kam jet na celodenni mtb svih z Tanvaldu ?

18 nepřečtených
  • martin_bakov

    Ahoj, muzete doporucit nejakou peknou namahavou trasu okolo Tanvaldu nejlip z vlastni zkusenosti ? Hlavne aby to vedlo pres poradnej kopec a byl peknej sjezd :)

    Dik

    0 0
    •  

      na Œpičák po ulici k rozhledně (výživné) a po sjezdovce doů,třeba černá sjezdovka by Ti mohla vyhovovat,jinak do Jizerek přes polskou stranu Jizerek na Smrk a zpátky do Čech pěknej sjezdík po rozbitý cestě,dál ať Ti poradí někdo jinej,končím v práci a jedu na švih,ahoj

      0 0
    • MlokCZ  

      Tady máš okruh včetně Špičáku:

      http://data.mlok.net/…Tanvaldu.png

      Kdybys chtěl namáhavější, tak tam ještě přihodíš Štepánku a modrou z Jizerky na Souš a tam navázat na tu červenou, co už je na té vyznačené trase.

      Z toho Špičáku můžeš po nějaké té sjezdovce jak už psal roman II.

      0 0
    • gargamel  

      U Tanvaldu ti mohu dát tip na Palackého cestu (červená TZ), podél Kamenice na soutok s Jizerou.

      0 0
      • hawrda  

        Palackého stezka-naprosto úžasná záležitost.Dlouhé asi 16km až na soutok s Jizerou ,místy nesjízdné,ale fakt jen místy.Krásné technické úseky pořád podél Kamenice a na začátku cedule -pěší a cyklisté výtáni(nebo tak nějak).

        Vřele doporučuji.

        Dá se i cyklovlakem z P rahy do Tanvaldu a pak po ose zpátkly,ale to už je třeba na dva dni.

        0 0
        • hawrda  

          pár foto

          0 0
          • martin_bakov  

            Pekny, tak nejdriv spicak a pak po tyhle stezce dolu na jih a az budu mit plny kecky tak sednu na vlak … a nebo jestli bude vrcholna forma :) to uz dojedu do Bakova.

            0 0
        • MlokCZ  

          Tak tohle si také letos projedu. Bydlíme vždy v Kořenově a tohle jsem kupodivu ještě nejel, takže zase bude aspoň i něco nového zajímavého.

          0 0
        • MlokCZ  

          A k tomu se zeptám, má cenu pak ještě pokračovat po červené dále až do Semil po Riegrově stezce? Nebo ten úsek se na kole už ani nesmí?

          0 0
          • náčelník  

            Pokud se něco nezměnilo, Riegrova stezka je pro cyklisty zakázána.

            0 0
          • siskin  

            Riegrova stezka je luxusní záležitost ,jěště o pár % lepší než palackého stezka ,zákazu jsem si všiml jenom v opačném směru(ze Semil) ,ale to neznamená že tam není. Kžopadně ve dnech s přdpokládaným min. provozem pěších bych to riskl.

            0 0
    • martin_bakov  

      diky za tipy, neco se z toho urcite naplanuje

      0 0
    • Honzas  

      tohle je zkopirovany z dneska uz asi mrtvyho mtbtrasy.cz – docela peknej vejlet nedaleko tanvaldu:

      Sumarizace: Z Vysokého na Dvoračky, přes Rezek zpět do Vysokého. Půldenní výlet s možností občerstvení.

      Kde: Vysoké nad Jizerou, náměstí

      Vzdálenost: 49 km

      Popis terénu: 20% singletrack, 50% na polních cestách, šotolina, 30% asfalt, 1620 m převýšení

      Mapa: Krkonoše, KČT mapa č. 22

      Služby na trase: Hospoda na Perlíčku, Dvoračky, Rezek. Sportovní obchody v Harrachově a Falco ve Vysokém.

      Fyzická obtížnost: Střední, některá stoupání až vysoká

      Technická obtížnost: 2–3

      Popis trasy: Vysoké nad Jizerou, modrá stezka KČT na Tomášovy vrchy (šotolina, asfalt), Tomášovy vrchy rozcestí nad Sklenařicemi žlutá přes Paseky na rozhlednu Hvězda (šotolina, asfalt), dále modrá k žel. st. Koženov (singletrack, šotolina, asfalt), doprava žlutá podél žel. tratě (zpočátku asfalt-200m-dále lesní pěšina končící krásným technickým místem), dále po červené směr Harrachov (lesní cesty, dojezd asfalt) až na Rýžoviště, odtud žlutá nahoru na Studenov, doleva po modré Dvoračky, sedlo pod Dvoračkami, zelená doleva Rezek, po modré směr Vysoké, náročnější sjezd lesem, rozcestí Stromkovice, doprava po žluté, nahoru, přes Františkov, nad Rokytnici, pak po červené přes Jablonec do Vysokého.

      Report: Okruh Vysocké padesátky začínáme ve Vysokém nad Jizerou na náměstí, vydáme se po modré turistické značce za hotelem Morava směr Ski areál Šachty po šotolinové cestě, podél zdi hotelu Větrov, míjíme areál Šachet, stále po modré značce, na začátek nás čeká příjemný šotolinový sjezdík dolů do Sklenařic. Je lepší se trochu mírnit a jet opatrně, na cestě nejspíš nebudeme sami.

      Ve Sklenařicích míjíme první hospodu – Mexiko. Nevaří špatně, ale na jídlo je přeci jenom brzy. Stále po modré, máme tu první drobný výšlap nad Sklenařice. Tam na rozcestí opustíme modrou značku a pokračujeme dále po žluté, směr rozhledna Hvězda. Po kratším asfaltovém úseku se vydáme opět vzhůru, čeká nás první výrazné probuzení. Žlutá stezka se zvedá, přechází z asfaltu na kamenitou cestu stoupající ke Hvězdě. Trasa protíná pasecký lyžařský areál, zde láká (výbornou držkovou polévkou) hospoda Na Perličku, ale my pokračujeme dále ke Hvězdě.

      Po vjezdu do lesa se polní cesta změní v asfaltovou, stále navrchol. U Hvězdy se naskýtá další možnost občerstvení, popřípadě kochačka do krajiny, jsme u rozhledny, ne? Panoramata a dál. Po modré dolů do Kořenova, kratší hrátky v lese a hurá zpátky na šotolinu. Prolítneme Kořenovem, stále po modré, podél hřbitova, zpátky do lesa. Další sjezdík, trochu zábavnější, ale když už se to pěkně rozjede, musíme po vracečce, stále po modré po vrstevnici do Horního Polubného. Zde se chytneme žluté stezky doprava, kousínek po asfaltu, ale v první zatáčce prudce doleva nahoru pod viadukt a podél tratě, krásně se vlnící cesta zakončená krátkou technickou vložkou v podobě průjezdu potoka.

      Zas pod trať a na dalším rozcestí na červené doprava, nechceme přece ani do Jizerek, ani do Polska. Po červené se dostaneme do Harrachova, i když to nebude úplně zadarmo, pěkně strmý výšlap na Mýtiny, přes golfové hřiště a pak hurá dolů do města po červené a silnici. V Harrachově už mají asi opravdu vše. Pokud kolo neslouží, tohle je jediná možnost, kde na trase žádat pomoc. Projedeme městem až k areálu Rýžoviště, stále asfalt. Na Rýžovišti doprava nahoru po žluté na Studenov, stojí to za to. Cesta je široká, zprvu asfalt, potom šotolina. Na vrchu doleva, po modré až na Dvoračky.

      Opět nahoru, tady se asi nic jiného nedá čekat, krom toho, že nás čeká nejvyšší kóta výletu 1140 m n.m, a panoramata samozřejmě. Jo, a kdo rád sladký, tak knedlíky – borůvkový mají dobrý. No a po knedlíkách hurá dolů, jen opatrně. Ty rygoly nejsou nejbezpečnější. Známe i případy, kdy se cesta dál odvíjela za asistence „horské“. Dole v sedle pod Dvoračkami máme dvě možnosti a obě vedou na Rezek. Kdo chce doprava, může po žluté, kdo doleva, po zelené. Obojí šotolina a spíš dolů, teda určitě. Na Rezku pro hladovějící rovnou dvě hospody, a ne špatné. Ale vzheledem k tomu, že těch kilometrů nemáme dnes tolik, jedeme dál po modré do Stromkovic, směr Vysoké, ale nemějte strach, domů se nejede.

      Sjezd dolů z Rezku je čím dál tím lepší a končí kličkovanou mezi stromy, i tady řádil Kyril. Komu by se zdálo, že dolů toho už bylo moc, má pravdu. Ve vesnici na rozcestí u pily zase nahoru, po žluté. Zprvu asfalt, mezi chaloupkama, krása nesmírná. Stále nahoru, pár kritických momentů, moc kamenů, moc prudké, ale už jsme skoro tam. Stále po žluté, pro změnu dolů k hospodě u Hásků, další lákadlo na trati. Nebudu se ani divit těm, kteří zůstanou. Ale my pokračujeme dále přes Františkov stále po žluté nad Rokytnici. Na chvilku se spojíme s červenou, po které pak pojedeme až do Vysokého. Pozor, sjezd dolů do Jablonečka je trochu záludnější, ale opět stojí za to. No a už jsme skoro doma. Tedy, do Vysokého jedině nahoru, občas to i bolí. Závěrečné stoupání napříč Jabloneckou sjezdovkou vezme co může. Na kopci u vysílače se dáme doprava po hřebenovce, už je vidět i hotel Větrov a přilehlý park, opustíme červenou a namíříme si to přímo tam, podél parkovní zdi, doleva po šotolinové cestě na náměstí. Ani to nebolelo a jsme tam.

      0 0
    • náčelník  

      Na Zbytky do hospody :)

      http://hospodazbytky.webnode.cz/

      0 0
    • kolombo  

      A kdy chceš vyrazit ??

      Já že v Jizerkách se ještě lyžuje, tak aby jsi nebyl překvapen …

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.