šarády s Kudrnou jo?

          0 0
    • Žulda  

      Pokud někam letadlem, tak se nebát a letět s Němci. My se ženou a synem létali do Řecka, naposledy z Mnichova, koupeno přes NaCesty.cz a 2/3 cena oproti českým CK. Servis v hotelu a pokoj, který jsme dostali značně lepší než co dostalo pár lidí, co tam letěli z ČR.

      0 0
    • Doyle  

      Pro dítě ideální – Bulharsko, Slunečné pobřeží, hotel Kotva. Super aquapark přímo v hotelu, to se slečně určitě bude líbit. K tomu nějaká projížďka na jachtě a taky tam pravidelně jezdí turistický vláček.

      0 0
      • Kouba_2005  

        My jsme bydleli kousek od Kotvy s výhledem na komunistickej hotel Burgas :-) Je fakt, že některý hotely měly super aquaparky a dokonce přístupné i pro veřejnost. Nejoblíbenější před rokem byla pro malou ale houpačka a bazén, moře se zezačátku bála, protože když jsme přijeli, tak foukalo od moře, takže byly celkem vlny. Chce to nějakej pěknej hotýlek, All inclusive (páč jsme rozmlsaný a nechceme se na dovolený o nic starat) a nejlépe aby to mělo nějaký hřišťátko pro malou. Turecko nebo Tunis mám taky v merku, jen trochu obavy z jinýho jídla, i když všude píšou, že vaří jejich i evropský. Do Chorvatska se mi nechce ani nevím proč, i když podle odkazů je to i tam super. To Pakoštane vypadá výborně. Zatím ale vede tohle : http://www.zajezdy.cz/…82/33960994/?…

        Jak to vidíte třeba s Řeckem?

        0 0
    • Necris  

      Itálie – Lignano Sabbiodoro ;)

      Parádní město, parádní hlavně na kola. Z jihu čech 620 km jedna cesta, takže autem taky fajn. Výlety na lodích, pláž podél celého města takže to nikdy nemáš déle než 5 min. Dá se hodně ubytování sehnat až na místě, prostě mimo cestovku. Je tam klasicky milion cedulí „agenzia immobiliare“. Stačí tam vlízt a říct že něco sháníš na ubytování. Vždycky je to za super cenu, narozdíl od cestovky. Jednou jsme to takhle zkusili a už na to nedáme dopustit.

      0 0
    • Mastr  

      Doporučil bych ti Mallorcu, pro malé děti ideální a klidně bych letěl začátkem června. V tuto dobu je tam už teplo a hlavně je to před sezonou,takže klídek, čisto a ochota.

      0 0
      • Kouba_2005  

        Mrknu na to, Mallorca mě vůbec nenapadla. Díky.

        Mám to asi jako Corbett. Ženská chodí do práce, já teda taky :-), většinou vaří, pere, žehlí a stará o „Sladký domov“, takže toho všeho jí hodlám aspoň na pár dní v roce ušetřit. Malá se taky těší na moře, jen mě je relativně putna, kam poletíme, jen nesmím řídit – toho mám dost v práci :-)

        Samozřejmě každý má jiné preference a představy o dovolené – ještě že tak :-)

        0 0
    • kajazaj  

      Nedám dopustit na ostrov Pag – různé pláže (oblázky i písek), není to daleko a je tam co dělat (lodní výlety, půjčení člunu, turistika…). Zkusili jsme v Mandre tento dům: http://www.novalja.cz/…tmany-ivica/ Výhodou byl libovolný den nástupu a možnost večeří. S malým dítětem doporučuji jet rozhodně začátkem září nebo koncem června a vyhnout se hlavní sezóně.

      0 0
    • K2  

      Tak a ještě napište, kdo má zkušenosti s balatonem.

      Jeden známý to chválil:

      • teplá čistá voda s pozvolným klesáním (dětem asi je jedno jestli jeslaná nebo ne)
      • čisté štěrkové pláže
      • cca 4–5 hodin po dálnici z Prahy autem
      • ceny srovnatelné s ČR
      • Služby na úrovni cca ČR

      Díky za další info, pište i tipy na lokality, kempy, penziony…

      0 0
    • K2  

      Tak a ještě napište, kdo má zkušenosti s balatonem.

      Jeden známý to chválil:

      • teplá čistá voda s pozvolným klesáním (dětem asi je jedno jestli jeslaná nebo ne)
      • čisté štěrkové pláže
      • cca 4–5 hodin po dálnici z Prahy autem
      • ceny srovnatelné s ČR
      • Služby na úrovni cca ČR

      Díky za další info, pište i tipy na lokality, kempy, penziony…

      0 0
      • strtom  

        Já byl na Balatonu v roce 1987 na táboře a byl to můj nejlepší tábor co jsem zažil.

        0 0
      • Kouba_2005  

        Já byl u Balatonu v.r.1983 a to jsem poprvé viděl komplet nahou babu naživo … dovolená tedy super :-) Jinak si vybavuju jen šílený štreky na nějaký trhy, pak langoše a společně s námi koupající se užovky.

        0 0
      • Edwin  

        Já tam byl kolem roku 96… můj první zahraniční čundr vozem Zastava :o) Bylo to naprosto super. Od tý doby miluju černovlasatý vydry (maďarky). Bohužel jsem tam žádnou nenakryl, ale slabost pro ně mi zůstala (a dosud jsem žádnou nenakryl).

        Byl jsem u Soprone a tam to teda žilo o sto fest každý den až do rána. Takže pro náctiletý, co jsou z dohledu rodičů a můžou kalit celou noc a blejt do rybníka, ideální. Děti bych tam nebral, neboť by se nevyspaly. Ale možná už je všechno jinak.

        Taky tam byly docela dobrý vlny, takže si zjistit, odkud kam fouká (podle mě teda od severovýchodu) a zůstat v závětří.

        Pokud ale najdeš klidnej kout, zvlášť, když vyjde počasí, tak vřele doporučuju. Taky trošlu kalkuluju s tím, že se tam v rámci letních toulek se smradama doškobrtám.

        0 0
        • Delkim  

          to „smradama“ myslíš svoje děti???

          já na Balaton slyšel před asi 5 lety samou chválu, nicméně rok od roku to je prý horší, ceny už se o něco zvedly a začali se místní méně snažit, asi jako Chorvati

          0 0
          • Edwin  

            Ano. Samozřejmě myšleno v dobrém. Svoje děti miluju, ale smradi to jsou taky :o) Asi to slovo vnímáme každej jinak.

            Tak Maďarsko obecně mi přijde poměrně drahé, ale furt je to dostupné.

            Jinak taky zvažuju Slovensko – Tatralandia, tam by se dětem mohlo taky líbit. Ale asi to tam bude hlava na hlavě. Ale to v létě asi všude, kde je voda :o(

            0 0
            • jIrI___  

              V sezóně doporučuju se Tatralandii vyhnout. Je sice rozlohou velká, ale o to víc je tam lidí…

              0 0
          • pepek  

            Chválu? Špinavý, velký rybník s vodou po kolena? Každá druhá naše přehrada je lepší a má krásné okolí. Kromě toho, když už jedu k Balatonu, proč nepopojet ještě kousek k moři?

            0 0
            • K2  

              Třeba proto, že ten menší má tendenci po dvou hodinách jízdy vzteky rozebrat auto.

              V případě zdravotních komplikací je možný rychlý návrat atd atd…

              0 0
      • K2  

        Tak díky za příspěvky z zkušeností z pravěku a pionýrských táborů a teď prosím o zkušenosti někoho, kdo tam byl po roce 2010 s rodinkou a kde.

        Díky

        0 0
        • kochese  

          Ahoj, byl jsem tam s detma uz vickrat- 2005 – Balatonfenyves, 2011-Siofok, 2012-Zamardi + parkrat i predtim bez deti. Rozhodl prave ten pozvolny vstup do vody, piscite dno, travnate plaze, tepla voda. V roce 2005 nas bylo vice rodin s detmi v nejakem zimmerfrei, pak uz v kempech pod stanem. Jestli pojedes, nenech se zlakat „obycejnymi“ rybami v hospodach, ale najdi si nejakou, kde maji smazeneho candata – nemaji to vsude, ale je to neskutecna pochoutka a zaroven i pastva pro oci. K tomu samozrejme dzbanek vina. Cenove to vychazi priblizne stejne jako u nas, mozna trosku draz-uz si to presne nepamatuju. Dalsi duvod pro byla relativni blizkost. Vic me narychlo nenapada, nam se tam libi.

          0 0
        • Žulda  

          Jezdím tam s klukem každý rok od 2009, kluk to má radši než slaný moře. Zatím pokaždý jsem kupoval zájezd přes cestovku ITS Billa, byli jsme v hotelech: Kentaur v Siófoku, Lido v Siófoku, Club na Tihány, Helikon v Keszthely a letos jedeme do Balatonfüredu do Mariny. S bývalou manželkou jsme to kupovali bez jídla nebo jen se snídaní, teď jezdím s kámošem a jeho synem a z lenosti bereme allinclusive. Kluci si chodí pro jídlo a pití, když mají chuť a my v klidu ležíme, plaveme, kecáme a odpočíváme :-D Jediný problém jsme zažily, když bylo kolem +40 a v hotelu nebyla klima, což tam u těch levnějších bývá pravidlem. Na kole se jezdí všude, auta dávají bacha. Okruh kolem Balatonu má asi 220 km, já jel z Tihány na sever a pak ze Zamárdi trajektem zpět na Tihány. To mělo asi 90 km, placka, pohoda, tu a tam pivo.

          0 0
          • Žulda  

            Dodám, že jižní břeh má vstup do vody pozvolný, zatímco na severu to většinou začíná hloubkou kolem 1 metru. Voda je teplá a čistá, nekvete z důvodů mírné radioaktivity z termálních přítoků, ale je zakalená zvířeným pískem. Ceny jako tady, restaurace v pohodě, lidi výrazně příjemnější a v Siófoku je neskutečný množství bab ;) A když tam budeš s rodinou, je tam množství muzeí, rezervace s buvoly, termál v Hevízu, bezva je Budapešť (pro kluky doporučuju nemocnici ve skále a linku metra M1).

            0 0
            • jIrI___  

              To termální jezero v Hevízu je super. Jen člověk musí počítat s tím, že tu a tam kolem něj proplave nějaký had :)

              0 0
              • LRRTM1  

                Hada jsem neviděl – jen spoustu německejch důchodců… třeba jim už jen tak dobře nesloužil svěrač :-)

                0 0
                • Žulda  

                  :-D

                  Hadi jsou v Balatonu, tam kde je u břehu křoví. Jsou to nějaký užovky, neškodný. V jezeře v Hevízu jsou hnusnější lekníny, když plaveš víc doprostřed a začneš do nich kopat nohama. Jo a do Hevízu nafukovací kruhy s sebou.

                  0 0
                  • LRRTM1  

                    my tam byli tak před deseti lety… tenkrát nám za nějakej bakšiš půjčili nafouklý duše.

                    Od tý doby jsem neměl tu čest. kvůli problémům našeho mláděte s průduškama volíme pobyt u toho slanýho bordelu plnýho jedovatejch bestií… jak se to… takovej africkej Balaton…jo, moře se to jmenuje :-)

                    0 0
    • ZuBB  

      Zdravím a prosím o radu. Koncem června jedeme (celkem pět rodin s dětma cca 2–5 let) do Chorvatska – ostrov Rab, letovisko Lopar. Termín je danej, destinace taky… takže nepotřebuju návrhy kam jinam jet a kde všude jinde to je lepší… Spíš bych potřeboval poradit, jestli má cenu brát s sebou kolo. Dá se v tom vedru vůbec jezdit, nebo je to kokotina a místo kola mám radši narvat do kufru víc piva…?

      Původně jsem myslel vyjet třeba až do NP Velebit, dokonce jsem našel i nějaké projeté trasy: http://www.nakole.cz/…em-kole.html a http://www.takeadventure.com/index.php ale vzhledem k ceně trajektu nepočítám že bysme se s autem plavili víckrát než tam a zpátky a právě nevim jestli je reálný dojet z toho Loparu do Velebitu a zpátky za den. Tak jsem pak koukal i na trasy na Rabu: http://www.takeadventure.com/index.php… ale když si tuhle trasu promítnu nad Mapami.cz, tak to bylo víceméně takové bloudění po silnicích které nikam nevedou. Takže otočka a bloudil dál. Na mapách gúglu jsem podle panoramatických fotek koukal že tam jakési značené trasy mají, ale zas nevim jak moc to bude sjízdný na bajku: http://www.google.cz/…84.26t/data= Nebo jsem si říkal vzít silničku a každý ráno si to prdnout z Loparu na jih k přívozu Misnjak a zpátky. No nevim no…

      Jo a kdybyste někdo měl mapu téhle oblasti a byl ochoten se podělit, tak budu rád. Používám Garmin a v mobilu Locus. Díííík…

      0 0
      • ZuBB  

        Ten odkaz na stezku se zobrazil blbě, tady je krátká adresa..

        http://goo.gl/maps/mXX81

        0 0
        • Koloman  

          Záleží, co od toho očekáváš. Možnost prohánět tam a zpět silničku je taky reálná, ale mě by to asi nebavilo.

          Já bych volil bajka, výlety kilometrově (plošně) skromnější, a docela s chutí bych prošmejdil takové kozí stezky, jaká je třeba na obrázku v mapě. – Riziko, že se za půldruhého kilometru budu muset otočit a vrátit, je ovšem dost vysoké.

          Na druhou stranu, pokud by se mně podařilo probojovat se až k nějaké odlehlé zátoce, mohlo by z toho být fajn osvěžení.

          A výlety na pevninu…, no…, jde to, ale zdá se mně to zbytečně komplikované s nejistotou plné spokojenosti na konci akce.

          A horko tam bude. To jo ! – Ranní kuropění to jistí !

          0 0
      • oddie  

        Na Rab nemá, pokud budete jen tam. Leda byste odtud někam popojeli, což nechceš… Termín dobrej, ale s kolem jeďte jinam :)

        0 0
      • karliner  

        Na tvém místě bych si poožil otázku jestli jedeš na dovolenou s batolatama nebo jestli tam chceš jezdit na kole.

        0 0
      • Derwen  

        Ahoj, my máme destinaci i termín stejný, 2 rodiny s dětmi. Bike beru, našel jsem odkaz (resp. četl ve Velu) na nějaký MTB etapák , který se jede i na Rabu v dubových lesících, tak snad bude nějaký záznam nebo zbylé značení…:-)

        0 0
    • Mark-H14  

      Uvítal bych tip na konkrétní ubytování v Chorvatsku 2 dospělí a 2 děti 8+12. Ideálně levné, blízko moře, osamocené pláže atd. Já vím asi sci-fi :)

      Jedno takové ubytování znám v Drašnici, ale už jsme tam byli 4×, tak bychom uvítali změnu.

      Díky moc.

      0 0
    • Linda781  

      Zdravím všechny, nevíte o nějakém super poznávacím zájezdu na příští rok, Nemusí to být ani v sezoně. Může to být květen, červen. Rádi poznáváme nová místa, takže je úplně jedno kam. Hlavně odjet někam pryč od všedních starostí.

      0 0
      • scota  

        Maroko, Adventura a dokonce je to v květnu

        0 0
      • USPS  

        Sýrie, Irák, Jemen, Mali,........­............je toho fakt hodně…

        0 0
      • Janee789  

        Ahoj, to je těžký takhle radit. Je spousta krásných míst. A taky záleží, kde už jste byli. Ale jestli ti můžu poradit tak se koukni na fischer.cz tam si můžeš zadat přesné požadavky na zájezdy. Kde chceš bydlet, jakou destinaci, jak chceš cestovat atd. myslím, že určitě objevíš něco co tě zaujme.

        0 0
    • USPS  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • morenase  

      já myslím že pro děti je každá dovolená dobrá, hlavně aby byly v přírodě, já ráda vzpomínám na Vysoké a Nízké Tatry, na prodloužené víkendy v Chorvatsku u Kvarneru, když už jsme úplně kaput, tak volíme all inclusive u moře, což právě vybírám a nejlepší lokality mi přijdou tam, kde není v létě 50 C, takže mi super přijde Atlantik, třeba Kanáry – ty jsem kdysi na kole dala raz dva, te´d po dvou dětech už mi to moc nejde, kdo má čas nyní, tak bych jela na Baleáry nebo do Řecka, už je tam krásně a klid, my můžeme až v sezóně … hezké články o dovolené jsem našla třeba tady https://more-dovolena.eu/…more-s-detmi A mimochodem Balaton je super a tu mělkou vodu tam mám moc ráda :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.