• Scipio

    Chtěl bych s pár kamarády vyrazit na týdenní dovolenou v ČR, kde by hlavní náplní byla jízda na kole. Představa je taková, že bychom si v nějaké lokalitě najmuli chatu a odtamtuď vyráželi na celodenní vyjížďky.

    Prosím o tipy na vhodnou lokalitu. Předem děkuji za každý tip.

    0 0
    • Scipio  

      Jo a zapomněl jsem napsat, že to bude na horských kolech, ale jde nám spíše o projíždění pěkně krajiny bez příliš technicky náročných sjezdů. Spíše taková turistika. Dík.

      0 0
      • Lance  

        beskydy nebo jeseniky – ideal – vlastni zkusenost

        0 0
      • Krutor  

        doporučuju můj doácí Mravský kras, příroda pěkná, akční rádius na vyjíždky hodně velkej, trasna ježdění mraky. Podceňovaná lokalita na bikování

        0 0
        • Smazaný účet  

          to rozhodně ne…ještě když jsem jezdil MTB jsem tam jel nějakej bikemaraton…cíl u nějakýho rybníka…a bylo to super = potenciál to má

          0 0
          • karliner  

            Ještě jezdíš na kole??

            Sem myslel, že už jen full time B-F trolling :-D

            0 0
    • MlokCZ  

      Tak na tohle je vhodná téměř každá lokalita. Takže záleží jak moc chcete kopců a jestli hodně terény nebo spíš ne. A s chatou to chce pospíšit, jezdíme takhle každý rok a většinou na víc týdnů a některé lokality jsou teď na prázdniny dost obsazený (zvlášť ty nejlepší chaty). Největší výběr chat má asi www.tourtrend.cz/ Dříve míval hodně chat Čedok, ale ty už mají letos prd. Kromě tourdrendu je ještě docela výběr www.chatatour.cz/

      0 0
      • nadrazak 2  

        Jezdím na cyklo dovolenou od roku 2000: 2000-jeseníky 2001-jeseníky 2002-jeseníky 2003-orlické hory 2004-adršpach 2005-jizerky 2006-vysočina 2007-asi železné hory

        Ubytování jsem většinou řešil přes vvv.ubytovani.cz

        0 0
      • Scipio  

        Díky všem, takovou rychlost jsem nečekal. ;-)

        No po rovině mě jezdit moc nebaví. Denní počet km tak 60–100. Nic extra náročného, ale sem tam se kousnout na nějakém pořádném kopci je super. Idální představa jízdy je pro mě lesní cesta, ale bez složitých technických úseků.

        0 0
    • kesu  

      vloni sem jezdil v ceskym lese,kausek za domazlicema.Roz­hodne muzu doporucit,krasna krajina a slusna uroven sluzeb(funkcni hospody atd.) A nebo jeste lepe ceskomoravskou vrchovinu.idealne ceskou kanadu.Tzn okoli slavonic,ceske bystrice a kunzaku.Krasna krajina,silnice treti tridy kde nikdo nejezdi,hospody kde je pivo za par a idealni prevysni pro celodenni vylety..

      0 0
      • hawrda  

        Naprostý souhlas!Český Les je super,minimum lidí,žádný zákazy,nádherná krajina i holky,hospody taky v pohodě:-). Šumava je taky super,jezdím tam pravidelně,nicméně mrak lidí a proti ČL draho,zákazy,po­lošílený ochranáři a různá jiná havěť…

        0 0
    • Lenka.05  

      Šumava, konkrétně jezdíme do Prášil. Jezero Laka, Prášilské jezero, Poledník, Modrava, Vydra, Černá hora, prameny Vltavy, Železná Ruda, Tříjezerní slať…to všechno se dá v pohodě objet. V nejhorším se dá použít i cyklobus, nechat se někam vyvézt a pak se na kole vracet. Českou Kanadu taky doporučuju (aby ne, když tam máme příbuzný) – Landštejn, Kaproun, Samoty, Slavonice, Maříž…ale v létě asi víc lidí než na celý Šumavě :-)

      0 0
      • karliner  

        Mno, Prášilsko je super, dá se výborně jezdit nejen jak jsi vyjmenovala, ale i na bavorské straně, ale ne, že by to bylo pro partu kluků, co si jednou za rok vyjedou na kolo.

        0 0
      • hodny soused  

        Tohle mam taky objetý :-) fakt fajn,moc se mi tam líbilo.Třeba ten malinkej krátkej kopeček na poledník je super.Krásná příroda,ale o prázdninách i dost lidí :-/

        0 0
        • Lenka.05  

          Mno, ten kopeček na Poledník je tak nějak všeobecně oblíbenej:-))) Ale ty sjezdy potom :-P

          0 0
          • poiko  

            mam pocit, že ten kopeček je pro cyklisty zakázanej, ne? nebo aspon předloni byl

            0 0
            • zdenek  

              Zakázaná je jen cesta z Javoří pily, která vede 1. pásmem. Přes Oblík ani od Prášil žádný zákaz není. Info z loňského podzimu.

              0 0
      • Happyy  

        Ja byl loni na Zadově a musim řict,že se mi tam moc libilo,doporučuju…

        0 0
      • Petr L2  

        +1 Borová Lada / Kvilda / Churáňov. Hned za tím, Krkonoše Mísečky a Jizerky Bedřichov

        0 0
    • karliner  

      Já bych jel někam do okolí Semil/Turnova. Možností ubytování je tam mraky a v okolí všechny možné druhy terénů.

      0 0
    • kudlanka32  

      Mohu doporucit Slavkovsky les mezi Marianskymi laznemi a Karlovymi Var.....je to sice trochu do kopce:) ale ten kraj ja miluju.....ale neni to tak velky – da se to prejet za jeden den tam a zpatky.

      0 0
      • Radek Broz  

        Jsem na tu stranu od KV nikdy nejezdil – asi bych to měl zkusit.

        0 0
        • šlapatko  

          Český ráj,je tam pěkně a jezdit tam je taky kde.Poježdění kolem skal a na nich je super.Místy jsou zákazy pro ciklisty:(

          0 0
          • Radek Broz  
            1. prř to píšeš mě? :o)
            2. tam bych třeba kvůli koncetraci pěšáků nejel
            3. cYklisty!!!
            0 0
            • šlapatko  

              Píšu na zakládající příspěvek.Kašli na pěšáky,jde o turistiku ne?Počkám až uhnou a blbým kecům se směju.Na moje e i,y kašli,lepší to nebude:)

              0 0
              • Radek Broz  

                Nepíšeš na zakládající, to by to bylo jinde:o) Jinak mě by třeba srali, slyšel jsem, že je to tam místama hodně neúnosný.

                0 0
                • MlokCZ  

                  V té centrální části to je dost hrozný a i moc zákazů. Ale dá se tam najít dost pěkný tras v okrajových částech, kde pak nepotkáš ani nohu.

                  0 0
        • kudlanka32  

          jo akorat musis vychrcet kopec nahoru…ono je to cely nahorni plosina…a mariansky l. uz jsou zas pod kopcem:) Ale kde jinde mas na kopci altany s pramenitou vodou.....popr pramenitym pivem:P Bavi me sjezd do lazni kynzvart…takovej rychlej singlik

          0 0
    • shark.A  

      Vřele doporučuju Beskydy… S tím ubytováním – mrkni na www.firmy.cz/…dhostem.html

      0 0
    • poiko  

      hrozně moc se mi líbilo v Hostýnských vrších. je to jedno z pohoříček přidružený k beskydám v okolí vsetína. to byla jedna z nej cyklodovolených. letos jsem byli v jižních čechách+česká kanada. taky super. čekal sjem plácání po rovince a doopravdy mile mě to překvapilo

      0 0
      • pepek  

        Pohoříčko :-) Cestou na vrchol Kelčskýho Javorníku bych to tak nenazval.

        0 0
        • poiko  

          pohoříčko rozlohou. jinak teda vertikálně je to hustota. ale tak příjemně řekl bych

          0 0
    • mr.antik  

      Jizerské hory – ale na týden jsou asi dost malé. Ale dá se třeba zajet do Krkonoš nebo do Českého Ráje

      0 0
      • MlokCZ  

        Jizerky jsou velký na týden až dost (bydleli jsme v Kořenově a dvě trasy byly k Harachovu, vše pouze na kole, žádné popojíždění autem nebo vlakem). Letos jsem tam byli na 14 dní v kuse (sice zrovna při nejhorším počasí, co v létě bylo, takže pouze 9 dní na kole) a ještě jsme měli vymyšlené i další trasy. Ono se taky nesmí jezdit jen do centrální hlavní části, kde jsou akorát mraky lidí (tedy my jich tam ani moc neměli, ale to jen díky mizernýmu počasí), ale taky do okrajových částí, kde se často najdou mnohem lepší trasy a terénem než ty klasický panelky/asfaltky v centrální části.

        0 0
        • palkac  

          a kde? jezdím často do harrachova a ještě to nemám vůbec zmapovaný. Dal bys nějaký tipy?

          0 0
          • MlokCZ  

            Něco jsem tu psal i níže. Moc toho takhle z hlavy nedám dohromady. Bohužel jsem neměl ještě v Jizerkách GPS-ku, abych rovnou hodil tracklogy. Z Harachova je hned pěkna červená značka směrem na Kořenov (v tom úseky když jsme to jeli víckrát vždy směrem z Kořenova do Harachova jsem si na zem vždy párkrát šlápnul a celý to nevyjel). Po té červené se dá pokračovat až na ten nový přechod do Polska a dát Smrk, pak sjezda ze Smrku k Nebeskýmu žebříku (s tím že se to objíždí po té široké cestě je moc pěkný a rychlý, pomalu to pak sjede i člověk bez jakékoliv techniky). My ale celou tu červenou nejeli, když jsme jeli na Smrk, tak jsme jeli po asfaltce na Jizerku a pak sjížděli k tomu přechodu (ten konec těsně před řekou je moc pěkný technický úsek, taky jsem ho nedal úplně celý (měli jsme tam navíc docela bahna, tak to bylo o to zajímavější).

            Potom již zde někde zmiňovaný výlet na Ještěd. Z Tanvaldu spodem, začátek je po cestě, která vede rovnoběžně s červenou značkou asi 500m severně nad ní (i na téhle cestě je pěkný technický úsek a pokud nebude stačit, tak můžeš zkusit tu červenou, ale podle mě bude nejetelná, přinejmenším nejetelná nahoru). Moc pěkný byl pak ještě úsek po modré pod Jabloncem (sjezd, který ústí na hlavní z Jablonce na jich, kde se ta hlavní překříží a jede se dál lesem).

            Pak spousta cesta na Ještědu, ale to už máš trošku z ruky.

            Pak již také zde zmiňovaná zelená značka z Horního Polubného k souši. Žlutá značka před a za Protrženou přehradou (na té jedné straně tesně u Protržené přehrady se to taky nedá vše jet a trošku se musí i tlačit).

            Bylo toho mnohem více, ale vždy jsme třeba jeli pěkný kousek někde a to už nedám zpětně dohromady. Od příště už budou záznamy z GPS, tak budu moct radit lépe.

            0 0
            • Spirit  

              V jizerkách se mi taky moc líbilo, byli jsme ubytovaný přímo na Jizerce, v penzionu Sklárna. Dělali jsme hvězdicový akce a po týdnu se mi ani nechtělo domů.

              0 0
            •  

              K tomu výletu na Smrk – z Harachova (vlakové nádraží) přes koleje mírně do kopečka, po 300metrech je zelená hranice s Polskem a dáš se na Orle (místní Polská osvěžovna-dobrý lahvový pivo) a pak po 10 na Smrk. Polský jizerky jsou celkem liduprázdný, pěkná příroda a ten klídek…Doporučuji si sebou vzít víc pití, neb moc stánků po cestě není.

              0 0
    • Krutor  

      Už jsem byl:

      • Šumava: pěkný, hodně rozlehlý, tam se myslím vrátím ještě

        min. 1 a stejně bude projetej zlomek.

      • Jizerky: podle mýho pěkný, ale na horáka trochu nuda

        (místní

        asi nebudou souhlasit. Rodina byla ale spokojená.

      • Hostýnky: tam se mi líbilo, můžu doporučit (hotel na konci

        Chvalčova – majitel nemá chybu).

      • Český ráj: mně osobně se tam líbilo a rodince taky =

        dobrej

        kompromis, podle mě

      • Krkonoše: léta jsem jezdil do lokality kolem Pece a Malé

        Upy. Náročnost se dá celkem očekávat. Ale letos se tam rád

        zase po letech projedu. Za týden tam určitě nebudeš

        nadávat na zákazy vjezdu :-)

      • Žďárské vrchy: to je moje oblíbená lokalita, musím

        přiznat. Doporučuju a myslím umístěním ve Ždáru nebo

        N.Městě se toho dá solidně projet. Jo a kousek odsud jsou

        Toulovcovy Maštale – což není na týden, ale prodlouženej

        víkend = supr

      A už sem to jednou psal, ale myslím, že v klidu můžu doporučit i můj domácí revír = Moravský kras! Jsem přesvědčenej, že odsud nemůže nikdo odjet zklamanej… A na týden to určitě vyjde, i když se to nemusí na první pohled zdát.

      0 0
      • MlokCZ  

        K těm Jizerkám. Na bike jsou taky super, jen se musí vybírat správné trasy. Je jasné, že centrální část po asfaltkách/pa­nelkách je tak nuda. Namátkou výborný trasy pro bike: Smrk přes Polsko (a když se v Polsku vybere správná cesta, tak jsme i tlačili), z Tanvaldu na Ještěd spodem (tzn. Liberec se podjíždí) a pak spousta kratších úseků, které se dají dobře zařadit do tras (zelená značka u Souše, žlutá přes protrženou přehradu s přebroděním a bez objíždění po asfaltu u přehrady, apod.). Na Ještědu pak je vůbec více pěkný cest pro bike.

        Já už mám postupně projetou téměř celou republiku a dříve jsme jezdili převážně silnice a jen méně terény. Teď od té doby co mám fulla, tak teď začínáme většinu oblastí projíždět znova (kromě Jeseníků, kam jako jediná lokalita jedem letos poprvé a hned na 14 dní). A všude se dají najít moc pěkný bikový terény a to i v oblastech, kde jsou převážně asfaltky/panelky (tedy Šumava, Jizerky). Jen se v těchto oblastech musí více plánovat trasy, aby tam pěkný terénky byly.

        0 0
        • Lenka.05  

          V květnu jedeme na pár dní do Antonínova-Josefův dvůr v Jizerkách. Máte někdo nějaký šikovný tipy na výlety po okolí?

          0 0
          • MlokCZ  

            Záleží jaké chcete trasy. Něco už jsem tu teď popsal, na co jsem si vzpomněl (což šlo hlavně o terénější úseky). Po hlavních cestách (panelky/asfaltky) jsou ty trasy taky pěkné, pokud nechceš nějaký pořádný terén. U těch asfaltek a panelek se stačí podívat do mapy a projet si i všechny ty hlavní tahy (jako kolem Jizery a Knajpy) a pak jsou pěkný asfaltky od Jizerky pod Smrk (vzadu těsně u hranic). Nebo i cokoliv jiného, u těch asfaltek opravdu stačí sednout k mapě a jen si vybrat.

            0 0
          • mr.antik  

            No všechny cesty z Josefáče vedou do kopce. Ale třeba na Josefodolskou přehradu, na Protrženou přehradu, na Tanvaldský Špičák. Všechny turistický cesty jsou v pohodě…

            0 0
      • McBlacky  

        Žďárské Vrchy jsou fajn, když se nejezdí po TZ tak záludnosti nula. Ideální základna mi přijdou Milovy. Takovej střed lokality.

        0 0
        • kajulka2  

          Na turistickejch stezkách v Žďárskejch vrších se dá docela pěkně nacvičit nošení kola na rameni a skákání s ním z balvanu na balvan ;)

          0 0
          • pepek  

            To myslím platí jen na jediném místě: sjezd z Malínské skály, na který se stále chystám, ale ještě jsem ho nedal. Jinak myslím v pohodě (i když všude jsem nebyl)

            0 0
            • kajulka2  

              Už jsou to teda 4 roky tak si to moc nepamatuju, ale myslím že tahle „nosící“ etapa vedla z Jimramova na 9 skal, zkusim najít doma mapu a napsat po které turistické to bylo

              0 0
              • McBlacky  

                na Jimramov jedeš ze Štarkova

                lepší je jet na 9skal ze Svratky po žlutý v poho sjízdný a pak dolů na Křižánky, ale nahoře taky kus neseš.

                Jinak pekný řežby jsou kromě Malínský dolů i od 4 palic směr Milovy/Křižánky. Štarkov po modrý, nahoře se nese, pak je to mix trialu a DH a směrem dolů se je lehčí a lehčí. chystám se prubnout Tisůvku směrem na Cikháj po ?červený? Ze zkamenělýho zámku směr 4 palice je luxusní kudla s přírodníma skokama. nemá cenu například červená okolo Drátníku – to se celý nese. Hezký a lehčí sjezdy jsou z Buchtova Kopce, Žákovy hory.

                Nejlepší oldschool hospoda je na Luckým Vrchu :)

                pak kousek dál v údolích u Toulovcových Maštalí je taky kde se parádně rozsekat :)

                0 0
            • kankrlicek  

              Souhlas! Ale myslím, že v mém případě už to nedám :)

              0 0
    • Dados  

      Lipno!!!

      0 0
      • cíca  

        Lipno ne, tam je hrozně přelidníno.Zkus Novohradský hory tam ještě tak moc nepronikla komerce a je tam nádherně.

        0 0
    • jakub  

      www.pensionmtb.com/

      0 0
    • sun7dots  

      My jsme byli v Beskydech a byli jsme z toho uplne nadseni – malo lidi, dobre ceny, pekna priroda. Akorat bych rekl, ze mistama je to trochu technicky narocnejsi, ale to je mozna taky tim, ze jsme jen takovi obyc tuuristi:) A taky asi na volbe trasy:)

      0 0
    • lábus  

      já mám nejradši Krkonoše, jezdíme několikrát ročně na Chatu Teslu na Klínových boudách (www.chatatesla.cz), kde to je super. Jsou tam sice docela dost zákazy a kopce, ale je to tam nejhezčí. Tras tam je ale spousta, třeba se dá zajet i do Polska, třeba do Karpazce, kde to je parádní. Odtud se pak dá vyjet až na Sněžku. Je to tam super

      0 0
      • karliner  

        Panejo – Tesla… Před deseti lety jsem tam byl naposledy. To bejvali časy. Ještě se pije pivo ze skleněné boty a kdo se pobryndá je terčem všeobecného posměchu?

        0 0
    • frantavykopavka  

      Pokud bys chtěl kopečky trochu jinak než jako klasický hory (všichni doporučujou Jeseníky a Beskydy, což je mimochodem v pořádku), zkus severní Čechy – České středohoří, případně Českosaské Švýcarsko, Lužické hory. Je to opomíjená, a přitom kouzelná krajina, a nestane se ti, že budeš šlapat půl dne v kuse do kopce a půl dne pojedeš z kopce. Navíc je tam spousta krásných výhledů a panoramat. Nutno počítat s kratšími, ale o to prudšími krpály, prostě sopečná krajina (Středohoří). Méně náročné je to Děčínsko, spíš pískovce. Podrobnosti můžu napsat mailem.

      0 0
    • PepikW  

      Franta mě předběh, jako místní doporučuju Lužické hory, nejsou moc přecpané a příroda stojí za to (lesy, občas skály a zřícenimy, rozhledny). Při ubytování někde u Chřibské, nebo Kytlic, budeš mít na dosah České i Saské švýcarsko, část Středohoří a třeba i oblast Sloupu (skalní hrad). Kdyžtak piš na mejl, rád poradim. Foto: cesta na Luž.

      0 0
    • Alty  

      Já bych doporučil Vysočuinu. Krásný bajkování, nepříliš velké převýšení a ta krajina… Nádhera. Občas jezdíme do chatek v Milovech, dobrá cena a k vodě je kousek stejně jako do hospody kde výborně vaří. Projíždíš se okolo skalních útvarů na kterých visí lidi co se nebojí vejšek. Malej provoz. Já to tam mam rád.

      0 0
      • Jogador  

        Ale máte tam úzké silnice díky stromům, ach ty aleje:) Jinak já na vysočině taky rád trénuju, kopce pěkný ,dlouhý a táhlý…

        0 0
    • pepek  

      Javorníky. Lepší trasa, jak Vsetínská podkova snad v Česku ani neexistuje.

      0 0
    • Scipio  

      Díky všem za rady. Nečekal jsem, že jich bude tolik. Díky.

      Zatím mě asi nejvíce zaujaly Lužické hory vzhledem k blízkosti k mému bydlišti a jinak bych volil asi Beskydy.

      0 0
    • marapara  

      Pokud si chceš užít celkem liduprázdné pohoří, které je docela velké svou rozlohou, jsou tam krásné a dlouhé sjezdy i výjezdy, tak bych doporučil Bílé Karpaty. Jejich hřeben se táhne od Strážnice až po Půchov a Javorníky. Mrkni na fotky v sekci ostatní. Jsem jich tam pár dal.

      0 0
      • kajulka2  

        už se tam těšíme, máme zamluvenou chatu pod mikulčákem ;)

        0 0
        • marapara  

          Tam jich je víc, kterou? Tak to nesmíte ochudit o genitální sjezd z Velkého Lopeníku po zelené směrem k Březové. To je můj parádní sjezd, rychlé i technické úseky … prostě dokonalá mňamka :) Dá se z toho udělat pěkné kolečko … Bysme se mohli domluvit na vyjížďce, jestli mi to vyjde. Bych přijel do Bojkovic vlakem, pak 15 km do kopce na Mikulčák, to se akorát tak rozjedu a pak to pofičí :)

          0 0
      • kajulka2  

        ty fotky sou zupa doufejme že vyjde počasí

        0 0
    • Leos  

      Hezky je taky u nás na Náchodsku. Můžeš odsud celkem v pohodě obsáhnout Jestřebí hory, Adršpach, Broumovské stěny, Orlické hory a když je moc teplo tak na přehradu Rozkoš. Dávám taky pár fotek. První je pohled na Ruprechtický Špičák v Broumovských stěnách.

      0 0
      • Leos  

        Pěkný sjezdík na Broumovských stěnách

        0 0
        • Leos  

          Jestřebí hory

          0 0
          • Leos  

            údolí Metuje u Náchoda směrem k výletní chatě Peklo

            0 0
            • Leos  

              A poslední je pohled z hřebenu Orlických hor na Orlické Záhoří a do Polska

              0 0
              • jakub  

                budu se opakovat ale… www.pensionmtb.com/

                0 0
                • kajulka2  

                  víkendovej pobyt v tomhle pensionu byl fajne, je tam moc pěkný okolí

                  0 0
                  • Kaufi  

                    Fakt je u nás krásně.Broumovský stěny,Ruprechtický špičák-Janovičky.Super trasy jak pro turisty tak pro vyznavače technických ůseků.Pojezdí­me spolu.

                    0 0
                    • hawrda  

                      A hospoda AMERIKA.Myslím,že jsme tam měli i kvasnicové pivo.Moc fajn zařízení na krásném místě u Broumova.

                      0 0
              • Krutor  

                K Náchodsku – tam sem si zabajkoval jak nikdy :-((((. Z týdenní dovolené jsem se dostal na kolo jen 1 den – vyžrali sme si ten snad jedinej deštivej týden z léta ! Párkrát sme se dostali na trasu Sudet – zajímavý :-)

                0 0
    • Jenda  

      Osobne mam rad okoli Jesenice u Rakovnika. Je to takova pahorkatina, najdes si etapy s velkejma kopcema i pohodovky po rovine, zadny zakazy, vsechny turisticky sjizdny (az na zelenou podel strely:-) proste pohodicka

      0 0
    • ydaho  

      Rabštejn nad Střelou…

      0 0
      • miki  

        Vloni jsem tam jel Kralovickej maraton ,je tam fakt hezky

        0 0
        • ydaho  

          já ho jedu letos :) taky tam budu ted travit dost víkendů, kolem rabštejna je to super na silničku i bika

          0 0
          • McBlacky  

            já ho jednou odpískal bylo brutální bláto Beeda ho tenkrát jel.

            jinak v okolí Rabštejna se spíš těžší terén..

            0 0
            • Jenda  

              No prave proto je skoro lepsi Jesenice pripadne Zihle – mas varianty na Rabstejn na trosku narocnejsi vylety nebo smer Rakovnik kde je to vic na pohodu. to ydaho – mame chatu v Jesenici, na bika tam jezdim asi deset let

              0 0
              • ydaho  

                já mám v jesenici babičku :) jedu tam za 14 dní projet si alespon část trasy Kralovickýho maratonu. Miniálně po žlutý kolem Dědka a Báby, tam je to moc hezký..

                0 0
            • ydaho  

              i ta silnice nahoru z Rabštejna neni pro dvouplacku s 11/23 žádná turistika :)

              0 0
          • femal  

            kdy je Kralovickej maraton ? muzes sem dat WWW ? mam tam kousek chatu, ani jsem nevedel ze se tam neco jezdi… :)

            0 0
    • Treker  

      krkonoše kolem Pomezních bud. Dá se kombinovat plno tras ipřes Polsko (pro vrchaře) ale i pro rekreanty je tam plno krásných stezek. Jediné minus celých krkonoš je absence logického propojení z pece přes hřebeny do špindlu…jinak super..akorát na můj vkus moc zákazů, ale dá se najít plno objížděk :-))

      0 0
    • dedek55  

      Zdar :-) Zkus Krušné hory , okolí Klínovce. Bydlíme bud` v Hájích anebo v Kovářskej.Lo­kalita se nám welmi páči neb si zde vybere každý dle jeho gusta od XC až po zablbnutí na downhillu a na Božáku si můžeš i zahopsat :-)

      0 0
    • Luka  

      Tak me se loni moc libilo v Ceske kanade (v okoli Kunzaku/Strmilova). Daly se najit moc pekny cesticky a vylozene tam bylo krasne. Urcite letos pojedem zase.. Na fotce to vypada rovinate, ale obcas prekvapily pekny kopecky. Vic na: www.lukabike.com/…strmilov.php a www.lukabike.com/…andstejn.php
      Druhy tip: decinska vrchovina/krusne hory/ceske stredohori, tam je krasne… www.lukabike.com/…rchovina.php … a spousta dalsich. My letos planujeme objevit: Toulovcovy mastale/Zdarske vrchy, Luzicky hory (okoli malevilu), mozna jeseniky a vysocinu. uvidime kam se zrovna bude chtit :)

      0 0
      • marapara  

        Toulcovy mastale jsou fajne, ale je to celkem malá oblast. Tak na pár hodin poježdění. Ale Žďárské vrchy kolem jsou docela dobrý. Hezký je to okolo Devíti Skal, cesta na Milovy, Perníčky …

        0 0
      • hawrda  

        Krásný výhledy z hradu Landštejna že?

        0 0
        • Luka  

          jaja.. a nejlepsi jsou tereni cesticky prave ku Landstejnu. Nadhera. Motas se brezovym mlazim, tenkou cestickou plnou korenu..aaaaa… uz abysme nekam jeli :)

          0 0
          • JIRA  

            Když jsem tam byl loni naposledy, tak mě překvapilo, že je tam zákaz pro cyklisty. Šli jsme pěšky z Kláštera.

            0 0
            • hawrda  

              Ty zákazy jsou myslím neplatný,protože je tam dal klub českých turistů.Maj asi spíš doporučující charakter.

              0 0
    • pajasimi  

      NOVOHRADSKÉ hory

      0 0
    • pary  

      ja doporucuju podhuri Sumavy, pekna krajina, hodne moznosti jak pro silnicku tak bike, velke mnozstvi turistickych stezek bez zakazu pro cyklisty (na rozdil od Sumavy) a jen s velmi malo turistu ve srovnani s centralni Sumavou…konkretne treba okoli Prachatic (Záblatí, Křištanovický rybnik…) Trasy rad doporucim po e-mailu :-)

      0 0
    • Stancek  

      Jest eme tak napadlo, jsou tu vyjmenovany asi vsechny nase pohori, tak pokud to ma byt vylozene cyklodovolena, do proflaknutych lokalit nejezdi v prazdniny…

      0 0
    • dancing dog  

      vážně bomba jsou Lužický hory, spolu s Č-S švýcarskem , pro nepatrně zdatnější bikery na tejden tak akorát.. rozhodně doporučuju výjezd-výplaz na Klíč, Luž a Jedlovou a Krompach/Hvozd/…

      fakt nedocenněná oblast

      0 0
      • Sobi  

        Mám dobrej tip na Lužický… Upozorňuji že nejsem majitel či něco tak! ( :-) ) v Jiřetíně pod Jedlovou… když mi napíšete na mejl tak vám pošlu kontakt… Fakt to bylo v pohodě, zvlášť výlet na Ojbin! :-)

        0 0
        • dancing dog  

          jeden z nejhezčích výhledů- z hranice nad Krompachem na Oybin a do prava na Hvozd..nádhera.. bydleli jsme v kousek od Jiřetína v Dolním Podluží, pension u Křížů- taky nejsem majitel, ale vážně perfekt, dobrý ubytování,perfektní kuchyně paní domácí a vše za dobré ceny…

          Lužický znám dobře z dřívějších vandrů, jsou fakt nádherný a něčím zvláštní…mají fakt svuj genius loci

          0 0
          • Sobi  

            Tak když jsi jmenoval… My jsme byli se Sobicí v AV restaurantu v Jiřetíne p.Jedlovou a když jsme dělali výlet na Oybin tak jsme přejeli odbočku a dojeli k tomu restaurantu na pískovcích! No super. Bomba výhled, a nádherná krajina… jen mi došla baterie ve fotáku. Letos tam pojedeme o5 a tentokrát si nabiju batrku na 100%! Fakt je to tam super! A taky mě dostali optimistické nápisy na asf. ve výjezdu na Jedlovou! :-)

            0 0
            • dancing dog  

              vyjel sto..my ne, slezli sme cca 50m před koncem…už sem nemohl..a stejně sem to už tlačil po tý sjezdovce…Ta Jedlová je hustá, to sem nečekal, asfalt mi byl prd platnej.. a cestou dolů jsem přišel o 1/4 špalků a měl jsem rozžahvenej ráfek… Luž jsme vytlačili z německý strany komplet, ten poslední kilák…no jo, nejsme žádný FTVS vymetla :-)

              jojo, AV restaurant, tam jsme byli na pivu

              0 0
              • Sobi  

                Jo vyjel! Ale byl to Hard Core! A ve sjezdu zpátky jsem ztratil skoro nováho bezdrátovýho cateye! Jo bylo to fajn… vydrž chvilku.. najdu nějakou fotku! :-)

                0 0
                • Sobi  

                  Tady!

                  0 0
                  • dancing dog  

                    no jo, klasika… my sme sedeli na lavičce u houpačky pod stromem.. fotak sem neměl a nemam, nejdřiv dodělat byt, až pak pořídit comp, až potom foták… krasnej výhled z věže, a rarita, to velký nádraží uprostřed lesů..rarita.. zajel jsem si 50 vejškovejch metrů z trasy abych to viděl..

                    0 0
                • dancing dog  

                  no jo, Ty jsi ale určitě nabušenec a extrémista…já už v tý poslední zatáčcce nemohl, možná kdybych věděl, že to už končí..no, nevim…milá slezla už před tou 1.serpentýnou… ale taky žádná hamba..je to tam, fakt, hard core..

                  0 0
                  • Sobi  

                    Já a nabušenec a extrémista! :-))) Já jsem skoro 100kg prase co mělo dobrej den! :-))) Toť vše! :-)))

                    0 0
                    • dancing dog  

                      100kg, tak leda že máš 2 m výšky…já mám kolem metráku a jsem o dost tlustčí.. Oybin je krásnej, prej ten kostel tam stavěli pro Karla IV jako kopii zmenšeninu sv.Víta v Praze

                      0 0
                      • Sobi  

                        95kg bez na 189cm! A jsem na to sakra pyšnej! Ať si to ti chrti zkusí vzít krosnu dát do ní 40kg a rozdáme si to na Jedlovou! :-)))

                        0 0
                        • dancing dog  

                          přesně tak, jeden z důvodů, proč nemám závodní ambice, chyběj mi tam váhový kategorie :-)

                          co je to za hrdinství mít 160cm, 50 kg a něco vyhrát…

                          snad sem teď někoho neurazil, sorry!!

                          0 0
                  • Sobi  

                    Aby jsi mi věřil… jeden můj výjezd když jsem se ještě holil! :-)))

                    0 0
                • Sobi  

                  A druhá Oybin

                  0 0
                  • maaareee  

                    Jojo, bylo tam krásně, škoda, že nám lépe nevyšlo počasí, abychom se lépe vybikovali

                    0 0
                  • dancing dog  

                    musim, tak čau, někdy se třeba u Ostrova potkáme, dost tim směrem jezdim… do hor nebo přes Moříčov k řece..měj se, čau

                    dog

                    0 0
                  • PepikW  

                    Čau, čtu si tady to vaše povídání o Lužických. Jestli znáte nějaký fakt pěkný cesty, stezky, traily, ale obecně neznámý, popište mi je, třeba do mailu. Kreslim mapku, přidal bych to tam (po ověření :)). Stejně tak dobrý ubytování i hospůdky a jiný zajímavosti. Díky.

                    Přidám taky jednu fotku Jedlovky – konec ledna !

                    0 0
      • Ladap  

        Naprosto souhlasím. Vloni jsem tam tejden byl a fakt luxusní záležitost. Bydleli jsme v pensionku Chata pod Jedlovou. Pro inspiraci pár obrázků… ladap.rajce.id­nes.cz/Luzicke_Ho­ry_2006/

        0 0
    • PavelHor  

      Ahoj jezdíme s partou kamarádů každoročně na kola na týden v létě. Chalupu máme vždy od Tippobytu portál www.tippobyt.cz . Snad nejraději máme jižní Moravu (Pálava, Novomlýnské nádrže,..) a pak Český ráj a Krkonoše. Kola bez problémů parkujeme ve vybrané chalupě, výběr je veliký a ceny přijatelné, kvalita chat a chalup opravdu super. Co si objednáme a zaplatíme to máme, je na to spolehnutí..a funguje to. Jezdíme i s dětmi a tomu přizpůsobujeme trasy, i v Krkonoších se dá vyjet pohodlně lanovkou třeba na Medvědín a pak pohodlně cestujeme po vršku Míseček, Benecka..až do Špindlu. A ty večery u chalupy u ohýnku..paráda a sranda, dobrá parta je základ..doporučuju ahoj Pavel H.

      0 0
      • Josef Panek  

        každoročně na kola na týden v létě. Chalupu máme vždy od…

        Takže loni a letos?

        0 0
      • Kalic  

        a na zaplacení standardní reklamy nemáte?

        0 0
        • Pavel  

          Z čeho tak usuzuješ? Prostě náhodou na něho vybaflo 7,5 let staré téma, co je na tom zvláštního… :-D

          0 0
          • PolsondeSide  

            Beskydy jsou asi hodně super, ale na pražáka dost daleko. Doporučíte něco do 100km od Prahy s výbornou přírodou na kolo a s menší lidnatostí než Lipno apod?

            0 0
            • raw 4  

              Toulcovy maštale, mezi Chrudimí, Pardubicemi a Litomyšlí..vy­nikající ježdění, krásná příroda a Litomyšl nedaleko..

              0 0
              • Teofilix  

                souhlasím pro horáky rád a kousek a přes kopec je tu českomoravská vrchovina, takže si i vrchaři užijí.

                0 0
            • nitraq  

              Česká Kanada?

              0 0
            • Kalderon  

              nebo Český les, lidi skoro žádný, příroda nezničená, po kopcích pěkný poježdění a dá se jak nahoru (Přimda), tak i dolu – Chodsko

              0 0
    • Teofilix  

      Ač jsem z ráje cyklistů, tak nejsem zrovna vrchář ani biker, co by hledal terén. Máte nějaký tip na dovču, kde se dobře hltají kilometry je tam rovina, kvalitní asfalt a ne zase provoz jak na D1 :D :D :D

      0 0
      • Danhill  

        Tak mě napadá Třeboňsko, ale určitě toho bude víc :-)

        0 0
      • raw 4  

        A k čemu a o čem je takový biking?

        0 0
        • vanderpoel  

          „Ač jsem z ráje cyklistů, tak nejsem zrovna vrchář ani biker, co by hledal terén.“

          tak ja nevim, ale mi z toho nevychazi ze by mluvil zrovna o biku. treba chce jezdit na silnici? a i kdyby chtel jezdit po asfaltu na biku, tak je to snad jeho vec ne?

          kazdopadne at tak nebo tak, taky bych doporucil beskydy, respektive jejich okoli/podhuri. asfaltu je tam po ***** a to mirne zvleni snad taky zvladne kazdy.

          0 0
          • raw 4  

            jasně, vím to, jen nechápu z mého pohledu, jezdit po rovině na asfaltu se mi příčí…ale tísíce lidí, tísíce chutí :-)

            P.S. binkingem jsem myslel i jízdu na silničce

            0 0
    • Marskatin  

      Taky bych rád nějaký tip, podle požadavků:

      • preferované cyklostezky nebo klidné boční silnice
      • povrch asflat, šotolina
      • šířka raději metr a půl a více
      • stoupání do pěti 5%
      • technické pasáže nežádouccí, stejně jako úzké lávky přes potok,schody, obrubníky nad 8cm atd.
      • pěkná krajina
      • pokud možno hustá síť komunikací, umožňující volbu různýchokruhů.
      • občerstvení vítáno
      • vzhledem kmnožství požadavků nechci nic na 14 dní, ale aby to bylo takna 3–4 dny
      0 0
      • pepek  

        parkoviště u Globusu brzo ráno

        0 0
      • krab007  

        Zkus třeba Orlické hory, to je tak na ty 3–4 dny. Většina tras je po asfaltu nebo hezkých cestách. Doporučuju třeba Rokytnici v OH – odtamtud můžeš jak na hlavní hřeben OH, tak nenáročně výletit po okolí. Např. podle Orlice (hrad a zámek Potštejn, Litice, Doudleby…). Jestli nechceš hory, tak je hezky na Kokořínsku. Je to takový turisty míň olezlý Český ráj. Podobná krajina, hrady, zámky, rybníky, vesničky, hospůdky.

        0 0
        • Marskatin  

          Ok, díky za tipy. Na hřebeny se mi asi chtít nebude, z toho bolí ruce. Ale to ostatní zní dobře, prozkoumám.

          0 0
      • raw 4  

        A co Hradecko? Hradecký lesy, Třebechovice,O­počno, Dobruška a tak dále..Nebo dolů k Pardubicím

        0 0
      • tom xtr  

        Jižní Morava + server Rakouska s tou jejich sítí vinných cyklostezek. Sem tam nějaké zvlnění, hezká krajina, žádný těžký terén.

        0 0
      • karliner  

        Takže jedeš s manželkou.

        0 0
        • Marskatin  

          Dobrý pokus vypadá to tak, ale pravda je bohužel trochu jiná, obrázek v profilu ledacos napoví.

          0 0
          • kamaro  

            respekt!!! Lednicko-Valtický areál, cyklostezka podél Baťova kanálu. Ze zahraničí ně napadlo kolem Neziderského jezera.

            0 0
      • Marskatin  

        Jelikož tipy stále sbírám, tak pro lepší pochopení problematiky to trochu rozvedu. A uvítám tipy na konkrétní okruhy v dané lokalitě.

        Kdo nepochopil profil, tak od podzimu 2011 jsem na invalidním vozíku t důvodů rozsáhlého poškození míchy v úseku Th1 až Th10. Cyklistika znamená handbike.

        Trochu nastíním specifika, třeba si to přečte i nějaký projektant cyklostezek.

        • handbike má o cca 50–60 cm delší rozvor než kolo, plus vpředu přečnivají ještě nohy
        • šíře nejčastěji 65–80 cm ( u silně závodních, nebo terénních strojů může být menší nebo větší)
        • úhel řizení 30–40 stupňů
        • rejd je silně omezen tím že přední hnané kolo je mezi nohama. Navíc př velkém vytočení už není možno efektivně šlapat a přední plášť se už spíše smýká po bočnici než jede.
        • poloměr otáčeni je asi jako u osobního auta
        • vzhledem k poloměru otáčení to není na proplétání mezi překážkami, zatáčky je nutno nadjíždět, problémy dělajj´ i různe sloupky uprostřed cyklostezek.
        • na rovině pohoda v kopci je rychle cítit, že ruce nemají výkon trénovaných nohou
        • na překážky nejde kolo nadhodit, nelze přeskočit, nelze slézt a handbike přenést
        • v terénu v kopci ztratí na nezpevněném podkladu přední hnané kolo rychle trakci
        • velký rozvor a nízká výska znamená, že při přejezdu příčné terenni muldy nebo sjeti/ najetí na vysoký obrubník může handbike uvíznout
        • úplně jiné vnimání a čtení terenu před sebou, ten metr ve vyšce rozhledu dělá hodně. Špatně se čtou takové různé zrady na horizontu.
        • kolikrát bývá problém s rozhledem na křižovatkách, to je jako s autem když je nutno vystrčit čumák trochu vice do cesty abych měl vůbec rozhled. Akorát mám větší strach, že mě nekdo přehlédne než s autem.
        • rozhledu brání i vysoká tráva, obilí
        • v létě je to na silnici jako na grilu žar zhora, žár zdola
        • oproti kolu jsou daleko nepřijemnější cesty s bočnim sklonem. Na kole jedete pořad kolmo, na handbikuten náklon neumíte korigovat náklonem handbiku. Takže lze vyrovnávat pouze tělem, ale to už se dostanu tělem mimo střed klik. Takže středovou mufnu nemám uprostřed těla.

        Z toho byplývá, že pokud jedu sám nepouštím se příliš do nějakých objevných cest a nezahýbám na kdejakou zajímavě vyhlížejíci cestičku. Protoźe nikdy nevím, kde se zuží, kde skončí nebo kde je nějaká zrada. Couvat lze jen odstrkováním od země nabo uchopením zadního kola, otáčeni asi jako s autem na úzké cestě stylem popojet-couvnout. Na běžné cestě nižší kategorie se najednou neotočím. Jednou mi krutě došlo v kopci a byl jsem v háji na cestě bych se otáčel asi tak na čtyřikrát a to jsem si v nepřehlédných zatáčkách nedovolil. Tak jsem čekal na první skupinku cyklistů…

        Občas cestu zhatí nějaká závora přes cestu, kterou nelze na hb objet ani podjet. Některé cyklostezky jsou tak široké, že je problém se na nich vyhnout s croozerem atd.

        Dá se projet hodně, s doprovodem je to o hodně jednodusší. Jelikož doprod může být kousek v přdstihu o zkoumat terén a včas to zastavit. Nebo když je třeba tak nadzvedne přdní kolo a otočí handbike na místě.

        V rozumném terénu není problém ujet 80–120km. Naproti tomu 12% stoupáni připomíná nekonečný benchpress.

        0 0
        • kamaro  

          Díky za zajímavé postřehy. Jako projektant dopravních staveb (tzn. i cyklostezek) však (bohužel) musím napsat, že splnění mnoha postřehů je v praxi v podstatě neřešitelných. Zejména pokud se jedná o cyklostezku v zastavěné oblasti, kde do problematiky mluví spousta lidí (majitelé přilehlých pozemků, policie, správci sítí,…), potom máme ještě nějaké normové požadavky (na cyklostezky, na komunikace), požadavky vyhl. 398/2009 Sb. (bezbariérové užívání) a zbyde nám tak úzký „manipulační“ prostor, že z toho občas vznikne pro člověka neznalého problematiky paskvil. Netěší mě to, ale je to bohužel občas tak. Nejhorší je, když někdo striktně trvá na dodržení svých požadavků na odstupy zejména u zařízení pod povrchem (inženýrské sítě). Nad povrchem to mnohdy potom vypadá nelogicky.

          Ale abych si jen nestěžoval, děkuji Ti za tipy.

          0 0
          • Marskatin  

            Ta vyhláška ma taky své mouchy. Myslím, že je tam někde i ten tolerovaný 20 mm schod. Ale to už je spíše problematika pohybu na vozíku než na handbiku. Něco už mi kamarádi naznačovali, jaké jsou tam tlaky na kompromisy ze všech stran. No a a pak občas vznikne cyklostezka, která připomínaná pumptrack a jízda po ní je spíše utrpením, zlášť pokud chceš jet rychle.

            0 0
            • kamaro  

              Ano, v napojení chodníku na komunikaci (na přechod pro chodce a pod.) se obrubník osazuje na výšku 20mm. Dále je dán maximální povolený sklon za tímto obrubníkem (aby se nabrala výška běžného chodníku) a potom tam vznikne zalomení. To zalomení může být pro tebe kritické.

              Příčný sklon chodníku je dán maximálně 2%, je to kvůli vozíčkářům, kterým také dělá problém jet po příčně naklopeném chodníku. U cyklostezky (bez provozu pěších) může být i větší v obloucích – ale většinou se dělají jen ty 2%, protože jsou cyklostezky dost často se společným provozem pěších a cyklistů.

              Jinak ty pumptracky jsou zlo největší. Bohužel okolní nemovitosti napojit musíš (sjezdy k bránám či vratům) a mezi těmito sjezdy musí být obrubník opět zvýšený, protože v obci slouží jako odrazný prvek a měl by zabránit najetí auta na chodník (takové svodidlo pro nižší rychlosti). Do jaké míry tomu zabrání nikdo neví, ale každý to chce, protože to je v normě.

              Bohužel jsme všichni tlačeni k používání „tabulek“, aniž bychom používali hlavu :-(

              0 0
              • Vita P.  

                Mám dotaz. Proč se při napojení na komunikaci dělá ten 2cm schodek? Když k tomu přičtu ještě to, že mezi obrubníkem a cestou je přechod ze dvou šárů kostek, tak z toho pro mě plyne jedinné – jet po silnici (hlavně na silničce). Vždyť to musí vadit každému, kdo požívá něco co má kola (cyklisté, vozíčkáři, dětské kočárky, dvoukoláky…). Má to nějaký rozumný důvod, proč se to tak dělá a nemůže tam být plynulý přechod?

                0 0
              • Marskatin  

                Bohužel i i 20 mm je je překažka která tě dokaže v připadě aktivmího vozíku v rychlosti 5–10 km/h poslat na zem. Přední kolečka jsou pomerně malá 4–6" a nájezd v rychlosti na žalud je asi jako chytit kámen pod inlajny. K tomu si připoči omezenou stabilitu trupu a rázem jsi na zemi před vozíkem.

                0 0
        • Marskatin  

          Ještě jsem opomněl, že trefit třístopě vozidlo mezi všechny díry je větší ořišek než jednostopé.

          0 0
    • Jendamak  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Jenda35  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • DanSamota  

      Ahoj! Včera jsem se se svýma dvěma desetiletýma klukama vrátil z prodlouženého víkendu. Chtěl jsem je po dlouhé době vytáhnout na kola někde v jižních Čechách, tak jsme vyrazili směr Klatovy, kde jsem nechal auto a vyrazili jsme první cyklistickou trasou, na kterou jsme narazili. Po chvíli jsme narazili na chatovou osadu v Plánici, kde jsem se poptal na okolní trasy a zajímavá místa. Ukázalo se, že je toho kolem opravdu hodně, takže jsem nám tam rovnou zařídil nocleh na celý víkend. Za tu dobu jsme stihli ujet nejméně 50km různě po okolí. Nečekal jsem, že tam je tak krásná příroda a dokonce jsme narazili na tvrz Zavlekov, o které jsem netušil, že existuje… Skoro všude krásná rovinka a lesy, ideální pro rodinný výlet. Pokud někdo, uvažujete vyrazit s malými dětmi na kola, tak tohle je opravdu super!

      0 0
      •  

        a máš volno v tý chatový osadě?

        0 0
        • Pavel  

          Náhoda je sviňa…Prostě někam vyjedeš autem, náhodou vybereš místo startu na kole, zvolíš si náhodou nějakou trasu a náhodou tam narazíš na zajímavou chatovou osadu, kde náhodou mají zrovna místo a náhodou tam pak strávíš prodloužený víkend s dvěma děckama… :-))

          Jen jestli Náhoda není spíše blbec… :-D

          0 0
      • karliner  

        Kámoš tam byl. Zablešenej humus se zoufalejma službama. Jeho rada – NEBRAT.

        0 0
      • Jimm22  

        No to sis pomohl, není lepší si reklamu zaplatit, takhle tě každej pošle do zadele :D

        0 0
      • mrozu  

        Pokud by osadu u těch jihočeských Klatov někdo opravdu našel, tak rozhodně doporučuju vyzkoušet na koupání vyhlášený místní rybník… http://www.blesk.cz/…v-cesku.html

        0 0
    • scota  

      Kolem Vidnavy se najdou traily pro každého.

      http://penzion.vidnava.cz

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.